Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Όταν δεν ξέρεις από κούρδισμα της πίσω ανάρτησης στα Γαλλικά και πας να το πειράξεις προκαλείς την τύχη του οδηγού...

Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Όταν δεν ξέρεις από κούρδισμα της πίσω ανάρτησης στα Γαλλικά και πας να το πειράξεις προκαλείς την τύχη του οδηγού...

εξεπακριβώς.

Κανονικά ήθελε αλλαγή ολόκληρη η πίσω μπάρα αλλά όταν είχα ρωτήσει μου είχανε πει κανα χιλιάρικο και....το άφησα!

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

εξεπακριβώς.

Κανονικά ήθελε αλλαγή ολόκληρη η πίσω μπάρα αλλά όταν είχα ρωτήσει μου είχανε πει κανα χιλιάρικο και....το άφησα!

Δεν θέλει αλλαγή σωστή ρύθμιση θέλει.....

Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

παππούδες με τα σαξόραλά σας :flipout::flipout::flipout:

Σάξο και 106 ποτέ, δεν μου αρέσει να απλώνω το χέρι μου και να πιάνω το παράθυρο του συνοδηγού !!!!!! :D

παππούδες με τα σαξόραλά σας :flipout::flipout::flipout:

Άσε άμα μπουμε ξανά σε κανά τετοιο θα μας πέσουν τα δόντια!:flipout:

Το σημαντικότερο πρόβλημα του πωπου του, μάλλον, θεωρώ ότι ήταν το πολύ κοντό μεταξόνιο.

Άστο γιατί αν τους πούμε τα μυστικά και ειδικά του 306 θα τρέχουν να ψάχνουν για μεταχειρισμένο 1,6 !!!!! :D

Η συμπεριφορά οποιουδήποτε οχήματος στις στροφές, βελτιώνεται εύκολα και με σχετικά λίγα χρήματα (κι ας είναι και ψορόλα), αρκεί βέβαια να ξέρεις τι να βάλεις γιατί μπορεί να το κάνεις και χειρότερο αν δεν ξέρεις.

δεν ειναι ακριβώς έτσι. Σαφώς βελτιώνεται αλλά μέχρι ένα σημείο. Δεν ειναι δυνατόν ενα αυτοκίνητο με απλά γονατα μακ φερσον εμπρος και ημιάκαμπτο αξονα πίσω να συναγωνιστεί ενα με διπλά ψαλίδια εμπρος και πολλαπλους συνδεσμους πισω (κατι που φορουσε η 156 οταν πρωτοβγήκε οταν αλλες κατασκευες δεν τα εβλεπαν αυτα ουτε στον υπνο τους). Σαφώς μετράει η υλοποίηση (γεωμετρία, εξελιγμένα αμορτισερ κτλ) αλλά η αρχιτεκτονική παιζει καθοριστικό λόγο. Συγκρινοντας αυτοκίνητα με ιδια αρχιτεκτονική, ναι σαφως η υλοποίηση διαφοροποιεί αρκετα το αποτελεσμα.

και βεβαια σκληρότερο δεν σημαίνει απαραιτητα και ταχυτερο (τουλαχιστον στον δρομο).

Ένα μεγάλο πρόβλημα με τα σαξόραλα ήταν οι οδηγοί τους (συνήθως άπειροι πιτσιρικάδες).

Και οι απανταχού "μαστρογιώργηδες" που θεωρούσαν ότι μπορούσαν να βελτιώσουν την ανάρτηση τους!!!! Τις περισσότερες φορές συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο...

σκυφτοι εμπρος, χωρίς μπλούζα και το χέρι να κρέμεται εξω :flipout:

ραλι ολες οι εκδοσεις , uno turbo , πουντο gt ,swift gti , charade gtti ,civic vti καροτσες πουπουλα σκοτωστρες ολα αλλα η αδρεναλινη 1000%

απ' όλα αυτά που είπες, αν υπήρχε τρόπος να δίνουν τα ίδια τα εργοστάσια εκδόσεις 15ετίας (καινούργια εννοώ όπως έβγαιναν τότε), βάζω στοίχημα οτι οι πωλήσεις τους θα ήταν αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με τα ίδια σημερινά μοντέλα (σε όσα βγαίνουν τουλάχιστον).

πχ. είναι δυνατόν να προτιμήσεις C2 αντί για saxo vts?
η αναλογία κιλών ανά ίππο σαφώς καλύτερη στο παρελθόν.

Ξεφύγαμε όμως.

Θωμά μην ακούς κανένα. Πάρε ότι σου κάνει κέφι.

