All about audyssey

Απάντηση: Audyssey MultEQ XT Dynamic EQ

Απο εκει των αγορασα schlauershoppen το τηλ ειναι 6995918950 στιλε μου μηνυμα τον αριθμο σου και θα σε παρω τηλ να μηλησομε

Re: Audyssey MultEQ XT Dynamic EQ

Φιλε Γιαννη,
επειδη μας ενδιαφερει το συγκεκριμενο μηχανημα, πες μας τη γνωμη σου για την ποιοτητα του ηχου και της εικονας του

Φιλε Γιαννη θα μιλησουμε το απογευμα μην ανησυχεις θα το φιταξουμε κνε λιγο υπομονη γιατι πνιγομαι αυτη την στιγμη.
Φιλε Θεοδωση στο link Που εδωσα εχει το manual ριξε μια ματια στο πισω μερος του ενισχυτη θα παθεις πλακα με την πλυθωρα συνδεσεων που εχει.

πεδια το μηχανημα εχει τελιο ηχο ωs προενισχιτιs αλλα αυτο εξαρτατε απο τουs τελικουs που εχειs εγω προτου απο αυτονα ειχα τον rotel rsp-1066 οσο μιλαμε για ηχο stereo και πολυκαναλο εχει παρα πολυ μεγαλη διαφορα μιλαμε για ιδιο χωρο τελικουσ καλοδια και λιπα και αριθμιστοσ ο ονκυο και με τα φορμα ηχου του rotel φαντασου τν διαφορα που θα εχει οταν συνδεθη με Balanceeeeeeeeeeeeeee

Απάντηση: audyssey eq

tting up the Mic, Stand, Mic-Pre and XLRs; tieing the Sound Equalizer to a PC via USB

The Installer kit comes with a well-written, easy to understand spiral-bound Installation Manual. And because the actual calibration routine is so easy I'll just touch on a few of the highlights here. Mike Thuresson, Audyssey Installer Program Manager has told me that by the time this article is in print many of the suggestions which I'll highlight here may have already made it into the first revision of the Manual.

Installing the MultEQ Pro application on your computer is a simple as any professionally produced CD-based application. Once you insert the disc you're greeted with a MultEQ Pro Setup Wizard . And after you're done with the Setup a MultEQ Pro launch icon will appear in the Start Menu. I dragged my MultEQ Pro icon to the right side of my desktop for convenience.

The MultEQ Pro CD that comes in your Installer's Kit is serial-number-matched to the microphone. The Audyssey microphone is calibrated to an $8000 Bruel & Kjaer 4136 reference. Each individual microphone's calibration-to-the-4136 data package is stored on the like serial numbered MultEQ Pro installation disc that comes as part of the kit. In my experience with measurement microphones the sample-to-sample variation between installer's microphones may be almost nil. But keeping matched serial number CDs and microphones together insures the absolute closest adherence to the B & K standard.

Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

Πριν βαλω το Σαμπ

ΦΡΟΝΤ = Μεγαλα
Σεντερ = μεγαλα
Πισω = Μικρα

Με το Σαμπ ΟΛΑ μεγαλα, μονο μια μετρηση εβγαλε τα πισω μικρα εχω κανει 10 φορες το Audyssey

Παρατηρησεις/ Αποριες

1.-Οταν εκανα μετρηση με το Κεντρικο πισω απο την τηλεοραση κολλητα , μου εβγαζε Error Phase μολις το εβγαζα μπροστα ολα οκ ,το θετω λοιπον σαν πιθανη αιτια οτι το ακουει λιγο και βαθεια και συμπεραινει λαθος ,μπορει να συμβαινει αυτο?

2.-οι αποσταση των ηχειων απο την θεση ακροασης ειναι 3μ+ μηπως ειναι αυτη η αιτια που μου τα βγαζει ολα Μεγαλα?

