Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Γι αυτο υπαρχει το AliveGR (KODI) που εχει ενα addon Ertflix στο repo του. Το εχεις δοκιμασει? Σε εμενα δεν παιζουν τα παντα, αλλα ειμαι ΗΠΑ οποτε ειναι λογικο καποια να ειναι geo blocked (και δεν δοκιμασα με VPN, θα το δω και θα σου πω). Το repo ειναι εδω https://alivegr.net/en (και ειναι προφανως νομιμο).

Σε torrents σου περναει Ατμος? Σε μενα ακομα μονο DD+ χωρις ενδειξη Ατμος στον ενισυτη (το λεω γιατι και για το Νετφλιξ λεει ATMOS/DD+)
Σε ευχαριστώ πολύ, δεν ήξερα για το συγκεκριμένο addon! Θα το δοκιμάσω.

Ναι, μου περνάει κανονικά Atmos σε αρχεία μέσω NAS, mkv κλπ. Αλλά πρέπει να είναι ο ήχος DD+, όχι DolbyTrueHD.

Sent from my G8341 using Tapatalk

Ειναι πολυ καλο add-on. Απο εκει βλεπω διαφορα ελληνικα πραγματα, οποτε το χρησιμοποιω καθημερινα. Μολις το δοκιμασα (το ERTFlix) και ειδα λιγα λεπτα απο τη σειρα Poirot, οποτε μαλλον παιζει καλα. Αν προτιμας, προσθετεις σαν source το https://alivegr.net/master/ και μπανει απο εκει

Ειναι πολυ καλο add-on. Απο εκει βλεπω διαφορα ελληνικα πραγματα, οποτε το χρησιμοποιω καθημερινα. Μολις το δοκιμασα (το ERTFlix) και ειδα λιγα λεπτα απο τη σειρα Poirot, οποτε μαλλον παιζει καλα. Αν προτιμας, προσθετεις σαν source το https://alivegr.net/master/ και μπανει απο εκει
Thanks! Το έβαλα, παίζει μια χαρά! Τώρα μένει να μάθει να το χειρίζεται η μικρή.

Re: Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Καλησπέρα παιδιά !

Μιας και το κινέζικο android TV Box μου (στο οποίο εδώ και καιρό έχω CoreElec, οπότε το Android κομμάτι του το έχω ...εγκαταλείψει) είναι στα τελευταία του και δεν θέλω να μπλέξω με Xiaomi Mi Box S (λόγω των θεμάτων που έχει), σκέφτομαι να μεταβώ κι εγώ σε Amazon Fire TV stick (είτε το 4K, είτε το απλό είτε το Lite, δεν έχω αποφασίσει ακόμα).
Η χρήση θα είναι κυρίως για να βάλω KODI και να βλέπει / βλεπω τις ταινίες που έχω σε δύο σκληρούς οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι στις USB θύρες του Fritz router μου στο σπίτι. Δεν με χαλάει να έχω και Netflix, ΕΡΤflix.
Στο σπίτι έχω παντού Cat6 καλώδιο και πριζάκια οπότε θα ήθελα να τα εκμεταλλευτώ και να παίζω μέσω LAN κι όχι μέσω wi-fi παρόλο που έχω διαβάσει ότι το Fire TV stick έχει αρκετά καλο wireless.

Εχω ήδη κάποια πραγματάκια (από παλιές αγορές) και θα ήθελα τη γνώμη σας αν μπορώ να τα αξιοποιήσω (μαζί με ό,τι άλλο χρειαστεί να αγοράσω), αν πιστεύετε ότι θα δουλέψουν σωστά και πάνω από όλα... αν σκέφτομαι σωστά την συνδεσμολογία !

1) Λογικά θα χρειαστώ αυτό: https://www.skroutz.gr/s/10356802/C...ale-USB-A-micro-USB-female-A-OTG-AFBM-04.html
Αν το σκέφτομαι σωστά, αυτό θα συνδεθεί στην micro - USB του Fire stick και θα θα μου δώσει μια female micro-usb για να του δώσω ρεύμα και μια female USB-A στην οποία μπορώ να συνδέσω το (2)... για να εχω LAN.

2) Εχω λοιπόν αυτή την USB 3.0 κάρτα δικτύου: https://www.skroutz.gr/s/7034207/TP-LINK-UE300-v1.html
Εδώ κάτι που ίσως "χάνω" (έστω θεωρητικά) είναι ότι ο αντάπτορας (1) δεν είναι USB3.0 οπότε θα παίζει το LAN σε χαμηλότερες ταχύτητες, σωστά;

3) Εχω κι αυτό: το οποίο - αν δεν το σκέφτομαι λάθος - μπορώ να το βάλω ενδιάμεσα στο (1) και στο (2) αν θέλω να κουμπώσω κι άλλες USB συσκευές στο Fire Stick, (π.χ. ένα ωραίο remote control που έχω με USB receiver).

Τα γράφω / σκέφτομαι σωστά; Θα χρειαστώ κάτι άλλο;
Επίσης πρέπει να προσέξω να είναι international έκδοση το Fire Stick κι όχι π.χ. γερμανική / ιταλική / κλπ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

p.s. φίλος ευρισκόμενος στην Ιταλία τότε είχε πάρει από το Amazon IT το Fire Tv Stick πριν λίγους μήνες στα 26 ευρώ. Τώρα βλέπω έχουν ανέβει οι τιμές.

Προσωπικα θα σου προτεινα το 4Κ οποσδηποτε για αρχη. Εχει 4Κ εικονα, HDR/Dolby Vision κλπ. Επισης συμφωνω γοτ τον ανταπτορα, αλλα θα εβαζα επανω ενα 16αρι USB Stick, καθως ο εσωτερικος χωρος του στικ ειναι μικρος και με το KODI σιγα-σιγα τρώγεται. Βεβαι θελει μερικες οδηγιες για να γινει mount στο στικ, αλλα ειναι ευκολο.

Βεβαια καποιος τα εχει προσθεσει ολα.. https://www.aftvnews.com/amazon-fire-tv-stick-2-supports-usb-storage-keyboardsmice-and-ethernet-adapters-via-usb-otg-without-root/

Εγω ακολουθησα τις οδηγιες απο εδω [url]https://troypoint.com/expand-fire-tv-stick-4k-internal-storage/

[/URL]

Προσωπικα θα σου προτεινα το 4Κ οποσδηποτε για αρχη. Εχει 4Κ εικονα, HDR/Dolby Vision κλπ. Επισης συμφωνω γοτ τον ανταπτορα, αλλα θα εβαζα επανω ενα 16αρι USB Stick, καθως ο εσωτερικος χωρος του στικ ειναι μικρος και με το KODI σιγα-σιγα τρώγεται. Βεβαι θελει μερικες οδηγιες για να γινει mount στο στικ, αλλα ειναι ευκολο.

Βεβαια καποιος τα εχει προσθεσει ολα.. https://www.aftvnews.com/amazon-fire-tv-stick-2-supports-usb-storage-keyboardsmice-and-ethernet-adapters-via-usb-otg-without-root/

Εγω ακολουθησα τις οδηγιες απο εδω [url]https://troypoint.com/expand-fire-tv-stick-4k-internal-storage/

[/URL]

Καλημέρα !
Ευχαριστώ για την απάντηση και τα links.
Η αλήθεια είναι ότι η TV μου δεν είναι 4K αλλά λογικά η επόμενη θα είναι (κάποια στιγμή).

Κάποια στιγμή είχα προσθέσει με usb εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο στο stick, αλλά το κατάργησα, γιατί μου έκανε ανά κάποιο διάστημα επανεκκινήσεις. Είχα ακολουθήσει τις παραπάνω οδηγίες, αλλά με ένα kingston usb stick και όχι με sandisk, που προτείνουν οι οδηγίες. Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω ξανά.