P.S. Σήμερα είδα μια 147 (facelift), είχε γίνει μοτοσυκλέτα καθώς μόνο οι πίσω τροχοί είχαν επαφή με το έδαφος. Κοιτούσα από εδώ κοιτούσα από εκεί, κούκλα ήταν η άτιμη, δεν είχε γρατσουνιά, αλλά ήταν κρεμασμένη πίσω από ένα γερανό!

Last edited:
Τα καινουργια ειναι λουκουμαδες με τα αμπε σε με τα ηλεκτρικ γκαζ ασε αρ και οτι βαλει ο νους φτιαγμενα για ψωνια .....παθητικη ασφαλεια στο μεγιστο απολαυση στο ελαχιστο.
Εγω προτεινω hybrid θα χαρει η τσεπη σου!!!!!:driver:

Συμφωνώ έχω καμμιά εικοσαρία στην δουλειά, πολύ ψεύτικη κατασκευή σε εσωτερικό διάκοσμο, με το πολύ μέτριο πλαστικό να κυριασσχεί παντού!!
Αλλά από κατανάλωση, η λύπη του βενζινά!!-bye-

Τα καινουργια ειναι λουκουμαδες με τα αμπε σε με τα ηλεκτρικ γκαζ ασε αρ και οτι βαλει ο νους φτιαγμενα για ψωνια .....παθητικη ασφαλεια στο μεγιστο απολαυση στο ελαχιστο.

Όντως, αλλά με το ηλ. γκάζι η κατανάλωση μειώνεται πολύ.
Και σαν παππούδες που είμαστε καλό μας κάνει...

Στην αρχή του θρεντ πρότεινα ηλεκτρικό.
Ότι καλύτερο.
Το επόμενο κουβαδάκι μου (να μαστε καλά) θα είναι τέτοιο οπωσδήποτε.-
Τώρα το φιεστάκι το πάω πόλη και ανάβαση για το σπίτι, μέχρι τις 2Κ.
Βέβαια τραβάει με οποιαδήποτε ταχύτητα σχεδόν από το ρελαντί...
Έχω κερδίσει ήδη μια βδομάδα επιπλέον αυτονομία...

Σάξο και 106 ποτέ, δεν μου αρέσει να απλώνω το χέρι μου και να πιάνω το παράθυρο του συνοδηγού !!!!!! :D

Ασε που αν πατουσες το φρενο μεσα στην στροφη ειχες φυγει αρχικα για την μπαριερα και στην συνεχεια για τον αλλο κοσμο (παθητικη ασφαλεια παρομοια με ακορντεον)...

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να οδηγησεις τα αυτοκινητα που εχεις βαλει στο ματι.
Εγω και καλα ξερολας στα αυτοκινητα η γυναικα μου ειχε μπανισει το suzuki το wagon r+ τοτε μολις ειχε βγει και το καινουργιο swift. Μετα απο τεστ και των 2 πηραμε το κουτι.....
Επισης οταν εψαχνα για καινουργιο αυτοκινητο εκανα τεστ το μερσεντες το Α170 στον λαινοπουλο μου αφησε αριστες εντυπωσεις, το type-r το πηρα νυχτα απο τον Σαρακακη οταν μου ειπαν κυριε εχουμε 2 οτι ειχα στην τσεπη το εδωσα προκαταβολη!!!!!

δεν πιστεύω να πάει όπως φορτώνει η σελίδα;

:flipout::flipout:

Μπα. όχι.
Πάει πολύ καλύτερα.
Να μια σύγκριση που βρήκα με την 159TBi

Giulietta 1.4 MultiAir TB ισχύς 170hp@5500rpm
Dynamic:250Nm@2500rpm βάρος
1290kg (DIN)
επιτάχυνση 0-100 7"8
τελική 218km/h
μεικτή κατανάλωση 5,8l/100km
εκπομπές CO2 134g/km
αναλογία κιλών/ιππο --> 7,58

http://cf.alfaromeo.gr/main/showtech.cfm?counter=291
159 tbi ισχύς 200hp@5000rpm
Dynamic:320Nm@1500rpm βάρος
1450kg (DIN)
επιτάχυνση 0-100 7"8
τελική 234km/h
μεικτή κατανάλωση 8,2l/100km
εκπομπές CO2 192g/km
αναλογία κιλών/ιππο --> 7,25

Θωμά έχοντας 10 χρόνια alfa romeo (146) δεν μου έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα. Όσο για την 159 την πήρε φίλος (πρωην κάτοχος audi s3) και είναι κατενθουσιασμενος. Σε παραπέμπω βέβαια και στο www.alfisti.gr για να καταλάβεις πραγματικά για τι αυτοκίνητο μιλάμε. Καλή επιλογή.