3.-Γνωριζει καποιος απο τα μελη σε τι ρυθμιση να εχω το Σαμπ πριν την μετρηση? Και τι εννοω ποσο να εχω την ενταση? (οταν την εχω χαμηλα στο Σαμπ και κανω μετρηση ο 1909 δινει SW vol +5 , Mε την ενταση στο Σαμπ περιπου στην μεση ο 19009 δινει SW vol +0,5)

4.-ο 1909 στην ρυθμιση κροσοβερ εχει επιλογη advanced οπου θετεις μονος τις αποκοπες ανα σετ και μια Γενικη απο οτι φανταζομαι που ξεκινα απο 40ΗΖ και ανεβαινει , ποιο να προτιμησω

Ευχαριστω και ευελπιστω καποιος :lehrer: να με διαφωτισει γιατι αρχιζω και καιω ασφαλειες :nounder:

Front AS (units Seas) 120w 88db
Center Heco victa 100
Surr B&W DM-301
Sub Heco 25A

Απάντηση: Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

Δεν πήρες ...σπίτι
Τα ήθελες και τα έπαθες:flipout:
Τώρα ας βρεθεί κάποιος γνώστης να σου πει για το χέκο βίκτα.:guitarist:

Re: Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

Το σωστό είναι , αφήνεις μεγάλα όποια κατεβαίνουν χαμηλά πχ 40hz, και τα άλλα μικρά πχ 60hz και πάνω. Αυτό έχοντας υπ όψην σου οτι παίζει πολύ σημαντικό ρόλλο η τοποθέτηση του μικροφώνου στο χώρο, πρέπει να είναι πάντα στο ύψος των ώτων και οχι πολύ κοντά σε κάποιο ηχείο .Αν στα βγάζει μεγάλα στην πλειοψηφία τότε άστα μεγάλα.Αυτό που λες στο 3 είναι το ποιό σωστό , άμα σου έβγαλε +0,5 db είσαι πολύ κοντά - εως και άρχοντας μπορώ να πω.
Αστο εκεί.Στα του xover βάλε το του sub τέρμα επάνω δλδ 200hz η όσο πάει και βάλε xover απο τον 1909 στους 120hz που είναι το στάνταρ η κάπου εκεί , οχι όμως ποιό κάτω.
Το κεντρικό βάλε το όπως είπες οχι πίσω απο την tv αλλά λίγο ποιό μπροστά ώστε να μειώσεις και τις περιθλάσεις. Οχι όμως πίσω.
Βάλε και κάποιο ηχοαποροφητικό ´υλικό μεταξύ tv και κεντρικού αν μπορείς, που να πατάει επάνω το κεντρικό.

Last edited:

Ευχαριστω JOMARK ,θα τρεξω αλλη μια το Audyssey με ενταση Σαμπ στην μεση περιπου και xover sto full και βλεπουμε

Μια αλλη ερωτηση ειναι εφοσον μου τα βγαζει ολα Μεγαλα θα πρεπει στον 1909 στις ρυθμισεις κροσοβερ να παω στο γενικο και οχι στο Advanced και να το βαλω 120 αυτο γραφεις και εσυ σωστα καταλαβα?

Εάν το advanced όπως λες ρυθμίζει τις συχνότητες ανα σετ ηχείων (δηλαδή άλλο x-over για τα πίσω και άλλα για τα μπροστά) τότε είναι πολύ σημαντικό όταν έχεις μπροστά μεγάλα και πίσω μικρά.

Εάν είναι έτσι τότε advanced ασυζητητί!

