Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Οχι το δικο μου.
Το VPI ειναι του ξαδελφου μου.
Μιλαω για αυτον που εχει και το clearaudio.Ειναι μουσικος,παιζει σαξοφωνο & πιανο,εχει δικο του jazz band και διδασκει μουσικη σε πανεπιστημιο.Κατι θα ξερει.......χαχαχα

Re: Απάντηση: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Οχι το δικο μου.
Το VPI ειναι του ξαδελφου μου.
Μιλαω για αυτον που εχει και το clearaudio.Ειναι μουσικος,παιζει σαξοφωνο & πιανο,εχει δικο του jazz band και διδασκει μουσικη σε πανεπιστημιο.Κατι θα ξερει.......χαχαχα

κατι θα ξερει που ακουει ΠΙΚΑΠ !!
πες τα στους ψηφιακους αυτα!
:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

κατι θα ξερει που ακουει ΠΙΚΑΠ !!
πες τα στους ψηφιακους αυτα!
:flipout:

Εχει και τα ψηφιακα του,αλλα η αληθεια ειναι οτι οταν ακουσε το garrard τελειωμενο , μου ειπε " game over " .....

Υπαρχει και ενας απο ελλαδα στο εμπαι.... Αλλα δεν ξερω αν ειναι καλο το κιτ του.
Απο αμερικη αν η τιμη ειναι πανω απο 25-30ευρω το τελωνιο πολυ δυσκολα το γλητωνεις.απο kabusa ειχα παρει τα καλωδια για καλωδιαση βραχιονα αλλα μου ταστειλε σε γραμμα, και η τιμη νομιζω ηταν κατω απο 20 ευρω
https://www.ebay.com/itm/TONEARM-FLUID-DAMPER-KIT-FOR-TECHNICS-SL1200-1210-MK2-3-5-/283625708235

δεν βλεπω κατι που να'ναι κατωτερο του αμερικανου. εκτος του οτι βγαινει μόνο σε ασπρο.
η τιμη ειναι πολυ καλυτερη και επιτρεπει "καθαρη αγορα" μιας και το waf θα'ναι ευκολοτερο.
κατσε να το δει ο Πανικος και αν δωσει εγκριση, εγω τον αμερικανο τον ξεχασα χτες..!!!
γιατι δεν εβαλες αυτο το λινκ εξαρχης; θα κοιμομουν καλυτερα αποψε :laugh:
το κωλοebay.. εψαχνα, εψαχνα.. τιποτα..

Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

δεν βλεπω κατι που να'ναι κατωτερο του αμερικανου. εκτος του οτι βγαινει μόνο σε ασπρο.
η τιμη ειναι πολυ καλυτερη και επιτρεπει "καθαρη αγορα" μιας και το waf θα'ναι ευκολοτερο.
κατσε να το δει ο Πανικος και αν δωσει εγκριση, εγω τον αμερικανο τον ξεχασα χτες..!!!
γιατι δεν εβαλες αυτο το λινκ εξαρχης; θα κοιμομουν καλυτερα αποψε :laugh:
το κωλοebay.. εψαχνα, εψαχνα.. τιποτα..

Δεν ξερω απο τι υλικο ειναι φτιαγμενο του Αμερικανου,αλλα δεν βλεπω κανενα προβλημα με το Ελληνικο γιατι να μην ειναι καλο.
Ρωτηστε τον τι πυκνοτητα εχει το λαδι του.

Δεν ξερω απο τι υλικο ειναι φτιαγμενο του Αμερικανου,αλλα δεν βλεπω κανενα προβλημα με το Ελληνικο γιατι να μην ειναι καλο.
Ρωτηστε τον τι πυκνοτητα εχει το λαδι του.

αρα εσυ σαν chief του τεχνικου επιτελειου δινεις εγκριση στον Ελληνα.
ωραια.. μενει να εγκριθει κ απο το οικονομικο.
οσο για την πυκνοτητα του λαδιου του, τι μας νοιαζει;
αφου θα βαλουμε δικο μας!

To fluid damping θα επρεπε να ηταν μερος ολων των βραχιονων κατα τη γνωμη μου. Βελτιωνει σημαντικα το tracking σε οποια κεφαλη και να εχεις, απο χαμηλη μεχρι και ψηλη ενδοτικοτητα, μετριαζοντας πιθανη ασυμφωνια ενεργου μαζας/ενδοτικοτητας με το damping.Aναλογα με τον συνδυασμο βραχιονα/κεφαλης μπορεις να επιλεξεις την πυκνοτητα του λαδιου αλλα και το μεγεθος του damping που χρειαζεται η καθε κεφαλη , ρυθμιζοντας την βυθιση του paddle η οποιου μεσου εχει ο μηχανισμος του βραχιονα.Σε δυνατα modulations,η βελονα εχει την ταση να σπρωχνει τον βραχιονα προς τα πανω,με αποτελεσμα να χανει την επαφη της με το αυλακι οποτε και το tracking νοσει.Το λαδι θα βοηθησει στην μετριαση ακομη και εξαλειψη αυτης της κινησης βελτιωνοντας την σταθεροτητα της βελονας και το tracking.
Στην θεση σου θα προχωρουσα με την τοποθετηση του εξαρτηματος και θα το συνεστηνα σε ολους.Η πυκνοτητα που θα προτεινα να ξεκινησει καποιος θα ηταν απο περιπου 50000-100000 cst για ψηλες εως μετριες ενδοτικοτητες και γυρω στις 200000-300000 για χαμηλες ενδοτικοτητες , κυριως για κεφαλες MC η κεφαλες με ψηλο βαρος αναγνωσης.Οταν και εφ'οσον ελθει η ωρα θα δουμε και περισοτερες λεπτομερειες για την πυκνοτητα του λαδιου.
Σε μερικους βραχιονες προσφατα χρησιμοποιησα και 50000 cst και 200000 cst αναλογα με τις κεφαλες που ειχαν φιλοι ,με εξαιρετικα αποτελεσματα.

Δεν είναι πιο εύκολο να δεις,με ένα καλό Δίσκο Τεστ,πώς διαβάζει ο συνδυασμός βραχίωνα/κεφαλής τα διαμορφωμένα αυλάκια του δίσκου για το συγκεκριμένο τεστ;; Μετά αποφασίζεις αν και πως θα επέμβεις στο σύστημα αν αρχίζει να παραμορφώνει σε διαμόρφωση που δεν θα έπρεπε. Εγώ έτσι θα ξεκινούσα.

Δεν είναι πιο εύκολο να δεις,με ένα καλό Δίσκο Τεστ,πώς διαβάζει ο συνδυασμός βραχίωνα/κεφαλής τα διαμορφωμένα αυλάκια του δίσκου για το συγκεκριμένο τεστ;; Μετά αποφασίζεις αν και πως θα επέμβεις στο σύστημα αν αρχίζει να παραμορφώνει σε διαμόρφωση που δεν θα έπρεπε. Εγώ έτσι θα ξεκινούσα.

Θα ελεγα οχι διοτι πολλες φορες δυο κεφαλες με ιδια ενδοτικοτητα ακομη και βαρος,δεν εχουν το ιδιο damping απο πλευρας αναρτησης.Αυτο σημαινει οτι οι δυο χρειαζονται διαφορετικο damping για να δωσουν αν ειναι δυνατον το ιδιο αποτελεσμα με τον ιδιο δισκο.Το fluid damping επηρεαζει κυριως την καθετη κινηση του βραχιονα,βοηθωντας τον να κρατησει την βελονα οσο γινεται πιο σταθερα στο αυλακι στην περιπτωση στραβου δισκου & βαριου modulation.Eνα ενδιαφερον βιντεακι με τον γνωστο δισκο της Telarc , που αποτελει ισως το πιο δυσκολο τεστ tracking.
O βραχιονας ειναι o audiocraft ac-3000mc με oil damping.

https://www.youtube.com/watch?v=GKJNkEUDpeY

εγώ το δικό μου στον sme III το έχω βγάλει....
μάζευε πολλή σκόνη....

Θα ελεγα οχι διοτι πολλες φορες δυο κεφαλες με ιδια ενδοτικοτητα ακομη και βαρος,δεν εχουν το ιδιο damping απο πλευρας αναρτησης.Αυτο σημαινει οτι οι δυο χρειαζονται διαφορετικο damping για να δωσουν αν ειναι δυνατον το ιδιο αποτελεσμα με τον ιδιο δισκο.Το fluid damping επηρεαζει κυριως την καθετη κινηση του βραχιονα,βοηθωντας τον να κρατησει την βελονα οσο γινεται πιο σταθερα στο αυλακι στην περιπτωση στραβου δισκου & βαριου modulation.Eνα ενδιαφερον βιντεακι με τον γνωστο δισκο της Telarc , που αποτελει ισως το πιο δυσκολο τεστ tracking.
O βραχιονας ειναι o audiocraft ac-3000mc με oil damping.

https://www.youtube.com/watch?v=GKJNkEUDpeY

Νόμιζα πως αναφερόμαστε στο πως συμπεριφέρεται μία κεφαλή με συγκεκριμένο βραχίωνα. Αν συγκρίνουμε 2 διαφορετικές κεφαλές στον ίδιο βραχίωνα είναι άλλο πράγμα. Πάντως όμως παραμένει η άποψή μου πως αν διαβάζει το τεστ χωρίς ακουστό πρόβλημα τότε καλά είναι τα πράγματα σε γενικές γραμμές. Αν τώρα ο δίσκος είναι θεόστραβος τι να πω...Εγώ τελευταία χρησιμοποιώ αυτόν
Διαβάζει χωρίς πρόβλημα τα 315 Hz μέχρι τα 90μm (track 13) άνετα και στα 100 έχω ελαφριά παραμόρφωση. Δεν θεωρώ επίσης το κανόνι της Telarc καλό κριτήριο

Attachments

• flokasontesttone_record001_content.jpg
    flokasontesttone_record001_content.jpg
    38.2 KB · Views: 77

Νόμιζα πως αναφερόμαστε στο πως συμπεριφέρεται μία κεφαλή με συγκεκριμένο βραχίωνα. Αν συγκρίνουμε 2 διαφορετικές κεφαλές στον ίδιο βραχίωνα είναι άλλο πράγμα. Πάντως όμως παραμένει η άποψή μου πως αν διαβάζει το τεστ χωρίς ακουστό πρόβλημα τότε καλά είναι τα πράγματα σε γενικές γραμμές. Αν τώρα ο δίσκος είναι θεόστραβος τι να πω...Εγώ τελευταία χρησιμοποιώ αυτόν
Διαβάζει χωρίς πρόβλημα τα 315 Hz μέχρι τα 90μm (track 13) άνετα και στα 100 έχω ελαφριά παραμόρφωση. Δεν θεωρώ επίσης το κανόνι της Telarc καλό κριτήριο
Οχι ακριβως δυο διαφορετικες κεφαλες,αλλα δυο με ιδια ενδοτικοτητα,βαρος και βαρος αναγνωσης,αυτα δηλαδη που οι κατασκευαστες μας δινουν στα specs.Ομως λογω υλικου,το δαμπινγ της αναρτησης τους μπορει (και στις πλειστες περιπτωσεις ειναι) να ειναι διαφορετικο,οποτε και θα συμπεριφερονται διαφορετικα.
Επισης ενας συνδυασμος βραχιονα/κεφαλης που δινει σχετικα χαμηλη συχνοτητα συντονισμου τοτε με την βοηθεια του damping θα βοηθησει πολυ ωστε να ελεγχθει καλυτερα ο συντονισμος αυτος με αποτελεσμα καλυτερο tracking συγκριτικα με τον ιδιο συνδυασμο χωρις το damping.Το damping κανει διαφορα πραγματα προς το καλυτερο ακομη και να ελεγξει κραδασμους στον ιδιο τον βραχιονα.Το "καλο" ειναι οτι ακομη και να μην το χρειαζεσαι,απλα αφαιρεις το κουπακι και δεν το εχεις,παρα μονον οταν το χρειαζεται η κεφαλη.Επειδη τον τελευταιο χρονο,μετα απο διακοπη αρκετου καιρου χρησιμοποιω βραχιονες με damping, δεν νομιζω οτι χαθηκε κατι συγκριτικα με τους βραχιονες που χρησιμοποιουσα (και ακομη εχω),το αντιθετο θα ελεγα,οτι με την σωστη πυκνοτητα & ποσοτητα λαδιου, οι βελτιωσεις που εντοπισα ειναι εμφανεις.Στον δισκο της Telarc η πλειοψηφια των κεφαλων απλα πεταγεται εξω απο το αυλακι στις κανονιες.Ακραια περιπτωση μεν, αλλα εξαιρετικο τεστ,περα απο την εκπληκτικη ηχογραφηση.Αν μεγαλωσεις την εικονα θα δεις πως αντιδρα και αντιστεκεται η βελονα με την βοηθεια του damping στις κανονιες.
Σαφως και οι κανονιες δεν καλυπτουν ολα οσα πρεπει σχετικα με το tracking,σημαντικο ρολο παιζουν η ακιδα,το στελεχος,η αναρτηση,τα ρουλεμαν του βραχιονα κλπ.......
Παρ'ολα αυτα ομως,μια μετρια ακιδα σε τετοιο βραχιονα,θα περασει και τις κανονιες την στιγμη που σε αλλους συνδυασμους,μια καλυτερη ακιδα δεν θα τα καταφερει.Τωρα αν εχεις και εναν ικανο βραχιονα και μια καλυτερη κεφαλη/ακιδα, ακομη καλυτερα.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Γιωργο, πως την λαμβανεις την ελαφρια παραμορφωση; ειναι ακουστη στα ηχεια;