Άλλο ένα ( Luxman) που βρέθηκε στο υπόγειο. Αξίζει να ασχοληθω;

Απάντηση: Άλλο ένα ( LUXMAN) που βρέθηκε στο υπόγειο. Αξίζει να ασχοληθω;

Χθες ανέβηκα Θεσσαλονίκη και παρέλαβα τα ηχεία. Δεν έχω βάλει να ακούσω ακόμα, μιας και εδώ δεν υπάρχει ακόμα ούτε ενισχυτής ούτε πηγή.
Φωτογραφίες με την επισκευή και με τις γρατζουνιές στον καπλαμα μόλις βρω υπολογιστή, γιατί από το κινητό δεν μπορώ.

Έγινε πάντως ένα ακόμα βήμα.

IMG20150724173048.jpg

IMG20150724173311.jpg

Re: Άλλο ένα ( LUXMAN) που βρέθηκε στο υπόγειο. Αξίζει να ασχοληθω;

Θα έλεγα πηγες πολυ καλα. Εγω χτες (και σήμερα είμαι εκτός). Όπως ειδες πιο πανω βρεθηκε πηγή για τη βελονα οταν θελησεις και ανοιξουν οι αγορές.

Nαι , το είδα Δημήτρη το link με τη βελονα ,αλλά με τα capital control δε βλέπω να αλλάζει κάτι σύντομα.

Σου έστειλα και ένα pm χθες το βράδυ. Δεν ξέρω αν το είδες.

Ενα μπραβο απο εμενα και μονο για την προσπαθεια.

Αρχικά να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Δημήτρη (supersonic) που με βοήθησε τόσο πολύ αναλαμβάνοντας να τσεκαρει τη λειτουργία των μηχανημάτων και να διορθώσει ο,τι μπορεί.

Το στήσιμο μάλλον πάει αρκετά πίσω χρονικά ,μιας και επέστρεψα Αθήνα. Έγιναν όμως σημαντικά βήματα, πέρα από τα ηχεία ( τα οποία παρεμπιπτόντως δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα). Ας ελπίζω πως τουλάχιστον οι γονείς μου θα μπουν στη διαδικασία να ακούσουν ,μέχρι να τα στησω εγώ στο εξοχικό.

Ο ενισχυτής καθαρίστηκε και είναι ΟΚ. Το πικάπ χρειάζεται μόνο βελόνα και είναι κι αυτό έτοιμο. Το κασετόφωνο έχει κολλημένη την ένδειξη rec και δεν δοκιμασα καν αν λειτουργεί. Θα πάει στην άκρη προς το παρόν και στο μέλλον βλέπουμε.

Επόμενα βήματα είναι η αγορά πηγων και βελονας. Θέλω cd, mp3 και ραδιόφωνο. Κάτι που να συνδυάζει και τα τρία υπάρχει ή να πάρω ξεχωριστά ένα bluray player και ένα tuner;

Με τις σιτες των ηχείων δεν κατάφερα να κάνω και πολλά πράγματα. Ίσως δοκιμασω και με κάποιο ατμοκαθαριστη ,μπας και φύγει η βρωμιά .

Το πολυ-πολυ θα παρεις ενα μετρο ελαστικο υφασμα για ηχεια
και θα το αλλαξεις. Δεν φανταζομαι να σου παρει πανω απο κανενα
διωρο χειροτεχνιας μαζι με το κολημα της ταμπελιτσας LUXMAN.

Απάντηση: Re: Άλλο ένα ( LUXMAN) που βρέθηκε στο υπόγειο. Αξίζει να ασχοληθω;

Το πολυ-πολυ θα παρεις ενα μετρο ελαστικο υφασμα για ηχεια
και θα το αλλαξεις. Δεν φανταζομαι να σου παρει πανω απο κανενα
διωρο χειροτεχνιας μαζι με το κολημα της ταμπελιτσας LUXMAN.

Το σκεφτηκα κι εγω φιλε αυτό. Αν δεν καθαρισει, μαλλον αυτό θα κανω.
Απλως δεν ξερω αν θα βρω ακριβως το ιδιο χρωμα. Δεν θα ηθελα να το αλλαξω. Όχι πως με τρελαίνει το ασημι, αλλα μιας και ετσι τα εβγαλε η Luxman, δε θα ηθελα να παρεμβω.

Ευχαριστω (sorry που το παρελειψα) και για τα καλα σου λογια πιο πανω

Kαλησπερα και παλι.

Mιας και η βελονα που χρειαζομαι ειναι αυτή: http://www.lpgear.com/product/PICSDE.html
μηπως μπορω να γλιτωσω τη διαδικασια τη παραγγελιας από το εξωτερικο και να χρησιμοποιησω καποια από αυτές τις stanton ;

http://www.3345rpm.gr/?s=stanton&post_type=product

Είναι συμβατες με την κεφαλη του δικου μου πικαπ και αν ναι ,ποια προτεινετε;

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Συνήθως δεν γράφω και δεν μπαινω σε φορουμ,αλλά λόγο μιας αναζήτησης σχετικά με Luxman βγήκαν αρκετα αποτελέσματα,όπως αυτο εδώ στο φορουμ.

Τετοια Ταύτιση περίπτωσης service με εξαίρεση των ηχείων σου και του deck, μπορώ να πώ ότι με εντυπωσίασε...
Πριν απο μερικές ημέρες μου έφεραν για συντήρηση εναν ενισχυτή Luxman 220 ιδιο με τον δικό σου,και ένα πικαπ 284..
Ο δε ενισχυτής άψογος για τα χρόνια του,μια σχετική λίπανση ήθελε στον επιλογέα πηγής εισόδου,και λίγο στα ποτενσιόμετρα. Κατα τα άλλα ήταν άριστος!

Το πικ απ ειχε θεματάκι με το autolift (κολλαγε) καθώς και με τον εσωτερικό διακόπτη επαφής για την εκκίνηση του. Και οι δύο βλάβες επισκευάστηκαν επιμελώς!
Το συγκεκριμένο πικαπ φορούσε μια κεφαλή ΜΜ Shure M92,με σπασμένη βελόνα. Ευτυχώς βρέθηκε βελόνα (γνήσια στα 29 ) στην Ελληνική αγορά και μάλιστα εύκολα.

Στο διαταύτα...
Κάπου είδα μέσα στο φόρουμ ενα ποστ σου, σχετικά με την κεφαλή που φορά το δικό σου πικαπ.
Πρόκειται για την πολύ καλή κεφαλή ΜΜ, ΤΕ /TLE της Pickering με την ελλειπτική βελόνα DE. - Δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον σε παραγωγή εδω και χρόνια,και ισως την τελευταία βελόνα την πήρα εγώ την άνοιξη του 14 απο τον στοκ dealer της Pickering στην Αγγλία. (διότι την φοράω σε ένα παλαιό πικαπ Pioneer του 1969 (PL-A25).
Επίσης Pickering φοράω και σε ένα άλλο θρύλλο,στο Lenco L-75 με την pickering V-15 (Στοκ dealer: http://www.pickeringuk.com/styli.html)
Περισσότερο ήθελα να επικεντρωθώ στην συγκεκριμένη κεφαλή με αυτό το ποστ,διότι είναι πραγματικά ένα μικρό διαμάντι που αξίζει με το παραπάνω!
O ήχος της είναι απίθανος για τη κατηγορία της,ιδιαίτερα αναλυτική,με σωστή τονικότητα χωρίς υπερβολές.
H συγκεκριμένη κεφαλή βγήκε ως προϊόν αναβάθμισης για φτηνά πικαπ που φορούσαν κεφαλές τύπου Τ4Ρ,ώστε να κουμπώνουν απ'ευθείας στο ειδικό κέλυφος. Υπήρχε βέβαια και αντάπτορας (αυτάκια) για την τοποθέτηση της και σε κλασσικά συστήματα 1/2" με βίδες στο κελυφος.
(μπορείς να κάνεις μια σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με την ιστορία της Pickering,και νομίζω ότι αξίζει ο κόπος! ) Εαν έχεις ακόμη την κεφαλή θα σε συμβούλευα να μή την πετάξεις. - Ισως βρεθεί βελόνα κάποια στιγμή απο εκεί που δε το περιμένεις!

Για το Πικ Απ δεν έχω να πω και πολλά,είναι ένα απλό άμεσης οδήγησης ,που εαν είχε εναν καλύτερο βραχίονα (οσο αφορά στα έδρανα) θα ήταν κορυφαίο.(αυτό το πλαστικό σασσί να μήν είχε) Επίσης μια καλή κραδασμική απομόνωση θα βελτίωνε ακόμη καλύτερα τα ηχητικά χαρακτηριστικά του.
Και μάλιστα σκέφτομαι αυτές τις ημέρες να το εγκαταστήσω πρόχειρα στο υπάρχον ηχοσύστημα μου,ώστε να το ακούσω καλά (για να έχω ολοκληρωμένη άποψη) μέχρι να το παραδώσω στον χαρούμενο κάτοχό του, μέσα Δεκέμβρη, όπου θα το ζητήσει τότε.

Αυτά για την ώρα,σου εύχομαι καλές ακροάσεις,και να αγαπάς τα παλαιά μηχανήματα. Πόσο μάλλον όταν είναι και συναισθηματικά φορτισμένα!

Γιώργος Λεμονής!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για αντικραδασμική απομονωση θα σου πρότεινα τα πολύ καλά foculpods εστω και ημιτασιον:(http://www.mains-cables-r-us.co.uk/equipment-supports/497-deflex-foculpods-isolation-feet.html) Τα οποία αντικαθιστούν τα κοινά εργοστασιακά πλαστικά πόδια στήριξης. (συνήθως τα βάζουμε απευθείας κάτω απο το υπάρχον πλαστικό πόδι,το υλικό του pod εχει την ιδιότητα να κολλάει ελαφρώς). Πραγματικά κάνουν δουλειά,πιστευω ότι το ελαφρύ πικάπ σου,θα "απογειωθεί" ηχητικά.. Και ελπίζω να προλάβεις διότι η παραγωγη τους απο την Spectra Dynamics έχει σταματήσει. http://www.canford.co.uk/Products/Archive/17-910_SPECTRA-DYNAMICS-Foculpods-pack-of-4

Last edited:

Καλημέρα. Σχετικά με την ερώτησή σου για ποια βελονα απο τις παραπάνω Stanton ταιριάζει στη κεφαλή σου,η απάντηση είναι Καμία,διότι αν και μοιάζουν, είναι για μεγαλύτερου τύπου κεφαλές.
Θα σου πρότεινα ως υστατη λύση,να κάνεις μια βόλτα στα ηλεκτρονικάδικα (καταστήματα με ηλεκτρονικά ανταλλακτικα) και έχοντας μαζί σου την παλαιά βελόνα ως δείγμα,να βγεις προς αναζήτηση σε ημιτασιόν βελόνα απο την καλή Electron. Ισως σταθείς τυχερός και να υπάρχει κάπου ξεχασμένη σε στοκ. Μονο που η ημιτασιόν θα είναι μαύρη και όχι λευκή.
Οσα καταστήματα έφερναν ανταλλακτικές βελονες electron,συνήθως έβαζαν όλη την γκάμα,από 2-3 κομμάτια κάθε τύπου.

Ρίξε και μια ματιά πίσω στη σελίδα 5 , κάτω στο τελευταίο post διότι εχω την εντύπωση πως για κάποιο λόγο δεν "βγήκε" μπροστά στις ενημερώσεις του φόρουμ...

αν δεν κάνω λάθος το site που δόθηκε στο λινκ του ποστ #39 διαθέτει ορίτζιναλ ανταλλακτικό

Γιώργο ,ευχαριστώ για τον κόπο σου και τον χρόνο σου. Πάλι καλά που με πρόλαβες ,γιατί αυτές τις μέρες θα πήγαινα να πάρω μια από τις Stanton που είχα ποστάρει στα τυφλά με σκοπο να τη δοκιμάσω μιας και θα ανέβω Θεσσαλονίκη μέσα στις γιορτες.

Οπότε ψάχνω για συμβατή βελόνα από την εγχώρια αγορά, προς το παρόν. Αν ξέρεις κανένα μαγαζί που θα μπορούσα να πάρω τηλέφωνο μιας και από ότι κατάλαβα είσαι του επαγγέλματος , στείλε ένα πμ.

Το καλό είναι πως θα μπορέσω επιτέλους να στήσω τα ηχεία και τον ενισχυτή για ακρόαση, αφού πήρα για πηγή ένα bluray player.

Καλησπέρες... Να πω ότι είσαι τυχερός;; Βρέθηκε ανταλλακτική (Ημιτασιόν) βελόνα της Gamma στο elektronik.gr - μέσα απο μια μεγάλη ποικιλία στοκ.
(χρήσημος οσύνδεσμος γιατί μπορεί και άλλοι να ψάχνουν βελόνες που δεν παράγονται πλέον)

Εδω: http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=index&cPath=2142_232_233&sort=20a&page=3

Η δική σου είναι η:http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=2142_232_233&products_id=3115

Μη σε προβληματίζει που είναι ανταλλακτική για Stanton. H Stanton & Pickering ήταν αδελφές εταιρίες,και οι περισσότερες βελόνες τους ταίριαζαν η μία στην άλλη.

Δλδ να δώσει 35ευρω για μια Stanton που ψιλοταιριαζει και οχι 35$ για την αυθεντική Pickering?

Δλδ να δώσει 35ευρω για μια Stanton που ψιλοταιριαζει και οχι 35$ για την αυθεντική Pickering?

Σε καμία περίπτωση δεν είπα κάτι τέτοιο. Εαν υπάρχει τρόπος να την αγοράσει αυθεντική απο Αμερική (Lp Gear ή E-bay) φυσικά και να το πράξει. Δεν το συζητάμε αυτό.

Και δεν "ψιλοταιριάζει" ταιριάζουν ακριβώς,αλλά το original οπως και να το κάνουμε είναι original,αλλά εαν δεν υπάρχει άλλη λύση πιστεύω οτι για 19 που κοστίζει η ανταλλακτική,θα κάνει τη δουλειά του άνετα!

Ας το δεί και ο ίδιος,και να πράξει αναλόγως..

Έστειλα ένα mail στο lpgear και μου απάντησαν πως είναι διαθέσιμη η βελόνα και τα μεταφορικά είναι 17 δολάρια. Not bad...

Τώρα που θα ανέβω Θεσσαλονίκη θα πάρω μάλλον και αυτήν από το electronik.gr ,μιας και από ότι είδα είναι Θεσσαλονίκη το κατάστημα.
Αν δεν μείνω ικανοποιημένος, παίρνω και τη γνήσια για το καλοκαίρι ,όταν το στήσω στον χώρο για τον οποίο προορίζεται.

Το πρόγραμμα των γιορτων έχει και φροντίδα στο αισθητικό κομμάτι των ηχείων. Για να δούμε τι θα καταφέρω...

Kαλες γιορτές σε όλους.
Επιστροφή στον μάστορα μάλλον για τα ηχεία. Τα συνδεσα τώρα πάνω στον LUXMAN με πηγή ένα Blu-ray player και από το ένα ηχείο δεν λειτουργεί το twitter. 😕

Τελικά ήταν καμμένα και τα δύο μεσαία εκτός από το ένα τουιτερ. Επισκευαστηκαν και ίσως προλάβω σήμερα να τα παραλάβω και να τα στήσω πρόχειρα.

Επόμενο βήμα η αλλαγή στις σιτες , αν δεν βρεθεί τρόπος να καθαρίσουν . Αυτές τουλάχιστον μπορώ να τις πάρω μαζί μου στην Αθήνα και να ασχοληθώ περισσότερο χρόνο.

Επίσης θέλω να βρω και ενα tuner με τηλεχειριστήριο για να προσθέσω στο σύστημα.Θα έχω το νου μου στα μεταχειρισμένα μπας και βρεθεί κάτι.

Με το συνολικό κόστος επισκευης ίσως τελικά να μπορούσα να πάρω δύο πολυ καλύτερα ηχεία, αλλά δεν το έχω μετανιώσει καθόλου που ασχολήθηκα. Ελπίζω να τα χρησιμοποιήσουν οι γονείς μου τουλάχιστον και να μην πάει τζάμπα η όλη διαδικασία.

Last edited: