Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

βασικά αν θέλετε αξιόπιστο αυτοκίνητο, δείτε γύρω σας τι ταξί κυκλοφοράει.
Και ξεφύγετε από το τριπ της ομορφιάς.

Αν εννοεις Skoda δεν εχεις αδικο , τα μοντελα της εταιρειας ειναι πολυ ανωτερα τα τελευταια χρονια απο αυτα της "μαμας" VW...ειδα πχ. προχθες ενα Yeti και τα πλαστικα του εσωτερικου ηταν πολυ καλυτερα απο τα αντιστοιχα του Tiguan...

βασικά αν θέλετε αξιόπιστο αυτοκίνητο, δείτε γύρω σας τι ταξί κυκλοφοράει.
Και ξεφύγετε από το τριπ της ομορφιάς.

+1

Ο μπατζανάκης μου μετά από δέκα τελείως απροβληματιστα χρόνια (150.000Κm) με το Octavia 1.8T πήρε το καινούργιο Scout 4Χ4 1.8T.
Είναι εδω και 4 μήνες ενθουσιασμένος με τους χώρους, την οδική συμπεριφορά, τα φρένα, την συμπεριφορά κινητήρα/κιβωτίου, τα καθίσματα τύπου μπάκετ, ....
Δεν χορταίνει να το οδηγεί !

Με λιγότερα από 30.000€ ένα πλήρες πακέτο με ηλιοροφή, ζαντολάστιχα, ηχοσύστημα κλπ. Και καλές τιμές στα σέρβις.

Την Skoda δεν την είχα σε εκτίμηση γιατί ανήκει σε γκρουπ που ποτέ δεν θα αγόραζα !!!!

Μου δόθηκε η ευκαιρία να έχω εταιρικό όμως ένα Roomster 1.6 και τολμώ να πω ότι ήταν από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει. Έκανα περίπου 50.000χλμ και με σκληρή χρήση, με φόρτωμα, με ταξίδια με καρόδρομους και σε αυτό τα χλμ δεν έκανε κιχ..... ακόμα και τα πλαστικά του είχαν πολύ καλή συναρμολόγηση...

Θεωρώ ότι και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της Skoda έχοντας οδηγήσει και την Οκτάβια 4Χ4 ακολουθούν αυτή την τίμια πρακτική....

Ίσως θα έπρεπε να ρίξεις και μια ματιά στην Οκτάβια..

Σημειωτέον ότι είμαι Γάλλος στις προτιμήσεις μου και δη Πεζάκιας....

εγώ έχω κάνει 115000 με το octavia kombi 4Χ4...β γενιάς
τραβάει αδιαμαρτύρητα από τις 1200 με 6η και σε ανήφορο....
Σήμερα αν είχα δυνατότητα θα το έδινα ενδεχομένως μόνο γιά να πάρω το 1.8Τ λόγω ληστρικών τεκμηρίων...ή το yeti.

Πάντως οι κάτοχοι Octavia,
λίγο πιο προσεκτικοί στον τροπο παρκαρίσματος.
Προσωπικά δεν τα πάω πολύ καλά, οπότε προτιμώ μικρά.
Στην Δραμα σε πάρκινγκ, ποιανούν 4 Octavia 6 θέσεις,
σχεδόν κάθε μέρα οι συνάδελφοι τους είναι έξω φρενών!
Νομίζω είναι δίκαιο να φορολογηθουν Και με το μήκος, όγκο
τα αυτοκίνητα.

μπρρρρ
κρυάδες....
4.5 μέτρα...
όσο και ένα jetta...
εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους Δραμινούς

Jetta, δεν βλέπω πολλά στους δρόμους εδώ.

Το θέμα ειδικά με το συγκεκριμένο είναι υπαρκτό
και το αιτιολογω. Είναι ίσως το οικονικοτερο, μεγαλύτερο
αυτοκίνητο που υπάρχει, οπότε σε πολλές οικογένειες είναι
το μοναδικό!

Κι όπως και με ένα γνωστό που έχω, αν χρειαστεί να παει
κάπου η γυναίκα θα πάρει - αν και θα προτιμούσε μικρότερο -
αυτό, χωρίς να αφορά πάλι όλες τις γυναίκες, θα το «αφήσει»
κάπου για να κάνει τα ψώνια.

Εγώ με τα χίλια θα έτρεχα στην 159... Το μόνο που θα με προβλημάτιζε, είναι είναι πολλά τα χρόνια που κινείται σ'αυτό το μήκος κύματος το design (εξαιρετικό βέβαια), άρα ο διάδοχος πλησιάζει, και ίσως όταν σκάσει μύτη και τον δεις να σε πιάσει κατάθλιψη.... :D:D:D

Κατά τα άλλα το Insignia είναι από τα ελάχιστα sedan που τραβάνε το βλέμμα μου στην πόλη...

