Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Κυρ, Κύρ μια τελευταία ερώτηση!
Μ' αυτό αγαπητοί μου δεν δείχνει ότι το Cube πιάνει όλο όσα μου προσφέρει σε Mbps το δίκτυό μου (Voda)????
Αυτό δεν είναι το ζητούμενο επί του πρακτέου σε 50/άρα σύνδεση VDSL?
Τι άλλο θα πρέπει να ζητήσει κανείς από την σύνδεση του δικτύου με το Cube του?????
Τι κι αν έχει USB 2 ή USB 3!!! Απαντήστε...γιατί θα με τρελάνετε εσείς!!!

το ερώτημα ειναι αν σε ικανοποιεί η ταχύτητα που πιάνεις ή ποια ειναι η μέγιστη της Gbps ?

Πιάνεις λίγο κάτω απο τα 6ΜΒ/sec αντί για 125ΜΒ/sec του θεωριτικού Gbps. Θεωρητικού γιατί και με καλές υλοποιήσεις πιάνεις στα 110+ΜΒ/sec λόγω overheads κτλ.

Μην κάνουμε και μεις εδώ μέσα σαν το ΚΚΕ (λένε τι ισχύει στην θεωρία και άλλα εφαρμόζονται στην πράξη) και του θεωρητικούς πανεπιστημιακούς...
Ούτε το πιό πάνω ερώτημα ανταποκρίνεται στην γενομένη συζήτηση...

Επαναλαμβάνω το εξής. Ο πάροχος (Voda) μου δίνει σε 50/άρα σύνδεση ταχύτητα περίπου 6Mbps, τα οποία και λαμβάνω στο boxάκι μου είτε με θύρα USB 2 (που έχω) είτε με θύρα USB 3 (κολπάκι).

1) Που παίζει ρόλο επί του πρακτέου εάν εγώ έχω θύρα 2 ή 3 και συνδέεται μέσω αυτής σε ιντερνετ στιςπαροχές που έχω ζητήσει να συνδεθώ από τις εταιρίες στην Ελλάδα?
2) Το USB 2 δεν με καλύπτει ιντερνετικά σε σχέση μ' αυτό που με παρέχει (και έχω ζητήσει) σήμερα η Voda?
3) Αυτός εδώ γιατί έχει ταχύτητα παραπάνω (λόγω διαφορετικής σύνδεσης προφανώς?) https://www.google.com/search?newwi...DCAo&uact=5#kpvalbx=_pS4hXv3GLYbGwALBiYroCw29
4) Είναι σημαντικό να καταλάβω εάν θα είχα 7-10Mbps θα έβλεπα καλύτερα το HD ή το 4Κ σε streaming περιεχόμενο Kodi, Netflix κλπ (γεγονός που θα βοηθούσε και σε γρηγορότερα κατεβάσματα)
ή αυτή η ταχύτητα που έχω σήμερα 6Mbps είναι και αυτή εξαιρετική για τέτοιου είδους περιεχόμενο?
5) Παίζουν ρόλο και οι servers του Kodi ή του Netflix ή plex κλπ ή όλα αυτό είναι θέμα παρόχου ή είναι θέμα συσκευής με καλές (και ποιές είναι αυτές) προδιαγραφές?
6) Το Fire TV Stick έχει 802.11n ή δεν έχει καθόλου θύρα ιντερνετ όπως έχει του Cube που είναι 802.11ac (από USB 2)? Είναι δηλαδή γρήγορα και ανταποκρίνονται πολύ καλά στις σημερινές ανάγκες streaming video?
Ναι Alexa μ' ακούετε? (ΣεφερCube!)

Όταν λες δοκιμασμένο τι εννοείς? πιάνεις δηλαδή ταχύτητες της τάξης των 800-900 megabit/sec η απλά ταχύτητες της τάξης των 200-250 megabit που πιάνει και το mi με usb 2.0?

Το πρώτο και βάλε... σε 50/άρα VDSL!

Τι να καταλάβω? Ότι πέτυχες gigabit ταχύτατα μέσω USB 2 όπου το όριο είναι 480?

Κυρ, Κύρ μια τελευταία ερώτηση!
Μ' αυτό αγαπητοί μου δεν δείχνει ότι το Cube πιάνει όλο όσα μου προσφέρει σε Mbps το δίκτυό μου (Voda)????
Αυτό δεν είναι το ζητούμενο επί του πρακτέου σε 50/άρα σύνδεση VDSL?
Τι άλλο θα πρέπει να ζητήσει κανείς από την σύνδεση του δικτύου με το Cube του?????
Τι κι αν έχει USB 2 ή USB 3!!! Απαντήστε...γιατί θα με τρελάνετε εσείς!!!

Το θέμα φίλε μου είναι ότι όταν γράφεις κάτι σε ένα forum, μια πληροφορία, αυτή πρέπει να είναι σωστή. Γιατί διαβάζουν και άλλοι που δεν έχουν σχέση με το άθλημα και θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους με σωστή πληροφορία.

Σου εξηγούν πιο πάνω πως με τον αντάπτορα αυτόν επειδή είναι USB2 δεν μπορείς να πιάσεις ταχύτητες δικτύου (δικτύου επαναλαμβάνω) πάνω 480Mbps και εσύ τους λες πως πιάνεις 800-900 megabit/sec αλλά μετά βάζεις sceenshot από VDSL 50Mbps που ουδεμία σχέση έχει με την ονομαστική ή πραγματική ταχύτητα του αντάπτορα. Μύλος. Όπως είπε κάποιος μερικά post πριν "χρειάζεσαι μελέτη για να μην μείνεις μετεξεταστέος".

Και τέλος εντάξει το καταλάβαμε ότι το Cube είναι σούπερ ντούπερ μηχάνημα και κάνει τα πάντα τέλεια (ο Μάκης του Amazon Cube :earmuffs:)

Σήμερα το πρωί έκανα μερικά τεστ με ασύρματη σύνδεση χρησιμοποιώντας jperf+iperf και το αποτέλεσμα λέει ότι το fire stick κερδίζει (προς μεγάλη μου λύπη) mi tv box κατά κράτος.Μόλις παραλάβω τον αντάπτορα θα κάνω δοκιμή να δω και τι παίζει με ενσύρματη σύνδεση. Και τα δυο βρίσκονται σε απόσταση ενός μέτρου απο το router το οποίο έχει δυνατότητα 433 mbits/sec.

Attachments

• fire tv.jpg
    fire tv.jpg
    58.5 KB · Views: 165
  • mi tv box.jpg
    mi tv box.jpg
    86.6 KB · Views: 165
Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Σήμερα το πρωί έκανα μερικά τεστ με ασύρματη σύνδεση χρησιμοποιώντας jperf+iperf και το αποτέλεσμα λέει ότι το fire stick κερδίζει (προς μεγάλη μου λύπη) mi tv box κατά κράτος.Μόλις παραλάβω τον αντάπτορα θα κάνω δοκιμή να δω και τι παίζει με ενσύρματη σύνδεση. Και τα δυο βρίσκονται σε απόσταση ενός μέτρου απο το router το οποίο έχει δυνατότητα 433 mbits/sec.
Ποιον αντάπτορα είπαμε πήρες;

Το μόνο που τελικά με χαλάει με το μηχάνημα είναι το χαώδες home page της Amazon, που επιμένει να πασάρει τα πάντα από τα δικά της εκεί. Από άποψη ταχύτητας, επιδόσεων και λειτουργικότητας πραγματικά αξίζει το μοτορι. Θα έχω καλύτερη εικόνα όταν το συνδέσω ενσύρματα βέβαια.

Sent from my Xperia XZ1 using Tapatalk

Υπάρχει κάποια άλλη εφαρμογή εκτός από τον plex που μπορεί να περάσει dolby vision και HDR10+?

