Re: Άλλο ένα ( LUXMAN) που βρέθηκε στο υπόγειο. Αξίζει να ασχοληθω;
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Συνήθως δεν γράφω και δεν μπαινω σε φορουμ,αλλά λόγο μιας αναζήτησης σχετικά με Luxman βγήκαν αρκετα αποτελέσματα,όπως αυτο εδώ στο φορουμ.
Τετοια Ταύτιση περίπτωσης service με εξαίρεση των ηχείων σου και του deck, μπορώ να πώ ότι με εντυπωσίασε...
Πριν απο μερικές ημέρες μου έφεραν για συντήρηση εναν ενισχυτή Luxman 220 ιδιο με τον δικό σου,και ένα πικαπ 284..
Ο δε ενισχυτής άψογος για τα χρόνια του,μια σχετική λίπανση ήθελε στον επιλογέα πηγής εισόδου,και λίγο στα ποτενσιόμετρα. Κατα τα άλλα ήταν άριστος!
Το πικ απ ειχε θεματάκι με το autolift (κολλαγε) καθώς και με τον εσωτερικό διακόπτη επαφής για την εκκίνηση του. Και οι δύο βλάβες επισκευάστηκαν επιμελώς!
Το συγκεκριμένο πικαπ φορούσε μια κεφαλή ΜΜ Shure M92,με σπασμένη βελόνα. Ευτυχώς βρέθηκε βελόνα (γνήσια στα 29 ) στην Ελληνική αγορά και μάλιστα εύκολα.
Στο διαταύτα...
Κάπου είδα μέσα στο φόρουμ ενα ποστ σου, σχετικά με την κεφαλή που φορά το δικό σου πικαπ.
Πρόκειται για την πολύ καλή κεφαλή ΜΜ, ΤΕ /TLE της Pickering με την ελλειπτική βελόνα DE. - Δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον σε παραγωγή εδω και χρόνια,και ισως την τελευταία βελόνα την πήρα εγώ την άνοιξη του 14 απο τον στοκ dealer της Pickering στην Αγγλία. (διότι την φοράω σε ένα παλαιό πικαπ Pioneer του 1969 (PL-A25).
Επίσης Pickering φοράω και σε ένα άλλο θρύλλο,στο Lenco L-75 με την pickering V-15 (Στοκ dealer:
http://www.pickeringuk.com/styli.html)
Περισσότερο ήθελα να επικεντρωθώ στην συγκεκριμένη κεφαλή με αυτό το ποστ,διότι είναι πραγματικά ένα μικρό διαμάντι που αξίζει με το παραπάνω!
O ήχος της είναι απίθανος για τη κατηγορία της,ιδιαίτερα αναλυτική,με σωστή τονικότητα χωρίς υπερβολές.
H συγκεκριμένη κεφαλή βγήκε ως προϊόν αναβάθμισης για φτηνά πικαπ που φορούσαν κεφαλές τύπου Τ4Ρ,ώστε να κουμπώνουν απ'ευθείας στο ειδικό κέλυφος. Υπήρχε βέβαια και αντάπτορας (αυτάκια) για την τοποθέτηση της και σε κλασσικά συστήματα 1/2" με βίδες στο κελυφος.
(μπορείς να κάνεις μια σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με την ιστορία της Pickering,και νομίζω ότι αξίζει ο κόπος! ) Εαν έχεις ακόμη την κεφαλή θα σε συμβούλευα να μή την πετάξεις. - Ισως βρεθεί βελόνα κάποια στιγμή απο εκεί που δε το περιμένεις!
Για το Πικ Απ δεν έχω να πω και πολλά,είναι ένα απλό άμεσης οδήγησης ,που εαν είχε εναν καλύτερο βραχίονα (οσο αφορά στα έδρανα) θα ήταν κορυφαίο.(αυτό το πλαστικό σασσί να μήν είχε) Επίσης μια καλή κραδασμική απομόνωση θα βελτίωνε ακόμη καλύτερα τα ηχητικά χαρακτηριστικά του.
Και μάλιστα σκέφτομαι αυτές τις ημέρες να το εγκαταστήσω πρόχειρα στο υπάρχον ηχοσύστημα μου,ώστε να το ακούσω καλά (για να έχω ολοκληρωμένη άποψη) μέχρι να το παραδώσω στον χαρούμενο κάτοχό του, μέσα Δεκέμβρη, όπου θα το ζητήσει τότε.
Αυτά για την ώρα,σου εύχομαι καλές ακροάσεις,και να αγαπάς τα παλαιά μηχανήματα. Πόσο μάλλον όταν είναι και συναισθηματικά φορτισμένα!
Γιώργος Λεμονής!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Για αντικραδασμική απομονωση θα σου πρότεινα τα πολύ καλά foculpods εστω και ημιτασιον
http://www.mains-cables-r-us.co.uk/equipment-supports/497-deflex-foculpods-isolation-feet.html) Τα οποία αντικαθιστούν τα κοινά εργοστασιακά πλαστικά πόδια στήριξης. (συνήθως τα βάζουμε απευθείας κάτω απο το υπάρχον πλαστικό πόδι,το υλικό του pod εχει την ιδιότητα να κολλάει ελαφρώς). Πραγματικά κάνουν δουλειά,πιστευω ότι το ελαφρύ πικάπ σου,θα "απογειωθεί" ηχητικά.. Και ελπίζω να προλάβεις διότι η παραγωγη τους απο την Spectra Dynamics έχει σταματήσει.
http://www.canford.co.uk/Products/Archive/17-910_SPECTRA-DYNAMICS-Foculpods-pack-of-4