Octavia δεν θα έπαιρνα για τον ίδιο λόγο που δε θα έπαιρνα και VW (με εξαίρεση πάντα το scirocco που με τρελαίνει)...Είναι πολύ λιτό και σοβαρό το εσωτερικό τους για τα γούστα μου...

εγώ έχω κάνει 115000 με το octavia kombi 4Χ4...β γενιάς
τραβάει αδιαμαρτύρητα από τις 1200 με 6η και σε ανήφορο....
Σήμερα αν είχα δυνατότητα θα το έδινα ενδεχομένως μόνο γιά να πάρω το 1.8Τ λόγω ληστρικών τεκμηρίων...ή το yeti.

Δεν κρατάς μυστικό εάν και είχες πει ότι δεν θα το αποκαλύψεις:operator:

Το Octavia νομιζω όμως το πιο οικονομικό με διαφορά.
Τα άλλα δεν βγαίνουν 14αρια...
Παντώς αν δειτε το πορτμπαγκαζ θα πάθετε.

Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Οι περισσοτεροι Ελληνες ειναι κομπλεξικοι με τις μαρκες οποτε η Σκοντα εχει ακομη προβλημα αναγνωρισης και αποδοχης..

Με την τιμή της βενζίνης να φτάνει το 1.5 (προς το παρόν) και τα νέα ληστρικά μέτρα θα σου έλεγα πάρε κάτι μικρό μέχρι 1300cc,

αλλά αφού επιμένεις να τα σπρώξεις...

http://www.auto24.gr/svc/compare/index.asp?car=39539&car=25836&car=10774&car=11849

Το 1ο είναι σε άλλη κατηγορία λόγω ίππων αλλά και επειδή το γουστάρεις, να ξέρεις όμως οτι πάντα πρέπει να έχεις ένα 50άρικο stand by στην τσέπη σου για κατάθεση στα βενζινάδικα. Σου προσφέρει μεν οδηγική απόλαυση αλλά με τι κόστος; Και επειδή το πας για χρόνια, δεν ξέρω, εσύ ξέρεις καλύτερα την τσέπη σου.

Το 2ο και επειδή έχεις mazda και επειδή είναι από τα πιο όμορφα και αξιόπιστα αμάξια που κυκλοφορούν, με μόνο μειονέκτημα την ιπποδύναμη. Που δεν είναι απαραίτητα μειονέκτημα αλλά τέλος πάντων θα μπορούσαν να είναι 140 άλογα σίγουρα από 1800cc.

To 3o και φρέσκο μοντέλο είναι και ιαπωνικό και δύναμη έχει και είναι και το πιο φτηνό. Το εσωτερικό βέβαια απλά αποδεκτό. Δεν παύει όμως να είναι αμάξι σκυλί για χρόνια.

Το 4ο αν και ελαφρώς παπουδίστικο (το passat είναι σε υπερθετικό βαθμό) μην το υποτιμάς. Ατμοσφαιρικό μοτέρ τελευταίας τεχνολογίας (πριν λίγα χρόνια το γκρουπ vag έβγαζε από 1800cc 150ps μόνο με τούρμπο), αρκετή δύναμη, αρκετά γρήγορο και το σημαντικότερο: καίει λιγότερο απ' όλα και άσε τους άλλους να ψάχνουν γιατί έπεσε τόσο γρήγορα ο δείκτης της βενζίνης.

P.S. Από group vag μακριά κατά τη γνώμη μου.

Βάλε κάτω τα ποσά για 10χρόνια πχ. δες τι κόστος έχουν και αποφάσισε.
Αν το μόνο κριτήριο είναι η οδηγική απόλαυση και δεν υπάρχει όριο χρημάτων στη συντήρηση σε βάθος χρόνουν, τότε ξέρεις τι να πάρεις.

Πρόσφατα μπήκα σε Focus ST τελευταίο μοντέλο. Το αμάξι είναι πύραυλος, πιάνει τα 200, όπως πιάνεις εσύ τα 100 με συμβατικό αμάξι. Τρώει όμως τον αγλέορα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Οι περισσοτεροι Ελληνες ειναι κομπλεξικοι με τις μαρκες οποτε η Σκοντα εχει ακομη προβλημα αναγνωρισης και αποδοχης..

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό σε μεγάλο βαθμό.Σε κάποιον σίγουρα.

Εξαρτάται βέβαια και την χρήση που το θες ,την ηλικία κλπ..

Αν θες χώρους, μακρά ταξίδια,αξιόπιστο αυτοκίνητο, είσαι οικογενειάρχης και οχι κάτω των 35, δεν νομίζω να σκοντάψεις πάνω στο "όνομα"..
Αν τηρούσα όλα τα παραπάνω θα έπαιρνα Octavia με κλειστά μάτια.

Δεν ανήκω όμως στα περισσότερα απ τα standards για αυτό και την απορρίπτω.
Ειμαι πιό πολύ της εμφάνισης και της αίσθησης.
But that's just me..