Re: Απάντηση: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Κάποια στιγμή είχα προσθέσει με usb εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο στο stick, αλλά το κατάργησα, γιατί μου έκανε ανά κάποιο διάστημα επανεκκινήσεις. Είχα ακολουθήσει τις παραπάνω οδηγίες, αλλά με ένα kingston usb stick και όχι με sandisk, που προτείνουν οι οδηγίες. Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω ξανά.

Ναι, κι εγώ SanDisk 32άρι USB 3.0 παρήγγειλα μιας και το προτείνει ο τύπος στον οδηγό ως συμβατό. Βέβαια δεν αγόρασα το συγκεκριμένο, αλλά αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/23620979/Sandisk-Ultra-Flair-32GB-USB-3-0-Blue.html

I would suggest first trying what you have already purchased. If it doesn’t work, get one of the SandDisk 3.0 models and you will be all set.

Παρήγγειλα και τον OTG αντάπτορα.
Βέβαια πηγαίνω λίγο ανάποδα, καθότι για το Stick θα περιμένω μήπως πέσει μέσα στις γιορτές στο Ιταλικό Αμαζον ξανά στις τιμές που είχε κοντά στην Black Friday.

Παιδες, να προσθεσω πως το στικακι ανεπνευσε με το 16αρι Sandisk που του προσθεσα (το ειχα ηδη κ καθοταν καιρο το USB οποτε το μονο κοστος ηταν το OTG). Βεβαια εχει επανω του KODI, Netflix, Hulu, HBO plus, IPTV (και μεχρι προσφατα Apple TV k Disney+) εκτος απο τις υποχρεωτικες εφαρμογες του Αμαζον. Οποτε η επεκταση ηταν επιβεβλημενη αφου ειχα μεινει με <500Μβ κ τωρα εχει 1.5Gb ελευθερο. Η διαφορα στην αποδοση επιβεβαιωθηκε κ απο τη συζυγο (που συνηθως δεν πολυ-προσεχει τετοια θεματα) οποτε δεν ειναι η ιδεα μου. Highly recommended

Εγώ κατάφερα να πάρω και από Plex σήμερα atmos στα επεισόδια του 2ου κύκλου του The Mandalorian με atmos ήχο.

Last edited by a moderator:
Παιδιά, έχουμε πει ότι απαγορεύεται απ τον κανονισμό οποιαδήποτε αναφορά σε παράνομη δραστηριότητα όπως κατέβασμα ταινιών από τόρεντς, προσοχή παρακαλώ.

Παιδιά, έχουμε πει ότι απαγορεύεται απ τον κανονισμό οποιαδήποτε αναφορά σε παράνομη δραστηριότητα όπως κατέβασμα ταινιών από τόρεντς, προσοχή παρακαλώ.
Έχεις απόλυτο δίκιο, μέγα λάθος μου, ζητώ συγνώμη για την αναφορά.

Παιδες, να προσθεσω πως το στικακι ανεπνευσε με το 16αρι Sandisk που του προσθεσα (το ειχα ηδη κ καθοταν καιρο το USB οποτε το μονο κοστος ηταν το OTG). Βεβαια εχει επανω του KODI, Netflix, Hulu, HBO plus, IPTV (και μεχρι προσφατα Apple TV k Disney+) εκτος απο τις υποχρεωτικες εφαρμογες του Αμαζον. Οποτε η επεκταση ηταν επιβεβλημενη αφου ειχα μεινει με <500Μβ κ τωρα εχει 1.5Gb ελευθερο. Η διαφορα στην αποδοση επιβεβαιωθηκε κ απο τη συζυγο (που συνηθως δεν πολυ-προσεχει τετοια θεματα) οποτε δεν ειναι η ιδεα μου. Highly recommended

Εγώ έχω βρει άλλο κόλπο για να έχω αρκετή ελεύθερη μνήμη,μόλις δω ότι η διαθέσιμη μνήμη έχει πέσει κάτω από το 1 GB (και επειδή απ'όλες τις εφαρμογές που αναφέρεις η μόνη η οποία τρώει πολύ μνήμη είναι το kodi) με ένα ftp πρόγραμμα πάω στο /Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/Thumbnails και διαγράφω όλα τα Thumbnails.
Στα παρακάτω screenshots φαίνεται η διάφορα.

