Aλλαγη καλωδιωσεων σε ηχεια.

αμαν, ουτε στο κονσερτο δεν μπορει να παει κανενας. Γιαννη, το καθε κρατος διεπεται απο νομους και αυτοι ισχυουν και για τα μη καταλητικα, εσυ οσο και να θελεις να φυγουν απο μπροστα σου δεν μπορεις να το κανεις αν ο νομος τα επιτρεπει ακομα!
Αφου γραφουμε για παθητικη ασφαλεια, η κιτρινη Αλφασουντ μου πηγε στις μπαρες με 80χιλ/ωρα και απλα ανοιξα την πορτα και βγηκα εξω, η 147 λυγιζει σαν παγωτο(3 αστερια) Εχω μια φωτογραφια απο την εφημεριδα, μια 147 τρακαρισε με ενα Οπελ μικρο και ενω οι επιβατες του Οπελ τραυματιστηκαν, η 147 κοπηκε στα 2 και σκοτωθηκε ο οδηγος της. Φιασκο η παθητικη της ασφαλεια. Τι να τα κανεις τα airbag αν δεν αντεχει το σασι?
Την δικια μου δεν την συντηρω υπερβολικα, αλλαζω λαδια μονος μου, τιποτα αλλο δεν θελει. Παιρναει βεβαια ΜΟΤ, αλλα εχει τις απαιτησεις εκεινης της εποχης στα καυσαερια.
Δεν παιρνω τιποτα αξιωματικα, αυτο που γραφω το ξερω πολυ καλα απο δικες μου εμπειριες.
Καλα ακομα με καλωδια ασχολειστε? Ξεκωλατε απο τις μικρολεπτομερειες και αρχιστε να ασχολειστε με την ουσια.

Καλα ακομα με καλωδια ασχολειστε?

Αφου για καλωδια ειναι το θρεντ:flipout:

Ξεκωλατε απο τις μικρολεπτομερειες και αρχιστε να ασχολειστε με την ουσια.

Να αρχισουμε να ριχνουμε τσιμεντα ε?:grinning-smiley-043
Αυτα ειναι για προχωρημενες καταστασεις.....
Που παμε εμεις με 3 και 60?

Το λιθαρακι μου και μενα στο οφ τοπικ,στη δικη μου αλφα ο καταλυτης μου πεθαινε συχνα (φυσικα εβαζα και εγω το χερακι μου)ωσπου και τον αλλαξα με μεταλλικο και ξεγνοιαξα.Και ειναι και μιση τιμη απο τον μαμα.

Βεβαια, ηταν και τα καλωδια(που δεν με ενδιαφερουν καθολου και προτεινω να μεινουν αυτα που ειχε) αλλα και οι πυκνωτες που ξεκινησε αυτο με τις Αλφες. Εκει πιαστηκα λιγακι εγω αλλα τελικα βρηκαμε οτι ισως οι μηχανικοι της Σερβιν δεν ξερουν και πολλα και το τμημα οικονομικων της ιδιας εταιριας επεβαλαν την γνωμη τους με μερικους φτηνιαρικους ηλεκτρολυτικους αντι μερικους ακριβους πολυ. Ετσι, πινοντας τον καφε μας μπροστα στον υπολογιστη, καταφεραμε να βελτιωσουμε το κακο φιλτρο της Σερβιν σε ενα τουλαχιστον 200% βετλιωμενο με μερικους καλυτετους πυκνωτες και σεξουαλικα καλωδια.

Το xover εντωμεταξύ περνάει τη δική του εβδομάδα των παθών.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πάει χαμένη η εμπειρία αλλαγής καλωδίων / πυκνωτών / επανασχεδίασης.
ggeorgecv, εάν θές κάνε τις αλλαγές πρώτα στο ένα xover και προσπάθησε να παρατηρήσεις τις όποιες ηχητικές διαφορές.

Πηγες τελικά στο κονσερτο Σπύρο??
μεγαλωνουν και οι μερες τωρα εκει....
λιωνουν και τα χιόνια...ή οχι??
Τελικά με τα vega τι εγινε?
ειχα κατι τετοια το 90-91, καπως vs10 νομιζω τριων δρομων με ενα 10'' χαμηλα με κοκκινη στεφανι
Ωραιο μπιτ θυμαμαι τοτε...αλλα λίγο αφράτο και χωρις λεπτομερια
τα εχει ο τσελεπιδοσαυρος τωρα
πηρα rock box μετα...εποχες
πες τα molfea ολοκληρη κατηγορια εχουμε πια, γιατι ενοχλουμε το κοσμο.
οσο για την οικολογική μου συννείδηση στο σπίτι προσπαθω να καταναλώνω περισσότερο ρευμα από τα δημοτικά τελη, χωρις επιτυχια και εχω 1000VA στο καναλι απο την ωρα που θα μπω στο σπιτι μεχρι να φυγω

Σιγουρα ευκολα πραγματακα η επανεσχεδιαση ενος φιλτρου, σε 5 λεπτα ετοιμη.
Για να γινει μια συγκριση εν σχεσει με το παλαιο φιλτρο, πρεπει πρωτα να βρεθουν καινουργιοι πυκνωτες(αναλωσιμα εξαρτηματα) που να τους εχει εκρινει η Σερβιν και μετα να συγκριθουν με τις αλλαγες. Μπορεις να ακουσεις και διαφορες βεβαια, αλλα ποιος ειναι ο ποιο σωστος ηχος?
Η ερωτηση μου/απορια εξ αρχης ηταν αν μπορουμε να αντικαταστησουμε εναν ηλεκτρολυτικο με εναν πλαστικο χωρις να λαβουμε υποψιν τα ειδιαιτερα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα τους. Διαβαζοντας σε ενα Σουηδικο φορουμ πριν πολλα χρονια αυτο ακριβως τον προβληματισμο, γραφτηκαν αρκετα πραγματακια και μαλιστα απο μηχανικους που ασχολουνται με σχεδιαση η κατασκευη ηχειων. Τα πραγματα δεν ειναι και τοσο ευκολα.
Νικο, οχι κλασσικο κονσερτο αυτην την φορα
http://www.myspace.com/juniandrea
http://www.myspace.com/erdesjldne
Οι δευτεροι ειναι πολυ αξιολογοι, εχω και το LP τους. Πρεπει να κατεχεις και λιγο Σκανδιναυικα για να τους πιασεις. Οι στιχοι ειναι πολυ δυνατοι και με επικαιρα μηνυματα.

Παντως η cerwin vega ισχυριζεται πως φτιαχνει φτηνα προσιτα ηχεια με καλο ηχο και χωρις να απαιτουν πολλα βατ απο τον ενισχυτη.
Η ευαισθησια τους ειναι μεγαλη αφου τα οδηγω με ενα εχισχυτη ΝΑD 2x70 ή 5x50 και οι εντασεις που πιανoυν ειναι πολυυυυ μεγαλες. Το woofer ειναι 12αρι 5 ιντσων μιντ και τουιτερ 1 ιντσας. Η καμπινα ειναι μπρος και πισω απο νοβοπαν και γυρω γυρω απο MDF. Αυτον τον συνδυασμο τον εχει και το sub που εχω της yamaha. Ισως για να συμμετεχει λιγο και η καμπινα στον ηχο. Παντως το sub που εχω σχεδον καλυπτεται απο τα ηχεια. Το ταιριασμα με τον NAD παντως ειναι καλο και αν ειχα λιγα ακομα βατ θα ηταν καλυτερο. Παντως πλεον κατασκευαζονται στην Κινα. Για τα λεφτα που τα αγορασα 300 ευρω δεν βρισκεις ηχεια εκτος απο μικρα βασης. Ο ηχος τους ειναι μεγαλος

Εκει πιαστηκα λιγακι εγω αλλα τελικα βρηκαμε οτι ισως οι μηχανικοι της Σερβιν δεν ξερουν και πολλα

σε ποιο ποστ ειπα κάτι τετοιο? αυτά ειναι δικά σου λόγια.

