Ελάχιστο κατώφλι για το χρεοκοπημένο Alter, το STAR, το ALPHA, τα MEGA και τα ANT1; Έλεος.
το Mega είχε σίγουρα μετοχές στον όμιλο προ forthnet. Νομίζω πως είχε και ο Ant1 αλλά με επιφύλαξη. Το 11823 ήταν το πρωτο transponder της νοβα και χώθηκαν εκεί τα filmnet, supersport και όσοι ιδιώτες χώρεσαν. Είναι τα κανάλια για τα οποία αγοράζουν νοβα οι Ελληνες του εξωτερικού και όσοι δεν έχουν λήψη στην επαρχία. Ξέρω πως έχουν "δυνατά" συμβόλαια μαζί τους.
Τα ΕΤ1/ΝΕΤ/ΕΤ3/ΣΚΑΙ δηλαδή που είναι σε αναμεταδότη με 12/13 κανάλια, δεν έχουν διανομή;
Εχουν. Αλλά έχουν και διαφορετικά συμβόλαια. Αυτά τα κανάλια ήρθαν μετά στη νόβα και μπήκαν στον δεύτερο χρονικά transponder που πήρε η νοβα, τον 12169.
Οι στατικές κάρτες γιατί "τρώνε" 1 ως 1,5 Mbit ενώ θα μπορούσαν να είναι πολύ χαμηλότερα;
Αν μιλάμε για MPEG2 μια χαρά είναι. Θα εξηγήσω παρακάτω.
Τα κανάλια στον αναμεταδότη 12130 γιατί είναι ρυθμισμένα σε CBR και όχι σε VBR; Γιατί να πιάνει το Sport HD 11Mbit όταν δείχνει κάρτα; Γιατί την άνοιξη για μέρες είχαν ξεχάσει το κανάλι του Στοιχήματος στα 5Mbit ενώ έδειχνε κάρτα; (είχαν μεταδώσει champions league οπότε το ανέβασαν, και μετά το ξέχασαν εκεί).
το 12130 είναι DVB-S2 και με το σχήμα διαμόρφωσης που χρησιμοποιεί δίνει 59.8Mbps. Αντίστοιχα, σε απλό DVB-S (τα άλλα transponder) δίνουν 38.014Mbps. Διαφορά περίπου 21Mbps(!) Δεν έχω dvb-s2 κουτί για να δω τι κανάλια έχουν βάλει πάνω.
Στην στατιστική πολυπλεξία (στους περισσότερους κατασκευαστές) ρυθμίζεις τα εξής: κάτω όριο bitrate,πάνω όριο bitrate, και προτεραιότητα. Το σύστημα διανέμει αυτόματα το bit rate σε κάθε κανάλι ανάλογα με τις ρυθμίσεις, αλλά και τις ανάγκες της εικόνας. ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ BIT RATE να δώσει, μπορεί να δώσει και 4Mbps σε SD στατική εικόνα.
Δεν έχω μέσον να μετρήσω αυτό το transponder, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να είναι στατιστική η πολυπλεξία, το Novasports HD να έχει τη μέγιστη προτεραιότητα, και να παίρνει τα 11Mbps που λές. Και σε αγώνα να χτυπάει 15Mbps.
Η λογική μου, μου λέει, πως στο 12130 έχουν μόνο Mpeg4 SD και HD.
Δεν θα βάλουν εκεί άλλα κανάλια γιατί οι παλιοί συνδρομητές με Panasat ΔΕΝ θα μπορούσαν να δούν ούτε DVB-S2 ούτε Mpeg4.
Αν έχεις να απαντήσεις σε τεχνικά θέματα και όχι να δίνεις ανούσιες συμβουλές, απάντησε στα παραπάνω.
Φυσικά και υπάρχει κονσόλα encoding/multiplexing, δε ξέρω τι κατάλαβες εσύ από αυτή τη λέξη. Υπάρχουν μηχανήματα σε rack και όλα είναι ρυθμιζόμενα, πλέον από web interface ή γενικότερα από εφαρμογές Η/Υ κτλ. Ο τρόπος που τα ρυθμίζουν δείχνει άγνοια.
Ετσι όπως το έγραψες νόμιζα πως εννοείς κάτι σαν τις κονσόλες μίξης......(!)
Βασικά όλα μέσω υπολογιστή γίνονται. Η λογική και ο τρόπος αλλάζουν ανάλογα με τον κατασκευαστή