Αλλαγή ενισχυτή

Re: Απάντηση: Αλλαγή ενισχυτή

Δε νομίζω ότι παίζει φράχτης. Όπως επιθυμεί ο καθένας και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Αν έχω μία ένσταση σε όλο αυτό δεν αφορά την επιλογή, αλλα το πως γίνεται αυτή.
Αν δεν δοκιμάσεις και τις δύο επιλογές δεν μπορείς να ξέρεις.
Γι αυτό δεν παύω να προτείνω να δοκιμάσετε. Παράλληα και επι μακρόν.

Δεν διαφωνούμε στο θέμα της ελευθερίας επιλογής, εννοείται.
Ο φράχτης είναι τρόπος του λέγειν, το διαχωριστικό μεταξύ των δύο επιλογών, το οποίο μπορεί και να μην υφίσταται για κάποιον που έχει και τα δύο: και CDs/LPs και FLACs.
Φυσικά και δεν αρνούμαι την ευκολία του άυλου. Απλά το abstract ικανοποιεί μόνο την ακοή μου, θέλω να ικανοποιείται και η αφή και η όραση.

Τέλος το off topic από μένα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή ενισχυτή

Είναι πολύ ομορφο να βλέπεις ανθρώπους να χαίρονται δια της οράσεως ή γεύσης τις μουσικές τους. Ιεροτελεστία κανονική!
Έγω ήμουν περισσότερο της όσφρησης. Είχε ωραία μυρωδιά ο άτιμος ο δίσκος, το CD τίποτα το άτιμο.

:ernaehrung004:

δυστυχώς.....έτσι

ευτυχώς, κρατάει χρόνια η μυρωδιά και δεν φεύγει.
Γι αυτό και τα έχω κρατήσει όλα !

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή ενισχυτή

Επιτέλους!
Γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι μόνο εγώ είμαι έτσι, άντε και κάτι παπούδια.

Επιπρόσθετα, η διαδικασία απόκτησης μιας δισκοθήκης σε μυεί στην "πειθαρχία" της ακρόασης.
Διαδικασία που πάει περίπατο όταν ο φίλος σου μπορεί να σου φέρει σε χρόνο dt 2 σκληρούς δίσκους με 50.000 τραγούδια μέσα.

Tελικα αυτο το offtopic δεν θα παψει ποτε και σε κανενα νημα οσο υπαρχει φορουμ και συζητηση για ηχο και Χαϊ Φαϊ.

Η διαδικασια αποκτησης, η "ιεροτελεστεια" της προετοιμασιας και η πειθαρχια ακροασης ειναι πολυ σημαντικα και για μενα.
Εχει βγει ενα βιντεο με προσωπικοτητες της μουσικης που μιλανε για αυτο το πραγμα στο ΥΤ, και πως ψυχικα σε υποχρεωνει στην προσοχη της μουσικης.

Το αϋλο εγω το χρησιμοποιω μολις προσφατα για ευκολια και γρηγοραδα οσο αφορα τους νεοτερισμους για μια πρωτη και γρηγορη ιδεα και το πιο συχνο ειναι να μενει σε αυτο το σταδιο.

oταν δοκιμασα με τον nad παλι καταλαβα...οτι ναι τα μπασα που εβαζα τερμα ειναι λαθος αλλα....το εκανα γτ κατι μου ελειπε. και αυτο ηταν η ζωντανια οχι τοσο η ενταση του μπασου. Τωρα αυτη η ζωντανια σιγουρα οφειλεται στην οδηγηση σιγουρα αλλα...συμβαλλει ο χαρακτηρας.

Απο κει και περα οτι θα παρει ποδι ο Nad θα παρει ....μιας και δεν μπορει να τα ζωντανεψει. τωρα εαν παω παλι σε nad πιο δυνατο δεν ξερω εαν και πριν ελεγα σιγουρα οχι....γιατι τονικα ειναι πιο σωστος απο τον cayin...αλλα δεν ειναι πιο ευχαριστος.

Με τον cayin δεν μου λειπει κατι....εαν στο μελλον θελω πιο πολυ μπασο (που νομιζω ειναι υπερβολη)...ναι θα παρω ενα sub.....ή πουλησω αυτα και μετα χρηματα που θα επερνα sub αγορασω ενα ηχειο βασης με 8αρι.

Προς το παρων θα ακουσω τον Peachtree και θα ψαξω να ακουσω τον Nad 356bee (Να μου φυγει η περιεργεια),τον primare I-21 και τον campribge audio cx a80 .

Στις μικρές αγγελίες πήρε το μάτι μου έναν ολοκληρωμένο της MF.

Νίκο δοκίμασε επίσης μπας κ βρεις κανέναν μτχ Densen και ίσως κ Hegel!!
Θα σου μείνει και για τα επόμενα ηχεία!!