και το τμημα οικονομικων της ιδιας εταιριας επεβαλαν την γνωμη τους με μερικους φτηνιαρικους ηλεκτρολυτικους αντι μερικους ακριβους πολυ. Ετσι, πινοντας τον καφε μας μπροστα στον υπολογιστη, καταφεραμε να βελτιωσουμε το κακο φιλτρο της Σερβιν σε ενα τουλαχιστον 200% βετλιωμενο με μερικους καλυτετους πυκνωτες και σεξουαλικα καλωδια.

Σπυρο δεν εχουν ολοι κολλητους να τους χώνουν να τους κανουν τις diy-δουλειες. Εφόσον το φιλαράκι γουστάρει και δεν κολώνει να παιξει με τα ηχεία του και να δοκιμάσει διαφορετικά υλικά, δεν νομίζω ότι τον βοηθάμε με ειρωνειες και μηδενισμους. Ο καθένας καταθέτει τις εμπειρίες του, τιποτα λιγότερο, τιποτα περισσότερο.

Σιγουρα ευκολα πραγματακα η επανεσχεδιαση ενος φιλτρου, σε 5 λεπτα ετοιμη.
Για να γινει μια συγκριση εν σχεσει με το παλαιο φιλτρο, πρεπει πρωτα να βρεθουν καινουργιοι πυκνωτες (αναλωσιμα εξαρτηματα) που να τους εχει εκρινει η Σερβιν και μετα να συγκριθουν με τις αλλαγες. Μπορεις να ακουσεις και διαφορες βεβαια, αλλα ποιος ειναι ο ποιο σωστος ηχος?

αν σκεφτόντουσαν όλοι έτσι, δεν θα υπήρχε DIY κοινότητα παγκωσμιως :flipout:

Η ερωτηση μου/απορια εξ αρχης ηταν αν μπορουμε να αντικαταστησουμε εναν ηλεκτρολυτικο με εναν πλαστικο χωρις να λαβουμε υποψιν τα ειδιαιτερα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα τους. Διαβαζοντας σε ενα Σουηδικο φορουμ πριν πολλα χρονια αυτο ακριβως τον προβληματισμο, γραφτηκαν αρκετα πραγματακια και μαλιστα απο μηχανικους που ασχολουνται με σχεδιαση η κατασκευη ηχειων. Τα πραγματα δεν ειναι και τοσο ευκολα.

Σπύρο συγνώμη για το πιθανό επιθετικό ύφος, αλλά έχεις σχεδιάσει ποτέ crossover? Εχεις μετρήσει ποτέ ηλεκτρολυτικό σε όλο το φάσμα να δεις την συμπεριφορά του? Μπορεις να αντιληφθείς ότι στον κλάδο του tweeter υπάρχει σε σειρά αντίσταση ελεγχου της στάθμης της τάξης μερικών ohm και ακρίβειας στην καλύτερη περίπτωση 5%, και ότι η διαφοροποίηση στο esr του πυκνωτη που παρεμβάλλεται αναμεσα στην αντισταση αυτή και στο tweeter είναι μικρότερη συγκριτικά με το tolerance της αντιστασης?

Δεν προσπαθώ να σου κάνω τον μάγκα, αλλά μπαινει ένας χριστιανός και προσπαθεί να ΠΑΙΞΕΙ με το ηχειο του, να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, να ΜΑΘΕΙ, να ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ και συνεπώς ρωτάει. Αν οι απαντήσεις που παιρνει είναι ΜΗ το ενα ΜΗ το αλλο γιατι υπαρχουν 5 προβλήματα (που εγω δεν τα γνωρίζω αλλα τα εχω διαβάσει σε σουηδικό φορουμ αρα ειναι ετσι), πώς σκατά θα πάρει θάρρος ο ανθρωπος να δοκιμάσει? Σαφώς τα πράγματα δεν ειναι απλά, αλλά για να ξεκινήσει κάποιος ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ δεν μπορεις να του πετάς όλα τα προβλήματα στα μουτρα και να τον πελαγώνεις. Του λες μονο το σημαντικό (αλλαγη στην χωρητικότητα με τον χρονο) και τα υπολοιπα θα τα ψαξει σιγά σιγά. Μη βασιζόμενος σε fora αλλά πειραματιζόμενος μετρώντας, σχεδιάζοντας και ακουγοντας (και χωρίς να κολώνω να βάλω ο ιδιος χερι) εχω καταλήξει στο ότι με τους ηλεκτρολυτικους τα πράγματα ειναι προβληματικά. Για μενα τα προβληματα που θα λύσει αντικαθιστώντας δυο πυκνωτές είναι μεγαλύτερα απο αυτά που ισως προκαλέσει. Εσυ διαφωνείς για τους λόγους σου, σεβαστοί, και πολυ καλά κάνεις. Το σημαντικό όμως δεν ειναι να αποδειχτεί η μια ή ή άλλη άποψη σωστή. Το σημαντικό είναι ο ανθρωπος που ξεκινησε το thread να προχωρήσει στον πειραματισμό, στις δοκιμές, στο ψαξιμο, στο διαβασμα, στις ακροάσεις. Να κάνει το κέφι του τελοσπάντων. Ακομα και να επιστρέψει στο μαμά crossover με τα μαμά υλικά, μη ικανοποιημένος απο τις δοκιμές, θα έχει βγει κερδισμένος, θα εχει νιωσει την χαρα της κατασκευης και θα εχει μαθει και δυο πραγματα παραπανω για την επομενη. Ας μην του κοβουμε την φόρα φέρνοντας την καταστροφή.. Αυτη ειναι η αποψη μου και συγνωμη για την οποιο επιθετικό ύφος.

Ελα ρε Γιαννη, δεν βλεπω κανενα επιθετικο υφος σε εσενα ουτε σε κανεναν αλλον.
Για την πρωτη παρατηρηση σου ισως και να εχεις δικιο, φυσικα δεν ειπες(εγραψες?) κατι τετοιο, ισως να το παρατραβηξα με το τι θα μπορουσε να ειχε σκεφτει καποιος για μαμισια πραγμτατα, ειναι η γενικη εποχη του Αγιου Μοντιφα τωρα, φυσικα δεν εννοω ΑΠΟΛΥΤΑ εσενα, ισως εισαι ο μονος που κατεχεις σε θεωρητικο και πρακτικο επιπεδο για το τι εκφερεις. Απλα σκεφτομαι οτι τα πραγματα δεν ειναι και τοσο απλα και σε αυτο συμφωνουμε απο οτι καταλαβαινω. Φυσικα μπορει ο καθενας να πειραματιστει και σε μερικες περιπτωσεις να βελτιωσει μαμισια πραγματα, εκει που οι οικονομολογοι μιας εταιριας εχουν επιβαλει την γνωμη τους φαινεται μερικες φορες.
Αν θυμασαι η φτωχικη μου ερωτηση ηταν αν μπορουμε ετσι απλα να αλλαξουμε απο ενα τυπο πυκνωτη με εναν αλλον. Μετα
η συνεχεια ηταν ακομα και αυτοκινητα, ως συνηθως με κατι ασυμορφωτους σαν και εμας.
Δεν νομιζω οτι ειναι λαθος να διαβαζεις φορουμ και να μαθαινεις, αυτο ειναι και το νοημα των φορουμ και της ελευθερης διαδωσης πληροφωρειων. Να μου επιτρεψεις ομως να πιστευω σε αυτα που εγραψε αυτος ο μηχανικος που εγραψε ετσι για τους ηλεκτρολυτικους, μιας και ειναι ενας απο τους προεξεχοντες μηχανικους σχεδιαστες ηχειων.(Ingvar Öhman)
Αν θυμαμαι καλα η αυθορμητη ερωτηση του στην ερωτηση που καποιος εθεσε ηταν αν μπορουμε ετσι απλα να αλλαξουμε εναν ηλεκτρολυτικο?

Παντως συμφωνουμε οτι αλλαζοντας τα καλωδια ισως υπαρξει βελτιωση; Νομιζω ο καθε κατασκευαστης απο καπου προσπαθει να κρατησει χαμηλα το κοστος εκτος αν κινειται στο Hi end. Εγω οπως ειδα το καλωδιο οπτικα δεν μου φανηκε και κατι αξιολογο. Να σημειωσω οτι σε καποια ηχεια που ειχα παρι για surround της magnat ανοιξα κατευθειαν απο την πρωτη μερα να δω το εσωτερικο. Θες πες το κολλημα ή οπως αλλιως θες αλλα θελω να ξερω τι αγοραζω. Μολις εβγαλα την πλακετα με το κρος κοπηκε ενα απο τα καλωδια. Τοσο ψευτικο. Με την πρωτη ευκαιρια αγορασα καποια με 1 ευρω περιπου το μετρο ή και παραπανω (δεν θυμαμαι) και το αντικατεστησα αμεσως. Οι διαφορες που ακουσα δεν το πιστευα οτι μονο με 30 εκατοστα καλωδιο και λιγα ευρω συνολικα βελτιωθηκε ο ηχος. Απεκτησαν αερα ενω πριν ακουγοταν καπως πνιγμενα. Κατι τετοιο θελω να κανω και μ αυτα, δεν θελω να τα κανω utopia focal με λιγα ευρω. Αυτο ξερω δεν γινεται.

Να μου επιτρεψεις ομως να πιστευω σε αυτα που εγραψε αυτος ο μηχανικος που εγραψε ετσι για τους ηλεκτρολυτικους, μιας και ειναι ενας απο τους προεξεχοντες μηχανικους σχεδιαστες ηχειων.(Ingvar Öhman)
Αν θυμαμαι καλα η αυθορμητη ερωτηση του στην ερωτηση που καποιος εθεσε ηταν αν μπορουμε ετσι απλα να αλλαξουμε εναν ηλεκτρολυτικο?

Φυσικά ο Öhman απάντησε ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι παράμετροι, να ληφθουν υπόψη όλα τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά και να γίνουν εκ νεου υπολογισμοί αν θέλουμε να είμαστε 100% σωστοί. Κι εγω αν ήμουν επαγγελματίας σχεδιαστής και απαντουσα επώνυμα, αυτό θα έγραφα, για να μην εκθέσω τον εαυτό μου, την δουλειά μου και τον εργοδότη μου, γιατι η απάντηση αυτή δεν επιδέχεται αμφισβήτισης.

Ομως καπάκι από την απαντηση αυτή, θα κόλλαγε πάρα πολύ ωραία η εξής ερώτηση: Γιατί ο τάδε ηλεκτρολυτικός πυκνωτής του crossover σας ενώ γράφει ονομαστική τιμή 10μF τον μέτρησα 8.3μF? Κι αυτόν τον πυκνωτή δεν μπορουμε να τον αλλάξουμε έτσι απλά όπως είπατε. Προφανώς έχετε υπολογίσει στο σχέδιο και το esr του και την χωρητικότητά του στην συχνότητα cross καθώς και τις μεταβολές της κατά την γήρανση. Το tolerance πως το υπολογίσατε? Τις φάσεις τις ταιριάξατε για αρνητικό ή για θετικό ή για μηδενικό tolerance? Kαι για όλα τα στοιχεία του cross? Άσε ρε Σπυρο, άλλο το θεωρητικό μοντέλο κι άλλο τι γίνεται στις γραμμές παραγωγής. Στους ηλεκτρολυτικούς ενα tolerance 20% θεωρείται τυπικό, και στα crossover ειδικά στο κομμάτι των φάσεων τέτοιες διακυμάνσεις είναι καταστροφικές, και μιλάμε για ενα στοιχείο μόνο, φαντάσου πόσο ξεφεύγεις όταν έχεις 3 η 4 και 5 ηλεκτρολυτικούς με τετοια διακύμανση. Ο Öhman απάντησε έτσι γιατι έτσι έπρεπε, πολύ καλά έκανε γιατι υποχρεούται δημοσίως να είναι politically correct.

