Altered Carbon [Netflix]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 22 40.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 19 34.5%
  • Καλή

Votes: 7 12.7%
  • Μέτρια

Votes: 5 9.1%
  • Κακή

Votes: 2 3.6%

• Total voters
    55
Λοιπόν, μετά το τέλος, έχω λίγο ανάμικτα συναισθήματα.

Η σειρά είναι χάρμα οφθαλμών, τo Sci-Fi στοιχείο ξεχειλίζει από παντού, σκηνές που τις βλέπεις και τις ξαναβλέπεις, είτε για να τις παρατηρήσεις καλύτερα, είτε επειδή απλά είναι πανέμορφες, οι πρωταγωνιστές είναι ιδιαίτερα πειστικοί στους ρόλους τους...

Όμως!

Ο ρυθμός (και η όλη οικονομία) μάλλον έχει πρόβλημα. Ξεκινάει ιδανικά, αργά, βάζοντας σε στο κλίμα και χτίζοντας μια κατάσταση, και κάπου προς τη μέση, σου δίνει την αίσθηση ότι είδε πως έχει περάσει η ώρα, και αρχίζει να σπιντάρει, καταπίνοντας σημαντικές εξελίξεις σε 3λεπτα, όμως συνεχίζοντας να απλώνει τεράστια φλασμπακ χωρίς να είναι τόσο απαραίτητα. Μετά τη μέση δε, το σενάριο παραγίνεται πολύπλοκο χωρίς λόγο, και εν τελει, δεν "πείθει".

Παρακάτω μόνο για τους έχοντες τελειώσει τη σειρά:

Ο "εγκέφαλος" της ιστορίας δεν έχει κίνητρο για όλα αυτά που κάνει. Μπαίνει σε μια απίθανη σειρά καταστάσεων για ποιό λόγο; Για να ξανασμιξει με εναν αδερφο που είχε χασει, και θα μπορούσε να ξαναβρει απλούστατα, χωρίς να συμβεί τίποτα απ'ολη τη σειρά.

Η διήγηση τύπου "Πουαρό" του δήθεν εγκλήματος μπροστά στους υποπτους, μου φάνηκε τελείως άκυρη. Είπαμε, αναφορές σε ταινίες αλλά ως ένα σημείο!

Ο χαρακτήρας του Τανακα λίγο τσατραπάτρα... πληρωμένος και ξαφνικά βρίσκει συνείδηση επειδή οι δολοφόνοι σκότωσαν κόσμο;

Με τη Λίζι δεν κατάλαβα ακριβώς τι έγινε. Έγινε upload σε κάποιο σώμα μέσα στο μπ@$!έλο, αλλά πως γίνεται να αλλάζει μορφή κατά βούληση; Δε λειτουργούν έτσι τα sleeves.

Παρ'ολα αυτά, εξαιρετικό το εγχείρημα, πρωτότυπο και ένα Πολύ Καλή από μένα λόγω αφαίρεσης βαθμών απ'το στόρι.

Λοιπόν, μετά το τέλος, έχω λίγο ανάμικτα συναισθήματα.

Η σειρά είναι χάρμα οφθαλμών, τo Sci-Fi στοιχείο ξεχειλίζει από παντού, σκηνές που τις βλέπεις και τις ξαναβλέπεις, είτε για να τις παρατηρήσεις καλύτερα, είτε επειδή απλά είναι πανέμορφες, οι πρωταγωνιστές είναι ιδιαίτερα πειστικοί στους ρόλους τους...

Όμως!

Ο ρυθμός (και η όλη οικονομία) μάλλον έχει πρόβλημα. Ξεκινάει ιδανικά, αργά, βάζοντας σε στο κλίμα και χτίζοντας μια κατάσταση, και κάπου προς τη μέση, σου δίνει την αίσθηση ότι είδε πως έχει περάσει η ώρα, και αρχίζει να σπιντάρει, καταπίνοντας σημαντικές εξελίξεις σε 3λεπτα, όμως συνεχίζοντας να απλώνει τεράστια φλασμπακ χωρίς να είναι τόσο απαραίτητα. Μετά τη μέση δε, το σενάριο παραγίνεται πολύπλοκο χωρίς λόγο, και εν τελει, δεν "πείθει".