μπορω να πω κατι γι αυτο;

οταν λετε οτι θα μεινει για τα επομενα ηχεια...πως το εννοειτε;....γτ πχ εχω εαν θελω καποια συγκεκριμενα ηχεια ....θα ναι σιγουρο οτι θα ματσαρει;

Το λέω με την έννοια ότι ένας Densen πχ (έχω τις αδυναμίες μου) σαφώς κ θα ταιριάξει με αρκετά ηχεία αρκετά έως κ πολύ ανώτερα από αυτά που έχεις.
Άλλωστε αν ξέρουμε ότι έχουμε ένα καλό εργαλείο στα χέρια μας τότε στο επόμενο βήμα επιλέγουμε (και) με βάση αυτό..

Απάντηση: Re: Αλλαγή ενισχυτή

Το λέω με την έννοια ότι ένας Densen πχ (έχω τις αδυναμίες μου) σαφώς κ θα ταιριάξει με αρκετά ηχεία αρκετά έως κ πολύ ανώτερα από αυτά που έχεις.
Άλλωστε αν ξέρουμε ότι έχουμε ένα καλό εργαλείο στα χέρια μας τότε στο επόμενο βήμα επιλέγουμε (και) με βάση αυτό..

Δεν νομίζω ότι θα του αρέσει του Νίκου,είναι λίγο σκληροί και θέλουν μεγάλη προσοχή στο ταίριασμα

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή ενισχυτή

Δεν νομίζω ότι θα του αρέσει του Νίκου,είναι λίγο σκληροί και θέλουν μεγάλη προσοχή στο ταίριασμα

όχι και σκληροί οι Densen.Προς το ουδέτερο, ναι, αλλά σκληροί με τίποτα.

Παντως με τους Densen μηκατε σε αλλη κατηγορια. Αν και δεν αποκλειεται να βρει φιλος καποτε εναν μεταχειρισμενο Β 100 γυρω στα 600 . Εαν εχει υπομονη βεβαια

Την τιμη (600 ευρω) δεν την ειπα τυχαια επισης.
Ειναι αυτη που βλεπω για το μοντελο.

Παντως εξαιρετικη επιλογη απο αποψη ποιοτητας.

Σε αυτην την τιμη μεταχειρισμενο μπορει να βρεις κατι αξιολογο και αξιποιστο σκανδιναυο-αγγλοσαξονικο ( Roksan, Cambridge, Rega etc ) και να αποφυγεις τις κινεζικες εκπληξεις.

IMHO

να την πω την αμαρτια μου....

μ αρεσε ο peachtree που ειναι καλος σε οδηγηση ( δεν τον ακουσα ακομα )...τελος του μηνα η ακροαση σπιτι μου!
Και ψαχνω nad 356 για ακροαση παλι στην οικεια μου.

Και θα διαλεξω αναμεσα σε αυτους τους 2. Ο Cayin μετα απο πολυ ωρα ειναι κουραστικος.....

Tον peachtree δεν τον εχω ακουσει αλλα εχει εξαιρετικες κριτικες και εδω και λεγεται οτι η σχεδιαση του ειναι πολυ προσεγμενη.
Ευχομαι να σου αρεσει.

Αλλα θα πω κατι που θα ξενισει σε αρκετους... Εχω παρατηρησει οτι οι εχοντες BW συχνα στα φορουμ ειναι αυτοι που κατι δεν τους καθεται στον ηχο και αρχιζουν να ψαχνουν δεξια και αριστερα να αλαξουν ενισχυση, πηγη η δεν ξερω τι αλλο.

Βεβαια λεγοντας αυτο δεν λεω τιποτα :joker:

εκτος του οτι ο Nad ειναι εντιμο προϊον

Εσύ θα μας πεις όταν με το καλό ακουσεις.
Βέβαια θα ναι λίγο ατοπη η σύγκριση καθώς ο peachtree νομιζω είναι κατα πολύ ακριβότερος και η πραγματική σύγκριση θα γινόταν με αλλα μοντέλα της nad.

εχεις ενα δικιο για την συγκριση πλην ομως παιζει και το οικονομικο στην μεση.

Για την 'φθηνη' επιλογη εχω τον nad...και για την ακριβη που θα χρειαστει να κανω λιγο ακομα υπομονη για τον peachtree. Εαν μ αρεσει τοσο ο peachtree τον τσιμπαω....εαν η διαφορα ειναι πολυ μικρη λεω να σωσω οσα χρηματα μπορω και να παρω τον nadακο.

2-3μερες....ειναι λαμπρος και δοκιμασα και φωνητικα με γυναικιες φωνες και ειπα κατι δεν παει καλα