Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Θωμά έχοντας 10 χρόνια alfa romeo (146) δεν μου έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα. Όσο για την 159 την πήρε φίλος (πρωην κάτοχος audi s3) και είναι κατενθουσιασμενος. Σε παραπέμπω βέβαια και στο www.alfisti.gr για να καταλάβεις πραγματικά για τι αυτοκίνητο μιλάμε. Καλή επιλογή.

Ευχαριστώ Πάνο.
Από τότε που άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά την αλφα 159 έγινα μέλος στο alfisti.gr και παρακολουθώ τις εξελίξεις κι από εκεί.
Είναι όμως λίγο υπερβολικοί εκεί μέσα. Ότι αυτοκίνητο και να τους βάλεις απέναντι αυτοί θα προτιμήσουν άλφα!

Περιμένω με αγωνία να δω από κοντά την Giulietta αν και δεν νομίζω να είναι καλύτερη σε καμιά περίπτωση από την 159.
Το ιδανικότερο για μένα θα ήταν βέβαια η 159 TBi δεν ξέρω αν θα διαθέσω τόσα χρήματα.
Τα 170 άλογα όμως από 1400 κυβικά και η μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με χαμηλότερη τιμή φαντάζομαι, θα είναι πειρασμός.
Για να δούμε...

Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Ένα ωραίο βιντεάκι με τη Giulietta..

http://videos.alfaromeo.fr/videoplayer/

Εγώ πάντως προτιμούσα την παλιά που φιγουράρει περήφανη σε πολλά σημεία του video...:grinning-smiley-043

Γενικά πάντως, νομίζω ότι ειδικά στο θέμα της Giulietta.... η Lancia πέρασε μπροστά με το Delta, από πλευράς design μιλάω μόνο.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Είναι όμως λίγο υπερβολικοί εκεί μέσα. Ότι αυτοκίνητο και να τους βάλεις απέναντι αυτοί θα προτιμήσουν άλφα!

Λογικό δεν είναι να υπεραπίζονται τα αμάξια που ήδη κατέχουν? Σε καμιά όμως περίπτωση δεν τους θεωρώ υπερβολικούς στο θέμα "159". Αν παρατηρήσεις για άλλα μοντέλα της εταιρείας υπάρχουν και βαρείς χαρακτηρισμοί και άκρως δικαιολογημένοι. :grandpa: Όσο για τη δημοσκόπηση του Autotriti περι αξιοπιστίας απλά αδιαφορησε: οι άνθρωποι είναι ανίδεοι. Ούτε ερασιτεχνικός δεν χαρακτήριζεται αυτού του είδους η έρευνα. Ακολούθησε το ένστικτο και την λογική σου.

Δεν έχω δει και πολλές delta στο δρόμο. Αποτυχία μάλλον μυρίζομαι.
Και σε test drive η γρήγορη έκδοση, με άφησε παγερά αδιάφορο.

Πάντως θα συμφωνήσω με τον φίλο για τα σύγχρονα και τις ευκολίες τους.
Δεν ψήνομαι με τίποτα.
Α και στις μέρες που ζούμε, στις τιμές που αγόραζες ένα saxo vts πριν από 5 χρόνια, τώρα κοιτάς από s3 μέχρι s2000.

Εξάλλου ,αν ποτέ πάρω αυτοκίνητο που δεν ακούω τη μηχανή του, θα έχει μείνει απλά το τελευταίο καρφί να καρφωθεί πριν αποχωρήσω από το μάταιο τούτο κόσμο.

Νέες τιμές για την 159 αρκετά ανεβασμένες.

Εδώ και μερικές μέρες είχα παρατηρήσει οτι είχαν κατεβάσει τον τιμοκατάλογο και σήμερα τον ξαναβλέπω φρέσκο φρέσκο.

Συγκεκριμένα την 159 Ti την είχε 25600 και τώρα την έχει 28300 σχεδόν 3000 παραπάνω.

http://cf.alfaromeo.gr/main/newshowprice.cfm?counter=259

για την distinctive έχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα και κάπου λέει "οριστική διαγραφή" έκπτωση 2700 .

μπορεί κανένας να καταλάβει τι σκ@τ@ σημαίνει αυτή η οριστική διαγραφή που έχει έκπτωση 2700 ;

http://cf.alfaromeo.gr/main/finance...meo&Submit.x=72&Submit.y=8&total=++++++25.250

Υ.Γ. Υπάρχει και μια alfa 146 Spark του '98.Αν και δωδεκαετίας, η συμπεριφορά της είναι υπόδειγμα χαρακτήρα..

Πως πας με τα φρενα; τη δικη μου (μοντ 99) το ABS δουλευει οποτε θελει, και γινεται επικινδυνο σε αρκετες περιπτωσεις!

Πως πας με τα φρενα; τη δικη μου (μοντ 99) το ABS δουλευει οποτε θελει, και γινεται επικινδυνο σε αρκετες περιπτωσεις!

Δεν έχω πρόβλημα αν και την έχω οδηγήσει λίγο σε σχέση με το δικό μου.

Το μόνο που παρατηρώ είναι μια "χαλάρωση" στο πενταλ,χωρίς να επηρεάζει την απόδοση και που εμένα με ενοχλεί ,αλλά την αδελφή μου που την οδηγεί δεν την πειράζει καθόλου.

Από σήμερα σταματάει το ψάξιμο καθώς παράγγειλα την 159 TBi.
Σε λίγες μέρες θα την έχω. Είναι ετοιμοπαράδοτη.
Σας ευχαριστώ όλους για τη συζήτηση που είχαμε.

Καλορίζικη και καλοτάξιδη!!:fahne90:

Καλοτάξιδο καί έκανες την καλλίτερη επιλογή! :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ευχαριστώ παιδιά. Θα σας πω εντυπώσεις όταν την παραλάβω.

Είναι πολλά τα άλογα όμως και φοβάμαι μήπως δεν μπορώ να τα τιθασεύσω:flipout:

Ευχαριστώ παιδιά. Θα σας πω εντυπώσεις όταν την παραλάβω.

Είναι πολλά τα άλογα όμως και φοβάμαι μήπως δεν μπορώ να τα τιθασεύσω:flipout:

Σιγά - σιγά θα τα τιθασεύσεις ............ καί σε κανά δυό - τρία χρόνια θα σου φαίνονται λίγα! :flipout:

Είναι εκπαιδευμένα τα άλογα. Είναι πολύ ήρεμο αυτοκίνητο, δεν σου φαίνονται τα 200 σε καμία περίπτωση.

Τώρα που το πήρες μπορώ να μιλήσω εκ του ασφαλούς: Το αυτοκίνητο αυτό δεν υπάρχει, είναι η κορυφαία επιλογή ΜΑΚΡΑΝ στα 30Κ. Την έχω οδηγήσει (την 1.8tbi ti) και αν εξαιρέσεις το τιμόνι που είναι ένα κλίκ κάτω σε feedback από των 156, 147 σε όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ βελτιωμένο (ιδίως στον κινητήρα και στην ποιότητα κύλισης).

Για να πούμε και καμιά μαλ..κία πιστεύω θα δεις διαφορά από το 323... :)

Καλορίζικο!

Last edited: