Αν οι εξωγήινοι επικοινωνήσουν μαζί μας, τι πρέπει να απαντήσουμε;

στην τελευταια περιπτωση υπαρχει και η αισιοδοξη πλευρα.
αν οι τυποι αναπνεουν οτι και εμεις, πινουν οτι και εμεις, τρωνε πανω κατω οτι και εμεις, τοτε ισως εχουν την τεχνολογια να ελεγξουν το κλιμα και τις βροχοπτωσεις ανα την υφηλιο και ετσι ισως ειναι σε θεση να πρασινισουν ολες τις ερημους της γης.
φανταζεστε καλλιεργασιμες εκτασεις που θα'χουμε επιπλεον; στην σαχαρα και στη μεση ανατολη μονο να γινει αυτο, φτανει να τραφει ενας γαλαξιας που λεει ο λογος..
και που ξερετε; μπορει να ειναι και στα γουστα μας εμφανισιακα. ο κοσμος σχετικα ευκολα θα συνηθισει την υπαρξη τους και την κοινη συμβιωση με μας, πεινα και 3ος κοσμος..τελος, ...
ασε που οι ηγεσιες των μεγαλων δυναμεων θα αναγκαστουν να τα βρουν μεταξυ τους, λεφτα απο κοινου μονο για την προστασια απο αστεροειδεις, τερμα και οι θρησκευτικοι πολεμοι, (θα μας πουν αυτοι αν υπαρχει Θεος, μεχρι και ο isis θα τους πιστεψει νομιζω), πολεμοι για το νερο, τελος και αυτοι..
δεν νομιζω ντε και καλα να πρεπει εμεις να πεθανουμε για να ζησουν αυτοι.. πιθανον να μπορουν να γινουν ετσι τα πραγματα χωρις να ανοιξει μυτη...

Νομίζω πως θα υπάρξουν αγεφύρωτα χάσματα συνεννόησης. Άντε να τους πείσεις για το ακριβό καλώδιο που αγόρασες ή την αξία του Ταρκόφσκι.
Και αφού δεν θα συμφωνούν μαζί μας μετά θα τους βαφτίσουμε εχθρούς της ανθρωπότητας. Δράμα σου λέω. :flipout:

https://www.youtube.com/watch?v=z_trSIBCgF0

τι αγχωνεστε ρε παιδια;
Δυο ''ειδη'' εξωγηινων υπαρχουν.
Οι πολυ εξελιγμενοι,αυτοι που ηδη εδω και χιλιαδες χρονια μας επισκεπτονται και αυτοι που εχουν περιπου το δικο μας τεχνολογικο επιπεδο.
Οι τελευταιοι,απ'τη στιγμη που προσπαθουν να επικοινωνησουν με ραδιοσηματα,ειναι εντελως ακινδυνοι.
Οι πρωτοι,αν ηταν επικινδυνοι,θα το ξεραμε ηδη.
Τα πραγματα ειναι απλα,αν φτασουμε σε καποιο ικανοποιητικο επιπεδο ως ειδος,τοτε οι πολυ προηγμενοι,θα ''σκασουν'' μυτη.
Το υπογραφω απο τωρα.

στην τελευταια περιπτωση υπαρχει και η αισιοδοξη πλευρα.
αν οι τυποι αναπνεουν οτι και εμεις, πινουν οτι και εμεις, τρωνε πανω κατω οτι και εμεις, τοτε ισως εχουν την τεχνολογια να ελεγξουν το κλιμα και τις βροχοπτωσεις ανα την υφηλιο και ετσι ισως ειναι σε θεση να πρασινισουν ολες τις ερημους της γης.

Ακόμη και έτσι να είναι, μόλις δουν τι έχουμε κάνει στον πλανήτη μάλλον θα μας σκοτώσουν για να σταματήσουμε να καταστρέφουμε το περιβάλλον που αποφάσισαν να κατοικήσουν.
Στην πιο πιθανή περίπτωση να μην αναπνέουν ότι εμείς ή πιο απλά να μην μας μοιάζουν καν και εμείς να τους φαινόμαστε νοστιμότατοι;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε στο πιο έξυπνο νήπιο που ξέρετε για να του μιλήσετε περί κβαντομηχανικής;
Μόνο την ευφυΐα αυτών που μας κυβερνάνε να δουν και δεν θα μπουν καν στον κόπο.
Σκέψου να σκάσει μητρικό πλοίο στην Ελλάδα και να ζητήσει να δει τον αρχηγό μας.
Και να τους στείλουμε τον Αλέξη.
Ή τον Κούλη.

We will die!!!

Ακόμη και έτσι να είναι, μόλις δουν τι έχουμε κάνει στον πλανήτη μάλλον θα μας σκοτώσουν για να σταματήσουμε να καταστρέφουμε το περιβάλλον που αποφάσισαν να κατοικήσουν.
Στην πιο πιθανή περίπτωση να μην αναπνέουν ότι εμείς ή πιο απλά να μην μας μοιάζουν καν και εμείς να τους φαινόμαστε νοστιμότατοι;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε στο πιο έξυπνο νήπιο που ξέρετε για να του μιλήσετε περί κβαντομηχανικής;
Μόνο την ευφυΐα αυτών που μας κυβερνάνε να δουν και δεν θα μπουν καν στον κόπο.
Σκέψου να σκάσει μητρικό πλοίο στην Ελλάδα και να ζητήσει να δει τον αρχηγό μας.
Και να τους στείλουμε τον Αλέξη.
Ή τον Κούλη.

We will die!!!

Ο Αρχγηος μας επισημως είναι ο Πακης για την ώρα, και προβλέπεται διάδοχος του να είναι ο Καραμανλής. Έχεις δίκιο.

We will die!!!!!

Δεν είστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
Κοινωνικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά..
Σκεφτείτε πόσα στερεότυπα χιλιετιών θα καταρρεύσουν.
Η επαφή θα πρέπει να γίνει με τους ευφυέστερους της φυλής σας και όχι με πολιτικούς και στρατιωτικούς.
Θα χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια.

Σε διαφορετική περίπτωση:

Hegh SoH

Επειδή κάποιοι ήδη
View attachment 162937
όταν θα είμαστε ηθικά, ψυχολογικά, πνευματικά και κοινωνικά έτοιμοι να το αποδεχθούμε, θα ψηφιστεί τότε και το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ μας?

Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα επικοινωνήσουν, τουλάχιστον όχι όπως το φανταζόμαστε με ξαφνική εμφάνιση μητρικού σκάφους ή με ραδιοεκπομπή. Εξάλλου πιστεύω ότι δεν υπάρχουν άλλα είδη νοημοσύνης με διαφορετική μορφή απ τη δική μας, είμαστε ένας κρίκος στην αλυσίδα εξάπλωσης του ανθρώπινου είδους στη συγκεκριμένη μορφή σε όλο το σύμπαν και κάποια στιγμή που θα το καταλάβουμε αυτό καθώς και τον σκοπό μας θα είμαστε έτοιμοι και τεχνολογικά να το πραγματοποιήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας. Το πιο πιθανό είναι να επικοινώνησαν χιλλιάδες χρόνια πριν και να μας "προγραμμάτισαν" ώστε να φτάσουμε σ αυτό το σημείο καθώς και για μελλοντική επικοινωνία και συνάθροιση όλων των επιτυχημένων αυτών πολιτισμών.

Παντως ...

η αντιστοιχηση DNA ανθρωπου με χιμπατζη (η ακομα και πατατα) και μαλιστα ποσοστιαια ειναι ολιγον θολη (ως συγκριση).
Τι ακριβως συγκρινουν οι γενετιστες (η τελωσπαντων, ο Ντε Γκρασε στην αναφορα του για 1% διαφορα του DNA
αναμεσα στον ανθρωπο και τον χιμπατζη) ? Το μηκος της σκαλας του DNA .... η το πληθος διακριτων χρωμοσωματων ?
Στον ανθρωπο τα χρωμοσωματα ειναι 46 ..... ΟΜΩΣ .... στο ελατο η σκαλα του DNA ειναι ΕΠΤΑΠΛΑΣΙΑ σε μηκος
(με μολις 12 χρωμοσωματα). Για την ακριβεια, εαν το μεγαλυτερο (μακρυτερο) γονιδιωμα κανει την διαφορα, το ελατο
μπορει να μην εχει IQ (...) αλλα ανηκει στους ΠΙΟ επιτυχημενους οργανισμους στην εξελικτικη ιστορια του πλανητη
(με πανω απο 150 εκατομμυρια ετη διαδρομη !!!!).

Πρεπει να μας πει καποιος ΠΩΣ συγκρινουν γονιδιωματα ... γιατι ουτε τα ιδια μηκη εχουν (αρα και γενετικο υλικο)
ουτε το ιδιο πληθος χρωμοσωματων.

Re: Απάντηση: Αν οι εξωγήινοι επικοινωνήσουν μαζί μας, τι πρέπει να απαντήσουμε;

Η επαφή θα πρέπει να γίνει με τους ευφυέστερους της φυλής σας και όχι με πολιτικούς και στρατιωτικούς.

Σαν τον συχωρεμένο τον Stephen ας πούμε;
Ξέρεις τι είχε πει για τους εξωγήινους ε;

Το έχω γράψει πολλές φορές ως τώρα, γράψε το και εσύ μία φορά.
Ο Κώστας έκανε ήδη εικόνα στο μυαλό του τον Πάκη να μιλάει με τον αρχηγό των εξωγήινων. :flipout:

pav-3.jpg

Νομίζω οτι πρέπει να θεωρείται σίγουρο οτι αν καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με εξωγήινους, θα πρόκειται για πιο εξελιγμένο τεχνολογικά πολιτισμό απο τον δικό μας. Κι αυτό γιατί εμείς μόλις τώρα αναπτύξαμε ικανότητα εκπομπής σήματος. Οποιοσδήποτε πολιτισμός τεχνολογικά κατώτερος απο εμάς, απλά δεν μπορεί να εκπέμψει σήμα. Αρα, ότι βρούμε μπροστά μας στο μέλλον, αν υποθέσουμε οτι έχουν "ανθρώπινα" χαρακτηριστικά όπως πχ. ο ανταγωνισμός και η επιβολή κυριαρχίας, θα είναι πολύ δυνατότερο απο εμάς και πιθανότατα με διαφορετικές ανάγκες, ενώ ίσως θα έχει και διαφορετικές προθέσεις και προσδοκίες απο μια επαφή με εμάς.
Επίσης, τίποτα δεν μας εξασφαλίζει οτι θα τους βρούμε εμείς πριν μας βρουν αυτοί. Αυτό εξαρτάται απο την μορφή που γίνεται η έρευνα απο τις δύο (ή περισσότερες) πλευρές.

Στα σοβαρά τώρα:

Πριν από κάποια χρόνια είχα πάει σε διάλεξη ενός επιστήμονα που δουλεύει στο SETI. Είχε διάφορα τεχνικά θέματα, ας πούμε πως να ξεχωρίσει κανείς ένα σήμα από το θόρυβο (που δεν είναι καθόλου μα καθόλου απλό). Μεταξύ άλλων, στα στατιστικά πόσοι πλανήτες υπάρχουν, πόσο χρόνο χρειάζεται η ζωή να αναπτυχθεί κλπ ... πέταξε και την ΒΟΜΒΑ:

Οι πολιτισμοί που έχουν επιβιώσει, είναι κατά μέσο όρο 1 δις χρόνια παλιότεροι από το δικό μας!!!

Οπότε... τι να πει κανείς;... Αν ο ανθρώπινος πολιτισμός επιβιώσει για ένα ακόμη δισεκατομμύριο χρόνια (!) το τι τεχνολογία και τι γνώσεις θα έχουμε τότε δεν μπορούμε ούτε να το φανταστούμε σήμερα... Ίσως να μην είμαστε πια το ίδιο είδος πλέον...

Εγώ πάντως είμαι κατά της γραμμικότητας στην εξέλιξη. Θεωρώ επίσης πως σε ετούτον τον πλανήτη υπήρξαν και πιο προηγμένοι πολιτισμοί απο τον δικό μας. Προσωπική πεποίθηση φυσικά.

Εγώ πάντως είμαι κατά της γραμμικότητας στην εξέλιξη. Θεωρώ επίσης πως σε ετούτον τον πλανήτη υπήρξαν και πιο προηγμένοι πολιτισμοί απο τον δικό μας. Προσωπική πεποίθηση φυσικά.

δεν το ασπαζομαι Νικο. ποτέ δεν υπηρξε παγκοσμιοποιηση στο παρελθον οπως τωρα. που κολλαει αυτο; ξερεις ειμαι σιγουρος.
ποτε στο παρελθον δεν υπηρχαν τα υλικα που υπαρχουν σημερα. υλικα που δεν "λιωνουν" δεν διασπωνται πρακτικα. αυτα που καποιοι στο μελλον θα "ανακαλυψουν" και ευκολα θα καταλαβουν απο τι προερχονται και ποιοι τα φτιαξαν.
ασε που αυτο δεν χρειαζεται πια, γιατι η ιστορια γραφεται διαφορετικα.
εγω πιστευω οτι αν σε περιπτωση απειλης της γης απο μεγαλο αστεροειδη οπως στο μακρινο παρελθον, μπορεσουμε να το αποτρεψουμε, τερμα!! μονο η γιγαντωση του αστρου μας ειναι αυτο που μπορει να βαλει τερμα στον πολιτισμο μας.
και μην εχουμε αυταπατες.. αν υπαρχει προηγμενος εξωγηινος πολιτισμος, θα το μαθουμε μονο απο το "αποτυπωμα" τους. αν στειλουν κατι θα ειναι κατι που θα μπορει να μεινει ανεπαφο στο διαστημα για τεραστιο χρονο. δλδ αψυχο.
και φυσικα υπαρχει η σοβαρη πιθανοτητα να ειμαστε το μοναδικο νοημον ον στο συμπαν. οχι οτι η γη ειναι ο μοναδικος πλανητης με ζωη.. αυτο δεν το πιστευω. αλλα ο σημερινος ανθρωπος να ειναι μοναδικο δειγμα ευφυιας.
και αυτο ηταν καθαρα θεμα τυχης.. αν ο αστεροειδης που εξαφανισε τους δεινοσαυρους περνουσε ξυστα, αυτοι θα καναν κουμαντο ακομα! και αυτοι δεν ειχαν αναγκη να πανε στο διαστημα.., η εξελιξη τους σε αλλους τομεις αναπτυσσοταν.
(νυχια, δοντια, μεγεθος....)
ε.. τετοιοι εξωγηινοι "εχθροι" πιθανον να υπαρχουν πολλοι εκει εξω.
αλιμονο τους αν τους βρουμε..

Εκεί που καθόμουν να ξεκουραστώ, στο χωράφι, έρχεται μια μαύρη μικρή σαύρα σιγά σιγά προς το πόδι μου το νόμισε για δέντρο γιατί ήμουν τελείως ακίνητος. Μόλις πλησίασε πολύ, κούνησα το πόδι μου και έφυγε τρομαγμένη. Έκανε τις βόλτες της για μερικά μέτρα μετά από ένα λεπτό ξαναήρθε να ανέβει. Να μην πολυλογώ για μισή ώρα συνεχίστηκε αυτό. Ο εγκέφαλος της δεν κατέγραφε ούτε το σημείο, ούτε το γεγονός, ούτε τον χρόνο. 20-30 φορές επαναλαμβανόταν το ίδιο πράγμα. "Ξεχνούσε". Και επέμενε. Καλά η επιμονή είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ζωής. Και σκεφτόμουν πόσο μα πόσο μακριά είναι ένας εγκέφαλος από τον άλλο.

Ένα άλλο περιστατικό, ήταν 3 μεγάλα κυπαρίσια στην άκρη στο χωράφι που μόνο πρόβλημα δημιουργούσαν με τον ίσκιο τους. Άσχετος μέν καταστροφικός δε, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα τους. Αλυσοπρίονο και ρίχνω το πρώτο 10-15 μέτρα ύψος σείστηκε ο τόπος. Ένα δέος και μια εσωτερική στεναχώρια σαν να σκότωσα κάτι έμψυχο. Ένιωσα το συναίσθημα που νιώθεις όταν είσαι κοντά σε ένα ζώο που σφάζουν αν έχει καταλάβει κάποιος. Δευτερόλεπτα πριν δεν το σκεφτόμουν καν, ήταν σαν να ήρθε ένα μήνυμα θανάτου από ένα δέντρο προς εμένα. Κάποιος θα πει ήταν τύψεις ή αμφιβολίες ή οτιδήποτε εγώ αυτό που ένιωσα ήταν σαν να κάνεις μια παράνομη παρέμβαση στην φύση σαν να σκοτώνεις κάποιον άνθρωπο κάτι τέτοιο.

Αυτά να μη σας τρομάζω και πρωί πάντως είμαι σίγουρος ότι τα έμψυχα όντα, μεταδίδουν μηνύματα, βασικά ήθελα να γράψω, ότι αρχικά πρέπει να επικοινωνήσουμε με τα ζώα και τους άλλους έμβιους οργανισμούς και μετά να ψάξουμε να επικοινωνήσουμε με εξωγήινα. Θα μου πεις εδώ δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με σαύρα,επικοινώνησες με δέντρο;

Τι σχέση έχουν οι "προσωπικές πεποιθήσεις" του κάθε τυχαίου από μας; Σημασία έχει τι λέει η επιστήμη.