Άλλο ένα ( Luxman) που βρέθηκε στο υπόγειο. Αξίζει να ασχοληθω;

Re: Άλλο ένα ( LUXMAN) που βρέθηκε στο υπόγειο. Αξίζει να ασχοληθω;

Έχω αναστήσει αρκετά ηχεία με αλλαγή surround.

Δεν νομίζω να έχουν τίποτε περισσότερο από το σάπιο surround.

Είναι πολύ εύκολη διαδικασία και κοστίζει περίπου 20-25 ευρώ για δύο ηχεία αν πιάνουν τα χέρια σου, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τα πας σε μάστορα.

Όπως σου είπε και ο Δημήτρης πιο πάνω, μπες youtube και δες πως γίνεται, παράγγειλε από ebay το μέγεθος που ταιριάζει.

Εγώ έχω κατεβάσει και μια δωρεάν γεννήτρια συχνοτήτων για το κινητό και έχοντας αυτή να παίζει δια μέσω του ενισχυτή στα ηχεία, κολλάω τα syrround ώστε να ξέρω ότι δεν τρίβει το πηνίο στον μαγνήτη.

Γενικά πολύ εύκολο.

Έχω αναστήσει αρκετά ηχεία με αλλαγή surround.

Δεν νομίζω να έχουν τίποτε περισσότερο από το σάπιο surround.

Είναι πολύ εύκολη διαδικασία και κοστίζει περίπου 20-25 ευρώ για δύο ηχεία αν πιάνουν τα χέρια σου, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τα πας σε μάστορα.

Όπως σου είπε και ο Δημήτρης πιο πάνω, μπες youtube και δες πως γίνεται, παράγγειλε από ebay το μέγεθος που ταιριάζει.

Εγώ έχω κατεβάσει και μια δωρεάν γεννήτρια συχνοτήτων για το κινητό και έχοντας αυτή να παίζει δια μέσω του ενισχυτή στα ηχεία, κολλάω τα syrround ώστε να ξέρω ότι δεν τρίβει το πηνίο στον μαγνήτη.

Γενικά πολύ εύκολο.

Υποθέτω ότι εννοείς τις αναρτήσεις. Αυτές αλλάζουν σχετικά εύκολα, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και οι ίδιες οι μονάδες. Είδες το ξεφλουδισμένο κέβλαρ από το γούφερ;

Υποθέτω ότι εννοείς τις αναρτήσεις. Αυτές αλλάζουν σχετικά εύκολα, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και οι ίδιες οι μονάδες. Είδες το ξεφλουδισμένο κέβλαρ από το γούφερ;

Ναι τις αναρτήσεις λέω.

Δεν βλέπω πουθενά ξεφλουδισμένο κέβλαρ.

Αυτό είναι η παλιά κόλλα με την σάπια ανάρτηση επάνω, ένα προσeκτικό καθάρισμα με ισοπροπυλική αλκοόλη θα το κάνει λαμπίκο και έτοιμο να κολληθεί το καινούργιο.

Απάντηση: Re: Άλλο ένα ( LUXMAN) που βρέθηκε στο υπόγειο. Αξίζει να ασχοληθω;

εξόδους rca.
Πχ cd player, dvd player κλπ κλπ.
βάλτα στο tuner.
Τα ηχεία θα παίζουν, αλλά...είπαμε. Αν επιτρέπεται τι σου ζητήθηκε για αλλαγή των μονάδων. Πχ πάνω από 100 ή κάτω?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης ο ενισχυτάκος είναι 220. Αυτό σημαίνει ότι αν ο διακόπτης δεν κόβει στο πρωτεύον ίσως ζοριστεί αν είναι συνέχεια στο ρεύμα. Καλό θα ήταν να βγαίνει από την πρίζα στην περίπτωση αυτή. Και θα είναι και σε εξοχικό.

Στο πρωτεύον κόβει.
Γενικά δεν έχει κάποιο θέμα με τα 230V.
O μ/σ του μάλιστα είναι εντυπωσιακά αθόρυβος.

Τώρα τον έχει ο γιός και παίζει πάνω από 5 ώρες την ημέρα... ( ή τη νύχτα, δεν είμαι σίγουρος...) με πηγή ένα πισί, μια πεταλιέρα... πακέτο με τη strat.
Αξιόπιστος αν κρίνω αυτά που τραβάει...
Βέβαια επειδής είχα κάβα του έχωσα έναν μεγαλύτερο μ/σ.
Ίσως αυτό να παίζει το ρόλο του ως προς τις αντοχές.

Απάντηση: Άλλο ένα ( LUXMAN) που βρέθηκε στο υπόγειο. Αξίζει να ασχοληθω;

Τα ειδα τα video στο youtube και οντως δεν φαινεται να είναι τοσο δυσκολη η διαδικασια. Ετσι κι αλλιως μαλλον δεν μπορω να κανω μεγαλυτερη ζημια. Το dust-cup θεωρητικα δεν χρειαζεται επισκευή. Μονο να το επαναφερω στη θεση του, σωστα;

Δεν μπορεσα να βρω specs για τα ms-15 από το Internet. Tα ms10 και τα ms20 εχουν 8'' woofers. Υποθετω πως και τα ms-15 θα εχουν το ιδιο. Αν ξερει καποιος ας βοηθησει.

Μαλλον λοιπον χρειαζεται κατι τετοιο:
http://www.ebay.co.uk/itm/8-inch-In...085?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3aa42890bd

Η κολλα που χρησιμοποιείται τι είδους είναι;

Δεν υπαρχει καποιο ελληνικο κατάστημα που μπορω να αγορασω αυτά που χρειαζονται για την επισκευή; Σε μια γρηγορη αναζητηση δεν βρηκα κατι. Μπας και γλυτώσω την καθυστερηση και τα μεταφορικα.

Ναι τις αναρτήσεις λέω.

Δεν βλέπω πουθενά ξεφλουδισμένο κέβλαρ.

Αυτό είναι η παλιά κόλλα με την σάπια ανάρτηση επάνω, ένα προσeκτικό καθάρισμα με ισοπροπυλική αλκοόλη θα το κάνει λαμπίκο και έτοιμο να κολληθεί το καινούργιο.

woofer.jpg

Αν αυτά είναι παλιά κόλλα πάω πάσο. Ας μας πει ο ιδιοκτήτης, αυτός ξέρει καλύτερα.

Απάντηση: Re: Άλλο ένα ( LUXMAN) που βρέθηκε στο υπόγειο. Αξίζει να ασχοληθω;

Αν αυτά είναι παλιά κόλλα πάω πάσο. Ας μας πει ο ιδιοκτήτης, αυτός ξέρει καλύτερα.

Δυστυχως δεν μπορω να το ελεγξω αμεσα. Είναι καμια 500 χιλιόμετρα μακρια!!!

View attachment 116201

είναι το surround που έχει απομείνει με την κόλλα. Αυτό όπως είπα πιο πάνω αφαιρείται προσεκτικά με μια μικρή σπάτουλα (ή κοπίδι με πολύ προσοχή) και ισοπροπυλική αλκοόλη.

Το dust cap μπορεί να μείνει ως έχει δεν επηρεάζει τον ήχο.

Επίσης ο ενισχυτής έχει γραμμικό volume pot σε αντίθεση με το 99% των ολοκληρωμένων ή προ που έχουν λογαριθμικό.
Τα θεωρώ πιο σωστά άσχετα αν πρέπει να στρέψεις στο και 10' για να γκαζώσεις.

Θυμάμαι παλιά που λέγαμε:
Κοίτα ρε μαλάκα, στο 3 τόχω και τι γκάζια έχει...
Βέβαια και τώρα το λένε... πολλοί ανενημέρωτοι...
'Ισως άλλο ένα κρυφό κόλπο του μάρκετινγκ... ως προς τη φαινομενική... ισχύ ενός ενισχυτή.

Δυστυχώς ο επιπλοποιος που πήγα τα ηχεία μου είπε πως δεν μπορει να κανει κάτι για να τα φτιαξει. Δεν είναι ξύλινα, αλλά απο αυτό το υλικό που χρησιμοποιουν τα ikea στα φτηα επιπλα που εχουν και φοβάται πως αν δοκιμάσει να τα λουστραρει ,μπορεί να τα καταστρεψει.

Οσον αφορα τα μεγάφωνα, μιλησα με ενα καταστημα που κάνει επισκευές και μου είπε πως αν θέλουν μονο αναρτήσεις, θα πρεπει να δώσω 20 ευρώ για το καθένα. Λογική τιμή μου ακούστηκε και μάλλον θα τα πάω.

Ενισχυτής και πικαπ καλως εχοντων των πραγματων θα τσεκαριστουν απο μέλος του forum ,όταν ανεβω Θεσσαλονίκη και βλέπουμε.

Τώρα όσον αφορα το "ξύλο" ,αν δε βρω κάποια αλλη λύση , θα τα αφήσω έτσι. Κρίμα είναι να τα βαψω.

Κάποια αλλη ιδέα εσείς οι diy ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ίσως κάτι τέτοιο;
http://www.praktiker.gr/p/verniki-epidiorthosis-palesaki-kerasia-0-03lt-61274

Ωραία λοιπόν όπως ταπαμε, μόνο αναρτήσεις.

Τα ηχεία είναι καπλαμάς (τα περισσότερα της αγοράς είναι τέτοια).

Μια λύση είναι να τα βάψεις, αν γίνει από σωστό επαγγελματία το αποτέλεσμα θα είναι άψογο.

Δεύτερη λύση είναι να τοποθετηθεί εκ νέου φύλλο ξύλου (wood veneer) επάνω από το παλαιό, και αυτό δεν είναι δύσκολοι αν το κάνει επαγγελματίας απότι καταλαβαίνω μόνο τα πλαϊνά και το πάνω μέρος είναι πανεύκολο. Ακόμα και μόνος σου υπάρχουν άπειρα βιντεάκια στο youtube

Τρίτη λύση είναι να τα αφήσεις όπως είναι, δεν μπορώ να καταλάβω τι ζημιές έχουν, αν τα καθαρίσεις καλά με καθαριστικό/γυαλιστικο επίπλων θα δείξουν και πάλι, ασχέτως αν έχουν κάπου γρατσουνιές κλπ.

Last edited:

Eυχαριστω για τις οδηγιες!

Οι ζημιες ελπιζω πως είναι μονο επιφανιακες γρατζουνιες. Σε περιπου 15 μερες που θα ανεβω Θεσσαλονικη για ένα τριημερο, θα προσπαθήσω να τα περιποιηθώ λιγο και αν το αποτέλεσμα δε με ικανοποιησει, προχωραω σε άλλες λυσεις, όπως βαψιμο ή αλλαγη στον καπλαμα.
Θα βγαλω και περισσοτερες φωτογραφιες για να εχετε μια πιο ξεκαθαρη αποψη.
Αυτό που είναι πιο σημαντικο είναι να χρειαζονται μονο αναρτησεις και να μην εχουν καμια άλλη ζημια.

Σιγα σιγα θα αρχισω να ψαχνω και για καμια πηγη να συνδεσω στον ενισχυτή. Δεν εχω απαιτησεις (cd και mp3) , οποτε μαλλον ένα bluray ή dvd Player με εισοδο USB και εξοδο rca μαλλον θα μου κανει. Iσως παω και σε κατι μεταχειρισμενο.
To συστημα θα είναι ετσι κι αλλιως σε εξοχικο και θα χρησιμοποιείται 1-2 μηνες το χρονο το πολύ, οποτε δεν ψαχνω κατι εξεζητημενο. Πιο πολύ για να μην παει χαμενο και για την εμπειρια θελω να ασχοληθώ. Αλλιως θα επαιρνα ένα 5.1 all in one και θα ξεμπερδευα.

Αυτή τη στιγμή ακουω με τον εν λογω 220. Θεωρητικά δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα εκ πρώτης οψεως εκτος του οτι ο επιλογεας εισοδων και ενταση εχουν μπολικο σκρατς και χανουν το σημα. Το ιδιο και καποιοι πιεστικοι. Πιστεύω οτι θα συμμαζευτει. ...

attachment.php

το πικαπάκι παίζει αυτή τη στιγμή με κάποια προβληματάκια τζόγου στον βραχίονα και το μοχλό ανύψωσης που σκαλώνει.
Η κεφαλή του έχει αποκεφαλιστεί. Δηλαδή ήρθε με χωρίς cantilever και βελόνα. Μόνο το πλαίσιο της βελόνας υπάρχει.
Οπότε τώρα παίζει με μια από τις akg μου, την P8MF και θα έλεγα πολύ καλά.
Για να επαναφέρω την κεφαλή του στην προηγούμενη κατάσταση θα ήθελα τα φώτα σας.
Φοράει όπως βλέπετε μια stanton κλώνο όμως μάλλον της σειράς 500.
Δεν υπάρχει λογότυπο επάνω της.
Η βελόνα έχει τα στοιχεία DE και μέσα σε ένα κυκλάκι τα γράμματα ρc. (έτσι τα αποκρυπτογραφώ. Ελληνικό ρ και c).
Γνωρίζουμε τι oem είναι η κεφαλή και η βελόνα?
ή να βάλω μια οποιαδήποτε βελόνα της σειράς 500?

H φωτο δεν βοηθάει αλλα πιο πολύ για 727 την κάνω. Με 2-3 κοντινές σε en face-profile θα είμαστε πιο σιγουροι.

Η φωτογραφία είναι η αρχικη του Κωστα. Ειπα μπας και γλυτωσω διαδικασίες

....

20150720_215623.jpg

η κεφαλή με φορεμένη τη βελόνα είναι αυτή.
Αναγνωρίζει κανείς τη βελόνα (μη βάζουμε τον άνθρωπο να αγοράζει ολόκληρη κεφαλή...)?

Ευχαριστώ