Απάντηση: Αλλαγη ενισχυτη
το γεγονός ότι ακούς με τα μπάσα στο τέρμα σημαίνει ότι θέλεις ηχητικό όγκο που δεν έχεις. Προσπαθείς να τον δημιουργήσεις τεχνητά, κάτι που δε γίνεται. Και είναι λογικό αυτό αφού η μετάβαση από τα παλιά σου ηχεία στα καινούργια πάει ανάποδα σε αυτό που ψάχνεις.
Αν σου αρέσει αυτός ο ήχος (μη βαράτε που βάζω από youtube, o τύπος έχει μικροφωνάρα ειδική για αυτή τη δουλειά, μια εικόνα την παίρνεις):
τότε θέλεις μεγάλο γούφερ. Πρώτα αυτό. Μετά όλα τα άλλα. Το που θα κάθεσαι όταν ακους παίζει ρόλο αλλά πιο πολύ ρόλο παίζει το ηχείο να φορτίζει το χώρο σωστά και να το κάνει αβίαστα, όχι με loudness, όχι με μπάσα στο τέρμα.
Η επιλογή συστήματος ξεκινάει απο τα ηχεία. Επιλέγουμε πρώτα κατάλληλο όγκο ηχείου για να καλύψει το χώρο μας και μετά ψάχνουμε μάρκες και χροιές και γούστα. Γιατί αν βάλουμε 5ιντσο σε 50 μέτρα σαλόνι ας παίζει και παπάδες και αρχιμανδρίτες, η φαγούρα θα ξεκινήσει σύντομα.
Με βάση αυτά που έχω καταλάβει από αυτά που ψάχνεις μέσα από ειρωνίες αυθάδειες και αστειάκια, αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να κρατήσεις τα πάντα εκτός από τα ηχεία.
Μια επιλογή που θα κοιτούσα αν ήμουν στη θέση σου είναι τα Cerwin Vega xls215.
Και μη με ρωτάς αν μιλάω σοβαρά, σοβαρά μιλάω.
Όσο και να ασχοληθείς, όσα λεφτά και να δώσεις αυτό που θέλεις δε μπορούνε αυτά τα ηχεία να σου το δώσουνε.
Πης εντ λοβ