Αλλαγη Ηχειων.

Τους Ερμήδες πρέπει να τους ακούσει στο χώρο του μαζί με τον υποψήφιο (δυνατό) ενισχυτή.

Δεν στήνεται εύκολα αυτό το ηχείο!

Οπουδήποτε καταλήξεις πάντως,καλό είναι να τα ακούσεις στον χώρο σου αν είναι εφικτό.

Τα είπαμε από την αρχή αυτά,κι όχι αποκλειστικά για τον Ερμή,για κάθε ηχείο.

Ο naim nait xs παιζει αριστα με ορισμενα ομοεθνη ηχεια π.χ. Proak,ενω με αλλα π.χ. Audio Physic δεν τα πηγαινει τοσο καλα.Οποτε φιλε μου εκτος απο το μεγεθος του ηχειου θα πρεπει να προσεξεις πολυ και το ταιριασμα των ηχειων που θα αγορασεις με τον ενισχυτη σου,αν κρατησεις τον Naim.Το ιδιο ισχυει και για οποιονδηποτε αλλο ενισχυτη επιλεξεις.Με απλα λογια,μην αγορασεις πριν τα ακουσεις να παιζουν μαζι (ενισχυτης-ηχεια).

Με βλεπω να παιρνω σβαρνα τα μαγαζια με τον ενισχυτη παραμασχαλα!
Για να φερει καποιος υποψηφιος πωλητης ηχεια και ενισχυτη στο χωρο μου εε το θεωρω μαλλον δυσκολο...ιδιως ηχεια.

Aν μπορέσεις να φέρεις ηχεία σπίτι θα ήταν ευχής έργον. Ακόμα και αν επιβαρυνθείς με τα μεταφορικά. Θα γίνει απόσβεση όταν επιλέξεις.

Να ρωτήσω κάτι? Eίσαι σίγουρος ότι ο ενισχυτής σου δεν έχει pre out? Γιατί στο manual άλλα λέει πάλι.
Και κάτι ακόμα. Παίζει να ανεβάσεις καμια φωτό του χώρου να καταλάβουμε καλύτερα τις συνθήκες ακρόασης?

Με βλεπω να παιρνω σβαρνα τα μαγαζια με τον ενισχυτη παραμασχαλα!
Για να φερει καποιος υποψηφιος πωλητης ηχεια και ενισχυτη στο χωρο μου εε το θεωρω μαλλον δυσκολο...ιδιως ηχεια.

Ο Ορφέας έχει την αντιπροσωπεία και της Naim και της Audio Physik, οπότε το συγκεκριμένο συνδυασμό μπορείς να τον ακούσεις εκεί χωρίς να βγάλεις τον ενισχυτή για περίπατο. Εκεί μπορείς να ακούσεις και κάποια μοντέλα της Triangle, η οποία όμως στα μεγάλα ηχεία ξεφεύγει σε τιμή και δεν ξέρω αν παντρεύεται καλά με την ΝΑΙΜ.

Re: Απάντηση: Αλλαγη Ηχειων.

Aν μπορέσεις να φέρεις ηχεία σπίτι θα ήταν ευχής έργον. Ακόμα και αν επιβαρυνθείς με τα μεταφορικά. Θα γίνει απόσβεση όταν επιλέξεις.

Να ρωτήσω κάτι? Eίσαι σίγουρος ότι ο ενισχυτής σου δεν έχει pre out? Γιατί στο manual άλλα λέει πάλι.
Και κάτι ακόμα. Παίζει να ανεβάσεις καμια φωτό του χώρου να καταλάβουμε καλύτερα τις συνθήκες ακρόασης?

Παιρνει σιγουρα το FlatCap XS Power supply..το οποιο εχει και 1200 ευρω...τωρα αν παιρνει και τελικο αυτο δεν το γνωριζω αλλα μπορω να ρωτησω.
Να ανεβασω μολις μπορεσω.

Απάντηση: Re: Αλλαγη Ηχειων.

Δοκίμασε naim με neat .
Μαγικός συνδυασμός .
Αντιπρόσωπος ειναι ο soundgallery . Διδότου 17 νομίζω στο κέντρο.

3000 budget έχει ορίσει...

Όντως πολύ καλός συνδυασμός. Έτσι παιζει ο ατοφιος. Αλλα ακόμα και με τα βάσης (της καλης σειρας) παιζει με προ τελικο και σε καποια φαση το έψαχνε και για μεγαλυτερο. Και αυτά σε χώρο 40 τ.μ με το ζόρι.

Δεν θα εβαζα sub...
Θα προσπαθησω να περιγραψω ακριβως τι βλεπω εγω απο το συνδυασμο ηχειων και ενισχυτη.
Σε χαμηλες εντασεις δεν ακουγεται καθολου ασχημα. Επισης ειναι εντυπωσιακα καλος σε μεγαλες εντασεις αλλα με ευκολη μουσικη, φωνες. πχ. Johnny Cash και μια κιθαρα.
Εκει που τα μπερδευει ειναι οταν δυσκολευει η μουσικη. Πολλες κιθαρες, μπασο κλπ. Σε αυτες τις περιπτωσεις εμενα μου δινει την εντυπωση οτι "μπουκωνει"...ελπιζω να το περιεγραψα σωστα.
Υποθέτω ότι απαντάς στη δική μου πρόταση.

Μία διευκρίνηση μόνο:
Τι είναι αυτό που αντιλαμβάνεσαι να ενοχλεί πιο πολύ; "Μπούκωμα" ή "Μπέρδεμα"; Συνδυάζεται μήπως και με κάποια "θολούρα" ή "σκληρότητα";

Κατά τα λοιπά σωστά τα περιγράφεις.
Και αυτό είναι το αναμενόμενο, όταν έχουμε με μικρά έως μικρομεσαία συστήματα, όπως το δικό σου, σε τόσο μεγάλους χώρους. (Αν δεν είναι κόπος, σημείωσε και γράψε μας τις διαστάσεις του χώρου).

Αυτά τα προβλήματα που περιγράφεις λύνονται με την προσθήκη Sub.
ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Να είναι το κατάλληλο και σωστά ρυθμισμένο.
Ξέρω ότι δεν συνηθίζεται. Γι' αυτό και τη χαρακτήρισα "αιρετική" πρόταση. Είναι όμως απόλυτα έγκυρη λύση, υποστηριζόμενη και από τη θεωρία και από την πράξη.

Η άλλη περίπτωση είναι να αναβαθμίσεις ολόκληρο το σύστημα σου. ΚΑΙ ενισχυτή ΚΑΙ ηχεία. Για να είμαστε σοβαροί όμως, μία τέτοια αναβάθμιση, ικανή να καλύψει σωστά τόσο μεγάλο χώρο θα κοστίσει διπλάσια και τριπλάσια απ' ότι έχεις προϋπολογίσει. Χωρίς υπερβολές, καθόλου υπερβολές, για να καλύψουμε επαρκώς με ενισχυτικά και ηχεία ένα χώρο 65 τ.μ. τα 10-15 χιλιάρικα συνολικό κόστος είναι ένα πολύ λογικό ποσόν! Ξέρω ότι αυτό ακούγεται κάπως δυσάρεστα, αλλά είναι αλήθεια.

Οπότε τα επόμενα ενδεχόμενα είναι τα εξής:

α) Αποφασίζεις γιά μία συνολική αναβάθμιση του συστήματος. Την πραγματοποιείς είτε άμεσα, αν διαθέτεις τα χρήματα, είτε σταδιακά. Προγραμματίζεις και κατόπιν κομμάτι-κομμάτι, όποτε έχεις τα χρήματα.

β) Αποδέχεσαι αναγκαστικά κάποιους συμβιβασμούς και κάνεις κάποιες βελτιώσεις, εκεί που μπορείς μόνο, χωρίς να πειράξεις το σύνολο.
Το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι:
Ποιό είναι το πιο αδύναμο κομμάτι του συστήματος σου για να βελτιώσουμε; Ο ενισχυτής ή τα ηχεία; Για καλή σου τύχη και τα δύο αντιπροσωπεύονται από την ίδια εταιρεία (Ορφέας) οπότε η κατάσταση διευκολύνεται.

Για αρχή λοιπόν πας στο χώρο τους μαζί με τις μουσικές σου (εκείνες που ακούς και γνωρίζεις καλά και εκείνες που "μπερδεύουν") προκειμένου να απαντήσεις στην ερώτηση: Τι αλλάζουμε, ενισχυτή ή ηχεία; Είναι μία διαδικασία με βήματα.

Ξεκίνα με τα ηχεία.
Κρατώντας τα ίδια ενισχυτικά, άλλαζε ηχεία, μεγαλύτερα μοντέλα ή διαφορετικά, ώσπου να καταλήξεις κάπου. Η 1η πρόταση.

Συνεχίζεις με τον ενισχυτή.
Κάνεις την ανάποδη διαδικασία. Με τα ίδια ηχεία άλλαζε ενισχυτικά, ώσπου να καταλήξεις κάπου. (Με πρώτη και καλύτερη αλλαγή την αλλαγή του τροφοδοτικού). Όταν καταλήξεις σε ενισχυτή, θα έχουμε τη 2η πρόταση.

Κατόπιν συγκρίνεις 1η με 2η πρόταση.
Το αποτέλεσμα της σύγκρισης θα αποτελεί ΕΝΔΕΙΞΗ ποιό είναι το πιο αδύναμο κομμάτι στην περίπτωση σου.

(Σημείωση: Το όριο προς τα πάνω στις δοκιμές που θα κάνεις κατά τη διαδικασία εξαρτάται φυσικά από το χρηματικό όριο που έχεις ορίσει ως διαθέσιμο για αναβάθμιση).

Στη συνέχεια θα ζητήσεις να δοκιμάσεις το αποτέλεσμα της σύγκρισης στο χώρο σου (τα καλύτερα ηχεία ή τον καλύτερο ενισχυτή, όποιο προκύψει). Θεωρώ δεδομένο ότι θα σε εξυπηρετήσουν, δεν υπάρχει περίπτωση. Είναι όμως και όρος απαραίτητος.
Εκεί θα διαπιστώσεις εάν η βελτίωση στο χώρο σου που θα επέλθει με την αλλαγή είναι ικανοποιητική. (Πάντα αποδεχόμενοι κάποιους αναπόφευκτους συμβιβασμούς).

Αν είναι, τότε τελειώσαμε! :smile:

Φυσικά με την αναλυτική διαδικασία που περιέγραψα πιο πάνω μπορεί να προκύψουν και "ενδιάμεσα" αποτελέσματα. Δηλαδή ένα λίγο μεγαλύτερο μοντέλο ηχείο συν λίγο μεγαλύτερο ενισχυτή (ή τον ίδιο με το μεγάλο τροφοδοτικό του) κλπ. Αλλά πάντα με την ίδια παραπάνω αυστηρή αναλυτική διαδικασία επιλογής.

γ) Ακολουθείς κάποιά άλλη "ανορθόδοξη" προσέγγιση που θα λύσει το πρόβλημα, αλλά με άλλο τρόπο. Μία τέτοια ανορθόδοξη λύση αποτελεί η πρόταση μου για προσθήκη Sub.

Υπάρχει και άλλη ανορθόδοξη λύση. Ήδη προτάθηκαν μεταξύ άλλων και κάποια Klipsch. Έχω όμως κάτι πολύ καλύτερο:
Πήγαινε, έλα σε επαφή με τη "δικιά μας" Tune Audio.
Την επίδειξη της έχει η Sound Gallery.
Δοκίμασε με τον ενισχυτή σου κάποιο από τα μεσαία ή μικρότερα τους μοντέλα. Αν δεν υπάρξει πρόβλημα (μάλλον απίθανο να υπάρξει) ζήτα μία δοκιμή στο χώρο σου. Οι σχεδιάσεις κόρνας αυτής της κατηγορίας έχουν ένα μειονέκτημα: Χρειάζονται μεγάλους χώρους για ν' αναπτύξουν τον ήχο τους να αποδώσουν αυτό που μπορούν. Αυτό τις κάνει ακατάλληλες δυστυχώς για τα περισσότερα ελληνικά σπίτια.
Όταν όμως βρεθούν σε μεγάλους χώρους, όπως είναι ο δικός σου, τα αποτελέσματα μπορεί να μαγικά! Και το εννοώ.
Θα έχεις βρεί ηχεία για πάντα. Που να μην ξαναασχοληθείς με τίποτ' άλλο παρά μόνο με τη μουσική!

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση! -bye-

Υ.Γ. Υπ' όψιν ότι τα ηχεία της σχεδίασης που πρότεινα πιο πάνω μπορούν να συνδυαστοϋν και με το δικό τους Sub, αν θέλουμε! :D

Last edited:
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου αγγελία για τα 946 τα Εlectra. Πιθανόν στα 2000 να μπορούσε κάποιος να τα πάρει. Mετά βλέπεις για ενισχυτή. Προσωπικά ,είναι το μοναδικό κομμάτι audio που θα ξαναγόραζα εύκολα.
Όχι Ερμή φίλε μου (προσωπική άποψη). Ο γνωστός που πήρε τα δικά μου ,έδωσε τους Ερμήδες ,στον αδερφό του. Μέρα-Νύχτα η διαφορά.
Υ.Γ. Το περίεργο είναι ότι ποτέ δεν ξανάκουσα άλλο jm lab (άλλης σειράς) που να καραγούσταρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α και δυστυχώς αυτό που κάνει η εταιρία (Naim) με τα εξωτερικά τροφοδοτικά δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω ,πρώτα για μη γίνω κακός και μετά κατανοώ το σύγχρονο marketing. δυστυχώς για την τσέπη σου ,με το εξωτερικό τροφοδοτικό η διαφορά που θα ακούσεις είναι πολύ μεγάλη. Είχα πρόσφατη εμπειρία με dac φίλου. Πήρε ''φθηνό'' εξωτερικό τροφοδοτικό και έπαιξε σαφώς καλύτερα από πριν. Πήρε το ενδιάμεσο μοντέλο και έπαιξε ακόμη καλύτερα.
Ε για το μεγάλο έπρεπε να πουλήσει ένα νεφρό. Δεν το πούλησε.

Δεν θυμάμαι το τελευταίο σετάπ του Βασίλη αλλά όσα watt ,ποιοτικά ή όχι είχε αλλάξει , δεν έπαιξαν ποτέ. Επίσης και σε άλλες περιπτώσεις δεν έχουν παίξει. Θυμάμαι πριν από κάποια χρόνια σε μεγάλο κατάστημα, είχαν αλλάξει 6-7 σετάπ με κορυφαία ενισχυτικά και πάλι δεν...

Ε ναι.Σε όσους έχουν παίξει μιλάνε για πολυ-κιλοβατικά τροφοδοτικά πίσω.
Και θέλει κι αέρα και τοποθέτηση,κλπ.
Φυσικά και δεν αμφισβητώ τίποτα,απλώς επιβεβαιώνω και μέσα μου αυτά που είχα μάθει κι ακούσει στο τότε δικό μου ψάξιμο.

Re: Απάντηση: Αλλαγη Ηχειων.

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου αγγελία για τα 946 τα Εlectra. Πιθανόν στα 2000 να μπορούσε κάποιος να τα πάρει. Mετά βλέπεις για ενισχυτή. Προσωπικά ,είναι το μοναδικό κομμάτι audio που θα ξαναγόραζα εύκολα.
Όχι Ερμή φίλε μου (προσωπική άποψη). Ο γνωστός που πήρε τα δικά μου ,έδωσε τους Ερμήδες ,στον αδερφό του. Μέρα-Νύχτα η διαφορά.
Υ.Γ. Το περίεργο είναι ότι ποτέ δεν ξανάκουσα άλλο jm lab (άλλης σειράς) που να καραγούσταρα.

Α και δυστυχώς αυτό που κάνει η εταιρία (Naim) με τα εξωτερικά τροφοδοτικά δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω ,πρώτα για μη γίνω κακός και μετά κατανοώ το σύγχρονο marketing. δυστυχώς για την τσέπη σου ,με το εξωτερικό τροφοδοτικό η διαφορά που θα ακούσεις είναι πολύ μεγάλη. Είχα πρόσφατη εμπειρία με dac φίλου. Πήρε ''φθηνό'' εξωτερικό τροφοδοτικό και έπαιξε σαφώς καλύτερα από πριν. Πήρε το ενδιάμεσο μοντέλο και έπαιξε ακόμη καλύτερα.

Συμφωνώ απολυτα μαζί σου και η Musical Fidelity το κάνει αλλά είναι εμφανής η διαφορά .

Υποθέτω ότι απαντάς στη δική μου πρόταση.

Μία διευκρίνηση μόνο:
Τι είναι αυτό που αντιλαμβάνεσαι να ενοχλεί πιο πολύ; "Μπούκωμα" ή "Μπέρδεμα"; Συνδυάζεται μήπως και με κάποια "θολούρα" ή "σκληρότητα";

Κατά τα λοιπά σωστά τα περιγράφεις.
Και αυτό είναι το αναμενόμενο, όταν έχουμε με μικρά έως μικρομεσαία συστήματα, όπως το δικό σου, σε τόσο μεγάλους χώρους. (Αν δεν είναι κόπος, σημείωσε και γράψε μας τις διαστάσεις του χώρου).

Αυτά τα προβλήματα που περιγράφεις λύνονται με την προσθήκη Sub.
ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Να είναι το κατάλληλο και σωστά ρυθμισμένο.
Ξέρω ότι δεν συνηθίζεται. Γι' αυτό και τη χαρακτήρισα "αιρετική" πρόταση. Είναι όμως απόλυτα έγκυρη λύση, υποστηριζόμενη και από τη θεωρία και από την πράξη.

Η άλλη περίπτωση είναι να αναβαθμίσεις ολόκληρο το σύστημα σου. ΚΑΙ ενισχυτή ΚΑΙ ηχεία. Για να είμαστε σοβαροί όμως, μία τέτοια αναβάθμιση, ικανή να καλύψει σωστά τόσο μεγάλο χώρο θα κοστίσει διπλάσια και τριπλάσια απ' ότι έχεις προϋπολογίσει. Χωρίς υπερβολές, καθόλου υπερβολές, για να καλύψουμε επαρκώς με ενισχυτικά και ηχεία ένα χώρο 65 τ.μ. τα 10-15 χιλιάρικα συνολικό κόστος είναι ένα πολύ λογικό ποσόν! Ξέρω ότι αυτό ακούγεται κάπως δυσάρεστα, αλλά είναι αλήθεια.

Οπότε τα επόμενα ενδεχόμενα είναι τα εξής:

α) Αποφασίζεις γιά μία συνολική αναβάθμιση του συστήματος. Την πραγματοποιείς είτε άμεσα, αν διαθέτεις τα χρήματα, είτε σταδιακά. Προγραμματίζεις και κατόπιν κομμάτι-κομμάτι, όποτε έχεις τα χρήματα.

β) Αποδέχεσαι αναγκαστικά κάποιους συμβιβασμούς και κάνεις κάποιες βελτιώσεις, εκεί που μπορείς μόνο, χωρίς να πειράξεις το σύνολο.
Το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι:
Ποιό είναι το πιο αδύναμο κομμάτι του συστήματος σου για να βελτιώσουμε; Ο ενισχυτής ή τα ηχεία; Για καλή σου τύχη και τα δύο αντιπροσωπεύονται από την ίδια εταιρεία (Ορφέας) οπότε η κατάσταση διευκολύνεται.

Για αρχή λοιπόν πας στο χώρο τους μαζί με τις μουσικές σου (εκείνες που ακούς και γνωρίζεις καλά και εκείνες που "μπερδεύουν") προκειμένου να απαντήσεις στην ερώτηση: Τι αλλάζουμε, ενισχυτή ή ηχεία; Είναι μία διαδικασία με βήματα.

Ξεκίνα με τα ηχεία.
Κρατώντας τα ίδια ενισχυτικά, άλλαζε ηχεία, μεγαλύτερα μοντέλα ή διαφορετικά, ώσπου να καταλήξεις κάπου. Η 1η πρόταση.

Συνεχίζεις με τον ενισχυτή.
Κάνεις την ανάποδη διαδικασία. Με τα ίδια ηχεία άλλαζε ενισχυτικά, ώσπου να καταλήξεις κάπου. (Με πρώτη και καλύτερη αλλαγή την αλλαγή του τροφοδοτικού). Όταν καταλήξεις σε ενισχυτή, θα έχουμε τη 2η πρόταση.

Κατόπιν συγκρίνεις 1η με 2η πρόταση.
Το αποτέλεσμα της σύγκρισης θα αποτελεί ΕΝΔΕΙΞΗ ποιό είναι το πιο αδύναμο κομμάτι στην περίπτωση σου.

(Σημείωση: Το όριο προς τα πάνω στις δοκιμές που θα κάνεις κατά τη διαδικασία εξαρτάται φυσικά από το χρηματικό όριο που έχεις ορίσει ως διαθέσιμο για αναβάθμιση).

Στη συνέχεια θα ζητήσεις να δοκιμάσεις το αποτέλεσμα της σύγκρισης στο χώρο σου (τα καλύτερα ηχεία ή τον καλύτερο ενισχυτή, όποιο προκύψει). Θεωρώ δεδομένο ότι θα σε εξυπηρετήσουν, δεν υπάρχει περίπτωση. Είναι όμως και όρος απαραίτητος.
Εκεί θα διαπιστώσεις εάν η βελτίωση στο χώρο σου που θα επέλθει με την αλλαγή είναι ικανοποιητική. (Πάντα αποδεχόμενοι κάποιους αναπόφευκτους συμβιβασμούς).

Αν είναι, τότε τελειώσαμε! :smile:

Φυσικά με την αναλυτική διαδικασία που περιέγραψα πιο πάνω μπορεί να προκύψουν και "ενδιάμεσα" αποτελέσματα. Δηλαδή ένα λίγο μεγαλύτερο μοντέλο ηχείο συν λίγο μεγαλύτερο ενισχυτή (ή τον ίδιο με το μεγάλο τροφοδοτικό του) κλπ. Αλλά πάντα με την ίδια παραπάνω αυστηρή αναλυτική διαδικασία επιλογής.

γ) Ακολουθείς κάποιά άλλη "ανορθόδοξη" προσέγγιση που θα λύσει το πρόβλημα, αλλά με άλλο τρόπο. Μία τέτοια ανορθόδοξη λύση αποτελεί η πρόταση μου για προσθήκη Sub.

Υπάρχει και άλλη ανορθόδοξη λύση. Ήδη προτάθηκαν μεταξύ άλλων και κάποια Klipsch. Έχω όμως κάτι πολύ καλύτερο:
Πήγαινε, έλα σε επαφή με τη "δικιά μας" Tune Audio.
Την επίδειξη της έχει η Sound Gallery.
Δοκίμασε με τον ενισχυτή σου κάποιο από τα μεσαία ή μικρότερα τους μοντέλα. Αν δεν υπάρξει πρόβλημα (μάλλον απίθανο να υπάρξει) ζήτα μία δοκιμή στο χώρο σου. Οι σχεδιάσεις κόρνας αυτής της κατηγορίας έχουν ένα μειονέκτημα: Χρειάζονται μεγάλους χώρους για ν' αναπτύξουν τον ήχο τους να αποδώσουν αυτό που μπορούν. Αυτό τις κάνει ακατάλληλες δυστυχώς για τα περισσότερα ελληνικά σπίτια.
Όταν όμως βρεθούν σε μεγάλους χώρους, όπως είναι ο δικός σου, τα αποτελέσματα μπορεί να μαγικά! Και το εννοώ.
Θα έχεις βρεί ηχεία για πάντα. Που να μην ξαναασχοληθείς με τίποτ' άλλο παρά μόνο με τη μουσική!

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση! -bye-

Υ.Γ. Υπ' όψιν ότι τα ηχεία της σχεδίασης που πρότεινα πιο πάνω μπορούν να συνδυαστοϋν και με το δικό τους Sub, αν θέλουμε! :D

Πρωτα απο ολα να σε ευχαριστησω για το χρονο σου και την ακρως αναλυτικη απαντηση σου.
Ο χωρος ειναι 65¨- 70 τμ σαλονι, ενιαιος. Το λειτουργικο κομματι σε αυτο στο οποιο καθομαι ειναι το μισο. Η μια διασταση 6,20 και η αλλη 6. Το συστημα ειναι στην 6,20 αλλα 2 μετρα προς τα αριστερα λογω μπαλκονοπορτας!
Βαζοντας κατι δυσκολο πχ πρωτο αλμπουμ ELO ή κατι πιο βαρυ με μπασο, ντραμς ηλεκτρικες κιθαρες και ανεβαζοντας την ενταση το αποτελεσμα εμενα μου δειχνει μπερδεμενο..οχι σκληρο ή θολο.
Πολυ απλα αποκομιζω την εντυπωση οτι το ηχειο, ανεξαρτητως χωρου, δεν μπορει, ποιοτηκα να ακοπουθησει τον ενισχυτη. Και σιγουρα το συνολο δεν ειναι για αυτο το χωρο.
Η αρχικη μου σκεψη ηταν να αγοραστει ενα ηχειο που θα ακολουθει τον ενισχυτη σε πρωτη φαση. Κατι που μελλοντικα ισως να μπορει να ανταποκριθει και σε μια αναβαθμιση ενισχητη. Με βαση το χωρο πλεον. Ισως να το εχω σκεφτει λαθος. Απλα λογω μπατζετ δεν γινεται να αλλαξω αμεσα και τα δυο. Οποτε κατ´εμε ο αδυναμος κρικος ειναι το ηχειο.
Η δοκιμη συστηματων στον Ορφεα ειναι απο τις πρωτες μου επιλογες. σιγουρα θα γινουν διαφορες ακροασεις.
Αν καταλαβα καλα προτεινεις αν κρατηθει ο XS να προστεθει το εξωτερικο τροφοδοτικο;

Και εγω δεν την πολυκαταλαβαινω την ιδεα του εξωτερικου τροφοδοτικου...οπως δεν πολυκαταλαβαινω και την προταση της εταιριας να ειναι ο ενισχυτης συνεχως στο ΟΝ για να πιασει καλυτερη αποδοση...

Καλά, ρίξε ενα hegel πίσω απο το ηχείο να δουμε που θα παει το μπέρδεμα.
Γενικά τα ριμαδια τα φοκαλ στο χαμηλό ρίχνουν αντιστάσεις στα 3 ωμ. Επίσης είναι πολύ πιθανό να έχει συμμετοχη και ο χώρος αυτός καθεαυτός στο θέμα μπερδεματος (χρόνοι αντήχησης κλπ).