Παρακάτω μόνο για τους έχοντες τελειώσει τη σειρά:

Ο "εγκέφαλος" της ιστορίας δεν έχει κίνητρο για όλα αυτά που κάνει. Μπαίνει σε μια απίθανη σειρά καταστάσεων για ποιό λόγο; Για να ξανασμιξει με εναν αδερφο που είχε χασει, και θα μπορούσε να ξαναβρει απλούστατα, χωρίς να συμβεί τίποτα απ'ολη τη σειρά.

Η διήγηση τύπου "Πουαρό" του δήθεν εγκλήματος μπροστά στους υποπτους, μου φάνηκε τελείως άκυρη. Είπαμε, αναφορές σε ταινίες αλλά ως ένα σημείο!

Ο χαρακτήρας του Τανακα λίγο τσατραπάτρα... πληρωμένος και ξαφνικά βρίσκει συνείδηση επειδή οι δολοφόνοι σκότωσαν κόσμο;

Με τη Λίζι δεν κατάλαβα ακριβώς τι έγινε. Έγινε upload σε κάποιο σώμα μέσα στο μπ@$!έλο, αλλά πως γίνεται να αλλάζει μορφή κατά βούληση; Δε λειτουργούν έτσι τα sleeves.

Παρ'ολα αυτά, εξαιρετικό το εγχείρημα, πρωτότυπο και ένα Πολύ Καλή από μένα λόγω αφαίρεσης βαθμών απ'το στόρι.

εχω φτασει στο σημειο "καμπης" της ιστοριας, στο 8ο επεισοδιο. Αρχιζει να παιρνει μια τροπη που δεν με ενθουσιαζει ειναι η αληθεια. Δεν κλικαρα το κουμπακι "σποιλερ" γιατι δεν την εχω τελειωσει ακομα. Φοβαμαι ομως οτι θα καταληγω να συμφωνω με τον @Maestro οτι το τελος δεν θα μου αρεσει και παρα πολυ. Ευχομαι να μην επαληθευτει η προβλεψη μου και να διαψευστω.

Οψομεθα!

Bρισκομαι στην ξανθια Ninja .... :love:

Τεραστια στιγμη! Συμφωνω και επαυξανω. Ευχαριστως θα ημουν "μπουλης in distress" αν ηταν να με σωζουν τετοιες και ετσι :)

Θα ακούσω τώρα τα εξ αμαξης αλλά είδα χτες τα δύο πρωτα επεισόδια μονορούφι και μετά.....βαρέθηκα!

Ωραιότατη παραγωγή,sci-fi ατμόσφαιρα υπέροχη αλλά δεν βιάστηκα να το προχωρήσω(έβαλα και ξαναείδα το Blade Runner..).

Ισως είναι και θέμα συγκυριών ,όπως προαναφέρθηκε,μπορεί αργότερα να το ξαναπιάσω και να το τελειώσω απλά τώρα δεν....

Χμ.. κάπου πρέπει να είναι και λίγο σχετικά τα πράγματα.. τι περιμένει ο καθένας στο τέλος..

Στο Imdb τα τελευταία επεισόδια 9 & 10 έχουν την μεγαλύτερη βαθμολογία..
Σε άλλο site τα 7,8,9 έχουν την μεγαλύτερη βαθμολογία και το 10 λένε όχι όπως περίμεναν πολύ καλό..
Αλλού διαβάζω ότι όντως κάνει λίγο κοιλιά στην μέση, και μετά απογειώνεται πάλι!

Θα δω και εγώ! :cool:

Είδα τα δυο πρώτα .
Μου άρεσαν θα έλεγα , μου άρεσε και ο πρωταγωνιστής .
Τον είχα δει σε κάποια επεισόδια στο "The Killing"(δεν την τελείωσα τη σειρά), δεν το είχα για γυμνασμένο .

Re: Απάντηση: Altered Carbon [Netflix]

Είδα τα δυο πρώτα .
Μου άρεσαν θα έλεγα , μου άρεσε και ο πρωταγωνιστής .
Τον είχα δει σε κάποια επεισόδια στο "The Killing"(δεν την τελείωσα τη σειρά), δεν το είχα για γυμνασμένο .
Δεν ήταν τότε!
Πήρε απίστευτο όγκο

Aπεκτησε απιστευτη γραμμωση. Οι κοιλιακοι του ειναι ... ασυλληπτοι.
Στα υπολοιπα ειναι λιγο πανω απο νορμαλ. Εκ κατασκευης, εχει φαρδιες πλατες.
Αυτες οσο και να κοπανιεσαι ΔΕΝ στις παρεχει η γυμναστικη.

To πραγματικα ενδιαφερον ειναι οτι ειναι .... 38 ετων.

Re: Απάντηση: Altered Carbon [Netflix]

...μετά το house of cards του περισσέψανε λίγα χρήματα για personal trainer....
Δεν έχω φτάσει μέχρι τη σαιζόν που εμφανίζεται. Εγκατέλειψα νωρίς μόλις στη 2η σαιζόν.

Απάντηση: Re: Altered Carbon [Netflix]

Aπεκτησε απιστευτη γραμμωση. Οι κοιλιακοι του ειναι ... ασυλληπτοι.
Στα υπολοιπα ειναι λιγο πανω απο νορμαλ. Εκ κατασκευης, εχει φαρδιες πλατες.
Αυτες οσο και να κοπανιεσαι ΔΕΝ στις παρεχει η γυμναστικη.

To πραγματικα ενδιαφερον ειναι οτι ειναι .... 38 ετων.

Δεν είμαι ειδικός στο θέμα ,με γνωστό που το παίζει personal trainer που είχα πιο παλιά μια κουβέντα για ηθοποιούς που ξαφνικά εμφανίζουν απίστευτους κοιλιακούς ,μου είπε ότι μπορεί να είναι από χάπια που έχουν τέτοιες ιδιότητες .
Παράδειγμα ο shahrukh khan που μέχρι τα 50 ήταν κανονικός και 50 ετών (μέσα σε μερικούς μήνες) απέκτησε απίστευτο σώμα .
Βέβαια παίζει και το θέμα του εφέ σε κάποιες περιπτώσεις .

Μάνο.. σήμερα κάνεις αποχή και εγκράτεια ?? :p

Μόλις τελειώσα ξανά το 6ο.. εσύ που είσαι ?

Μέχρι εδώ την βρίσκω Super την ανάπτυξη της σειράς!

Μια και μιλάμε για manboobs, πιο φουσκωτός μου φάνηκε ο original Takeshi. Ίσως επειδή ήταν αναλογικά 'smaller size'.

Πάντως, προφανώς και αυτά τα σώματα δεν προκύπτουν έτσι απλά με λίγη γυμναστικούλα παραπάνω. Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής για μυική μάζα, πρωτεϊνες κλπ κλπ κλπ.

Και εντάξει, αν δραστηριοποιείσαι στο Χόλιγουντ, λογικό μου ακούγεται να στρέφεσαι σε τέτοια προϊόντα, γιατί επηρρεαζουν την καριέρα σου. Μου φαίνεται όμως παράξενο το πως everyday people ακολουθούν τέτοιες διαδρομές (με μάλλον ανεξερεύνητες συνέπειες σε βάθος χρόνου).

Νομίζω είμαι ερωτευμένος με αυτή τη σειρά... Μέχρι και κομμάτι του Annabel Lee είδαμε να απαγγελεται :)

Η σειρά όντως τα σπάει. Πολύ καλοδουλεμένο story και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, το δε production δείχνει τα λεφτά του.Είμαι ήδη στο 7ο επεισόδιο και δυστυχώς τελειώνει για φέτος...

Δυστυχώς πρέπει να πάω για ύπνο. Μου έχει μείνει μισή ωρίτσα για να τελειώσω season 1. Τίτλοι τέλους και εντυπώσεις αύριο βράδυ λοιπόν.

Όντως το 7ο επεισόδιο είναι επικό!

Και είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια!
.. καλό και αυτό με το Netflix, να βγάζει τα επεισόδια όπως θέλει!

Με το τέλος του επεισοδίου, άρχισα να ψιλιάζομαι τι μπορεί να έχει γίνει.. και προς τα που, μπορεί να πάει το πράγμα..
και διάβασα τα spoilers σας! :cool:

Εντάξει, θα δούμε και τα 3 τελευταία.. αν και πιστεύω δεν θα με χαλάσει ιδιαίτερα πλέον καμία εξέλιξη.. :p
sci-fi βλέπουμε..

Με ενδιαφέρει να δω τι θέση έχει πλέον στα πράγματα η..

αδερφή του..

και που θα πάει η ιστορία με την Ortega..

Όπως διαβάζω κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από το βιβλίο..
.. το βασικό πλέον είναι να πάμε και σε 2η σεζόν! :cool:

Last edited: