Αλλαγές στη Μουσική Κατηγορία

Αντίθετα τις δυό φορές που πήγαμε να κάνουμε συζήτηση για ενδεχόμενο διαχωρισμό των παρουσιάσεων σε κατηγορίες ανα είδος, το ρεύμα ήταν να παραμείνουν ως έχουν .
"Αχταρμάς" δηλαδή όπως κομψά ειπώθηκε.
Και βλέπω να θεωρείται σκάνδαλο η ιδέα της συνύπαρξης κάποιων ονομάτων δίπλα δίπλα. Ρίχνοντας μια ματιά αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στα δισκάκια που είναι σκόρπια πάνω στον πάγκο μου, χαμογελώ με συγκατάβαση. Θα ήμουν πολύ υποκριτής για να παραδεχτώ πως έχουν κάποια συνάφεια μεταξύ τους εκτός του οτι περιέχουν- για μένα- Καλή Μουσική.
Το πως διαμορφώνεται η αισθητική του καθενός είναι μια περίπλοκη διαδικασία.
Η -όποια- δική μου, οφείλει ΠΟΛΛΑ στη διαμόρφωση της και στην ύπαρξη αυτού του χώρου, στους ανθρώπους που τον απαρτίζουν και στις ακραία αντίθετες πολλές φορές γνώμες και απόψεις τους.
Η αισθητική τους άποψη και ο τρόπος που την παρουσίαζαν (-ζουν), ενεργοποίησε εσω δικές μου διεργασίες που δεν φανταζόμουν ποτέ οτι θα συντελούνταν.
Και τους είμαι ευγνώμων. .Εξι χρόνια εδώ μέσα ήταν Πανεπιστήμιο. Και δεν μιλάω φυσικά για εγκυκλοπαιδικου" περιεχομένου γνώσεις.
Και απο συζητήσεις που έχω κάνει και μέ άλλους ανθρώπους που γνώρισα εδώ, το ίδιο έχει συμβεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και σε αυτούς.

Τώρα αν μετά όλα αυτά, θέλετε να μπούμε στη συζήτηση ποιός είναι πιό ροκάς, πιο φρέσκος και νεο-ιδεάτης, ποιος είναι πεθαμένος και ποιός ζωντανός, ποιός σνόμπ και ποιος ανοιχτός φόρα -παρτίδα, ποιός κολλημένος και καμμένος και ποιός επαναστάτης και ρηξικέλευθος, ποιός τρυφερός και ευαίσθητος και ποιος σκυλάς και χυδαίος, ποιος πρωτοπόρος και ποιος ουραγός, να την κάνουμε την (ατέλειωτη) αυτή συζήτηση.
Θεωρεί όμως κανείς σας, πως αυτή η συζήτηση, στα σοβαρά μπορεί να γίνει στη βάση και μόνον του ΠόΤΕ κυκλοφόρησε ο περι ου ο λόγος το δίσκο του;

αυτή τη στιγμή έχω εδώ στο γραφείο μου...
ένα δίσκο του Σούμπερτ που μου έκανε δώρο ο Δαμιανός όταν τον αναζήτησα μετα από μιά δική του παρουσίαση
τους fourtet που παρουσίασε ο Λυμπερόπουλος μόλις είχαν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό
τον δίσκο των Headquake που μου έστειλε ο Μανωλάκος
έναν του Jon Hassel που μου δάνεισε ο Ντοκ
και την 6η με τον Kleiber που μου πρότεινε ο Σούρλας....

Αν αυτά ήταν στις κατηγορίες τους δεν θα είχα ακούσει κανένα και δεν θα είχα κανένα.....

Διονύση φίλε μου, τι ήθελες να κάνω; Nα γράφω για τζάζ, κλασική , Ελληνική , πράγματα που δεν τα κατέχω; Αυτοί που γράφαμε κάναμε ότι μπορούσαμε.
Και δεν θέλεις να μάθεις με τι ζόρι τα κάναμε. Πίστεψε με.

Αν καταλάβαινες για το τι έχουμε μιλήσει στην υποκατηγορία ,θα έγραφες πιο προσεχτικά.
Αλλά δεν σε κακίζω γιατί δεν γνωρίζεις καθόλου τα είδη , τις μουσικές και το το τι παίχτηκε σε αυτήν . Σε δικαιολογώ απόλυτα.

Κρίμα.

Βρε Δημήτρη μου δεν έχω απαξιώσει τα είδη που είχαν τη μερίδα του λέοντος στις Νέες - Κυκλοφορίες. Πώς σου ήρθε αυτό; Εδώ δεν διαμαρτυρήθηκα για τον Σφακιανάκη που ήταν δίπλα στο Bach. Πολλά των Νέων Κυκλοφοριών θα μπορούσα να τα ακούσω (και έχω δοκιμάσει κατά καιρούς να ακούσω) ενώ Σφακιανάκη πολύ πιο δύσκολα (δε λέω ποτέ διότι ως Διαχειριστής πρέπει να είμαι politically correct ;)). Σκεπτόμενος όμως Σχολαστικά (ταξινομητικά αν θέλεις) και αντικειμενικά (όπως θεωρώ ότι επιβάλλει ο ρόλος μου) θεώρησα σωστότερο να είναι όλα τα είδη υπό μία σκέπη. Τόσο απλά.

