Amoi 37" : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

Μπάμπης Κολέζας said:
Μιχάλη μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό που λές αλλά σίγουρα εσύ που την έχεις ξέρεις καλύτερα.
Εγώ δύο φορές που έχω δεί τη συγκεκριμένη τηλεόραση να παίζει 1080i η κίνηση μόνο νερό δεν ήτανε.
Δεν επιμένω όμως, απλά σ' εμένα μπορεί να έτυχε ή να είχε πρόβλημα το υλικό.
Μπάμπη κ όποιος άλλος θέλει, έλα σπίτι να τα πούμε κ να δεις από κοντά. :award:

Εγώ φάντασμα με την ΑΜΟΙ έχω δει μόνο σε σήμα RF. Ταινίες, παιχνίδια και τα σχετικά κυλούν ομαλότατα.

Μιχάλης Κορ. said:
Μπάμπη κ όποιος άλλος θέλει, έλα σπίτι να τα πούμε κ να δεις από κοντά. :award:

Κάποια στιγμή πρέπει να το κανονίσουμε... Τόσες φορές το λέμε...
Έχεις κάνει κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις όπως λέει ο Αντώνης ή απλά τη συνέδεσες κι έπαιξε;

Μπάμπης Κολέζας said:
Κάποια στιγμή πρέπει να το κανονίσουμε... Τόσες φορές το λέμε...
Έχεις κάνει κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις όπως λέει ο Αντώνης ή απλά τη συνέδεσες κι έπαιξε;
Καταρχήν με υπολογιστή απλά την σύνδεσα το Σάββατο κ έπαιξε με hdmi.
Στην hdmi όμως είχε κάνει ρυθμίσεις ο Μανώλης:grinning-smiley-043 με το helios dvdp μου.
Βέβαια δεν είναι το ίδιο το dvd με τον υπολογιστή.

Re: Απάντηση: Re: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

Μιχάλης Κορ. said:
Αν είναι να βλέπεις τηλεοπτικό σήμα κυρίως τότε πας για χαμηλής ανάλυσης σήμα, δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα για μικρότερο πάνελ διαστάσεων 37 κ όχι 40-42. Αν έβλεπες ταινίες dvd ή σύνδεση με υπολογιστή τότε άξιζε το 37.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.. Νομίζω ότι αν και τεχνολογικά το 1080 της 37αρας είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή, οι ανάγκες μου θα καλυφούν μιά χαρα με το 768 της 40άρας για θέαση κυρίως tv...

Re: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

απο τα FAQ της AMOI

What's the difference between "Supporting 1080p" and "FULL HD"?

"Supporting 1080p" means the LCD TV can display a signal with 1920*1080 resolution, while the LCD TV itself does not necessarily have a resolution of 1920*1080. In fact, after processing the 1920*1080 to its own resolution, these LCD TVs finally display the image with a physical resolution of itself (like 1366x768). Most of Amoi LCD TV support 1080p.
"FULL HD" means the LCD TV can fully display a signal of 1920*1080, or we can say physical resolution of this LCD TV is 1920*1080, like Amoi 37" LCD TV of Advent series.

Απάντηση: Re: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

Larry said:
απο τα FAQ της AMOI

What's the difference between "Supporting 1080p" and "FULL HD"?

"Supporting 1080p" means the LCD TV can display a signal with 1920*1080 resolution, while the LCD TV itself does not necessarily have a resolution of 1920*1080. In fact, after processing the 1920*1080 to its own resolution, these LCD TVs finally display the image with a physical resolution of itself (like 1366x768). Most of Amoi LCD TV support 1080p.
"FULL HD" means the LCD TV can fully display a signal of 1920*1080, or we can say physical resolution of this LCD TV is 1920*1080, like Amoi 37" LCD TV of Advent series.

