Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

από όσο έχω δει, τα μικρά έχουν 2xusb3 θύρες, οι οποίες είναι καρφωμένες στο πίσω μέρος (backplate του κουτιού). Αρα δεν ξέρω κατά πόσο νόημα έχει στα μικρά τουλάχιστον Ε350 να υπάρχει κουτί με πρόσθιες θύρες usb3... Δεν έχω δει κάποια αναφορά για usb3 headers πάνω στο Μ/Β...

το έχω παραγγείλει αλλά δεν το έχω παραλάβει, δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμο και θα πάρει μέρες να μου το φέρουν... Αν και σκέφτομαι να το ακυρώσω, μιας και δεν το χρειάζομαι πραγματικά, και να πάρω μια και καλή την δεύτερη και αναβαθμισμένη γενιά που θα βγει σε λίγους μήνες...

εντωμεταξύ έπεσα χτες-προχτές σε mkv (και 720p μάλιστα...) που δεν ήταν συμβατή κατά dxva, και προβληματίστηκα... θα αρκούν άραγε οι δύο bobcat των 1.6 για τέτοιες περιπτώσεις? Γιατί υποτίθεται ότι θα πάρω αυτό, για να παροπλίσω / πουλήσω το τερατάκι-htpc που όμως δεν έχει τέτοια θέματα (είτε λόγο ισχυρού cpu, είτε λόγο nvidia κάρτας γραφικών με cuda που και με τους δύο τρόπους παίζει οτιδήποτε)

το έχω παραγγείλει αλλά δεν το έχω παραλάβει, δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμο και θα πάρει μέρες να μου το φέρουν... Αν και σκέφτομαι να το ακυρώσω, μιας και δεν το χρειάζομαι πραγματικά, και να πάρω μια και καλή την δεύτερη και αναβαθμισμένη γενιά που θα βγει σε λίγους μήνες...

εντωμεταξύ έπεσα χτες-προχτές σε mkv (και 720p μάλιστα...) που δεν ήταν συμβατή κατά dxva, και προβληματίστηκα... θα αρκούν άραγε οι δύο bobcat των 1.6 για τέτοιες περιπτώσεις? Γιατί υποτίθεται ότι θα πάρω αυτό, για να παροπλίσω / πουλήσω το τερατάκι-htpc που όμως δεν έχει τέτοια θέματα (είτε λόγο ισχυρού cpu, είτε λόγο nvidia κάρτας γραφικών με cuda που και με τους δύο τρόπους παίζει οτιδήποτε)

Γενικά το Dxva δεν λειτουργεί ακόμα πολύ καλά και όταν λειτουργεί δίνει αίσθηση ψηφιακή στην εικόνα. Εγώ το έχω μόνιμα απενεργοποιημένο για καθαρά λόγους ποιότητας. Το κακό με αυτά τα μηχανάκια είναιι ότι μάλλον θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο για να παίζεουν βαριά αρχεία, οπότε θα στερηθείς μια επιλογή.

Re: Απάντηση: Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

Δεν υπαρχει λογος να παρεις κατι τετοιο εαν εχεις ηδη ενα σωστο HTPC.
Μιας και ενα σωστο HTPC παιζει τα παντα, καταναλωνει 50W (Core 2 duo/Pentium Dual Core/Celeron E series + HD2600/3450/4350/5450) και δεν κανει θορυβο.

To δικο μου HTPC εχει εναν υποχρονισμενο E8400, περιορισμενο στα 2.4Ghz, στο 1.000V, με ενεργο το EIST, δηλαδη την πιο πολυ ωρα δουλευει στα 1.2Ghz, ακομα και σε 1080p.
Καρτα γραφικων μια HD4350 με παθητικη ψυξη.
Σε 1080p καταναλωνει 55W και δεν ακουγεται καθολου. Φοραει μια μαμισια ψυκτρα απο Q6600 με χαμηλωμενες στροφες μεσω bios, ενα αθορυβο φθηνο Seasonic τροφοδοτικο και εναν 80αρη ανεμιστηρα που παλι λειτουργει με μειωμενες στροφες (πολυ λιγες) μεσω bios.
Και εναν παλιο IDE δισκο, 160GB (που δεν ακουγεται ακομα και αναζητηση να κανει).

Και παιζει 1080p ενω γραφει απο το DVB-T στικακι και ταυτοχρονα μπορει να κανει χιλια δυο αλλα, οπως να κατεβαζει, ή να τρεχει καποια αλλη εργασια.
Βασικα εχει δυνατοτητα να παιζει τεσσερα αρχεια 1080p τελεια (χωρις σπασιματα και τελεια κινηση).