Έχει δουλέψει κανείς με Plex; Παρότι έχω καλό σήμα wifi και δεν έχω κανένα θέμα σε Netflix, Apple TV κλπ στο plex ακόμη και όταν βάζω σε 720p/4mbps να παίζουν τα βίντεο μου, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε NAS στο σπίτι και τρέχω εκεί Plex server, στο ίδιο δίκτυο δλδ, ανά 25 περίπου δευτερόλεπτα κάνει μια παύση των 3-4 δευτερολέπτων. Μου διαφεύγει κάποια ρύθμιση;

Απαντώ στον εαυτό μου.. ήσουν βλάκας και δεν πήρες χαμπάρι ότι δεν είχες συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο με τον nas.. Αχαχαχαχαχα!

Εγκατέστησα χτες το Cosmote go και απλά ανοίγει χωρίς να παίζει τίποτα ..

Μήπως θέλει την tablet version η κάποια πιο παλιά για να παίξει ?

Το cosmote δεν παιζει στο δικο μου οποια εκδοση και αν εβαλα (παλια και μια συγκεκριμενη εκδσοση σε παλιο λογισμικο επαιζε..γιαυτο και ισως δεις καποιοι να το καταφερανε)
Ο λογος ειναι οτι θελει και καποιες αλλες εφαρμογες απο το goοgle play για να παιξει που η amazon της εχει 'απαγορευσει'.
Δοκιμασα να τις περασω χειροκινητα και κατεληξα με ενα brickαρισμενο Stick στα χερια.
Ευτυχως ειχα ενεργοποιημενο το adbLink με ενεργα κλειδια και το εσωσα.
Η μονη μας ελπιδα να δουμε 'φως' θα ειναι με την νεα εφαρμογη της cosmote ΑΝ και ΟΠΟΤΕ αποφασισει να την δωσει σε τριτες αδειοδοτημενες συσκευες...

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω και θα σου πω
Τζίφοε ..τίποτα

Το cosmote δεν παιζει στο δικο μου οποια εκδοση και αν εβαλα (παλια και μια συγκεκριμενη εκδσοση σε παλιο λογισμικο επαιζε..γιαυτο και ισως δεις καποιοι να το καταφερανε)
Ο λογος ειναι οτι θελει και καποιες αλλες εφαρμογες απο το goοgle play για να παιξει που η amazon της εχει 'απαγορευσει'.
Δοκιμασα να τις περασω χειροκινητα και κατεληξα με ενα brickαρισμενο Stick στα χερια.
Η μονη μας ελπιδα να δουμε 'φως' θα ειναι με την νεα εφαρμογη της cosmote ΑΝ και ΟΠΟΤΕ αποφασισει να την δωσει σε τριτες αδειοδοτημενες συσκευες...

Οτι και αν δοκίμασα χτες και γω δεν επαιξε

Δημήτρη δοκίμασε αυτήν την έχω σε 2 Xiaomi Mi Box και παίζει μια χαρά.

https://apkpure.com/cosmote-tv-go-for-tablet/gr.ote.otetvgo.androidpad/download/998-APK

Κάτι άλλο πρέπει να δούμε ή να μας πει και κάποιος άλλος πως παιζει.

Το αστείο είναι οτι το έβαλα και στο Zappiti 4 K και μου έγραψε οτι δεν δουλεύει με rooted συσκευές ...χαχα που ούτε καν το έχω πειράξει

Re: Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Τζίφοε ..τίποτα

Οτι και αν δοκίμασα χτες και γω δεν επαιξε

Κάτι άλλο πρέπει να δούμε ή να μας πει και κάποιος άλλος πως παιζει.

Το αστείο είναι οτι το έβαλα και στο Zappiti 4 K και μου έγραψε οτι δεν δουλεύει με rooted συσκευές ...χαχα που ούτε καν το έχω πειράξει

Είσαι σίγουρος ότι το zappiti δεν είναι rooted?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω και θα σου πω

Δημήτρη δοκίμασε αυτήν την έχω σε 2 Xiaomi Mi Box και παίζει μια χαρά.

https://apkpure.com/cosmote-tv-go-for-tablet/gr.ote.otetvgo.androidpad/download/998-APK

Είσαι σίγουρος ότι το zappiti δεν είναι rooted?

Μάλλον θα είναι από μόνο του .Δεν το έχω πειράξει καν .Αλλά το θέμα είναι ότι απλά δεν μπορώ να δω ακόμα και αν ήταν αλλιώς