- 21 January 2007
- 21,629
Χρήστο μου θα βρεις και αλλού συγκρίσεις μοντέλων , εννοείται ότι η επιστημονική κοινότητα (που κατηγορείς ότι παραπλανεί), ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει είναι να συγκρίνει μοντέλα.
Είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τα μοντέλα μας καλύτερα.
Άλλος τρόπος είναι να τα κάνουμε πιο πλατιά και πιο βαθιά.
Φυσικά κάθε χρόνο έχουμε και καλύτερα μοντέλα για να ρίξουμε στην αρένα – να συγκριθούν με τα άλλα
Πρώτη και πάλι είναι η επιστημονική κοινότητα που θα έρθει να μελετήσει το φαινόμενο αυτό. Το να βρίσκεις τα λάθη των datasets και των παρατηρήσεων είναι επιστημονική καθημερινότητα.
Αυτό που λες ‛πήραν πρέφα’ δηλαδή, εννοείται ότι το μελέτησαν και μάλιστα σοβαρά.
Το θέτεις εξ αρχής λάθος.
Δεν αποδίδουν την αλλαγή στις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Υπολογίζουν ποσοτικά και ποιοτικά την επίδραση του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.
Δεν είναι μαύρο άσπρο, είναι κλάσμα είναι παράμετρος είναι παράγοντας.
Νίκο μου πάντα έχουν ένα εύρος οι παρατηρήσεις μας.
Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα spot value και να αγνοήσουμε το trend.
Από normal distribution ως montecarlo κ.ο.κ. υπάρχουν πολλά μαθηματικά που μας βοηθούν να κατανοούμε τις παρατηρήσεις μας και να κατατάσσουμε δεδομένα.
Είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τα μοντέλα μας καλύτερα.
Άλλος τρόπος είναι να τα κάνουμε πιο πλατιά και πιο βαθιά.
Φυσικά κάθε χρόνο έχουμε και καλύτερα μοντέλα για να ρίξουμε στην αρένα – να συγκριθούν με τα άλλα
Έχω ξαναγράψει το εξής ευτράπελο: Κοντά στο 90 είχαν όλοι οι κλιματολόγοι ανησυχήσει πολύ από τα δεδομένα που έδιναν οι (επίσημοι, μην ακούσω για Κινέζικους του δεκάρικου) μετεωρολογικοί σταθμοί ανά την υφήλιο, έδειχναν σαφέστατη αύξηση της θερμοκρασίας παντού. Ε, μετά πήραν πρέφα πως ο αστικός ιστός είχε αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα οι σταθμοί να βρίσκονται πλέον πρακτικά μέσα σε πόλεις και μετρούσαν κουκουρούκου.....
Πρώτη και πάλι είναι η επιστημονική κοινότητα που θα έρθει να μελετήσει το φαινόμενο αυτό. Το να βρίσκεις τα λάθη των datasets και των παρατηρήσεων είναι επιστημονική καθημερινότητα.
Αυτό που λες ‛πήραν πρέφα’ δηλαδή, εννοείται ότι το μελέτησαν και μάλιστα σοβαρά.
Δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγμα μιλάμε... ειλικρινά δηλαδή.
Τα γεγονότα είναι σαφή: το 97% των επιστημόνων (δεν ξέρω αν το ποσοστό είναι σωστό και πως βγήκε αλλά τέσπα) αποδίδουν την κλιματική αλλαγή στις ανθρώπινες δραστηριότητες.
…
Το θέτεις εξ αρχής λάθος.
Δεν αποδίδουν την αλλαγή στις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Υπολογίζουν ποσοτικά και ποιοτικά την επίδραση του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.
Δεν είναι μαύρο άσπρο, είναι κλάσμα είναι παράμετρος είναι παράγοντας.
Το πάτησα.. Το 14 γιατί αυξήθηκαν;
Νίκο μου πάντα έχουν ένα εύρος οι παρατηρήσεις μας.
Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα spot value και να αγνοήσουμε το trend.
Από normal distribution ως montecarlo κ.ο.κ. υπάρχουν πολλά μαθηματικά που μας βοηθούν να κατανοούμε τις παρατηρήσεις μας και να κατατάσσουμε δεδομένα.