Αλλαγη Ηχειων.

red7760

Established Member
18 January 2014
237
Κηφισιά
Καλησπερα σας.
Eιμαι καινουργιος στο αθλημα και θα ηθελα τα φωτα σας. Εχω ενα ζευγαρι Focal 714. O ενισχυτης ειναι ο nait xs2 της Naim, τα 60 watt. Η κυρια πηγη ειναι ενα πικαπ της Clearaudio.
Σκεφτομαι να αλλαξω τα ηχεια. Τι θα ταιριαζε στον ενισχυτη πιστευετεΝΎ Ο χωρος ειναι σχετικα μεγαλος 65 τμ.
Ακουω κυριως ολο το φασμα της ροκ,λιγο κλασσικη και επιλεγμενα τμηματα της ελληνικης σκηνης.
Οσον αφορα το budget καπου 2.500-3.000 ευρω. Δεν θα ειχα προβλημα και να ειναι κατι μεταχειρισμενο.
Σας ευχαριστω.
Δημητρης

Τι να σπρώξει ο Καημένος ο μικρουλης στο γηπεδο... Καλυτερα κανένα silver 8 ma να μείνουν και λεφτά για τελικο :) Παιρνει, δεν παιρνει ο nait;

Αν ήμασταν αμέρικα θα σου έλεγα για Omega,μόνο και μόνο για το απλό και ευαίσθητο του θέματος.
Εδώ δεν μου έρχεται κάτι...

Νο!!
παιρνει εξωτερικο τροφοδοτικο το οποιο ειναι αρκετα ακριβο και δεν ξερω αν αξιζει και τι κοπο....
Εχεις δικιο παντως. Γηπεδο....

Τον ίδιο χώρο έχουμε,οι φίλοι εδώ ξέρουν τι έχω τραβήξει.
Είναι ενιαίος;Σε ποια διάσταση παίζεις;

Ενιαιος. Φαντασου ενα παραλληλογραμο κουτι. Το λειτουργικο κομματι, σε αυτο ποθ καθομαι ειναι το μισο. Τα ηχεια ειναι στη μικρη διασταση του παραλληλογραμου.
Δεν ακουγεται καθολου ασχημα το συνολο. Απλα εχω την εντυπωση οτι τα ηχεια δεν ακολουθουν τον ενισχυτη και την πηγη.

Οκ,κατάλαβα.
Προτιμήσεις στον τονισμό;Πλούσιο χαμηλό ή προς το επαγγελματικό;
Το δικό θέμα εκεί ήταν,δεν γέμιζε με τίποτα.Και με τα 5άρια των Focal είναι φυσικό να έχεις έλλειψη,σίγουρα θέλεις κάτι μεγαλύτερο να γεμίσεις.

Εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις τριδρομο (αφού και οι μουσικές σου το ζητάνε) με τουλάχιστον 10άρι woofer,ευαίσθητο όσο μπορείς και εύκολο σαν φορτίο.
Μάλλον προς μεταχειρισμένο στον προϋπολογισμό σου.

Δεν ειμαι μεγαλος οπαδος του χαμηλου. Οποτε αν με το επαγγελματικο εννοεις κατι ουδετερο τοτε προς τα εκει παω.
Οκ καταλαβαινω οτι ο χωρος ειναι πολυ μεγαλος για τον ενισχυτη. Αλλα δεν μπορω να αλλαξω και τα δυο τωρα.
Απο το καταστημα που τον αγορασα μου προτειναν τα Sitara της Audio Physic. Αλλα δεν τα εχω ακουσει!

Τα tempo πάντως με τα 7άρια στο πλάι μια χαρά τα έχω ακούσει,επίσης σε μεγάλο χώρο.
Οπουδήποτε καταλήξεις πάντως,καλό είναι να τα ακούσεις στον χώρο σου αν είναι εφικτό.

Για τα χρήματα που μπορεί να δώσει, και στην μικρή διάσταση που ακούει δεν μπορώ να σκεφτώ κατα άλλο σε καινούργιο που να έχω ακούσει και να έχω άποψη. Και τα Proac ξεφεύγουν, τα Chario είναι δύσκολα, Paradigm & PSB δεν μου εχουν κάτσει προσωπικά με NAIM. Η επομενη λύση θα είναι Klipsch Heresy III, αλλά δε τα έχω ακούσει με NAIM. Οπότε.....?

Απο Geometric Harmony? Ρωταω και για το ελληνικο της κατασκευης, να ενισχυσουμε τους συμπατριωτες μας, αλλα και γιατι ειναι πολυ κοντα στο σπιτι μου και μπορω να ακουσω ευκολα καποια μοντελα...

Οπότε να πάρει 4άρια;Που δεν τα προτείνουμε ούτε στους φίλους με 12 μ²;
Μια χαρά είναι κι αυτά που έχει τότε με τα 51/2άρια,και πιο πολλά λίτρα αν δεν κάνω λάθος.

Φραγκ η δική μου μικρή διάσταση είναι 6 μέτρα,ανάλογη πρέπει να είναι και του φίλου που ψάχνει.10άρι και λίγο λέμε.Κι είναι και τυχερός που είναι του ουδέτερου γιατί αλλιώς θα έλεγα 12άρι ή 15άρι κάτω.Σκέψου πως στις μουσικές που ακούει η μπότα είναι 22".Χώρια τα υπόλοιπα τύμπανα,μπάσα,φωνές,κλπ,και δεν μιλάμε για την κλασική να χαθούμε.Αφού το έχει τον χώρο,γιατί να μην τον εκμεταλλευτεί;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απο Geometric Harmony? Ρωταω και για το ελληνικο της κατασκευης, να ενισχυσουμε τους συμπατριωτες μας, αλλα και γιατι ειναι πολυ κοντα στο σπιτι μου και μπορω να ακουσω ευκολα καποια μοντελα...

Οι Κύκλωπες θα είναι μια χαρά πιστεύω,κι εγώ σε GH έχω καταλήξει,αλλά όχι σε μοντέλο παραγωγής.

Re: Απάντηση: Αλλαγη Ηχειων.

Φραγκ η δική μου μικρή διάσταση είναι 6 μέτρα,ανάλογη πρέπει να είναι και του φίλου που ψάχνει.10άρι και λίγο λέμε.Κι είναι και τυχερός που είναι του ουδέτερου γιατί αλλιώς θα έλεγα 12άρι ή 15άρι κάτω.Σκέψου πως στις μουσικές που ακούει η μπότα είναι 22".Χώρια τα υπόλοιπα τύμπανα,μπάσα,φωνές,κλπ,και δεν μιλάμε για την κλασική να χαθούμε.Αφού το έχει τον χώρο,γιατί να μην τον εκμεταλλευτεί;

Συμφωνω με αυτά που λές. Στα χρήματα που διαθετει, με τον ενισχυτή που έχει μόνο Klipsch Heresy III μπορω να σκεφτώ, τα οποία και προανέφερα. Να σου πώ την αλήθεια δεν είχα προσέξει πιο μοντέλο focal έχει ήδη.

Στο κομματι που καθομαι η μεγαλη διασταση ειναι 7 μετρα. Η μικρη,οπου κια ειναι στημενο το συστημα ειναι 6 περιπου. Αλλα λογω παραθυρου-μπαλκονοπορτας ειναι στημενο λιγο προς τα αριστερα.

Μια επισκεψη στη geometric επειδη ειναι και κοντα επιβαλλεται
Απο εκει και περα παιζουν πολλα ρολο
Αποσταση ηχειων απο θεση ακροασης κλπ
Εξηγουμαι...ετυχε να ακουσω τα πρωην ηχεια μου (proac d15) με τον ενισχυτη μου με 4 el34 2χ45 watt σε σαλονι ανω των 60 τμ και τελειως ελευθερα στο χωρο
Επειδη η θεση ακροασης ηταν near field περι τα 2 μετρα δεν μου ελειπε τπτ (εκτος απο να ειχα τον ιδιο χωρο χαχαχα) και εννοω πραγματικα τπτ
Απο την αλλη αξεχαστο ακουσμα σε παρομοιο σαλονι ηταν και μαλιστα με naim των tannoy dc 10
Οποτε ο ενισχυτης θετει καποιους σοβαρους περιορισμους οσον αφορα στ α προς συνδυασμο ηχεια...να ειναι αρκουντως ευαισθητα...τα οποια οι καλες υλοποιησεις δυστυχως κοστιζουν
Πχ tannoy, zingali, klipsch κοκ
Απο την αλλη σιγουρα καποιο chario (υπο προυποθεσεις και ο delphinus και ας με πειτε αιρετικο) μια χαρα θα ταιριαζε με καποιον δυνατο ενισχυτη
Απλα σε αυτην την περιπτωση θα επρεπε οπωσδηποτε να αλλαχθει και ο ενισχυτης...ωστοσο ακομη και ετσι το budget φτανει και περισσευει (ειδικα εαν συνυπολογιστει και το budget απο τα ηδη υπαρχοντα εαν αυτα πωληθουν)
Σε καθε περιπτωση ακουσε οσα περισσοτερα μπορεις...ο χωρος φανταζει ιδανικος και με λιγη υπομονη και αρκετο ψαξιμο θα μπορεσει να βγει κατι πολυ καλο
Αυτα απο εμενα και καλη αναζητηση...απο την ολη διαδικασια εκτιμω οτι θα βγεις με λιγη προσοχη κερδισμενος και σιγουρα ακουστικα ωριμοτερος