Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

Μαλλον έχεις δίκιο, οπότε παω πάσο. Υπο τέτοιες συνθήκες ομως νομίζω οτι ισως ειναι υπερβολη η υπαρξη htpc.

Απάντηση: Re: Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

Ασχετο, αλλα να πω κατι τωρα? Ο θόρυβος γιατί να ενοχλεί ρε παιδιά σε ενα HTPC? Υπάρχει κανείς που βλέπει ταινία χαμηλότερα απο 60dB SPL?

Για τον ίδιο λόγο που ενοχλεί και ένας θορυβώδης προβολέας..

Οι ταινίες έχουν και χαμηλά περάσματα.. Δεν παίζουν συνέχεια δυνατά.

Εκτος του οτι ταινια και βουβος κινηματογραφος δεν παιζει στις μερες μας εχουμε και λεμε:

Ετσι και αλλιως σε ενα τυπικο HTPC εχουμε διπλα μας:
Το ψυγειο κανει θορυβο, μερικα κανουν πολυ. Το δικο μου ευτυχως κανει ελαχιστο.
Θορυβος απο μετασχηματιστη (φωτιστικο κουζινας).
Εξωτερικος θορυβος. Οτι μονωση και παραθυρα να εχεις υπαρχει. Πανω απο τα 22dB που εχει ενας καλος δισκος.

Να μην πω για πλυντηριο ρουχων/πιατων. Που αντε και καταφερες να συννενοηθεις με το ετερο ημισυ...
Ουτε να πω για πολυκατοικιες που ακουγεται ο επανω ή και ο κατω, ακομα και να κλασει...

Σε μερικα πραγματα μας αρεσει η υπερβολη.

Θα επρεπε να εχει στηθει με fanless τροφοδοτικο, ψυκτρα, καρτα γραφικων και κανεναν ανεμιστηρα για να μην ακουγεται μετα τις δυο το πρωι.
Πιο πολυ κανουν αυτα θορυβο παρα ενας ησυχος 3.5"

Αν υπαρουν αυτα και στοχος ειναι ο μηδενικος θορυβος τοτε ναι.
Αλλά παντως υπαρχει και αλλη λυση για αθορυβο δισκο...

Ο μεσος Ελληνας ζει σε 2αρι. Ουτε καν τριαρι. Και σε πολυκατοικιες 25+ χρονων.
Εγω και παλι εξαιρεση ειμαι.

Το πλυντηριο δεν χρειαζεται να ειναι διπλα. δεν εννοω διπλα ακριβως, αλλά ακουγεται οπου και να ειναι, αν ειναι στο ιδιο οροφο...

Απάντηση: Re: Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

Ο μεσος Ελληνας ζει σε 2αρι. Ουτε καν τριαρι. Και σε πολυκατοικιες 25+ χρονων.
Εγω και παλι εξαιρεση ειμαι.

Το πλυντηριο δεν χρειαζεται να ειναι διπλα. δεν εννοω διπλα ακριβως, αλλά ακουγεται οπου και να ειναι, αν ειναι στο ιδιο οροφο...

Βάλε χρονοδιακόπτη στο πλυντήριο να ξεκινήσει στις 4:00 που είναι και το οικονομικό ρεύμα...

Ο στόχος είναι "όσο δυνατόν λιγότερος θόρυβος". Και ναι, οι μηχανικοί δίσκοι [ανάλογα φυσικά και με το κουτί, και την γενικότερη τοποθέτηση] προϋποθέτουν ροή αέρα ώστε να δουλεύουν σε ανεκτές θερμοκρασίες. Αντίθετα ο ssd δεν έχει τέτοια, και υπό προϋποθέσεις ξηλώνεις και τα υπόλοιπα φουρφούρια αφού πια δεν χρειάζονται.

παιδια μην μιλατε για θορυβο ,γιατι θα μου στριψει...εγω ειμαι ευαισθητος στα db και πηρα το element q και πηγαινω στο μοτερ του ψυγειου μου να ξεκουρασω το αυτι μου.ΜΗΝ το παρει κανεις αυτο το κουτι.
Ο AMD , και επειδη ειμαι προσφατα φρεσκαρισμενος απο τεστς , ειναι ολα τα λεφτα.Δεν ξερω αν ειναι ψοφιος στα παιχνιδια ή στις εφαρμογες ,αλλα για Htpc αν δει κανεις διαφορα απο τον dual core με εξτρα καρτα γραφικων , θα του το χαρισω μαζι με την τηλεοραση.
Αρχεια βαρια , με 30+ , τα παιζει βουτυρο , και mkv +m2ts.Σε full BR δομη , οταν το πατας να παει πολυ μπροστα (με το up στο χειριστηριο που παει 10λεπτα αποτομα μπρος) κανει στιγμαιο buffering και συνεχιζει απτοητο.
Με τους drivers της καρτα γραφικων ψιλομπερδευτηκα , γιατι ποτε δεν ειχα στην μητρικη πανω.Πηγα στο σαιτ της ΑΤΙ και κατεβασα για notebook. Πιστευω οτι ειναι σωστοι , δεν εχω ιδεα.Και λαθος να ειναι δλδ παιζει τουμπανο.Πολυ ευχαριστημενος με την asrock και φυσικα με τον AMD.Δεν ξερω αν κολλοσει με powerdvd 11 και να παιξει HD ηχο , που δεν το νομιζω δλδ , αλλα θα το τσεκαρω αυριο με τον Αυγερινο.
Στον υπνο μου θα ακουω το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικου :D

Συμπληρώνω την εμπειρία μου στα HTPC αυτή τη βδομάδα μετά απ' το Xtreamer Ultra λοιπόν και βέβαια το δικό μου core i3 530 + Nvidia GT 430, βλέποντας το καινούργιο Zacate HTPC του Zilmer.

Οι εντυπώσεις μου είναι απίστευτα θετικές (είχα επιφυλάξεις) και δικαιολογούν απόλυτα τις πωλήσεις αλλά και τον ντόρο που γίνεται. Και εξηγούμαι:

Με 105 μητρική, 95 κουτί-τροφοδοτικό, με 40 μνήμες και με 50 έναν 2,5" HDD = 290 στο σύνολο, φτιάχνεις ένα πανίσχυρο HTPC.

Πανίσχυρο θα πεί κάποιος, με αυτή την CPU και γενικά αυτές τις επιδόσεις; ΝΑΙ.

Αν στόχος μας είναι ένα Media Center PC και όχι ένα Entairtement Media Center τότε κάναμε διάνα! Τέλειο 1080p μέσα από Windows 7 και με ενεργοποιημένο το DXVA και βέβαια HD Audio Bitstreaming αβίαστα-πανεύκολα. Blu-Ray Rips δύσκολα-μεγάλα σε average 25-28% χρήση. Απλά 1080p .mkv αρχεία κοντά στο 18% χρήση και βέβαια 720p ακόμα χαμηλότερα. Το XBMC κινείται σφαίρα σε βαριά Skins και γενικότερα δεν θα βρείτε κάτι αρνητικό να του προσάψετε, ως Media Center PC.

Είναι το τέλειο; ΟΧΙ γιατί δεν μπορώ να φορτώσω MadVR και βαριά αρχεία (απουσία Hardware Acceleration Decoder από πλευράς ΑΤΙ) και βέβαια δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα απίθανα scripts του Avisynth αλλά και απαιτητικούς Shaders στον MPC-HC. Προσωπικά καρφί δεν μου καίγεται, απ' την στιγμή που παίρνω τα πάντα απ' το XBMC και σε λίγο θα εννοώ και τα πάντα (βλέπε DTS-MA). Ίσως κάποιος να θέλει να πάρει όλο το πιο πάνω απαιτητικό πακέτο, μέσα από το Media Portal ή το Media Browser αλλά ας "κοπιάσει" (καλό κουράγιο) και βέβαια ας βάλει και το χεράκι βαθιά στην τσέπη.

Το συμπέρασμα είναι απλό, η ΑΤΙ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως είναι μπροστά σε Hardware και στέλνει την αιώνια αντίπαλο της να ψάχνεται στα ION Based μηχανάκια της (αν δεν υπήρχε και το Linux ούτε κουβέντα). Τώρα με τους επερχόμενους LLano και αν κάνουν αυτά που διαφημίζουν, τότε βλέπω να παίζει μόνη της μπάλα τέλος του χρόνου.

Προσωπικά στα χρήματα που κοστίζει ένα AMD Zacate HTPC , θεωρώ πως δεν έχει αντίπαλο εκτός και αν κάποιος θέλει να παίξει με Linux μεριά (Openelec, XBMC Live κ.λ.π) οπότε και αξίζει να επενδύσει σε ION μηχανάκια. Πιστεύω πως άμεσα η Nvidia πρέπει να προχωρήσει σε αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής της στα ΙΟΝ, αλλιώς θα τραβήξει μόνη, το χαλί κάτω απ' τα πόδια της.

Εγγυημένη αγορά λοιπόν, που θα διαρκέσει ιδιαίτερα αν το επερχόμενο XBMC Eden υποστηρίξει HD Audio.

καποιες διευκρινήσεις:
1) με το ήδη υπάρχων hardware δηλαδη μπορούμε να πάρουμε dts hd ma & trueHD; ειναι θέμα software πλέον;
2) τι ειναι τα LLano;
3) Ποτέ βγαίνει η turbo έκδοση των zacate/fusion; αξίζει η αναμονή;

Re: Απάντηση: Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

Συμπληρώνω την εμπειρία μου στα HTPC αυτή τη βδομάδα μετά απ' το Xtreamer Ultra λοιπόν και βέβαια το δικό μου core i3 530 + Nvidia GT 430, βλέποντας το καινούργιο Zacate HTPC του Zilmer.

Οι εντυπώσεις μου είναι απίστευτα θετικές (είχα επιφυλάξεις) και δικαιολογούν απόλυτα τις πωλήσεις αλλά και τον ντόρο που γίνεται. Και εξηγούμαι:

Με 105 μητρική, 95 κουτί-τροφοδοτικό, με 40 μνήμες και με 50 έναν 2,5" HDD = 290 στο σύνολο, φτιάχνεις ένα πανίσχυρο HTPC.

Πανίσχυρο θα πεί κάποιος, με αυτή την CPU και γενικά αυτές τις επιδόσεις; ΝΑΙ.

Αν στόχος μας είναι ένα Media Center PC και όχι ένα Entairtement Media Center τότε κάναμε διάνα! Τέλειο 1080p μέσα από Windows 7 και με ενεργοποιημένο το DXVA και βέβαια HD Audio Bitstreaming αβίαστα-πανεύκολα. Blu-Ray Rips δύσκολα-μεγάλα σε average 25-28% χρήση. Απλά 1080p .mkv αρχεία κοντά στο 18% χρήση και βέβαια 720p ακόμα χαμηλότερα. Το XBMC κινείται σφαίρα σε βαριά Skins και γενικότερα δεν θα βρείτε κάτι αρνητικό να του προσάψετε, ως Media Center PC.

Είναι το τέλειο; ΟΧΙ γιατί δεν μπορώ να φορτώσω MadVR και βαριά αρχεία (απουσία Hardware Acceleration Decoder από πλευράς ΑΤΙ) και βέβαια δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα απίθανα scripts του Avisynth αλλά και απαιτητικούς Shaders στον MPC-HC. Προσωπικά καρφί δεν μου καίγεται, απ' την στιγμή που παίρνω τα πάντα απ' το XBMC και σε λίγο θα εννοώ και τα πάντα (βλέπε DTS-MA). Ίσως κάποιος να θέλει να πάρει όλο το πιο πάνω απαιτητικό πακέτο, μέσα από το Media Portal ή το Media Browser αλλά ας "κοπιάσει" (καλό κουράγιο) και βέβαια ας βάλει και το χεράκι βαθιά στην τσέπη.

Το συμπέρασμα είναι απλό, η ΑΤΙ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως είναι μπροστά σε Hardware και στέλνει την αιώνια αντίπαλο της να ψάχνεται στα ION Based μηχανάκια της (αν δεν υπήρχε και το Linux ούτε κουβέντα). Τώρα με τους επερχόμενους LLano και αν κάνουν αυτά που διαφημίζουν, τότε βλέπω να παίζει μόνη της μπάλα τέλος του χρόνου.

Προσωπικά στα χρήματα που κοστίζει ένα AMD Zacate HTPC , θεωρώ πως δεν έχει αντίπαλο εκτός και αν κάποιος θέλει να παίξει με Linux μεριά (Openelec, XBMC Live κ.λ.π) οπότε και αξίζει να επενδύσει σε ION μηχανάκια. Πιστεύω πως άμεσα η Nvidia πρέπει να προχωρήσει σε αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής της στα ΙΟΝ, αλλιώς θα τραβήξει μόνη, το χαλί κάτω απ' τα πόδια της.

Εγγυημένη αγορά λοιπόν, που θα διαρκέσει ιδιαίτερα αν το επερχόμενο XBMC Eden υποστηρίξει HD Audio.
τι εννοείς με "απουσία Hardware Acceleration Decoder από πλευράς ΑΤΙ";
αφού οι ΑΤΙ υποστηρίζουν hardware acceleration

@auteur
HD audio σε win ΝΑΙ άνετα!!! Ο Αυγερινός προφανώς εννοεί σε linux (ότι ακόμα δεν, αλλά αναμένεται).
Lliano είναι η νεότερη και ισχυρότερη γενιά AMD APU, που θα ανταγωνιστεί κανονικούς επεξεργαστές (θεωρητικά i3 - i5). Google it για περισσότερα...
Τα turbo fusion APU, εκτός από την φήμη τότε που είχε δημοσιευθεί και είχα αναμεταδώσει, δεν ξαναδιάβασα τίποτα...

Αυγερινέ, χαίρομαι που επιβεβαιώνεις και στην πράξη αυτά που περιμέναμε από αυτήν την άτυπη κόντρα που υπάρχει στις δύο πλατφόρμες...

Βασικά δεν είναι η nVidia αυτή που τραβάει το χαλί από κάτω της, αλλά η intel που κάνει ότι μπορεί για να την "σκοτώσει"...

-bye-

Για το Hardware Acceleration εννούσα πάντα σε συνδυασμό με το Madvr. Ο μοναδικός Decoder που το υποστηρίζει, είναι ο Lav Cuvid και είναι μόνο για Nvidia (Στο Software υπερτερεί η ρημάδα).

Όντως έχεις δίκιο για την Intel. Κρίμα γιατί ο ανταγωνισμό έφερε το Zacate και είναι η σειρά της Nvidia να απαντήσει...

ΑΕΟΝ MQ2 στο expert mode , animation menu , το ιδιο και στον καιρο ,με οτι ταινια μπορεσα να δοκιμασω μεχρι αργα το βραδυ , συμπεριφερθηκε παντα για την κατηγορια του , αψογα.Απο ταινια ξεχναμε το σπασιμο , αρα παμε στο XBMC.Υστερηση δεν ειδα πουθενα , ουτε στα γρηφορα περασματα του ΑΕΟΝ , που ειναι οτι πιο βαρυ σκιν που μπορει να βαλει κανεις.Μονο στο <πρωτο περασμα> απο καιρο , ειδα σαν να ζοριζεται λιγο , αλλα μετα εφτιαξε.Το κλεινω και το ανοιγω μεσα απο το power XBMC , και κατα την επαναφορα του δεν ειδα κανενα bug.
Σε γενικες αλλα και σε ειδικες γραμμες , ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και δεν νοιωθω οτι υστερω πουθενα.
Ερχεται τωρα και το τελικο τεστ , με powerdvd 11 και full 3d , να δω αν θα τα καταφερει.
Με τον Αυγερινο , ειχαμε δει στην καρτα γραφικων ενα Yyyybr ή καπως ετσι , το αλλαξα και το εβαλα full RGB , και νομιζω οτι τα χρωματα εγιναν καπως πιο λαμπερα.
Σε αναλυση 1080p 23hz στην επιφανεια εργασιας , το ποντικι εχει κατι σαν σκαλωμα σε γρηγορα περασματα.Μεσα στο XBMC δεν καταλαβαινει κανεις τιποτα.
Dropframe απο 1 εως max 20.Oτι κανει , το κανει στην αρχη και μετα τελος.
Ειτε του βαλεις αρχειο 35mb/sec ή 20+ δεν εχει ουτε σπασιμο ουτε τιποτα.
Παιχνιδια δεν εβαλα και ουτε προκειται γιατι δεν προοριζεται για αυτο.
Το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη , δεν ακουγεται καθολου , αν και στο BIOS εχει νο ρυθμισεις οσο θελεις.Εγω το αφησα σε full στροφες.
Η Asrock εχει ενα software που υποστηριζει οτι δινει 30-40% μεγαλυτερη ταχυτητα στις usb2 . Δεν ξερω αν πραγματι γινεται και ουτε θα μαθω γιατι δεν με πολυενδιαφερει.
Τελος να πω οτι σε full BR δομες , και διαβαζωντας το .index αρχειο , στην μεταπηδηση κεφαλαιου κανει στιγμιαιο buffering.Αν ομως , εχουμε μονο το αρχειο m2ts και ας ειναι και 40GB , γινεται ακαριαια.
Αυτα ειδα , αυτα ειπα

Σε γενικες αλλα και σε ειδικες γραμμες , ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και δεν νοιωθω οτι υστερω πουθενα.
...
Σε αναλυση 1080p 23hz στην επιφανεια εργασιας , το ποντικι εχει κατι σαν σκαλωμα σε γρηγορα περασματα.Μεσα στο XBMC δεν καταλαβαινει κανεις τιποτα.
Dropframe απο 1 εως max 20.Oτι κανει , το κανει στην αρχη και μετα τελος.
Ειτε του βαλεις αρχειο 35mb/sec ή 20+ δεν εχει ουτε σπασιμο ουτε τιποτα.
Παιχνιδια δεν εβαλα και ουτε προκειται γιατι δεν προοριζεται για αυτο.
Το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη , δεν ακουγεται καθολου , αν και στο BIOS εχει νο ρυθμισεις οσο θελεις.Εγω το αφησα σε full στροφες.
Η Asrock εχει ενα software που υποστηριζει οτι δινει 30-40% μεγαλυτερη ταχυτητα στις usb2 . Δεν ξερω αν πραγματι γινεται και ουτε θα μαθω γιατι δεν με πολυενδιαφερει.
Τελος να πω οτι σε full BR δομες , και διαβαζωντας το .index αρχειο , στην μεταπηδηση κεφαλαιου κανει στιγμιαιο buffering.Αν ομως , εχουμε μονο το αρχειο m2ts και ας ειναι και 40GB , γινεται ακαριαια.
Αυτα ειδα , αυτα ειπα

Συμφωνω απολυτα και επιβεβαιωνω κι εγω τα παραπάνω. Συμπληρωνω:
Το usb turbo (η καπως ετσι) περασε το, εχει αισθητη διαφορα στη ταχυτητα. Το διαπιστωσα περνωντας καποια αρχεια απο external drive. Το ποση ειναι αυτη η διαφορα δεν εκατσα να μετρησω.

Χθες ειδα μια ταινια (3 idiots) απο BRrip. Σε μερικες σκηνες παρατηρησα ενα ανεπαισθητο flickering σε καποια φωτεινα πλανα. Δεν νομιζω να ηταν της ταινιας ή του προβολεα οποτε θα ειναι καποια ρυθμιση (ή μαλλον χρειαζεται καποιο φίλτρο? Θα δουμε).

Γιωργο , drivers της ΑΤΙ απο που εβαλες? χαζη ερωτηση ακουγεται , αλλα αν πηγες στην ΑΤΙ εβαλες catalysm notebook? ή απο Asrock?

ξερει κανεις να με βοηθησει για να αποφυγω το format?
Δεν μπορω να βγαλω HD ηχο ουτε με powerdvd ουτε με TMT. Εβαλα και τους drivers asrock και μετα catalysm τους τελευταιους απο ΑΤΙ και τιποτα.

Με powerDVD δεν δοκίμασα, και το ΤΜΤ κράσαρε συνεχεια όποτε το άνοιγα. Επαιξε όμως με MPC-HT και FFDShow audio decoder ακολουθώντας αυτο τον οδηγο (εκτος απο το βήμα 4). Δεν εχω παραπονο απο τον MPC (παίζει τα πάντα), οπότε λέω να κρατήσω αυτόν ως player στο pc.

εμενα κανενα δεν κρασαρει , αλλα δινουν απλο ηχο.Τι κουφα ειναι αυτα ρε γμτ