Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Για όλα τα media players με μικρή μνήμη, αν χρησιμοποιείτε Kodi μαζεύει thumbnails ταινιων που πιάνουν πολύ χώρο στο δίσκο. Αποτέλεσμα είναι να σου βγάζει μήνυμα δεν υπάρχει χώρος στο δισκο. Υπάρχει το plugin ez maintenance του kodi, που βάζεις όριο στα thumbnails πχ 50mb. Επίσης μπορεί να σβήνει την cache στην εκκίνηση κλπ

Δεν ξέρω αν είναι θέμα κάποιας αναβάθμισης στο fire stick ή θέμα έκδοσης Android (έχω android 14 στο κινητό), αλλά διαπίστωσα με χαρά ότι πλέον συνδέεται κανονικά σε hot spot κινητού. Μένω προσωρινά λόγω δουλειάς στην Κόρινθο και είχα αγοράσει ένα 4g router για να έχω internet σπίτι. Κάποια στιγμή προ λίγων ημερών χάλασε και αναγκάστηκα να το στείλω στο κατάστημα που το αγόρασα. Είπα να δοκιμάσω να βάλω τη sim με τα απεριόριστα δεδομένα στο κινητό και να δοκιμάσω να συνδεθώ εκεί (το είχα δοκιμάσει και παλιότερα χωρίς επιτυχία) και προς μεγάλη μου έκπληξη συνδέεται κανονικά ευτυχώς, κάτι που καθιστά περιττό το router.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Δεν φταίει το Android. Το management φταίει που δεν τους ενδιαφέρει.
Το zidoo με android 6 έχει 23,976 και auto frame rate κλπ και αυτοί κάνουν ότι ανακαλύπτουν τον τροχό...

Παιδιά θέλω τα φώτα σας:

Ξέθαψα χθες σε καθάρισμα της αποθήκης μου ένα Fire Stick 4K (δεν ξέρω τι γενιάς, ήταν το τρέχον τον Νοέμβριο του 2019 που το είχα πάρει). Στο παρελθόν δούλευε τζάμι, και είχε παροπλιστεί μόνο και μόνο επειδή μου την έσπαγε πολύ το UI του και το γύρισα σε Apple TV.

Αφού το βρήκα λοιπόν και κάθεται, είπα να το αναστήσω στο δευτερεύον σύστημα του υπογείου (Epson 3500 προβόλι και JBL Bar 9.1) που χρησιμοποιείται ελάχιστα. Το έβαλα (στο HDMI in της μπάρας), και δουλεύει υπέροχα (ως εικόνα), με ένα μικρό αλλά σοβαρό πρόβλημα: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΧΟΣ. Και όταν λέω δεν υπάρχει, όχι απλά δεν παίζει Atmos κλπ, αλλά δεν ακούγεται ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΧΟΣ.

Σε σημείο που νόμισα ότι κάηκε η μπάρα ή κάτι τέτοιο, ωστόσο με AirPlay παίζει μια χαρά.

Δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις στο menu (μεταξύ PCM, DD Plus, DD), και τίποτα. Έκανα όλα τα updates, έκανα factory reset, και πάλι τίποτα. Καμία ιδέα;

Για τσεκαρε εδώ το 9 και το 11

Nope. Εξαρχής το τρέχω με τροφοδοτικό, και η μπάρα έχει την εξής μια είσοδο HDMI (eARC), χωρίς περαιτέρω ρυθμίσεις. H οποία δε μπορεί να είναι χαλασμένη, αφού εικόνα φαίνεται να περνάει μια χαρά.

Last edited:
Λοιπόν, αφού έκανα τις απαραίτητες αλλαξοκωλιές, τελικά το συμπέρασμα είναι... X-Files. Με απλά λόγια:
  1. Το Firestick κουμπωμένο σε JBL και Epson δεν έχει καθόλου ήχο (ούτε καν PCM).
  2. Το Apple TV κουμπωμένο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στην JBL και τον Epson δουλεύει άψογα (και με Atmos)
  3. Το Firestick κουμπωμένο με τον ίδιο τρόπο τόσο στο main σύστημα στο σαλόνι, όσο και στην τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο, δουλεύει άψογα (και με Atmos).
Ε, κάπου εκεί λέω κι εγώ "δε θα με τρελάνετε σήμερα", και άλλαξα μεταξύ τους το firestick του υπογείου με το Apple TV του υπνοδωματίου επ'αόριστον και ηρέμησα. :cool:
Έτσι κι αλλιώς αυτά είναι δευτερεύοντα συστήματα, το κυρίως καθημερινό νταβαντούρι γίνεται στο σαλόνι.

Last edited:
Σε καποια υβριδικά αρχεία, που είναι dolby vision και HDR, ο player του kodi γυρίζει σε dolby vision και ακούγεται ήχος ενώ φαίνεται μαύρη εικόνα.
Για να το αποφύγετε αυτό, βάζετε ενεργό μόνο το HDR10+ στις ρυθμίσεις του Kodi 21 (Settings - Player -Videos - Allowed HDR dynamic metadata formats).

Σε καποια υβριδικά αρχεία, που είναι dolby vision και HDR, ο player του kodi γυρίζει σε dolby vision και ακούγεται ήχος ενώ φαίνεται μαύρη εικόνα.
Για να το αποφύγετε αυτό, βάζετε ενεργό μόνο το HDR10+ στις ρυθμίσεις του Kodi 21 (Settings - Player -Videos - Allowed HDR dynamic metadata formats).
Κατι αντιστοιχο στο stremio υπαρχει?

καλησπερα! εχει καταφερει κανεις να παιξει το cinobo σε fire tv stick? μιλησα με το τσατ τους και μου ειπαν πως παιζει μονο σε πιστοποιημενες google συσκευες και το fire δεν υποστηριζεται..

Επειδή δεν γνωρίζω, τι παραπάνω προσφέρει το cinobo από το stremio ;
Εχει ταινιες και σειρες που δεν υπαρχουν στο στρεμιο και γενικα στο ιντερνετ, πιο "φεστιβαλικες". Τρεχει προμο αυτο τον καιρο με 2€ το μηνα και 7 μερες δωρεαν δοκιμη αν σε ενδιαφερει να τσεκαρεις :)