Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

εδω σε μια 4αδα ενος αλλου συναδερφου που ψωνισε technics απο σβερκο...
IMG_20190418_131727.jpgIMG_20190418_131651.jpgIMG_20190418_131626.jpg
ξαναλεω, δεν χανει ελαστικοτητα και οταν στεγνωσε ψεκασα λιγο με σιλικονη για ταμπλο για να μην κολλαει πολυ η σκονη.
το αποτελεσμα ηταν εκπληκτικο και δεν μπορει να φανει στις φωτο...
αν η βαζελινη δεν θα κανει δουλεια στο δικο μου, αυτη θα βαλω αν οι ραγαδες αυξηθουν.
τιμη κοντα στα 9 ευρω για αυτο το μικρο σωληναριο..

Re: Απάντηση: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Mα γιατι μου θυμιζει Γιαπωνεζακι ? :laugh::laugh::laugh:

Επ'ευκαιρια τι λεει το yamamoto ? Δεν ετυχε να δοκιμασω κανενα.

οτι και να σου πω ειναι λιγο.. και μονο οτι εχει αλενοβιδα απο κατω για να σε βοηθησει στη ρυθμιση του αζιμουθιου φτανει! δλδ ολο το τμημα που κραταει την κεφαλη περιστρεφεται ανεξαρτητα απο τις επαφες που βιδωνουν στον βραχιονα. η ποιοτητα κατασκευης; japan στα καλυτερα της..
τα ξεραν αυτα στο τελωνειο και με περιποιηθηκαν κανονικα.... 27,5 ευρα πληρωσα... :bigcry:
πως παιζει η shure των 118 ευρω (παρεα με τα καλωδιακια σου φυσικα);; μη πω γιατι θα'χουμε θεματα...

πλακα πλακα, η τιμη για το "πακετο" για να το φτιαξει καποιος δεν ειναι μικρη. 90ευρω με το τελωνειο κοστισε το headshell. το spacer απο κατω 27$ απο την club wood (καποτε εγινε αιτια παρεξηγησης με τον Υπερηχα), αλλά βοηθησε πολυ στη ρυθμιση του vta με το λεπτο ματ. ειναι απο το ιδιο υλικο του yamamoto. για να παρει καποιος τα καλωδιακια θελει πανω κατω 80ευρω περιπου.. (55ευρω πηρε ασημενια jelco ο φιλος με το mk2 στη γνωστη στοα, 116ευρω εχουν τα clearaudio στον Ριτσο). Πανω απο 300ευρω δλδ... :speechless-smiley-0 μαζι με την κεφαλη... :drool:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

τα ξεραν αυτα στο τελωνειο και με περιποιηθηκαν κανονικα.... 27,5 ευρα πληρωσα... :bigcry:
Ξερω ξερω........παρελαβα και γω 2 vintage audiocraft headshells για τον βραχιονα μου και πληρωσα 19 ευρω φορο για το καθενα στο τελωνειο.
Ας οψεται το μικροβιο.......χαχαχα.Nai τα headshell wires ειναι ακριβα οταν τα αγορασεις ετοιμα.Καλα να'μαστε να τα φτιαχνουμε μονοι μας !!!

Attachments

• AS-4PL.jpg
    AS-4PL.jpg
    177.7 KB · Views: 119
Να'μαστε καλα να μας τα φτιαχνεις :flipout:
πλακα κάνω.. εχω σκοπο καποια στιγμη να φτιαξω καλωδια για το headshell απο το μονοκλωνο ασημενιο που εχω. καλα κλιπσακια να βρω θελω.
το πακετακι που σου ηρθε το καψουρευτηκα μολις το ειδα στο ebay και το χτυπησα.. αλλα οταν ηρθε στα χερια μου συνειδητοποιησα οτι πρωτα πρεπει να καταναλωσω το αναλογο που μου εστειλες εσυ.. και αυτο θα αργησει πολυ..παρα πολυ.. γιατι αυτο το βαζω σε "σπεσιαλ" πραγματα. για τα πιο απλα εχω τα φτωχοτερα :2thumb22sup:
ενω σε εσενα πιανει τοπο. :a0210:

Πανο, σε ευχαριστω και παλι!!
εχειs γειωσει τα "-" των 2 καναλιων μεταξυ τουs ετσι? να συνδεσω στη γειωση του phono το διχαλο?
( γιατι γινεται αυτο ? )

νομιζω το καταλαβα. Θωρακιση ετσι? το εβαλα στη γειωση του πικαπ (δλδ στο δικτυο τηs ΔΕΗ) και νομισα οτι κατι δεν ειχα συνδεσει.
τερμα δεξια η ενταση για να πω ..οκ, συνδεδεμενα ειναι ολα. "ΗΣΥΧΙΑ!! ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ"
ηχοs?? ξερειs εσυ...

Οταν το βγαλεις κοιταξε κατω απο το θερμοσυστελλομενο και κανε το ιδιο με την μπανανα ωστε να μην σου κοπει το καλωδιο καμια φορα απο την εισοδο του στην μπανανα.

ξαναδιαβασα παλι τα λεγομενα του Ηλια και του Ντινου και δεν μπορω να πω οτι αναθεματιζουν την ρυθμιση με λειο δισκο.

Οσο για το skating force, δεν εχει να κανει με το αυλακι, και σε λειο δισκο χωρις αυλακι υπαρχει, παντα προς την ιδια κατευθυνση, λογω της φορας περιστροφης του πλατω και της γεωμετριας των βραχιωνων με πιβοτ. Το anti-skate το ακυρωνει, οποτε σε ενα συστημα που εχει σχεδιαστει και ρυθμιστει σωστα, ουσιαστικα θεωρουμε πως δεν υπαρχει σε υπολογισιμο βαθμο, αρα ειτε μεσα-εξω, ειτε εξω-μεσα, το ιδιο μας κανει. Στην πραξη, ποσα πικαπ ειναι σωστα σχεδιασμενα, και απο αυτα, ποσα ειναι και σωστα ρυθμισμενα?
(αυτο εγραψε ο Ηλιας, με copy paste το μεταφερω)

Όσο αφορά το anti skating αυτό αλλάζει όταν εφαρμόζεται σε αυλάκι δίσκου (σε συνάρτηση με το βάρος ανάγνωσης
και τη γεωμετρία της κεφαλής, όπου αμφότερα προσδιορίζουν τη δύναμη τριβής).
Η χρήση ενός λείου δίσκου είναι μόνο μια ενδεικτική μέθοδος ρύθμισης,
π.χ αν ο δίσκος ήταν από διαμάντι ..και η κεφαλή επίσης διαμαντένια, τότε η τριβή θα ήταν μηδενική
και το φαινόμενο του anti skating δεν θα μπορούσε να αναπαραχθεί.
Ουσιαστικά η μονή μέθοδος σωστής ρύθμισης είναι ο έλεγχος της στάθμης των δυο καναλιών σε ένα σήμα μονοφωνικό
διότι το θέμα δεν είναι απλά η διαφορά στάθμης, αλλά και παραμόρφωσης (το ιδανικό θα ήταν η χρήση ενός dual channel analyzer).
(αυτο εγραψε ο Ντινος, παλι με copy paste το μεταφερω).

Δεν προτεινα τον λειο δισκο ως μεθοδο ρυθμισης. Ο μοναδικος σωστος τροπος ρυθμισης ειναι οντως η μετρηση της παραμορφωσης στα δυο καναλια σε μονοφωνικο αυλακι. Επειδη ομως η παραμορφωση ειναι γενικα χαμηλη σε ενα καλο συστημα, χρησιμοποιουμε δοκιμαστικο δισκο με σημα ημιτονοειδες στα 315 Hz σε δυνατη σταθμη. Επισης καλη ενδειξη δινει το τετραγωνο κυμα απο 315 μεχρι 1000 Hz, ακομα και σε απλο παλμογραφο.
Ο λειος δισκος πλησιαζει την συμπεριφορα του αυλακιου, αν ειναι απο βινυλιο, διοτι εχει αυλακι....! Μην ξεχνας το φαινομενο της ελαστικης παραμορφωσης, ισως και πλαστικης εαν το βαρος αναγνωσης ειναι αρκετα μεγαλο! Οταν δεν εχουμε αυλακι, η ακιδα στηριζει ολο το βαρος αναγνωσης σε ενα πολυ μικρο σημειο, το οποιο αδυνατει να την στηριξει επαρκως, αρα βουλιαζει μεσα (και επιστρεφει εκει που ηταν μολις φυγει απο πανω η βελονα). Αρα τα δεδομενα της τριβης ειναι παρομοια με κινηση μεσα σε αυλακι, οπου η στηριξη της ακιδας ειναι πολυ καλυτερη, σε δυο σημεια, αποτρεποντας σε μεγαλο βαθμο την ελαστικη παραμορφωση της επιφανειας.
(παλι ο Ηλιας)

απο τα γραφομενα των 2 μελων καταλαβαινω οτι ναι μεν δεν ειναι η σωστη μεθοδος και δεν την προτεινουν, ειναι ομως ενδεικτικη και παιρνεις μια καλη ιδεα του τι συμβαινει.
(δεν κανω quote σε ποστ του Γιωργου, γιατι θελω να πουν ολοι την γνωμη τους. οσοι θελουν δλδ)...

Επιτέλους ξέθαψα το πικαπ μου (το ΜΚΙΙ μου),μου άλλαξαν κεφαλή (είχα μια ortofon concorde dj ),μου έβαλαν μια MC DENON DL-103,πήρα και ένα rPhone stage της Arcam και το πικαπ πετάει τώρα!

Πιστεύω οτι έκανα το καλύτερο για το budget μου,άλλωστε δεν το χρησιμοποιώ και συχνά,όπως ο vlad,ούτε πιάνουν τα κουλάδια μου να λύνω και να κολλάω πραγματάκια.:)