Αυτό το τελευταίο μάλλον έπρεπε να μπει στο άλλο thread για να λυθούν οι όποιες απορίες σχετικά με πραγματική ανάλυση και λαθών στη σελίδα και στο λογότυπο. Να υπενθυμίσω ότι η ΑΜΟΙ 37' που έρχεται στην Ελλάδα είναι αυτή της σειράς advent...

το βαλα και εκει
εχω 1920 Χ 1080ρ ποντικι

Και οι τιμές κατεβαίνουν κ κατεβαίνουν κ κατεβαίνουν....:aktion033:

Amoi LC 42 T 1 E Full HD-TV σειρά Elite
341941.jpg

http://www.technixx.gr/detail.jsp;jsessionid=22854B643FCECD0F961FA1C86CFBD10A?gruppe=914182

στα 1869 ευρώ

ΚΑΙ

Amoi LC 37 AF 1 E Full HD-TV σειρά Advent
342065.jpg

http://www.technixx.gr/detail.jsp;jsessionid=DCE7BE69B2AEA75940E01EB9C74E4BA3?gruppe=911711

στα 1608,85 ευρώ.

Re: Απάντηση: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

Και οι τιμές κατεβαίνουν κ κατεβαίνουν κ κατεβαίνουν....:aktion033:

Amoi LC 42 T 1 E Full HD-TV σειρά Elite
341941.jpg

http://www.technixx.gr/detail.jsp;jsessionid=22854B643FCECD0F961FA1C86CFBD10A?gruppe=914182

στα 1869 ευρώ

ΚΑΙ

Amoi LC 37 AF 1 E Full HD-TV σειρά Advent
342065.jpg

http://www.technixx.gr/detail.jsp;jsessionid=DCE7BE69B2AEA75940E01EB9C74E4BA3?gruppe=911711

στα 1608,85 ευρώ.

Εχω γραψει και σε αλλο thread οτι οι ΑΜΟΙ ειναι πολυ υπερτιμημενες στην Ελλαδα. Σε 2-3 μηνες θα φτασει τουλαχιστον η 37αρα, στο χιλιαρικο.

1896 η 42'' στο λινκ επανω, και 1415 στην Μαμα του technixx.
http://www2.digitalo.de/deeplink.js...13E498B315A5C49267E?PROD=914182&EXT=Preissuch
Κοιταξτε τα 2 site!!

:)

αντιστοιχα η 37αρα 1609 στην Ελλαδα μας και 1260 Γερμανια
http://gt.preissuchmaschine.de/gt_f...17&pnr=98&hid=1480&bst=TFL3AM001&ppr=1.259,90

Μιχάλη, πιστεύεις ότι το πάνελ της 42" είναι καλύτερο της 37" που έχεις και εάν τα 3,5 μέτρα είναι ικανοποιητικά για την 42" ?
Α να μην το ξεχάσω με ποιό πλάιερ ´σου κλείδωσε στα 1080p?
Eυχαριστώ,
Σίμος.

Απάντηση: Re: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

Μιχάλη, πιστεύεις ότι το πάνελ της 42" είναι καλύτερο της 37" που έχεις και εάν τα 3,5 μέτρα είναι ικανοποιητικά για την 42" ?
Α να μην το ξεχάσω με ποιό πλάιερ ´σου κλείδωσε στα 1080p?
Eυχαριστώ,
Σίμος.
Από όσα έχω διαβάσει, το πάνελ της 37 advent είναι καλύτερο της 42 elite. Όχι βέβαια ότι δεν είναι καλό κ της 42.
Στα πόσα μέτρα θα βλέπεις είναι δική σου επιλογή Σίμο. Εγώ έχω την 37 στα 3-3.5 περίπου κ είμαι οκ.
1080 μου έχει κλειδώσει με το helios 2085 και με το Mac Mini μου. :aktion033:

Σήμερα ήμουν στην ευχάριστη θέση να έχω στο σπίτι μου τους κύριους Μπαβιόλη, Σωτηρόπουλο, Οικονόμου κ Larry.

Ήρθαν για να γνωριστούμε, να τα πούμε, να δουν από κοντά την περίφημη ΑΜΟΙ, τον περίφημο συνδυασμό ΑΜΟΙ + Helios 2085, τον τρόπο που απλά επικοινωνεί το Mac Mini με την ΑΜΟΙ επίσης, να δούμε πως είναι το xbox360 του Τάσου με 1080p component μετά την αναβάθμιση κτλ κτλ κτλ...

Είδαμε λίγα κλιπ HD, dvd starwars 3 upscale στα 1080p με το helios, ενώ παίξαμε κ με το xbox360. Τι παίξαμε που ο Τάκης μόλις έβαλε ο Τάσος το nba2k7 δεν άφηνε το πολύ ωραίο ασύρματο χειριστήριο από το χέρι του...

Πάνω από όλα όμως περάσαμε ωραία μέχρι το βράδυ αργά κ πάνω από όλα ο Larry με πληροφόρησε ότι πήρα πιστοποίηση !!!:award:

Περιτό να πω ότι η ΑΜΟΙ κλείδωνε με χαρακτηριστική άνεση σε οποιαδήποτε ανάλυση θέλαμε με το πάτημα ενός πλήκτρου...

εγω αργησα λιγο ...ειχα παει για προεγκριση δανειου.....

περα απο την πλακα η ΑΜΟΙ αφησε αριστες εντυπωσεις ειναι μια τηλεοραση που πρωτη οδηγησε της εξελιξεις στον χωρο (1920Χ1080ρ) χωρις προβληματα( βλεπε Philips 9730)και ειναι τιμια στα λεφτα της,απροβληματιστα κλειδωσε σε ολες της αναλυσεις που δινει και επαιξε απο οτι πηγη βαλαμε

δορυφορικο δεκτη,MAC mini,HELIOS

σε τηλεοπτικο σημα δεν ειδα κατι που δεν περιμενα σε τηλεοραση LCD και δεν με προβληματισε

οι ρυθμισεις που μπορεις να παιξεις απειρες ,ορεξη να χεις

να ευχαριστησουμε τον Μιχαλη Κ που μας φιλοξενησε και δεχτηκε να "ταλαιπωρησουμε" την ΑΜΟΙ του

ΥΓ
κριμα σε τετοια οθονη να εχεις τον Σωτηροπουλο να παιζει μπασκετ στο Χ ΒΟΧ και να τρωει 25 ποντους σε 5 λεπτα σε 1080ρ αναλυση.....

Καλημερα και απο εμενα!
Να ευχαριστησω κατ'αρχην τον Μιχαλη που μας φιλοξενησε στον ωραιο χωρο του (που δεν μενει ακομα :D ) και ανεχθηκε τους "Ουννους" του Avclub και ιδιαιτερα τον Μπαβιολη ο οποιος εκτος απο αχρωματοψια πρεπει να ειναι και κουφος (μονο ετσι εξηγειται οτι φωναζει συνεχεια :D )!
H AMOI μου αρεσε και την θεωρω πολυ τιμιο μηχανακι. Αν εξαιρεσεις το μετριο μαυρο της (λογω τεχνολογιας) σε οτι βαλαμε επαιξε αξιοπρεπως. Ειδικα στην ψηφιακη συνδεση με το Helios DVD σε 1080P, μου αρεσε παρα πολυ (βοηθησε και η πολυ καλη ρυθμιση που ειχε γινει απο τον Καστρουνη).
Τo Mac Mini σαν HTPC μου φανηκε αρκετα πρωτογονο για τα δικα μου δεδομενα.. Δεν μπορουσες ουτε brightness/contrast να φερεις (τα κρασαρε) και τα προγραμματα που ειχε τουλαχιστον το συγκεκριμενο ηταν "πρωτης γενιας".
Το XBOX 360 του τασου ηταν ΠΟΡΩΣΗ ! Ειχα πραγματι αποσυνδεθει απο το περιβαλλον και νομιζα οτι ημουν παικτης του NBA!!
Περασαμε πολυ ωραια και τετοιες συναντησεις ειναι αποδειξη πως "το Avclub μας φερνει πιο κοντα"!

ρε παιδιά πότε θα έρθει η καινούρια έκδοση ΑΜΟΙ 37''?
στην έκθεση που ρώτησα μου είπαν σε κανα ενάμιση μήνα

Κι εγώ με την σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω τον Μιχάλη για την πρόσκλησή του.

Οντως η AMOI πραγματικά δεν κόλωσε πουθενά με τις αναλύσεις.

1080p με component από το XBOX360 απροβλημάτιστα, το ίδιο και στα 1080i . Στα 720p έχανε την εικόνα για μισό δευτερόλεπτο και την ξανάφερνε. Προφανώς ζητάει τροφή 1080

To macmini απροβλημάτιστα κι αυτό έπαιζε στην native ανάλυση 1920 X 1080 με ευκρίνεια.

Στο Star wars που είδαμε από το Helios με απλό dvd, η εικόνα μου φάνηκε μια χαρά για τηλεόραση. Και εννοώ ότι ήταν φωτεινή, κίνηση χωρίς προβλήματα, συμπαγής εικόνα (αυτό έλειπε να βλέπαμε και πίξελ σε 37") αλλά αυτό το μαύρο μακάρι να πλησίαζε και το σκούρο γκρι...ακριβώς μου θύμισε και την δική μου LG. Οταν ειδικά κλείνουν τα φώτα του περιβάλλοντος χώρου και μένει μόνο η τηλεόραση κάνει μπαμ η απώλεια μαύρου. Γι αυτό και η επιτροπή συγκάλεσε αμέσως συμβούλιο και απεφάνθη ότι θα πρέπει να μπει προβολέας ASAP -bye-

Πάντως Μιχάλη πολύ ωραίος ο χώρος σου, καλόρίζικα τα εργαλεία σου και καλοθέατα-καλοάκουστα -bye-

Με την σειρα μου να ευχαριστησω και εγω τον φιλο και συναδελφο Μιχαλη Κορ. για την φιλοξενια του η οποια μπορω να πω οτι με εντυπωσιασε μιας και με ανεχθηκε για 4 περιπου ωρες.
Η ΑΜΟΙ τελικα πολυ καλη επιλογη με απιστευτο φινιρισμα αλλα και με τιμιοτατη εικονα για τα λεφτα που ζηταει και οχι μονο. Σε συνδεση με τηλεοπτικο σημα μου θυμισε ολες τις LCD χωρις καμμια διαφορα ουτε προς το κακο αλλα ουτε προς το καλο. Μια κανονικη LCD δηλαδη.
Σε συνδεση με το XBOX 360 και σε αναλυση 1080p ΠΕΤΑΓΕ. Τρομερη εικονα και κατι που μου αρεσε εξισου ηταν και ο πολυ καλος ηχος της απο το ενσωματωμενο ηχειο.
Για το mac mini το μονο που θα πω ειναι οτι δεν μπορω να βγαλω ασφαλες συμπερασμα λογω του οτι του ελειπαν ολα τα προγραμματα για να ρυθμιστει σωστα.
Οταν βαλαμε το Helios επαθα πλακα. Ουτε ενα κοληματακι στο upscaling σε 1080p. Τιμιοτατο για τα λεφτα του.

Παντως ο Σωτηροπουλος αν παρει XBOX360 προβλεπω να χωριζει. Εφτασε σε σημειο να εχει αποκοπει απο το περιβαλλον. Για να καταλαβετε τι εννοω των ρωταγα για HTPC επιτηδες και δεν εδινε σημασια.
Περασαμε παντως πολυ καλα.
Ακομη μια επιδρομη του AVClub ολοκληρωθηκε με επιτυχια.