Ασχετο, αλλα να πω κατι τωρα? Ο θόρυβος γιατί να ενοχλεί ρε παιδιά σε ενα HTPC? Υπάρχει κανείς που βλέπει ταινία χαμηλότερα απο 60dB SPL?
Ο μεσος Ελληνας ζει σε 2αρι. Ουτε καν τριαρι. Και σε πολυκατοικιες 25+ χρονων.
Εγω και παλι εξαιρεση ειμαι.
Το πλυντηριο δεν χρειαζεται να ειναι διπλα. δεν εννοω διπλα ακριβως, αλλά ακουγεται οπου και να ειναι, αν ειναι στο ιδιο οροφο...
τι εννοείς με "απουσία Hardware Acceleration Decoder από πλευράς ΑΤΙ";Συμπληρώνω την εμπειρία μου στα HTPC αυτή τη βδομάδα μετά απ' το Xtreamer Ultra λοιπόν και βέβαια το δικό μου core i3 530 + Nvidia GT 430, βλέποντας το καινούργιο Zacate HTPC του Zilmer.
Οι εντυπώσεις μου είναι απίστευτα θετικές (είχα επιφυλάξεις) και δικαιολογούν απόλυτα τις πωλήσεις αλλά και τον ντόρο που γίνεται. Και εξηγούμαι:
Με 105 μητρική, 95 κουτί-τροφοδοτικό, με 40 μνήμες και με 50 έναν 2,5" HDD = 290 στο σύνολο, φτιάχνεις ένα πανίσχυρο HTPC.
Πανίσχυρο θα πεί κάποιος, με αυτή την CPU και γενικά αυτές τις επιδόσεις; ΝΑΙ.
Αν στόχος μας είναι ένα Media Center PC και όχι ένα Entairtement Media Center τότε κάναμε διάνα! Τέλειο 1080p μέσα από Windows 7 και με ενεργοποιημένο το DXVA και βέβαια HD Audio Bitstreaming αβίαστα-πανεύκολα. Blu-Ray Rips δύσκολα-μεγάλα σε average 25-28% χρήση. Απλά 1080p .mkv αρχεία κοντά στο 18% χρήση και βέβαια 720p ακόμα χαμηλότερα. Το XBMC κινείται σφαίρα σε βαριά Skins και γενικότερα δεν θα βρείτε κάτι αρνητικό να του προσάψετε, ως Media Center PC.
Είναι το τέλειο; ΟΧΙ γιατί δεν μπορώ να φορτώσω MadVR και βαριά αρχεία (απουσία Hardware Acceleration Decoder από πλευράς ΑΤΙ) και βέβαια δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα απίθανα scripts του Avisynth αλλά και απαιτητικούς Shaders στον MPC-HC. Προσωπικά καρφί δεν μου καίγεται, απ' την στιγμή που παίρνω τα πάντα απ' το XBMC και σε λίγο θα εννοώ και τα πάντα (βλέπε DTS-MA). Ίσως κάποιος να θέλει να πάρει όλο το πιο πάνω απαιτητικό πακέτο, μέσα από το Media Portal ή το Media Browser αλλά ας "κοπιάσει" (καλό κουράγιο) και βέβαια ας βάλει και το χεράκι βαθιά στην τσέπη.
Το συμπέρασμα είναι απλό, η ΑΤΙ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως είναι μπροστά σε Hardware και στέλνει την αιώνια αντίπαλο της να ψάχνεται στα ION Based μηχανάκια της (αν δεν υπήρχε και το Linux ούτε κουβέντα). Τώρα με τους επερχόμενους LLano και αν κάνουν αυτά που διαφημίζουν, τότε βλέπω να παίζει μόνη της μπάλα τέλος του χρόνου.
Προσωπικά στα χρήματα που κοστίζει ένα AMD Zacate HTPC , θεωρώ πως δεν έχει αντίπαλο εκτός και αν κάποιος θέλει να παίξει με Linux μεριά (Openelec, XBMC Live κ.λ.π) οπότε και αξίζει να επενδύσει σε ION μηχανάκια. Πιστεύω πως άμεσα η Nvidia πρέπει να προχωρήσει σε αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής της στα ΙΟΝ, αλλιώς θα τραβήξει μόνη, το χαλί κάτω απ' τα πόδια της.
Εγγυημένη αγορά λοιπόν, που θα διαρκέσει ιδιαίτερα αν το επερχόμενο XBMC Eden υποστηρίξει HD Audio.
Σε γενικες αλλα και σε ειδικες γραμμες , ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και δεν νοιωθω οτι υστερω πουθενα.
...
Σε αναλυση 1080p 23hz στην επιφανεια εργασιας , το ποντικι εχει κατι σαν σκαλωμα σε γρηγορα περασματα.Μεσα στο XBMC δεν καταλαβαινει κανεις τιποτα.
Dropframe απο 1 εως max 20.Oτι κανει , το κανει στην αρχη και μετα τελος.
Ειτε του βαλεις αρχειο 35mb/sec ή 20+ δεν εχει ουτε σπασιμο ουτε τιποτα.
Παιχνιδια δεν εβαλα και ουτε προκειται γιατι δεν προοριζεται για αυτο.
Το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη , δεν ακουγεται καθολου , αν και στο BIOS εχει νο ρυθμισεις οσο θελεις.Εγω το αφησα σε full στροφες.
Η Asrock εχει ενα software που υποστηριζει οτι δινει 30-40% μεγαλυτερη ταχυτητα στις usb2 . Δεν ξερω αν πραγματι γινεται και ουτε θα μαθω γιατι δεν με πολυενδιαφερει.
Τελος να πω οτι σε full BR δομες , και διαβαζωντας το .index αρχειο , στην μεταπηδηση κεφαλαιου κανει στιγμιαιο buffering.Αν ομως , εχουμε μονο το αρχειο m2ts και ας ειναι και 40GB , γινεται ακαριαια.
Αυτα ειδα , αυτα ειπα
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.