Basika tha eprepe na rwtas me ti enisxytika akouei o Petropolos sto studio tou ta Hermes V2.
Kai me ti kalwdia...
Είπα πως θέλω "περισσότερη μαγεία". Αυτό σημαίνει πως όσοι φίλοι συμφορουμίτες έχουν εμπειρία από σχετικά συστήματα ή μηχανήματα να την καταθέσουν ή ακόμα πως ξεπέρασαν κάποια προβλήματα με αυτά, όπως πχ είπε ο Magellan. Αλλά πάλι δυσκολεύομαι να ενστερνιστώ τη λογική "ΚRELL ή τίποτα" για να τραγουδήσει ο ΕΡΜΗΣ.
Καλά μην το παίρνεις και για τυφλοσούρτη, η ΚRELL ή τίποτα!
Μια προσωπική εμπειρία έγραψα μιας και δεν ανέφερες κάποιο χρηματικό όριο
και η κουβέντα πήγε στην αντικατάσταση τελικού σταδίου.
Εξ άλλου αν θυμάσαι, την εποχή που πήρες
τον Ερμή ήμουν στο ψάξιμο για όλα τα κομμάτια του συστήματος.
Απλά είναι το ηχείο τέτοιο που ότι του δίνεις το δέχεται με ευχαρίστηση
και στο επιστρέφει ξεδιπλώνοντας τις αρετές του.
Καλά μην το παίρνεις και για τυφλοσούρτη, η ΚRELL ή τίποτα!
Μια προσωπική εμπειρία έγραψα μιας και δεν ανέφερες κάποιο χρηματικό όριο
και η κουβέντα πήγε στην αντικατάσταση τελικού σταδίου.
Εξ άλλου αν θυμάσαι, την εποχή που πήρες
τον Ερμή ήμουν στο ψάξιμο για όλα τα κομμάτια του συστήματος.
Απλά είναι το ηχείο τέτοιο που ότι του δίνεις το δέχεται με ευχαρίστηση
και στο επιστρέφει ξεδιπλώνοντας τις αρετές του.
Όχι δα, υπάρχει και η Jeff Rowland.
Μια πολύ καλή λύση για αρχή και χωρίς να χρειαστεί να επενδύσεις μεγάλο κεφάλαιο είναι ο ολοκληρωμένος TRV-35SE της Tri(ode) που είναι εξαιρετικός και made in Japan.
45 'γεμάτα' Wattάκια, άφθονο τσαμπουκά, σωστή τονικότητα και μεσαία περιοχή που θα ζήλευαν μεγάλες λάμπες.
Και το κυριότερο... η τιμή του είναι κάτω από 2.000 ευρώ.
Αξίζει να δοκιμάσεις.
Εκτενή παρουσίαση αν σε ενδιαφέρει έχω κάνει στο τρέχων τεύχος του Ήχου.
Ενδιαφέρουσα εταιρεία και παρουσιάζεις κι εσύ...
Θα με κάνεις να πάω να πάρω τον "Ηχο",μετά απο πολύ μεγάλο διάστημα αποχής![]()
Χριστόδουλε (αν μου επιτρέπεις τον ενικό), μήπως αν δοκίμαζες κάτι σε βαρβάτο ICEpower; Τα τελικά της belcanto ή Jeff Rowland, φερ' ειπείν;
Κάνε μια δοκιμή (νομίζω δε θα αρνηθούν να σου δανείσουν κάτι), ποτέ δεν ξέρεις.
Μια πολύ καλή λύση για αρχή και χωρίς να χρειαστεί να επενδύσεις μεγάλο κεφάλαιο είναι ο ολοκληρωμένος TRV-35SE της Tri(ode) που είναι εξαιρετικός και made in Japan.
45 'γεμάτα' Wattάκια, άφθονο τσαμπουκά, σωστή τονικότητα και μεσαία περιοχή που θα ζήλευαν μεγάλες λάμπες.
Και το κυριότερο... η τιμή του είναι κάτω από 2.000 ευρώ.
Αξίζει να δοκιμάσεις.
Εκτενή παρουσίαση αν σε ενδιαφέρει έχω κάνει στο τρέχων τεύχος του Ήχου.
Θα συμφωνησω μαζι σου σε αυτο, ευτυχως δε συμβαινει με ολες τις αντιπροσωπειες. Οπως θα συμφωνησω οτι το 99% των High End μηχανηματων ειναι ακριβα, σωστη η επιλογη μεταχειρισμενων.... Mόνο που αδυνατώ να δεχτώ τη λογική των αμερικάνικων προϊόντων που τα αγοράζουμε στην Ευρώπη με τρελό καπέλο πράγμα που η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου δεν δικαιολογεί ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Γιατί να μην πάω το ταξιδάκι μου αν είναι έτσι μέχρι εκεί, να τα βάλω στη μασχάλη (τρόπος του λέγειν) και να επιστρέψω?
Θα συμφωνησω μαζι σου σε αυτο, ευτυχως δε συμβαινει με ολες τις αντιπροσωπειες. Οπως θα συμφωνησω οτι το 99% των High End μηχανηματων ειναι ακριβα, σωστη η επιλογη μεταχειρισμενων.
Στο θεμα που εχεις ανοιξει ειναι δυσκολες οι οποιες προτασεις γιατι ολοι εχουμε διαφορετικους χωρους ακροασεις, διαφορετικα αυτια και διαφορετικα κριτηρια. Κατι που εγω θεωρω μαγικο εσενα μπορει να σου φαινεται μετριο.
Εγω απο το συστημα σου θα πεταγα (πουλαγα) τα 2 phono stages και τη goldring 1042 για αρχη. Σε δευτερη φαση θα πεταγα ολο το digital συστημα, θεωρω υπερβολικο το χωρο που πιανει και τα καλωδια που χρειαζονται για τις συνδεσεις σε σχεση με την αποδοση του. Γενικα θεωρω ολα τα "κολπα" της Musical Fidelity με τα buffer & τροφοδοτικα δεν εχουν δωσει τα αναμενομενα αποτελεσματα. Η γνωμη που εχω δεν ταιριαζει στην High End κατηγορια αλλα δε θα εδινα πολλα χρηματα για ψηφιακη πηγη, εχουν αλλαξει πολλα τα τελευταια χρονια και αλλαζουν καθημερινα στα ψηφιακα. Αντιθετα θα εδινα χρηματα για ποιοτικα phono stages (διαφοροποιουν πολυ τον ηχο) και μια διαφορετικη ηχητικα κεφαλη απο την 17d3, π.χ. μια Ortofon. Πρωτα απ'ολα θα φροντιζα οι κεφαλες να ταιριαζουν με τεχνικα χαρακτηριστικα με τους βραχιονες, δηλαδη οι βραχιονες να μπορουν να παρουν το 100% απο τη κεφαλη.
Τα ενισχυτικα σου δε τα εχω ακουσει ενω τα ηχεια δεν ειναι του γουστου μου χωρις να τα θεωρω κακα. Απο Α.S. μονο οι Αιολοι μου αρεσουν λογω των υπεροχων μεγαφωνων, ειναι δυσκολο καποιος να μη φτιαξει καλο ηχειο με τα συγκεκριμενα μεγαφωνα.
Θα προτεινα να ορισεις budget και να κανεις τις αλλαγες μια-μια. Επισης αφου σου αρεσουν τοσο τα ηχεια, να τα κρατησεις και να στησεις επανω τους το συστημα. Θεωρω οτι τιποτα δεν αλλαζει τον ηχο οσο η αλλαγη ενος ηχειου. Επισης ειμαι απο αυτους που ακουνε αλλαγες χροιων με τα καλωδια, η πολυ μικρη μου εμπειρια μου εχει δειξει πρωτα τα καλωδια ηχειων, μετα interconnects, μετα ρευματος.
Καλη τυχη, ειναι ωραια η αναζητηση...![]()
... Από την άλλη σκεπτόμενος τα χρήματα που στερώ από τη δισκοθήκη μου προς όφελος του συστήματος φλερτάρω έντονα με τη σκέψη να στραφώ σε ένα σύστημα value for money πιθανότατα Ελληνικό, ίσως custom made με μελλοντικά περιθώρια αναβάθμισης. Εξ όσων γνωρίζω υπάρχουν πανάξιοι άνθρωποι εκεί έξω που η αγάπη τους για αυτό που κάνουν περνά και από την ικανοποίηση του πελάτη ξεπερνώντας την τυπική σχέση "μετά την απομάκρυσνη εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται".
Καθαρά προσωπική άποψη, αλλά εάν θες "μαγεία" πολύ δύσκολο με τον Ερμή.Θα ξεκινούσα από ηχείο.Αλλά εάν είσαι ερωτευμένος...![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.