Καλά, στη Σουηδία φέρνουν στα ίσα τους κόρνες με το αυτί, στo ESR των ηλεκτρολυτικών δυσκολεύονται;; :AFADF0:

toulou
Οταν αποκτησεις και εσυ τις κορνες σου να μου γραψεις πως τις ρυθμισες. Και δεν εχω ηλεκτρολυτικους στο φιλτρο μου.
Γιαννη, αφου τα βρηκες με τον Ingvar τοτε εγω περισσευω.
Κοιταζοντας τα ηχεια του φιλου που ανοιξε αυτο το νημα, βλεπω οτι οι πολυτελειες δεν προκειται να τα κανουν να παιξουν ποιο σωστα, ειδικα τα καλωδια. Ειναι σαν να βαζεις σκουλαρικια στο γουρουνι!(Σουηδικη εκφραση)

Καλο Πάσχα κύριοι,
Σημερα Μ. Παρασκευή δεν κανει, ουτε για εργασίες.
Λοιπόν περσι παρατήρησα το μοτερακι της σουβλας ζοριζόταν στο τεταρτοκύκλιο από το στηθος κατω μεχρι τις πρωτες 90 μοιρες, μετα πήγαινε καλύτερα. Φορτίο 11κιλών, φετος το φορτίο ειναι μεγαλύτερο κατα δύο ολόκληρα κιλά.
Φοβαμε οτι η καθυστερηση του πρωτου τεταρτοκυκλιου θα προκαλέσεις ανισοκατανομή ψησίματος.
Θα ηταν καλύτερα να αλλαζα το τροφοδοτικό ή να παρεκαμτα το τροφ. του μοτερ και να εβαζα κατευθέιαν του Τσακιριδη?
Από την αλλη εχει ενα πυκνωτη σε σειρα με τητροφοδοσία που δεν του εχω μεγαλη εμπιστοσυνη, αν τον αλλαξω θα κανω δουλεια?
Σας το λεω γιατι πραγματικά περσι που αλλαξα καλωδίωση δεν ειδα διαφορα.

Υ.Γ. Τζον η κυρία που εχεις στη φωτο εχει να κανει με δεσμούς αιματος ή με συναισθηματικούς δεσμους?

Καλο Πάσχα κύριοι,
Σημερα Μ. Παρασκευή δεν κανει, ουτε για εργασίες.
Λοιπόν περσι παρατήρησα το μοτερακι της σουβλας ζοριζόταν στο τεταρτοκύκλιο από το στηθος κατω μεχρι τις πρωτες 90 μοιρες, μετα πήγαινε καλύτερα. Φορτίο 11κιλών, φετος το φορτίο ειναι μεγαλύτερο κατα δύο ολόκληρα κιλά.
Φοβαμε οτι η καθυστερηση του πρωτου τεταρτοκυκλιου θα προκαλέσεις ανισοκατανομή ψησίματος.
Θα ηταν καλύτερα να αλλαζα το τροφοδοτικό ή να παρεκαμτα το τροφ. του μοτερ και να εβαζα κατευθέιαν του Τσακιριδη?
Από την αλλη εχει ενα πυκνωτη σε σειρα με τητροφοδοσία που δεν του εχω μεγαλη εμπιστοσυνη, αν τον αλλαξω θα κανω δουλεια?
Σας το λεω γιατι πραγματικά περσι που αλλαξα καλωδίωση δεν ειδα διαφορα.

Υ.Γ. Τζον η κυρία που εχεις στη φωτο εχει να κανει με δεσμούς αιματος ή με συναισθηματικούς δεσμους?

o κατασκευαστης το εχει προβλεψει αυτο, και επειδη σε εκεινο το σημειο θελει καλυτερο ψησιμο γυρναει πιο αργα. Αν αλλαξεις τον πυκνωτη δεν θα εχεις ομοιομορφη κατανομη ψησιματος και το μισο θα μεινει αψητο. Οποτε μπορεις να αντικαταστησεις το μοτερ με ενα αλλο του ιδιου κατασκευαστη αν χαλασει στη μεση του ψησιματος ή αλλιως με μοτερ κατασκευαστη που κανει πιο HI END ψησιματα. Αυτο θα κοστισει κατι παραπανω αλλα θα δεις ενα ομοιογενες αρμονικο ψησιμο σε ολο το φασμα του οβελια! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Νικο, να βαλεις ενα μοτερ απο υαλοκαθαριστηρες ενος Morris Minor μοντελο του 57, να κοιταξεις να ειναι Lucas αν θελεις εγγυημενα αποτελεσματα και ομοιοψημενες πλευρες!
Δεν ευχομαι τιποτις σε κανεναν γιατι δεν ειμαι παπας και πιστευω στον Tor

Σπυρο με εσωσες, εχω ενα απο Vitara και δε θα βαλω μ/χ μη ιδανικες συμπεριφορες αλλα μπαταρια αυτοκινητου (μη βιαστειτε δε μενω απο μπαταρια ειμαι αλφαρομεακιας).
Μπορει να μην ειναι lucas το μοτερ (εδω στην Ελλαδα την εχει ο Πολιτης και ειμεθα ανταγωνιστε), αλλα ειναι ιαπωνας και εχω εμπιστοσυνη.

Νικο, το Lucas ηταν ειρωνεια, αληθεια υπαρχει ακομα αυτη η εταιρια? Το εχει ριξει μηπως στην κατασκευη χαιεντ καλωδειων για να επιζησει? Το τελευταιο κοροιδο ακομα δεν εχει γεννηθει.

Αγορασα μεγαλυτερο καλωδιο για τα ηχεια και συνεβη το εξης:
Αφου αρχισε να στρωνει παρατηρησα να βελτιωνονται καποιες χροιες στον ηχο και να εξισορροπουνται καποια πραγματα.
Σκεφτηκα λοιπον να αλλαξω με την ευκαιρια και την εσωτερικη καλωδιωση με το ιδιο καλωδιο. Ετοιμαζω λοιπον κολλητηρι, απογυμνωτες καλωδιων, καλάι, αλοιφη, πιστολι σιλικονης, κατσαβιδια, τρυπανια και κοπτακια και ξεκινω. Το πιο χρονοβορο σημειο ηταν στο μιντ γιατι εχει ανεξαρτητο θαλαμο και θελει να σφραγισει καλα αφου περασει το καλωδιο. Ολα τα καλωδια λοιπον κολληθηκαν στα μεγαφωνα, ενω πριν ηταν με κλιπς. Στην πλακετα του κρος ανοιχτηκαν λιγο μεγαλυτερες τρυπες για να περασει το νεο καλωδιο. Σε 2,5 ωρες ολα ηταν ετοιμα.
Το στρωσιμο ξεκινα και οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικες. Καθως περνανε οι ωρες και οι μερες ο ηχος αποκτα μεγαλυτερη συνοχη, τα οργανα διαχωριζονται καλυτερα και δεν μπορεις να ξεχωρισεις τι σου αρεσει πιο πολυ! Τα μπασα, οι μεσαιες ή τα πριμα; Ολα ειναι ξεχωριστα. Εμφανιστηκαν και οι κρυμμενες αρμονικες. Αφοσιωνεσαι στη μουσικη κι οχι στα ηχεια. Πραγματικη αναβαθμιση. Δυστυχως δεν εχω παλμογραφο να μετρησω, αλλα αφου το αυτι δεν διακρινει κατι περιεργο ολα ειναι οκ.