Για να κανω ρυθ,ιση x-over with advanced θα πρεπει να αφησω το Audyssey που μου τα βγαζει ολα μεγαλα -αρα καμμια ρυθμιση x-over- και να παω σε manual setup και σε ηχεια μεγαλα η μικρα ,και σε κροςοβερ αλλα και σε ρυθμισεις EQ απο μονος μου κατι που απαιτει καποιες γνωσεις που ισως δεν εχω ,γιατι εαν επιλεξω στο ΕQ Audyssey παιρνει αυτονατα τις δικες του ρυθμισεις και EQ flat ,αν επιλεξω το manual παιρνει τις δικες μου
Αυτα για οσους λενε οτι ο 1909 ειναι ευκολος στο σεταπ (αν εχεις γνωσεις βεβαια ειναι αλλα για πρωταρη =θανατος της αλεπους)

Θα βάλεις τις δικές σου στο manual set up , θα αφήσεις τις δικές του στο audyssey , και θα κάνεις συγκριτικό παίζοντας εναν τίτλο που ξέρεις , αλλάζοντας απο audyssey σε manual και θα δεις τι σου αρέσει.
Εννοείται όπως σου είπα πιο πάνω , κάνεις και τις 8 μετρήσεις με το μικρόφωνο στο πάτερν που λέει η audyssey.To οποίο είναι.

4---------------------- 5------------------------- 6

2-----------------------1-------------------------3

----------- 7-----------------------------8

Αυτές είναι οι θέσεις του μικρ. και πρέπει να είναι στο ύψος των αυτιών του καθήμενου ακροατή.Θα χρειστής τρίποδο και μέτρο φια αυτή την δουλειά.
ΟΙ αποστάσεις 2-1-3 να είναι γύρψ στα 30cm , το ίδιο για 4-5-6, γύρω στα 80 με 100cm για τις 7-8 , και να μην είναι σε καμία μέτρηση το μικρ. πολύ κοντά σε κάποιο ηχείο.Καλή προσπάθεια και καλά ξεμπερδέματα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

άμα σου έβγαλε +0,5 db είσαι πολύ κοντά - εως και άρχοντας μπορώ να πω..
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το Audyssey θέλει πολυ παίδεμα. Στο δικό μου σύστημα ο 4308 μου βγάζει το σαμπ στα -12 db. (Το έχω κάνει δύο φορές) Η ένταση του σαμπ είναι στη μέση , η απόσταση από τη θέση θεάσης είναι 3 m και ο ενισχυτής μου το βγάζει και 4,3m . Το σαμπ είναι πίσω απο ένα καναπέ. Έχω 6 μετρήσεις στο σετάρισμα του Audyssey. Το αποτέλεσμα είναι το χαμηλό να μπουμπουνίζει. Υπάρχει καμιά προταση για να βελτιωθεί η κατάσταση;
Ευχαριστώ.

Βάλε το vol του σαμπ λίγο πιο κάτω μπορεί και στο 1/4 βγάλε τελείως το xover του σαμπ εκτός , η βάλτο τέρμα ψηλά οσο πάει , και δούλεψε με το xover toy 4308 , βγάλε το σαμπ πίσω απο τον καναπέ και βάλε το κάπου αλλού , αλλά οχι σε γωνία γιατί θα μπουμπουνάει χειρότερα.Κάνε και τις 8 μετρήσεις του audyssey , με το πατερν που έβαλα ποιο πάνω.Θα πάρεις μετ´ρήσεις και θα πρέπει να είναι όλα τα ηχεία +- 3db απο το 0 , και το σαμπ επίσης.Αν σου βγάζει μεγαλύτερη απόκλιση απο 3 db ανάλογα χαμηλώνεις το vol στο σαμπ το ίδιο μέχρι να έρθει όσο ποιό κοντά γίνεται στο 0 και το σαμπ και τα άλλα ηχεία.
Για ότι άλλο περαιτέρω εδω είμαστε.

Απάντηση: Re: Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

Βάλε το vol του σαμπ λίγο πιο κάτω μπορεί και στο 1/4 βγάλε τελείως το xover του σαμπ εκτός , η βάλτο τέρμα ψηλά οσο πάει , και δούλεψε με το xover toy 4308 , βγάλε το σαμπ πίσω απο τον καναπέ και βάλε το κάπου αλλού , αλλά οχι σε γωνία γιατί θα μπουμπουνάει χειρότερα.Κάνε και τις 8 μετρήσεις του audyssey , με το πατερν που έβαλα ποιο πάνω.Θα πάρεις μετ´ρήσεις και θα πρέπει να είναι όλα τα ηχεία +- 3db απο το 0 , και το σαμπ επίσης.Αν σου βγάζει μεγαλύτερη απόκλιση απο 3 db ανάλογα χαμηλώνεις το vol στο σαμπ το ίδιο μέχρι να έρθει όσο ποιό κοντά γίνεται στο 0 και το σαμπ και τα άλλα ηχεία.
Για ότι άλλο περαιτέρω εδω είμαστε.

Χθες και σήμερα ξαναπροσπάθησα με 8 μετρήσεις και αλλάζοντας θέση στο Sub. Προσπάθησα να εφαρμόσω αυτό που λέει ο JOMARK911 πιο πάνω. Σε όλες τις περιπτώσεις το Sub είναι στα -12db. Στο 1/5 της ισχύος έχει πάει στα -9db και στη θέση που το έχω τώρα..
Οι υπόλοιπες μετρήσεις είναι:
L: +1,5
R: +2,0
C: -6,5
SL: -1,0
SR: -1,0
Τα πίσω ηχεία αποκόπτονται στα 80 Hz
Παρατήρησα ακόμη ότι οι μετρήσεις του 4308 είναι έχουν απόκληση περίπου 5cm. Επισυνάπτω φωτογραφίες του σαλονιού και των Ηχείων.
Το Sub το έχω δοκιμάσει σε τρεις θέσεις μπροστά από το έπιπλο και μία δίπλα στη θέση ακρόασης.
Τα ηχεία μου είναι: Μπροστινά: Audio Spectrum Athina. Απέχουν από τους τοίχους 30cm
Κεντρικό: Crystal Audio
Πίσω : Magnat (Integra Professional )
Κάθε συμβουλή σας είναι πολύτιμη. Εμένα δεν μου έρχεται κάποια ιδέα να βελτιώσω την κατάσταση.
Το xover τι είναι;

Attachments

• Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏ_1.JPG
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏ_1.JPG
    30.1 KB · Views: 43
  • athina.JPG
    athina.JPG
    16.2 KB · Views: 12
  • Crystal audio_2.JPG
    Crystal audio_2.JPG
    25.2 KB · Views: 10
  • magnat_2.JPG
    magnat_2.JPG
    20.5 KB · Views: 14
  • ΓŽΛœΓŽΒ­ΓΖ’ΓŽΒ· Sub.JPG
    ΓŽΛœΓŽΒ­ΓΖ’ΓŽΒ· Sub.JPG
    26.1 KB · Views: 26

Αν το εχεις εκεί που το βλέπω δεν είναι καλά. Οσο για τα -9 db στο 1/5 της ισχύος , προφανώς τα ηχεία σου δεν εχουν τόσο υψηλή ευαισθησία.Το xover είναι το σημείο σε κύκλους που αποκόπτεται το ηχείο . Απο κει και κάτω απο τους 80 κύκλους στο δικό σου οι συχνότητες πάνε στο σαμπ.Απο τους 80 και πάνω πάνε στα ηχεία.

Απάντηση: Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

Ερώτηση...
Δεν ενοχλεί κατά την προβολή το κλιματιστικό εκεί που είναι;....ενοώ απο θέμα αντανάκλασης μιά και πέφτει επάνω στην μπορτούρα της οθόνης...

Το πλαϊνό μέρος του κλιματιστικού είναι βαμμένο μαύρο. Οπότε η αντανάκλαση για τα δικά μου τουλάχιστον μάτια δεν είναι αντιληπτή. δηλαδή μεχρι τώρα που το αναφέρεται δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου.

Last edited: