Εκει πιαστηκα λιγακι εγω αλλα τελικα βρηκαμε οτι ισως οι μηχανικοι της Σερβιν δεν ξερουν και πολλα
σε ποιο ποστ ειπα κάτι τετοιο? αυτά ειναι δικά σου λόγια.
και το τμημα οικονομικων της ιδιας εταιριας επεβαλαν την γνωμη τους με μερικους φτηνιαρικους ηλεκτρολυτικους αντι μερικους ακριβους πολυ. Ετσι, πινοντας τον καφε μας μπροστα στον υπολογιστη, καταφεραμε να βελτιωσουμε το κακο φιλτρο της Σερβιν σε ενα τουλαχιστον 200% βετλιωμενο με μερικους καλυτετους πυκνωτες και σεξουαλικα καλωδια.
Σπυρο δεν εχουν ολοι κολλητους να τους χώνουν να τους κανουν τις diy-δουλειες. Εφόσον το φιλαράκι
γουστάρει και δεν κολώνει να παιξει με τα ηχεία του και να δοκιμάσει διαφορετικά υλικά, δεν νομίζω ότι τον βοηθάμε με ειρωνειες και μηδενισμους. Ο καθένας καταθέτει τις εμπειρίες του, τιποτα λιγότερο, τιποτα περισσότερο.
Σιγουρα ευκολα πραγματακα η επανεσχεδιαση ενος φιλτρου, σε 5 λεπτα ετοιμη.
Για να γινει μια συγκριση εν σχεσει με το παλαιο φιλτρο, πρεπει πρωτα να βρεθουν καινουργιοι πυκνωτες (αναλωσιμα εξαρτηματα) που να τους εχει εκρινει η Σερβιν και μετα να συγκριθουν με τις αλλαγες. Μπορεις να ακουσεις και διαφορες βεβαια, αλλα ποιος ειναι ο ποιο σωστος ηχος?
αν σκεφτόντουσαν όλοι έτσι, δεν θα υπήρχε DIY κοινότητα παγκωσμιως
Η ερωτηση μου/απορια εξ αρχης ηταν αν μπορουμε να αντικαταστησουμε εναν ηλεκτρολυτικο με εναν πλαστικο χωρις να λαβουμε υποψιν τα ειδιαιτερα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα τους. Διαβαζοντας σε ενα Σουηδικο φορουμ πριν πολλα χρονια αυτο ακριβως τον προβληματισμο, γραφτηκαν αρκετα πραγματακια και μαλιστα απο μηχανικους που ασχολουνται με σχεδιαση η κατασκευη ηχειων. Τα πραγματα δεν ειναι και τοσο ευκολα.
Σπύρο συγνώμη για το πιθανό επιθετικό ύφος, αλλά έχεις σχεδιάσει ποτέ crossover? Εχεις μετρήσει ποτέ ηλεκτρολυτικό σε όλο το φάσμα να δεις την συμπεριφορά του? Μπορεις να αντιληφθείς ότι στον κλάδο του tweeter υπάρχει σε σειρά αντίσταση ελεγχου της στάθμης της τάξης μερικών ohm και ακρίβειας στην καλύτερη περίπτωση 5%, και ότι η διαφοροποίηση στο esr του πυκνωτη που παρεμβάλλεται αναμεσα στην αντισταση αυτή και στο tweeter είναι μικρότερη συγκριτικά με το tolerance της αντιστασης?
Δεν προσπαθώ να σου κάνω τον μάγκα, αλλά μπαινει ένας χριστιανός και προσπαθεί να ΠΑΙΞΕΙ με το ηχειο του, να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, να ΜΑΘΕΙ, να ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ και συνεπώς ρωτάει. Αν οι απαντήσεις που παιρνει είναι ΜΗ το ενα ΜΗ το αλλο γιατι υπαρχουν 5 προβλήματα (που εγω δεν τα γνωρίζω αλλα τα εχω διαβάσει σε σουηδικό φορουμ αρα ειναι ετσι), πώς σκατά θα πάρει θάρρος ο ανθρωπος να δοκιμάσει? Σαφώς τα πράγματα δεν ειναι απλά, αλλά για να ξεκινήσει κάποιος ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ δεν μπορεις να του πετάς όλα τα προβλήματα στα μουτρα και να τον πελαγώνεις. Του λες μονο το σημαντικό (αλλαγη στην χωρητικότητα με τον χρονο) και τα υπολοιπα θα τα ψαξει σιγά σιγά. Μη βασιζόμενος σε fora αλλά πειραματιζόμενος μετρώντας, σχεδιάζοντας και ακουγοντας (και χωρίς να κολώνω να βάλω ο ιδιος χερι) εχω καταλήξει στο ότι με τους ηλεκτρολυτικους τα πράγματα ειναι προβληματικά. Για μενα τα προβληματα που θα λύσει αντικαθιστώντας δυο πυκνωτές είναι μεγαλύτερα απο αυτά που
ισως προκαλέσει. Εσυ διαφωνείς για τους λόγους σου, σεβαστοί, και πολυ καλά κάνεις. Το σημαντικό όμως δεν ειναι να αποδειχτεί η μια ή ή άλλη άποψη σωστή. Το σημαντικό είναι ο ανθρωπος που ξεκινησε το thread να προχωρήσει στον πειραματισμό, στις δοκιμές, στο ψαξιμο, στο διαβασμα, στις ακροάσεις. Να κάνει το κέφι του τελοσπάντων. Ακομα και να επιστρέψει στο μαμά crossover με τα μαμά υλικά, μη ικανοποιημένος απο τις δοκιμές, θα έχει βγει κερδισμένος, θα εχει νιωσει την χαρα της κατασκευης και θα εχει μαθει και δυο πραγματα παραπανω για την επομενη. Ας μην του κοβουμε την φόρα φέρνοντας την καταστροφή.. Αυτη ειναι η αποψη μου και συγνωμη για την οποιο επιθετικό ύφος.