Attachments

• 120920043641.jpg
    120920043641.jpg
    27.1 KB · Views: 98
  • 120920044846.jpg
    120920044846.jpg
    27.1 KB · Views: 97
Καλά που γράψατε ότι η εφαρμογή που τρώει την περισσότερη μνήμη είναι το kodi να το ξαποστείλω, ό,τι χειρότερο έχω δουλέψει στη ζωή μου.

Καλά που γράψατε ότι η εφαρμογή που τρώει την περισσότερη μνήμη είναι το kodi να το ξαποστείλω, ό,τι χειρότερο έχω δουλέψει στη ζωή μου.

αμα δεν ξερεις να το χρησιμοποιεις, δεν σου φταιει η εφαρμογη, ειναι οτι καλυτερο εχει βγει ποτε.

Καλά έκανες κ το εγραψες . Υπάρχει και ευκολότερος τρόπος μέσα από το ίδιο το Κοντι. Εγώ το κάνω από ένα εργαλείο add-on που λέγεται spanner. Με ένα κλικ σε εικονίδιο μέσα από αυτό καθαρίζεις thumbnails, packages k cache t Kodi.

Βέβαια στη δική μου περίπτωση είναι περισσότερες οι εφαρμογές που φουσκώνουν με τον καιρό κ κάποιες είναι του αμαζον

Καλά έκανες κ το εγραψες . Υπάρχει και ευκολότερος τρόπος μέσα από το ίδιο το Κοντι. Εγώ το κάνω από ένα εργαλείο add-on που λέγεται spanner. Με ένα κλικ σε εικονίδιο μέσα από αυτό καθαρίζεις thumbnails, packages k cache t Kodi.

Βέβαια στη δική μου περίπτωση είναι περισσότερες οι εφαρμογές που φουσκώνουν με τον καιρό κ κάποιες είναι του αμαζον

Δηλαδή θέμα με τον ελεύθερο / διαθέσιμο χώρο υπάρχει και με άλλες εφαρμογές στο Stick, ακόμα και με τις default που υπάρχουν από την αρχή εκεί;

Επίσης ορμώμενος από την εμπειρία μου στο android κινητό μου, κι επειδή θυμόμουν πως κάθε φορά που μεταφέρεις ένα app σε external storage, υπάρχει θέμα με τα updates που την μεταφέρουν ξανά στην internal, έψαξα και βρήκα αυτό:

https://www.reddit.com/r/firetvstick/comments/dtxr2o/guidehow_to_run_apps_from_usb_4k_firestick/

One issue I've had is that I cannot update apps installed/moved to the USB partition. Has anyone figured out how to do that?

I get a "Not enough space" error asking me to remove installed apps to free up space. There's 2GB+ of normal storage available and gobs of USB OTG storage so that's not the actual issue.

For future searchers, I have figured this out. There is no easy way to update an app in USB storage so you have to move the app back to normal storage ( pm move-package <pkg name> internal), update it, then move it again back to USB storage (see above).

Στο Kodi μπορείς να μεταφέρεις το φάκελο που αποθηκεύονται όλα σε εξωτερικό μέσω αποθήκευσης, επίσης μπορείς να μεταφέρεις τον φάκελο thumbnails στο nas αν χρησιμοποιείτε

Προσωπικά και επειδή χρησιμοποιώ το Kodi μόνο για το Netflix addon δεν έχω θέμα με τον χώρο που καταλαμβάνει. Και στο fire stick είμαι κοντά στα 2gb ελεύθερο χώρο σταθερά, οπότε το θέμα μου δεν είναι οι εγκατεστημένες εφαρμογές.