Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Last edited:
Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Νίκο και εδώ ισχύει ότι ισχύει και στο xiaomi οπότε για νά'σαι σίγουρος ψάχνεις αντάπτορα με ASIX AX88179 Chipset .
Αν θες ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω.Τα έχει όλα αλλά έρχεται από Κίνα.
https://www.amazon.de/gp/product/B07Z7PFC25/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Θενκς ρε συ, αλλά προτιμώ κάτι από Ελλάδα/Ευρώπη. Στα 15 έχει και η Amazon τον δικό της, οπότε το παίρνω απευθείας από εκεί. Έλεγα μήπως κάποιος έχει δοκιμάσει κάποιον και δουλεύει με επιτυχία.

Sent from my Xperia XZ1 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Έχει δοκιμάσει κανείς αυτόν τον ethernet adapter;

Δες κάτι ενδιαφέρον από το e-shop.gr
Κατασκευαστής: TP-LINK
Κατηγορία: ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ
Υποκατηγορία: USB 3.0

Ο προσαρμογέας δικτύου UE330 USB 3.0, 3-PORT HUB & GIGABIT ETHERNET προσθέτει συνδεσιμότητα Gigabit Ethernet στο Ultrabook, MacBook Air ή το desktop σας μέσω μιας θύρας USB 3.0. Συμβατό και με USB 2.0/1.1, μεταφέρει αρχεία σε πολύ υψηλές ταχύτητες μέσω της θύρας Ethernet.

Διασύνδεση εξόδου: 3 USB-A 3.0 Ports, 1 Gigabit Ethernet Port.

Διασύνδεση εισόδου: 1 USB-A 3.0 Connector.

Chipset: RTL8153

Υποστηριζόμενα συστήματα: Windows (XP/Vista/7/8/8.1/10), Mac OS X (10.5-10.11), Linux OS and Chrome OS.

Διαστάσεις: (31 x 23 x 96 mm).

Εγγύηση: 3 χρόνια. DOA 7 ημερών

http://www.e-shop.gr/tp-link-ue330-...ernet-adapter-2-in-1-usb-adapter-p-PER.612841

Αυτόν έχω στο Cube μου (αγορά από Κίνα μεριά) και έχω μετατρέψει την θύρα του από 100 πλαστική σε 1000 μεταλλική!

Αυτόν έχω στο Cube μου (αγορά από Κίνα μεριά) και έχω μετατρέψει την θύρα του από 100 πλαστική σε 1000 μεταλλική!

Πώς το έκανες αυτό, USB 2 δεν εχει το cube?

To Cube έχει δικό του αντάπτορα αλλά εάν έχεις το κατάλληλο καλώδιο Cat ethernet και ρούτερ ή switch (όπως εγώ) τότε η σύνδεσή σου γίνεται άμεσα σε 10/100/1000! Δοκιμασμένο...και εγγυημένα!
Εγώ είχα το USB αυτό για ένα laptop και το χρησιμοποίησα σε συνδυασμό με άλλο καλωδιάκι (κυκλοφορεί ευραίως) για μετατροπή της Micro USB σε θυληκο USB, πρωτίστως για την επέκταση των USB + σκληρό δίσκο κλπ....

Όταν λες δοκιμασμένο τι εννοείς? πιάνεις δηλαδή ταχύτητες της τάξης των 800-900 megabit/sec η απλά ταχύτητες της τάξης των 200-250 megabit που πιάνει και το mi με usb 2.0?

Όταν λες δοκιμασμένο τι εννοείς? πιάνεις δηλαδή ταχύτητες της τάξης των 800-900 megabit/sec η απλά ταχύτητες της τάξης των 200-250 megabit που πιάνει και το mi με usb 2.0?
Το πρώτο και βάλε... σε 50/άρα VDSL!

Το πρώτο και βάλε... σε 50/άρα VDSL!

Δεν νομίζω, όπως έγραψα έχει USB 2 και όχι 3 για να μπορείς να πιάσεις τέτοιες ταχύτητες. 480 είναι το όριο του usb 2 ακόμη και αν το τερματίζει

Δεν νομίζω, όπως έγραψα έχει USB 2 και όχι 3 για να μπορείς να πιάσεις τέτοιες ταχύτητες. 480 είναι το όριο του usb 2 ακόμη και αν το τερματίζει

Απορώ τι δεν καταλαβαίνεις?
Καλά. Οπως προτιμάς βέβαια... αλλά γιατί ρωτάς αφού τα ξέρεις όλα? Κατάσταση Illusion!

Απορώ τι δεν καταλαβαίνεις?
Καλά. Οπως προτιμάς βέβαια... αλλά γιατί ρωτάς αφού τα ξέρεις όλα? Κατάσταση Illusion!

Τι να καταλάβω? Ότι πέτυχες gigabit ταχύτατα μέσω USB 2 όπου το όριο είναι 480?

Έχει δουλέψει κανείς με Plex; Παρότι έχω καλό σήμα wifi και δεν έχω κανένα θέμα σε Netflix, Apple TV κλπ στο plex ακόμη και όταν βάζω σε 720p/4mbps να παίζουν τα βίντεο μου, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε NAS στο σπίτι και τρέχω εκεί Plex server, στο ίδιο δίκτυο δλδ, ανά 25 περίπου δευτερόλεπτα κάνει μια παύση των 3-4 δευτερολέπτων. Μου διαφεύγει κάποια ρύθμιση;

Τι να καταλάβω? Ότι πέτυχες gigabit ταχύτατα μέσω USB 2 όπου το όριο είναι 480?

Απατεώνες παντού...
τι όχι?:HTEHETH63: "Απα πα πα που βαδίζει ο κόσμος!!!" (φράση από τις αμνημόνευτες ελληνικές ταινίες)
π.χ.
https://www.amazon.co.uk/Plugable-Gigabit-Ethernet-Compatible-Chromebook/dp/B003VSTDFG

Υ.Γ. Δείξε μου πως ανεβάζω φωτό εδώ να σου βάλω το test που έκανα για να δεις την ταχύτητα του δικού μου USB 2.0.... Σούζα τ' αλογάκι!

Απατεώνες παντού...
τι όχι?:HTEHETH63: "Απα πα πα που βαδίζει ο κόσμος!!!" (φράση από τις αμνημόνευτες ελληνικές ταινίες)
π.χ.
https://www.amazon.co.uk/Plugable-Gigabit-Ethernet-Compatible-Chromebook/dp/B003VSTDFG

Υ.Γ. Δείξε μου πως ανεβάζω φωτό εδώ να σου βάλω το test που έκανα για να δεις την ταχύτητα του δικού μου USB 2.0....
Στο link που παραθέτεις λέει στα specs

"Features & details
USB 2.0 male A to RJ45 female adapter supporting 10/100/1000 Ethernet at USB 2.0 speeds (480Mbs)"

Δηλαδή όσο η ταχύτητα του USB 2.

Μην σε ξεγελάει το 10/100/1000, πρώτον είναι μάρκετιστικο και δεύτερον ότι κουμπώνει σε 1000αρι δίκτυο αλλά με 480Mbps ταχύτητα.

Απατεώνες παντού...
π.χ.

Υ.Γ. Δείξε μου πως ανεβάζω φωτό εδώ να σου βάλω το test που έκανα για να δεις την ταχύτητα του δικού μου USB 2.0.... Σούζα τ' αλογάκι!

Τι να διαβάσω? Αυτό που σου έγραψα, ότι το max που θα πάρεις από USB 2 είναι 480Mbs και όχι 1Gbit?

Οκ. Τότε πως εμφανίζει στο test δικτύου που έκανα μεγαλύτερη ταχύτητα download?
(Πάντως η ταχύτητα είναι αξεπέραστη του Cube, από το νέο cosmote OTT που βρίσκεται κι αυτό σε αρχικά στάδια)!

Έχει δουλέψει κανείς με Plex; Παρότι έχω καλό σήμα wifi και δεν έχω κανένα θέμα σε Netflix, Apple TV κλπ στο plex ακόμη και όταν βάζω σε 720p/4mbps να παίζουν τα βίντεο μου, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε NAS στο σπίτι και τρέχω εκεί Plex server, στο ίδιο δίκτυο δλδ, ανά 25 περίπου δευτερόλεπτα κάνει μια παύση των 3-4 δευτερολέπτων. Μου διαφεύγει κάποια ρύθμιση;

Με plex server εγκαταστημένο στο pc και ασύρματη σύνδεση δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμα και σε αρχεία 4k hdr-DV. Tις ώρες όμως που ο μεγάλος γιος μου χρησιμοποιεί στο ίδιο δίκτυο (TP-LINK Archer C2) το κινητό του για σερφάρισμα έχω το ίδιο πρόβλημα με σένα ίσως και χειρότερο (μηνύματα ότι η ταχύτητα δεν επαρκεί η ότι έχει διακοπεί η σύνδεση μεταξύ server-client και άλλα τρελά).
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το mi.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Με plex server εγκαταστημένο στο pc και ασύρματη σύνδεση δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμα και σε αρχεία 4k hdr-DV. Tις ώρες όμως που ο μεγάλος γιος μου χρησιμοποιεί στο ίδιο δίκτυο (TP-LINK Archer C2) το κινητό του για σερφάρισμα έχω το ίδιο πρόβλημα με σένα ίσως και χειρότερο (μηνύματα ότι η ταχύτητα δεν επαρκεί η ότι έχει διακοπεί η σύνδεση μεταξύ server-client και άλλα τρελά).
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το mi.
Δεν ήταν κανείς άλλος στο δίκτυο. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα είναι η αλήθεια, καθώς δεν το χρησιμοποιώ για media player, αλλά οκ.

Οκ. Τότε πως εμφανίζει στο test δικτύου που έκανα μεγαλύτερη ταχύτητα download?
(Πάντως η ταχύτητα είναι αξεπέραστη του Cube, από το νέο cosmote OTT που βρίσκεται κι αυτό σε αρχικά στάδια)!

Τι τεστ έκανες? Στο τοπικό δίκτυο μεταφέροντας αρχείο?