Αλλαγή ενισχυτή

Re: Αλλαγη ενισχυτη

πηρα σε ενα γνωστο καταστημα που πηρα για ακροαση καποιων ενισχυτων...ε να μην πω ονοματα δεν θα θελα....μου ειπε οτι πρεπει να αναβαθμισω την πηγη μου και μετα να κοιταξω για ενισχυτη.......δεν μου ειπε καποιο συγκεκριμενα.και οτι καλυτερα ειναι να παιζω cd παρα flac.

ηθελε απλα να πουλησει; :)

Ε μου περασε....να μην δωσω σημασια; :) εαν ναι...τοτε θα επικεντρωθω σε αυτους τους ενιαχυτες που ειπα :)

Να συμφωνήσω και εγώ αναρωτιέμαι αν έχουν βγει όλα αυτά τα συμπεράσματα για τα ηχεία και τον ενισχυτή με μόνα ακούσματα με πηγή το ifi micro.

Nαι το ακουσα με ayazi/laptop

Θα βαλω παλι το nad με cd player και μετα τον cayin με το cd player

Ναι κάπου το διάβασα πάντως επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω αν το πρόβλημα είναι ο ενισχυτής και δεν νομίζω να τον ικανοποιήσει η αλλαγή του.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ποιο cd player έχεις;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Από αυτά που θυμάμαι να γράφηκαν πιστεύω ότι το βασικό πρόβλημα είναι το δίπτυχο ηχεία και χώρος. Ακολουθεί η πηγή και στ τέλος της σειράς έρχεται ο ενισχυτής.

Ζητείται ατομο να ερθει σπιτι μου να με βοηθησει να βγαλω ακρη. Κερναω καφε φαι και οτι αλλο θελει χαχα...

Απο κει κ περα Καθολου απιθανο να μην φταιει ο ενισχυτης....το dac δεν ειναι,απο καλωδια ειμαι οκ.... Αλλαξα ενισχυτη κ απεχτησα χαμηλα... Τα φωνητικα βγηκαν εμπρος....και ετσι Ειπα ενισχυτης θα ναι... Επισης κατι που παρατηρησα ειναι πως με τον nad τα μπασα τα βαζω τερμα... Και οτι ζεστενεται γενικα ευκολα σε σχεση με τον cayin σε χαμηλες εντάσεις ... Δεν ξερω απλα το αναφερω.

Το cd player ειναι ενα παλιο μεν καλουτσικο δε philips cd/r 760 (μου το χε χαρισει ενας φίλος απο εδω κ τον ευχαριστω καθε φορα που το ανοιγω).... Λεω να ξαναδοκιμασω παλι να ξαναβαλω το cd player με τον nad k με το cayin.... Αλλα νομιζω τοτε θα μπερδευτω πιο πολύ

Ε το σκέφτομαι.... Γτ... Ο ενας λεει οτι ο nad εχει χαμηλα ενω εγω δεν ακουω χαμηλα. Αμα ειναι ετσι τοτε φταίει κατι αλλο.

Εαν ομως φταιει κάτι αλλο τοτε γτ μ αρεσει με το cayin 😊

Η αγγελια που εβαλα ισχυει... Ζητηται ατομο να βοηθησει χαχα

Το γεγονος οτι σου αρεσει ο cayin (ο οποιος σημειωτεον δεν εχει ρυθμιση για ενισχυση μπασων) ειναι καλο σημαδι οτι ο χωρος σου (και ο τροπος που σου αρεσει να ακους) μπορουν να αναδειξουν την καλυτερη οδηγηση των ηχειων
Ακου και αλλους ενισχυτες....οσους περισσοτερους μπορεις και κατεληξε σε οτι θεωρεις οτι σε ικανοποιει

Προκρινω οτι σε οτι και να καταληξεις δεν θα ειναι η τελικη σου επιλογη, καθως το μικροβιο εχει μπει (και καλως εγινε) και ο δρομος για την αποκτηση γνωσεων και εμπειριων ειναι μακρυς αλλα ευχαριστος

Καποια πραγματα, οσο και να μας τα λενε...οσο και να προσπαθουν δεν μπορουν να υποκαταστησουν την προσωπικη εμπειρια

Μεγαλωνοντας...αλλαζουν και οι συνηθειες μας...τα ακουσματα...οι προτεραιοτητες και γενικα η ολη εμπειρια ειναι δυναμικη και αυτη ειναι η ουσια του θεματος

Ακου οτι περισσοτερο μπορεις...φιλοξενησου και σε συστηματα φιλων και γνωστων του χωρου και γενικα αποκτησε εμπειριες

Οσα περισσοτερα τοσο καλυτερο
Φροντισε να το απολαυσεις...αξιζει τον κοπο

Το γεγονος οτι σου αρεσει ο cayin (ο οποιος σημειωτεον δεν εχει ρυθμιση για ενισχυση μπασων) ειναι καλο σημαδι οτι ο χωρος σου (και ο τροπος που σου αρεσει να ακους) μπορουν να αναδειξουν την καλυτερη οδηγηση των ηχειων
Ακου και αλλους ενισχυτες....οσους περισσοτερους μπορεις και κατεληξε σε οτι θεωρεις οτι σε ικανοποιει

Προκρινω οτι σε οτι και να καταληξεις δεν θα ειναι η τελικη σου επιλογη, καθως το μικροβιο εχει μπει (και καλως εγινε) και ο δρομος για την αποκτηση γνωσεων και εμπειριων ειναι μακρυς αλλα ευχαριστος

Καποια πραγματα, οσο και να μας τα λενε...οσο και να προσπαθουν δεν μπορουν να υποκαταστησουν την προσωπικη εμπειρια

Μεγαλωνοντας...αλλαζουν και οι συνηθειες μας...τα ακουσματα...οι προτεραιοτητες και γενικα η ολη εμπειρια ειναι δυναμικη και αυτη ειναι η ουσια του θεματος

Ακου οτι περισσοτερο μπορεις...φιλοξενησου και σε συστηματα φιλων και γνωστων του χωρου και γενικα αποκτησε εμπειριες

Οσα περισσοτερα τοσο καλυτερο
Φροντισε να το απολαυσεις...αξιζει τον κοπο

+1...Έτσι ακριβώς !

εχεις ενα δικιο....αλλα με στεναχωρει το γεγονος οτι υπαρχουν αμφιβολιες για ολα τα μερη του συνολου μου

-ο ενας λεει μαλλον δεν μ αρεσουν τα ηχεια οπως παιζουν
-αλλος μου λεει ειναι θεμα ενισχυτη
-αλλος τελικα μου λεει ειναι θεμα πηγης.

αντε βγαλε ακρη.

Εγω παλι ξανα εβαλα τον nad να ακουσω τον nad. Ειναι μεγαλη διαφορα παιδια. Με τον nad δεν μπορω να ξεχωριζω ευκολα τα οργανα που παιζουν πισω και εχει μικροτερη μουσικη σκηνη. Ενω με τον cayin και ξεχωριζω τα οργανα και μεγαλυτερη μουσικη σκηνη και τα φωνητικα ερχονται μπροστα αλλα ομορφα. Αυτο ειναι θεμα οδηγησης ή χαρακτηρα ενισχυτη;

Νικο πραγματικα μας στεναχωρεις που ....στεναχωριεσαι!!
Αντε πες πως κατεβαινω στο νησι και με κερνας και ενα ουζο στο Σκοτεινο.
Αν εγω γνωμοδοτησω οτι ο ηχος σου (τηρουμενων των αναλογιων) ειναι μια χαρα ,θα καλυφτεις??

Κατσε προς το παρον στα αυγα σου, ακου πολυ, οπου μπορεις, και αργοτερα κανεις πιο σοφες επιλογες.

Υπαρχει και η πιθανοτητα ο ηχος που θελεις να ακουσεις να ειναι "λαθος" και αργοτερα να αναθεωρησεις μεσα απο τα ακουσματα που θα κανεις.

Απάντηση: Αλλαγη ενισχυτη

το γεγονός ότι ακούς με τα μπάσα στο τέρμα σημαίνει ότι θέλεις ηχητικό όγκο που δεν έχεις. Προσπαθείς να τον δημιουργήσεις τεχνητά, κάτι που δε γίνεται. Και είναι λογικό αυτό αφού η μετάβαση από τα παλιά σου ηχεία στα καινούργια πάει ανάποδα σε αυτό που ψάχνεις.
Αν σου αρέσει αυτός ο ήχος (μη βαράτε που βάζω από youtube, o τύπος έχει μικροφωνάρα ειδική για αυτή τη δουλειά, μια εικόνα την παίρνεις):
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

τότε θέλεις μεγάλο γούφερ. Πρώτα αυτό. Μετά όλα τα άλλα. Το που θα κάθεσαι όταν ακους παίζει ρόλο αλλά πιο πολύ ρόλο παίζει το ηχείο να φορτίζει το χώρο σωστά και να το κάνει αβίαστα, όχι με loudness, όχι με μπάσα στο τέρμα.

Η επιλογή συστήματος ξεκινάει απο τα ηχεία. Επιλέγουμε πρώτα κατάλληλο όγκο ηχείου για να καλύψει το χώρο μας και μετά ψάχνουμε μάρκες και χροιές και γούστα. Γιατί αν βάλουμε 5ιντσο σε 50 μέτρα σαλόνι ας παίζει και παπάδες και αρχιμανδρίτες, η φαγούρα θα ξεκινήσει σύντομα.

Με βάση αυτά που έχω καταλάβει από αυτά που ψάχνεις μέσα από ειρωνίες αυθάδειες και αστειάκια, αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να κρατήσεις τα πάντα εκτός από τα ηχεία.
Μια επιλογή που θα κοιτούσα αν ήμουν στη θέση σου είναι τα Cerwin Vega xls215.
Και μη με ρωτάς αν μιλάω σοβαρά, σοβαρά μιλάω.

Όσο και να ασχοληθείς, όσα λεφτά και να δώσεις αυτό που θέλεις δε μπορούνε αυτά τα ηχεία να σου το δώσουνε.

Πης εντ λοβ