Ας βάλουμε μια άνω τελεία και ας αφήσουμε το χρόνο να μιλήσει.
Πού ξέρεις , γράφοντας δίπλα στο Mahler, μπορεί ν'ανοιχτείς σε νέα ακούσματα...
:smile:

Last edited:
στενοχωριεμαι πολυ.ειμαι πολυ καινουριος για να εχω αποψη για τα για το πως θα λειτουργει η κατηγορια.εδω μεσα ομως,ξαναβρηκα την ορεξη για τη μουσικη.και εκανα φιλους,γιατι παρ'ολο που απουσιαζει η προσωπικη επαφη θεωρω ολους εδω μεσα φιλους.
νομιζα οτι η οποιαδηποτε διαφωνια ειχε να κανει με καθαρα πρακτικα και λειτουργικα πραγματα.και σ'αυτα τα θεματα ειπα οτι ειναι καλυτερα ετσι.απ'οτι καταλαβα ομως η διαφωνια δεν ειναι τετοια.υπαρχουν ζητηματα πιο προσωπικα και καποιοι νιωθουν αδικημενοι.δεν κρινω τιποτα.
απλα στενοχωριεμαι.γιατι δεν πιστευω οτι υπαρχει τετοια διαθεση απο κανεναν.
το μονο που ισως πρεπει να κανουμε ειναι ισως να αρχισουμε να γραφουμε περισσοτερο απο ποτε αλλοτε.ολοι....
μονο ετσι θα δειξει αν αυτο το πραγμα δουλευει.
δεν θα θελα να αποχωρησει κανενας,ουτε να ξενερωσει.με παιρνει απο κατω οταν διαβαζω τετοια.
θα μου περασει...οπως ελπιζω να περασει και αυτο που γινεται τωρα.δεν πιστευω οτι υπαρχει κακη προθεση απο κανενα.τουλαχιστον αυτο εχω διαπιστωσει οσον καιρο ειμαι 'δω.

Παιδιά όλα θα πάνε καλά.!

Είναι και λίγο "ψυχολογικό" το ζήτημα.
Παντού για περικοπές ακούμε!
Είδα τρία από εκεί που είχα συνηθίσει να βλέπω πέντε και θόλωσα.
Από εδώ ξεκινήσαμε σκέφθηκα:flipout::flipout:

Γεια σου ρε Γιώργο!!!
:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Αλλαγές στη Μουσική Κατηγορία

:flipout:αντε γιατι με πηρε απο κατω...

Βρε Δημήτρη μου δεν έχω απαξιώσει τα είδη που είχαν τη μερίδα του λέοντος στις Νέες - Κυκλοφορίες. Πώς σου ήρθε αυτό; Εδώ δεν διαμαρτυρήθηκα για τον Σφακιανάκη που ήταν δίπλα στο Bach. Πολλά των Νέων Κυκλοφοριών θα μπορούσα να τα ακούσω (και έχω δοκιμάσει κατά καιρούς να ακούσω) ενώ Σφακιανάκη πολύ πιο δύσκολα (δε λέω ποτέ διότι ως Διαχειριστής πρέπει να είμαι politically correct ;)). Σκεπτόμενος όμως Σχολαστικά (ταξινομητικά αν θέλεις) και αντικειμενικά (όπως θεωρώ ότι επιβάλλει ο ρόλος μου) θεώρησα σωστότερο να είναι όλα τα είδη υπό μία σκέπη. Τόσο απλά.

Ας βάλουμε μια άνω τελεία και ας αφήσουμε το χρόνο να μιλήσει.
Πού ξέρεις , γράφοντας δίπλα στο Mahler, μπορεί ν'ανοιχτείς σε νέα ακούσματα...
:smile:

μας επιβεβαιώνεις όμως και δεν πρέπει..

κι αν η σύμπτυξη έγινε επειδή γράφαμε 4-5 άνθρωποι όπως είπες προηγουμένως (άρα το ποσοτικό ήταν το ζήτημα), τότε μια ματιά στα νούμερα threads και θεάσεων της μακαρίτισσας υποκατηγορίας θα καταστούσε την απόφαση λάθος.

κατά τα άλλα, στις εποχές που ο Xoύλιο Ιγκλέσιας θεωρείτο στα εσωτερικά του φόρουμ κάτι αντίστοιχο με τον Αντίχριστο, κάποιοι (Μανωλάκος κι εγώ, αφού άλλοι δεν είχαν ακόμα γίνει μέλη) γράφαμε για τον Amon Tobin με μηδενική κυριολεκτικά ανταπόκριση, όπως οι ίδιοι βέβαια αναμέναμε.
δεν έχει σημασία καμία, απλά για γνώση των νεοτέρων.

Last edited:
Τι εξηγείς ρε Μουκ και εσύ τώρα αγόρι μου.
Φίλε ,θα σου πω μόνο κάτι και θα καταλάβεις. Μαρίνα :drummer:, ιεραποστολή και χρέος.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο περήφανος αισθάνομαι.:music-smiley-005:

κι αν η σύμπτυξη έγινε επειδή γράφαμε 4-5 άνθρωποι όπως είπες προηγουμένως (άρα το ποσοτικό ήταν το ζήτημα), τότε μια ματιά στα νούμερα threads και θεάσεων της μακαρίτισσας υποκατηγορίας θα καταστούσε την απόφαση λάθος.

κατά τα άλλα, στις εποχές που ο Xoύλιο Ιγκλέσιας θεωρείτο στα εσωτερικά του φόρουμ κάτι αντίστοιχο με τον Αντίχριστο, κάποιοι (Μανωλάκος κι εγώ, αφού άλλοι δεν είχαν ακόμα γίνει μέλη) γράφαμε για τον Amon Tobin με μηδενική κυριολεκτικά ανταπόκριση, όπως οι ίδιοι βέβαια αναμέναμε.

Πού ακριβώς σε επιβεβαιώνω;

Δεν είπα ότι η σύμπτυξη έγινε επειδή έγραφαν 4-5 άνθρωποι, αυτή η διατύπωση είναι δική σου Κώστα και τελείως ανακριβής. Η σύμπτυξη έγινε υπό το σκεπτικό (και μόνο) που έχω πολλάκις αναλύσει παραπάνω.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...
Αυτή την στιγμή συζητάμε την ιστορία τού καθενός πού είναι απολύτως σεβαστή αποδεδειγμένα ,συζητάμε γιά το ποιός έχει την μεγαλύτερη προσφορά,ή ποιός έφερε το ´φώς το αληθινό´εδώ μέσα??
Αυτά τι σχέση έχουν με την παρούσα κουβέντα?/
Κάθε ενεργό μέλος της κατηγορίας θά μπορούσε να πεί ´εγώ πού σάς έμαθα τον τάδε´,αλλά θάταν παντελώς άκομψο πρός τούς υπολοίπους.
Οι Νεότεροι έχουν μάτια και βλέπουν και γι´αυτό άλλως τε αποφάσισαν νά συνδράμουν ενεργά στην Κατηγορία ποικιλοτρόπως και εξ´αυτού νά νοιώθουμε ολοι περήφανοι,πού διευρύνθηκε η παρέα.
Κάναμε ζωντανή συγκέντρωση μέ 60 ατομα .Μεγαλύτερη απόδειξη ουσιαστικής συμμετοχής δεν μπορεί να υπάρξει.
Αν τώρα με αφορμή μιά ασήμαντη αλλαγή αρχίζουν αναίτιες κατηγοριοποιήσεις ,ειλικρινά δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο..
Και ειλικρινά είχα την εντύπωση πώς οι ´νέες κυκλοφορίες´ήταν μιά ακόμα υπο-κατηγορία τής μουσικής κατηγορίας και όχι ιδιοκτησία οιουδήποτε μέλους.
Οπως και οι ´Παρουσιάσεις´άλλως τε πού ανηκουν σέ όλους.

Last edited:
Η αλλαγή είναι πιο ουσιαστική από οτιδήποτε άλλο για κάποιους από εμάς και αν δεν γίνεται κατανοητό, δεν τρέχει μία.

Κούρασε το θέμα.

Καλή συνέχεια να έχουμε.

Υ.Γ. Είμαστε δυο, είμαστε τρεις σε darkwave beat.:guitarist:

To μονο κακο που ειχαν οι νεες κυκλοφοριες ηταν που ακομα και μετα απο 5 χρονια, μια παρουσιαση που ειχε ανοιχτει εκει, θα παρεμενε εκει. Ο ορος "νεος" ειναι χρονικος προσδιορισμος, συνεπως, μια παρουσιαση εκει θα επρεπε αυτοματως να πηγαινει στις "παρουσιασεις" μετα απο καποιο διαστημα. Συνεπως, νομιζω πως θα ηταν χρησιμη μια υποκατηγορια με τιτλο "κυκλοφοριες του 2010". Αυτο θα αρκουσε. Ισως καποιοι να θυμούνται πως επι μερικα χρονια, καθε χρονο ανοιγα ενα θεμα με τιτλο "επιλογες του 20...". Ακριβως αυτον τον σκοπο ειχε.

Κατα τα αλλα, οπως εμπιστευομουν τις προθεσεις του Μανωλακου και του Παναγιωτιδη, ετσι εμπιστευομαι και τις προθεσεις του Κωστα. Ακομα και λαθος να κανει, συντομα θα το αλλαξει, μιας και τον νοιαζει η μουσικη.

Τι εξηγείς ρε Μουκ και εσύ τώρα αγόρι μου.
Φίλε ,θα σου πω μόνο κάτι και θα καταλάβεις. Μαρίνα :drummer:, ιεραποστολή και χρέος.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο περήφανος αισθάνομαι.:music-smiley-005:

Ρόδα , τσάντα και κοπάνα ρε Μήτσε .