Λόγους για να αγοράσω κάτι, πάντα μπορώ να βρω... :idea:

Εδώ οι σκέψεις ήταν οι εξής:
Θα αντικαταστούσε δύο μηχανήματα, και το 24χ7 file server/κατεβαστήρι, και το htpc.
Σαν htpc, θα ήταν πάντα "ΟΝ". Μόνο τον προβολέα θα είχα να ανοίγω.
Θα έφευγε εντελώς το desktop case από το rack. Θα παρέμενε μόνο το μικρό κουτάκι που ήδη υπάρχει από το 24χ7.
Θα εξαλειφόταν ο θόρυβος εντελώς... θα εφάρμοζα τις ήδη δοκιμασμένες λύσεις (picoPSU, αθόρυβοι ανεμιστήρες και μειωμένες στροφές) από το 24χ7.
Κατανάλωση έχω τώρα στο μικρό 23W (επί 24ώρου) και στο htpc κάπου 60W όταν λειτουργεί. Πίστευα με αυτά που διάβαζα ότι τώρα θα είχα ίσως και λιγότερα, συνολικά.
Θα αποκτούσα τις τελευταίες τεχνολογίες (usb3, sataIII κλπ...)
Συν φυσικά ότι μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα... και ειδικά όταν πρόκειται για mini itx μηχανάκι (θα ήτανε το τρίτο μου).

Και επίσης, η γνώμη μου: το htpc, είναι htpc. Δεν κάνει άλλες εργασίες, δεν είναι η δουλειά του αυτή. Το μόνο που πρέπει να κάνει καλά, είναι οι δουλειές του htpc. Αλλά ναι, τα συγκεκριμένα χωρίς dxva, χλωμά τα βλέπω για δύσκολα mkv...

Το asus θα μου πει κανεις ποτε το περιμενουμε??
Επισης ειδα και αυτο της Zotac το Z-Box Mini PC AMD E350!

το asus το newegg το λέει διαθέσιμο... άρα βγήκε στην αγορά... τώρα ακριβώς πότε θα φτάσει και εδώ, εννοείται ότι δεν ξέρω, αλλά δεν νομίζω να αργήσει.

Το asus θα μου πει κανεις ποτε το περιμενουμε??
Επισης ειδα και αυτο της Zotac το Z-Box Mini PC AMD E350!
Επειδη εχω ψηθει κι εγω πολυ ασχημα για το Zotac καθως το εχω βρει και σε καλη για μενα τιμη (205 ευρω απο amazon) ξερει κανενας αν περιμενουμε αλλες παρομοιες λυσεις;Εννοω κουτακια ετοιμα με τον E350 μεσα οχι σκετες μητρικες.Θα περιμενω λιγο ακομα να δω τι θα παιξει με το xtreamer ultra και το powerbuy αλλα βλεπω να καταληγω στο zotac.

ασε έχω ξενερωσει και γω με το ultra. να δούμε κανα review για το zontac!
Posted via Mobile Device

Επειδη εχω ψηθει κι εγω πολυ ασχημα για το Zotac καθως το εχω βρει και σε καλη για μενα τιμη (205 ευρω απο amazon) ξερει κανενας αν περιμενουμε αλλες παρομοιες λυσεις;Εννοω κουτακια ετοιμα με τον E350 μεσα οχι σκετες μητρικες.Θα περιμενω λιγο ακομα να δω τι θα παιξει με το xtreamer ultra και το powerbuy αλλα βλεπω να καταληγω στο zotac.

Αυτο που εχει στο Αμαζον, επειδη δεν το διευκρινιζει στο τιτλο,
εχω την εντυπωση οτι ειναι
το Zbox AD02(το σκετο, οχι το plus) που δεν εχει ραμ,
οποτε υπολογιστε κατι ακομα για SODIMΜ μνημες.
Το AD02-plus εχει 2GB και 250αρι σκληρο απ'οτι θυμαμαι,
αλλα αυτο δεν το ειχε μεχρι και πριν καμια εβδομαδα που ειχα κοιταξει.
Παρομοιες λυσεις ειχαν εμφανιστει στη Cebit αλλα δεν υπαρχουν πολλα στοιχεια ακομα.
Ριξε μια ματια μερικες σελιδες πιο πισω σε αυτο το ποστ.
Review του Ζοtac υπαρχει εδω http://hothardware.com/Reviews/AMD-Fusion-Hits-Retail-Zotac-and-Gigabyte-E350s-Tested/
Ειναι βεβαια του πιο ακριβου μοντελου τις Ζοτακ με το bluray player,
αλλα στην ιδια ακριβως πλατοφορμα ειναι και αυτο βασισμενο.
Επειδη παρακολουθω και γω το νημα του Ultra απ'την αρχη και ειμαι standby,
μολις ειδα τι κανουν αυτα τα AMDακια στον Ατομ αλλα και ποσο κουλουβάχατα
τα χει κανει η Xtreamer, νομιζω θα το φαει το ακυρο :7SFGSFG:

Last edited:
τι ακριβως εχει γινει με το xtreamer κ το αποριπτεται; λιγο που διαβασα φαινεται καλο..

Καλυτερα να ρωτησεις στο νημα του Ultra, μην γεμισουμε με off topic αυτο το θεμα.

Εχουμε καποιες πληροφοριες για την νεα γενια? Και οταν λες σε λιγους μηνες, ποτε αναμενονται δηλαδη?