Αλλαγή ενισχυτή

Re: Αλλαγη ενισχυτη

Βρισκω τον nad λιγο φλατ ή μου φαίνεται?
Και ο arcam στα ιδια ακουσματα παιζει... Ξερει κανεις;

+1 για xindak.
Είχα έναν 80w με τα b&w 684 και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό για τα αυτιά μου.
Τα οδηγούσε πολύ καλά. Γενικα οι xindak έχουν ρεύματα και μη τους φοβάσαι, έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και είναι πολύ μουσικοί.
Ελπίζω να βοήθησα.

Στάλθηκε από το GT-I9301I μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν μπορώ να μην κάνω την εξής παρατήρηση:

Δοκιμάστηκαν τα ηχεία με τον Cayin και σύμφωνα με τον ενδιαφερόμενο:

Α. "τα b&w κελαιδησαν"

Β. "Γενικα ο ενισχυτης μου φανηκε πολυ πιο ευχαριστος,μαλακος και ξεχωριζω την πισω μουσικη σκηνη...μ αρεσε πολυ.Και καλυτερη αναλυση απο πριν, με την εννοια οτι δεν χανει σε αναλυση ενω ταυτοχρονα δεν κουραζει. Πριν ηταν καπως ξερο".

Λίγο μετά αποκαλύπτει ο Θανάσης την καταγωγή του Cayin.

Και μαζί με το ξενέρωμα εμφανίστηκαν και οι "χροιές":

"Ο cayin με εντυπωσιασε σε σχεση με τον nad..ισως μαλλον καλυτερης οδηγησης. Οι χροιες δεν μ αρεσαν τοσο..."

Βέβαια, τα θετικά που είχαν περιγραφεί στο πρώτο post θα μπορούσε επίσης να τα συνοψίσει κανείς με το ομιχλώδες ουσιαστικό "χροιές". Αλλά αφόσον δεν αναφέρθηκε η λέξη αυτή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά το "ξενέρωμα" αρνητικά για να αιτιολογήσει την αλλαγή πλεύσης με το άκουσμα της λέξης "Κινέζος".

Απόδειξη για το τι σημαίνοει αυτή η μαγική λέξη (η λέξη "χροιές" όχι η "Κινέζος")

Επί της ουσίας: Εφόσον ο ενδιαφερόμενος φαίνεται πως αλλάζει γούστα τόσο εύκολα, πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε ιδιαίτερα.

Ότι και να πούμε, τον μπερδεύουμε περισσότερο.

Πόσο μάλλον όταν δεν έχει και τη δυνατότητα ακρόασης. Αν και, όπως φαίνεται, μετά την ακρόαση, αρκεί και η "ακρόαση" της χώρας καταγωγής για να αλλάξουν οι εντυπώσεις.

Παρόλα αυτά θα κάνω μια πρόταση: Τουλάχιστον από χώρα καταγωγής ("USA" με μοντούλες Δανίας) είμαστε ΟΚ.

Peachtree Audio nona 125

Εγω θα ελεγα αφου για τον καθε ενδιαφερομενο το ζητουμενο ειναι η μουσικη και πως αυτη ακουγεται στα αυτια του γιατι παντα θα πρεπει παντα να κοιταμε το made in .....
το made in δεν παιζει μουσικη το μηχανημα παιζει απο οπου και αν αυτο προερχεται οταν ειναι καλη η κατασκευη τι προβλημα υπαρχει ?
ετσι και αλλιως ξερουμε οτι ολες αυτες η ακριβες μαρκες εχουν σωθηκα δικα τους ?

Έκτωρ Κατσίκης το ξενερωμα ειναι απλα οτι δεν ξερω εαν θα υπαρχει μεταπωληση και service.τπτ αλλο.

