AMTC DTHD290

Re: Απάντηση: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Νομίζω τον ξαναβρήκα, ο AMTC DTHD190U:
891586422.jpg

Τι παίζει με αυτόν. Πηγα ψαχνοντας τον 290 και βρήκα μόνο τον 190 (Careffour). Τον αντικαθιστά; Αρα νεότερος; Και γιατί μικρότερο νουμεράκι τότε; Οι firmware "ματσακουλιές" μας θα παίζουν όπως και στον 290;

Το Careffour είναι μοναδική επιλογή για μένα και αν κάποιος μπορούσε να με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα πολύ.

Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Δεν ξέρουμε τι παίζει είναι η αλήθεια. Μόνο ότι είναι του ίδιου κατασκευαστή με τον 290.

Το μικρότερο νουμεράκι είναι κάτι που το συνηθίζουν. Δες ως παράδειγμα τα ονόματα κάποιων chip (από το παλιότερο στο νεότερο):
ALi M3381->M3105
ALi M3602->M3601
Mstar 7828->7818

Όσον αφορά τις firmware «ματσακουλιές», πρέπει να βρεθούν δέκτες κλώνοι, και ως τώρα δεν γνωρίζω κάποιον.

Αν είναι μονόδρομος το Careffour, τότε ή περιμένεις μήπως φέρουν κάποιο μοντέλο που να γνωρίζουμε περισσότερα ή... μας λες αν σε ικανοποιεί όπως ικανοποίησε ο 290 τους κατόχους του.
Κι αν μπορείς, ρώτα στην υποστήριξη του Careffour αν υπάρχει κάποια αναβάθμιση λογισμικού.

Η αλήθεια είναι ότι το "media player" κομμάτι δεν το χρειάζομαι, αλλά αν δε το πειράξεις λίγο, τι πλάκα έχει..;

Θα κάνω μια προσπάθεια να βρω τον 290 (αν κάποιος τον έχει δει σε κάποιο careffour στην Αττικη, ας βάλει μια φωνή), αλλιώς θα πάρω τον 190 και θα ανοιξω ένα νέο thread να "παίξουμε".

Επίσης αν κάποιος έχει καμια πρόταση για κάποιο άλλο careffourομοντέλο, παρακαλώ να μου το πει (έστω πμ για να μην κανουμε hijack το thread)

...αλλά αν δε το πειράξεις λίγο, τι πλάκα έχει..;

...αλλιώς θα πάρω τον 190 και θα ανοιξω ένα νέο thread να "παίξουμε".

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι! :music-smiley-005:

Και στο carrefour στη λεωφορο Αθηνων τον εχει 29 ευρω. Το γραφω επειδη δεν το εχει σε καποιο φυλλαδιο και δεν ξερω αν το εχει σε ολα παρολο που ειδα πιο πανω οτι τοσο το εχει και στην Πατρα.

Απο εκεί σήμερα τον τσίμπησα κι εγώ σε αυτή την τιμή (ευχαριστώ GREENLAND).

Απο την κούτα του:

SW Version: 174577.00203.1
HW Version: 5007.2839.1

Έβαλα το firmware του XORO HRT 7500. Στην πρώτη μου προσπάθεια, απέτυχα. Το μηχανάκι έβγαλε ένα LOADING DATA σε μπλε οθόνη και μετά απο λίγο bootαρε σε AMTC πάλι. Αντικατέστησα το FAT32 στικακι με ενα FAT, έκανα τα ίδια και δούλεψε μια χαρά. Τώρα:

HRT7500
268074.110318.2
5007.2818.1

Το τηλεκοντρόλ του, το αντικατέστησε το Harmony 600 μου. Η Logitech έχει στην βάση της και το XORO HRT 7500, αλλά και το AMTC DTHD290! :grinning-smiley-043
Τώρα πια σημαδεύω το ταβανι. Μακάρι να υπήρχε κουμπί να σε πηγαίνει κατευθείαν στο USB (όπως στον CA MicroHD). Το χω συνηθίσει...

EPG ελληνικό παντού (ΕΡΤ & DIGEA).

Κάπου διάβασα για αναγκη μετατροπής απο ANSI σε UTF8 των υποτίτλων για τα Ελληνικά. Στο XORO HRT 7500 firmware, ΔΕΝ ισχύει (δεν θυμάμαι για που είχε γραφτει, ίσως να ήταν για το μαμα). Δείχνει και ANSI και UTF8 μια χαρα.

H info μπάρα είναι όντως εκνευριστικά επίμονη. Μάλλον θα προσπαθήσω να πάω σε STRONG, αφου εκεί ρυθμίζεται ο χρόνος παραμονής... Απ' οτι διάβασα εδώ, αυτή είναι η βασική βελτίωση που προσφάρει το STRONG σε σχέση με το XORO.

Re: Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Ναι, το ξέρω αλλά αυτό σημαίνει ότι χρειάζομαι 2 κουμπιά για να αλλάξω κανάλι... Δεν ξέρω τι είναι πιο εκνευριστικό.

Σκέφτομαι, για αυτό και μόνο το λόγο, να εγκαταλειψω το xoro και να πάω σε strong. Υπάρχει κάτι που μπορεί να χάσω; Έχει εντοπίσει κανεις κάτι που να υπάρχει στο xoro και να λείπει από το strong;

Απάντηση: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

To τηλεκοντρόλ του AMTC δεν έχει το κουμπί REC όπως και το κουμπί USB. Άρα και ο κωδικός του δεν έχει τα κουμπιά αυτά. Τα τηλεκοντρόλ των κλώνων όμως έχουν τα δύο αυτά κουμπιά. Αφού το Harmony έχει κωδικούς από άλλους κλώνους ψάξε μήπως υπάρχουν τα κουμπιά αυτά σε κωδικό κλώνου.
To μόνο που υπάρχει στο XORO αλλά όχι στο Strong, είναι στο κουμπί info ο XORO έβγαζε και περίληψη υπόθεσης σε όλα τα προγράμματα, αλλά ο Strong βγάζει μόνο στην ΕΡΤ και όχι στην Digea. Σε αυτά τα κανάλια πρέπει να πηγαίνεις στο EPG για να βλέπεις την περίληψη. Σε όλους τους άλλους τομείς το Strong υπερκαλύπτει το XORO. Εγώ είδα και μια ελάχιστη διαφορά σε λήψη και ποιότητα εικόνας υπέρ του XORO, αλλά πολύ οριακά και αυτό είναι επίσης θέμα αντίληψης και συνθηκών. Μπορεί να μην δεις διαφορά. Εγώ πάντως εδώ και καιρό έχω επιλέξει το Strong.

Re: Απάντηση: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Καλησπέρα και από μένα Τον απέκτησα κι εγώ στα 29 ευρώ (carrefour Νέας Ιωνίας), αλλά μου φαίνεται ότι θα τον γυρίσω γιατί στην αναπαραγωγή αρχείων mkv δεν βγάζει dts από την coaxial. Δεν περίμενα να κάνει downmix αλλά περίμενα να στέλνει το σήμα στην coaxial και να ακούω από τον ενισχυτή (που έχει HDMI). Έχω δοκιμάσει firmware Strong και Xoro. Μήπως κάποιος έχει καταφέρει να βγάλει ήχο dts από το μηχανάκι;

Last edited:

Επειδή πολλοί «λυσάνε» να βρουν έναν δέκτη σταθερό και αξιόπιστο που ταυτόχρονα να έχει δυνατότητες πολυμέσων, ίσως αξίζει να τον κρατήσεις για κάποιον φίλο ή συγγενή. Κρίμα να πάρει τέτοιο μηχάνημα κάποιος παππούς...

Βεβαιώσου ότι η ρύθμιση της ψηφιακής εξόδου είναι στο RAW (πιθανότατα το έχεις κάνει, αλλά το λέω μήπως σου ξέφυγε μια στις χίλιες).

Επειδή πολλοί «λυσάνε» να βρουν έναν δέκτη σταθερό και αξιόπιστο που ταυτόχρονα να έχει δυνατότητες πολυμέσων, ίσως αξίζει να τον κρατήσεις για κάποιον φίλο ή συγγενή. Κρίμα να πάρει τέτοιο μηχάνημα κάποιος παππούς...

Βεβαιώσου ότι η ρύθμιση της ψηφιακής εξόδου είναι στο RAW (πιθανότατα το έχεις κάνει, αλλά το λέω μήπως σου ξέφυγε μια στις χίλιες).

Και όμως μου ξέφυγε :bang: σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Άκουσα dts και δεν μπορώ να έχω πια παράπονο (για 29 ευρώ). Θα μείνει σπίτι.

Γεια σας και συγνώμη αν αυτό που θα ρωτήσω έχει ήδη απαντηθεί, ή αν σας φανεί "χαζό":

Δεν έχω τον AMTC, έχω όμως έναν κλώνο του, τον Croner, στον οποίο έχω ήδη περάσει το firmware του xoro. Απ' ότι κατάλαβα, αν περάσω στον αποκωδικοποιητή το firmware του strong θα μπορώ να μειώσω το χρόνο παραμονής της μπάρας πληροφοριών στην οθόνη (το κουμπί για εγγγραφή δεν με πολυενδιαφέρει προσωπικά, διότι ο croner έχει στο τηελεχειριστήριο το κουμπί rec).

Θα ήθελα όμως, πριν το κάνω, να σιγουρευτώ ότι ο croner είναι 100% συμβατός, και δε θα μου παρουσιάσει προβλήματα ή ασυμβατότητες αν του περάσω το strong. Αν μπορείτε, δώστε μου μια απάντηση, ειδικά αν κάποιος έχει και αυτός croner και ξέρει "από πρώτο χέρι" τι ισχύει.

Ευχαριστώ

Αφού έχει και δουλεύει χωρίς πρόβλημα με το λογισμικό XORO δεν βλέπω λόγο να μην δέχεται το λογισμικό Strong. Και εμείς στα δικά μας μηχανήματα, αν και δεν είναι Croner, πάνω στο λογισμικό XORO βάλαμε το Strong. Αφού δουλεύει με το ένα θα δουλεύει και με το άλλο.

ΟΚ,, σε ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω λοιπόν

Μετά από ερώτηση του φίλου talos έκανα κάποιες δοκιμές εγγραφής με το λογισμικό Strong. Είδα κάτι άσχημο που δεν είχα προσέξει. Κατά την διάρκεια εγγραφής δεν μπορείς να αλλάξεις κανάλι βάζοντας άλλο κανάλι από την ίδια τετράδα. Πρέπει να σταματήσει η εγγραφή για να αλλάξει κανάλι. Δεν το είχα προσέξει γιατί έχω άλλον δέκτη και αφήνω τον έναν να γράφει και βλέπω από τον άλλον. Άσχημο αυτό. Δεν θυμάμαι τι κάνει το λογισμικό XORO σε αυτήν την περίπτωση, αλλά δεν θυμάμαι να κάνει κάτι τέτοιο.

συγνωμη παιδια να μη ανοιξω νεο θεμα εχω AMTC DTHD290 με χορο κ ειναι κορυφη,αλλα κ εναν AKAI STB 8309 DUR HD που κατι επαθε δε δειχνει εικονα κ δε δεχεται εντολες μενει σε ενα καναλι αλφα κ εχει μονο ηχο που μπορω να βρω firmware θα με σωζατε.

Δεν ξέρω αν το πρόβλημα του AKAI είναι ξαφνικό πρόβλημα λογισμικού ή κάτι άλλο. Γιατί είναι λίγο περίεργο σύμπτωμα. Πάντως αν θες λογισμικό ο AKAI σου μάλλον είναι κλώνος του F&U DTR2205. NEC επεξεργαστής και ίδιο τηλεκοντρόλ με τον F&U. Αλλά και στο παρελθόν έχει γίνει αλλού κουβέντα για το αν είναι κλώνοι, και ο γκουρού του forum στην κατηγορία talos_2002 νομίζω είχε μία ένσταση για το αν είναι τελικά κλώνοι. Περίμενε και την απάντηση του talos μήπως ξέρει καμιά λεπτομέρεια που αλλάζει την απάντηση. Αν είναι όντως κλώνοι πήγαινε στο thread του F&U DTR2205 που υπάρχουν τα λογισμικά.

to θεμα ειναι πως να το περασω δε δεχεται εντολες ουτε απο τηλεκοντρολ ουτε απο τα κουμπια δεν εχουν κ rs232 αυτα βρε παιδι μου αν καποιος εχει το firmware ας το δωσει σε pm,τωρα για το antc 290 εχω δει οτι μερικα usb στικακια δε τα αναγνωριζει k ntfs k fat ,τα emtec τα παιζει καμπανα full hd mkv(με hοrο) μερικα στικακια ομως μουλαρωνει μηπως φταει το clas1, 2, 3, 4 το λεω αυτο μη αγορασουμε στικακια 32gb κ πανε χαμενα,μια φορα για τα λεφτα του ειναι το καλυτερο ,περιμενω κ ενα edision triton +hd σα εταιρια ειναι καλη ειχα δεκτη δορυφορικο παλια κ βγηκε σκυλι ,αυτα ειναι για τους γονει μου αλλωστε εγω εχω dm800hd με usb dvt crypto100 combo δηλαδη κ κανω τα παντα ευχαριστω παντως παιδια.

Μετά από ερώτηση του φίλου talos έκανα κάποιες δοκιμές εγγραφής με το λογισμικό Strong. Είδα κάτι άσχημο που δεν είχα προσέξει. Κατά την διάρκεια εγγραφής δεν μπορείς να αλλάξεις κανάλι βάζοντας άλλο κανάλι από την ίδια τετράδα. Πρέπει να σταματήσει η εγγραφή για να αλλάξει κανάλι. Δεν το είχα προσέξει γιατί έχω άλλον δέκτη και αφήνω τον έναν να γράφει και βλέπω από τον άλλον. Άσχημο αυτό. Δεν θυμάμαι τι κάνει το λογισμικό XORO σε αυτήν την περίπτωση, αλλά δεν θυμάμαι να κάνει κάτι τέτοιο.

Είσαι σίγουρος; Δοκίμασα με το ERTHD. Καθώς έγραφα απο εκεί άλλαξα χωρίς πρόβλημα σε ΝΕΤ ΕΡΤ1. Η εγγραφή συνεχισε κανονικά. Έχω το τελευταίο Strong.

Ναι. Δεν το είχα δοκιμάσει παλιά. Τώρα το δοκίμασα. Έγραφα και πάτησα ch+ για να πάω σε άλλο κανάλι της τετράδας και μου έβγαζε παράθυρο: Θέλετε να σταματήσει η εγγραφή; Ναι, Όχι. Αν πάταγα όχι τότε δεν γινόταν τίποτα. Συνεχιζόταν η εγγραφή. Αν πάταγα ναι τότε σταμάταγε η εγγραφή και πήγαινε σε άλλο κανάλι. Δεν θυμάμαι τώρα τι έγραφα, πάντως ήταν Digea. Μάλλον κάτι στον ΑΝΤ1. Το δοκίμασα πολλές φορές και γινόταν πάντα το ίδιο. Και εγώ έχω το τελευταίο Strong που υπάρχει στην σελίδα της Strong.