φυσικα αμα διαλεγα αναμεσα σε δυο θα ηταν ο cayin. ας ξεφευγει σε καποια σημεια. Εξαλλου εχε υποψην οτι της πρωτες ωρες σαν ενθουσιασμενος που ημουν δεν ειχα τοση καλη αποψη αλλα ωρα με την ωρα καταλαβαινω πιο πολλα. Δεν βαζω το χερι μου στην φωτια αλλα νομιζω οτι αμα ακουσα εναν nad με 80w ισως να μην μ αρεσει. Αρα δεν αλλαξα καπου γνωμη φιλε μου. Και δεν ειπα οτι αρκει η χωρα κατασκευης :)

Απλα τι γινεται....xindak δεν ξερω ποιος πουλαει.Εγω θα κανω την αγορα απο ελλαδα.δευτερον ταλαντευομαι αναμεσα σε ψηφιακους ή αναλογικους. και τελος....ναι οκ ας πουμε οτι οι xindak ειναι καλοι....κανεις δεν μιλησε για nad 356 και arcam γι αυτο επιμενω για να εχω μια αποψη και γι αυτους :)

με λιγα λογια...οι nad και οι arcam θεωρουνται μουσικοι ενισχυτες?!...γιατι τον nad 326bee που εχω δεν τον βρισκω μουσικο αλλα δεν ξερω εαν ειναι θεμα οδηγησης ή χαρακτηρα :)

Απάντηση: Αλλαγη ενισχυτη

Δικαίως να φοβάται κανείς κινέζικα noname. Οχι για τον ήχο,αυτός ειναι κολοκυθόπιτα αλλά για τις ασυνέπειες στον έλεγχο παραγωγής μερικές φορές,στην μηδενική υποστήριξη,κλπ.
Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να βάλω σπίτι μου SF πχ. αν ήμουν της σχολής.
Μην τα βάζουμε λοιπον ολα στο ιδιο καλάθι
Νίκο,στο θέμα μας,εγω θα σου συνιστούσα υπομονή και διάβασμα. Και δεν είμαι της άποψης ´άρον τα ηχεία σου και περιπάτει',και μονο που θα τα ακούσεις σε άλλο χώρο θα ακούσεις πράγματα διαφορετικά.
Κοίταξε να βρεις μηχανάκι που πρώτον θα μπορει να τα οδηγεί,να ειναι αξιόπιστο με υποστήριξη και μετα την αγορά κι αν ο χώρος σου ειναι δύσκολος με προβλήματα (όπως όλοι οι οικιακοί ) κι έχεις την δυνατότητα φρόντισε τον όπως μπορείς.
Στα γράφω γιατί σε βλέπω να ψάχνεσαι συνεχώς χωρις μέθοδο και χωρις να έχεις ιεραρχήσει τις ανάγκες σου.
Δεν σε κυνηγάει κανεις,διάβασε,μάθε και εκμεταλλεύσου την εμπειρία απο τα λάθη που όλοι εχουμε κάνει (εκτός φυσικά απο τα αδιαμφισβήτητα τεχνικά που ειναι κουκιά μετρημένα ) .

σωκρατη σε ευχαριστω.
Αυτο τελικα που τοσο καιρο εφταιγε ηταν ο ενισχυτης.ουτε dac ουτε καλωδια.γι αυτο και ειπα να παρω μια γνωμη.
Δεν ξερω εαν θα μπορεσω να κανω ακροασεις αλλα θα το προσπαθησω γτ αλλιως δεν θα βγει ακρη αναμφιλεκτα.

αλλα οπως και να χει θα ηθελα εναν μπουσουλα.στο τι να προτιμησω και γενικοτερα εαν εχει ακουσει καποιος τον χαρακτηρα καποιοων ενισχυτων που με ενδιαφερουν οπως nad και arcam.

Tελος και μια αποψη επισης για τους ψηφιακους/αναγολικους για να κανω στοχευμενη αναζητηση.

Απάντηση: Αλλαγη ενισχυτη

Νίκο δεν μπορεί κάποιος να βάλει ταμπέλες. Υπάρχουν πολυ καλοί ενισχυτές και σε τάξη Α και σε τάξη ΑΒ και σε τάξη Δ.
Αν κάποιου τα ζητούμενο ειναι η ισχύς (εχει μεγάλο χώρο πχ.,αναίσθητα-δύσκολα ηχεία,κλπ) και σφιχτό μπάτζετ πράττει αναλόγως.
Αν εχει ηχεια με 100 db ευαισθησία προφανώς εχει άλλες ανάγκες.
Για αυτό σου λέω,διάβασμα πρώτα.

Για τα B&W θα σου πρότεινα να πας να τα ακούσεις με κανένα γιαπωνέζικο ενισχυτή.

Δεν έχεις να χάσεις κάτι.... Τής NAD τα ενισχυτικά ταιριάζουν όπως τα έχω ακούσει με Kef και Dali.

μια ερωτηση για 2 ενισχυτες στον εναν λεει

80 watts x 2 channels into 8 ohms (20-20,000 Hz) at 0.007% THD
80 watts x 2 channels into 4 ohms (20-20,000 Hz) at 0.007% THD

και στον δευτερο

Both channels, 8Ω, 20Hzβ€”20kHz: 50W
Single channel, 4Ω, at 1kHz: 90W

ο 2ος ειναι πιο αδυναμος σωστα;

Σωστά, είναι πιο αδύναμος. Στον πρώτο όμως μου κάνει εντύπωση το ότι δίνει ίδια ισχύ στα 4 και στα 8Ω. Πράγμα σπάνιο.

Μάλλον nad θα είναι!

Στάλθηκε από το GT-I9301I μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Αλλαγη ενισχυτη

Σωστά, είναι πιο αδύναμος. Στον πρώτο όμως μου κάνει εντύπωση το ότι δίνει ίδια ισχύ στα 4 και στα 8Ω. Πράγμα σπάνιο.

Απλά δεν έχει ικανότητα οδήγησης δύσκολων φορτίων και μάλλον κατασκευαστής καλά κάνει και γράφει την πραγματικότητα Αυτό δεν σημαίνει ότι αν τα ηχεία είναι σχετικά ευαίσθητα δεν τα οδηγήσει αρκετά καλά σε φυσιολογικές στάθμες Εχω και εγώ εναν mosfet με 50 στα 8 και 55 στα 4 .Οταν το φορτίο είναι λογικό τα πάει καλά

Nαι nad ειναι

Οταν λες σχετικα ευαιαθητα τι εννοεις;τα δικα μου ειναι 87db

915B683fig1.jpg

Δύσκολα τα πράγματα.

Το ηχείο πέφτει κάτω από τα 4 Ωμ από τα 100 μέχρι σχεδόν τα 1000Hz. Επίσης έχει πολλές αυξομειώσεις στην εμπέδηση και μεγάλες μεταβολές στη φάση, επομένως μιγαδική συμπεριφορά.

Οπότε αν κοιτάμε τα χαρακτηριστικά, αντί για τα Βατ στα 8Ω θα έπρεπε να δώσουμε περισσότερη σημασία στο αν διπλασιάζει (σχεδόν) τα βατ στα 4Ω σε σχέση με αυτά που δίνει στα 8. Και καλύτερα να μπορεί να σηκώσει και φορτίο κάτω των 4Ω.

Σε λογική τιμή, μόνο λίγοι τέτοιοι ενισχυτές υπάρχουν. Από αυτούς που αναφέρθηκαν θα έλεγα τον Primare I30, τον Xindak και τον Peachtree.

edit: μόλις είδα ότι το διάγραμμα αφορά το 683 s2 και όχι το 685 s2. Αν και πιθανόν λόγω ίδιας σειράς, η σχεδίαση του κροσόβερ να δίνει παρόμοια καμπύλη και για το 685 s2.

Last edited:

Εκτωρ σε ευχαριστω πολυ που εκατσες κ εψαξες.

Θα με βοηθουσες εαν εβρισκες το σχεδιαγραμμα για τα ηχεια μου για να δουμε τι παιζει.
Υστερα οπως ξερεις καμια εταιρια δεν λεει τι κανει ο ενισχυτης κατω απο τα 4ohm.
Οποτε τι να κανω;

Τελος σε ελλαδα καινουργιο ποιον μπορω να βρω;