Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικά

Εγώ το έχω σε βάση της SSC η οποία πατάει σε ακίδες (όπως φαίνετε στη φωτό)
Κι εμένα μου έχει δώσει όλα αυτά που περιγράφεις και λίγο πιο προβολικά πρίμα.

Nα υποθέσω οτι και το καινούριο σε μαύρη λάκα θα το πάρεις εε;:a0210:
Πάντως μην τσιγκουνευτείς τα 150 περίπου ευρώ που στοιχίζει η φτηνή ανακαλωδίωση με sixtream κάντην απο την αρχή, θα σου δώσει βελτίωση πολύ μεγαλύτερη απο μια ακριβότερη κεφαλή, εε.. αφού έχεις και το φτηνό speed box βλέπεις αργότερα.
Μία κεφαλάρα που έχω ακούσει πάνω σε ανακαλωδιωμένο xpression και "έπαθα" είναι η orthophon rondo bronze.

Γνώμη μου αλλα στα παρελκόμενα επένδυσε τα περισότερα όποτε μπορέσεις σε phono αυτό το ρημάδι κουτάκι είναι κυριολεκτικά το "Dac" του πικάπ σου.

Last edited:
Nαι σωστά το μάντεψες, αν έχουν κάτι για τον π@@@σο επάνω τους τα project που τα θάβει είναι η καλωδίωση του βραχίονα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

To σασί του performance έχει μικρότερο πάχος απο το champion όχι μεγαλύτερο
To βασικό champion είναι λίγο φτηνότερο απο το performance αλλα χωρίς cmb και κεφαλή που αν τα προσθέσουμε 2190+680+350=3220 έρχεται λίγο ακριβότερα απο τα 2790 του performance με cmb και κεφαλή.
Απο πού κιως που είναι το champion level1 φθηνότερο;

Oι τιμές είναι απο το site του αντιπροσώπου.

εκτος και αν κοιταμε διαφορετικο σαιτ το σασι του τσαμπιον ειναι 30χλστ ενω του performance 40.
Οσον αφορα τις τιμες εκτος κι αν εγω δεν καταλαβαινω κατι σωστα την ιδια προσθεση που εκανες για το τσαμπιον πρεπει να κανεις και στο περφοφμανς ξεκινωντας απο τα 2790 απο οπου ξεκινα και το level 1.

Βεβαια μπορει και εγω να μην καταλαβαινω κατι.Ο Γιαννης μπορει να μας ξεκαθαρισει το τοπιο.
Σορρυ για το οφφ τοπικ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

εκτος και αν κοιταμε διαφορετικο σαιτ το σασι του τσαμπιον ειναι 30χλστ ενω του performance 40.
Οσον αφορα τις τιμες εκτος κι αν εγω δεν καταλαβαινω κατι σωστα την ιδια προσθεση που εκανες για το τσαμπιον πρεπει να κανεις και στο περφοφμανς ξεκινωντας απο τα 2790 απο οπου ξεκινα και το level 1.

Βεβαια μπορει και εγω να μην καταλαβαινω κατι.Ο Γιαννης μπορει να μας ξεκαθαρισει το τοπιο.
Σορρυ για το οφφ τοπικ...

Όχι φίλε μου το performance έχει 2790 με το cmb και την maestro πακέτο ενώ το champion έχει 2190 χωρίς cmb και κεφαλή ενώ η αναβάθμιση του σε level1 στοιχίζει επιπλέον 600ευρώ, αα! και το cmb έχει πλέον 500 ευρώ χωριστά όχι 350 που έχω βάλει στην πρόσθεση.

Αρα champion level1= 2790+500+680=3970 με την ίδια κεφαλή που δίνεται στο πακέτο του performance

Επίσης η λέξη platter σημαίνει πλατώ άρα οι διαστάσεις που σωστά δίνεις αφορούν το ακρυλικό πλατώ και όχι το σασί.
Ζητώ συγνώμη και εγώ με την σειρά μου για το off topic και επανέρχομαι στην τάξη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Eγώ νομίζω οτι ο Μιχάλης είναι σταθερός και σχεδόν αποφασισμένος, εμείς ξεφύγαμε με τα performance και τα Level1..

Καλημέρα σε όλους.
Όντως παιδιά....η αρχική μου ερώτηση ήταν αν αναβαθμιζω το Xpression ή με κάποια χρήματα παραπάνω, από αυτά που θα έδινα για αναβάθμιση, πάω στο 2-Xperience, πουλώντας φυσικά το Xpression. Δηλ. διαθέτω ένα μπάτζετ 400-500 ευρώ!
Πολύ ωραία όλα αυτά για clearaudio, μαγνητικά πηγάδια και levels....αλλά....
Πάντως αν κοίταγα για κάτι λιγο πιο ακριβό θα πήγαινα σε RPM 9.2
Νομίζω πως με τα πλατώ της clearaudio, όχι μόνο δεν θα ξένοιαζα, αλλά με τόσες αναβαθμήσεις που προσφέρει η clearaudio, συνέχεια θα είχα φαγούρα....οπότε δε.....

Για να ξεκαθαρισει το τοπιο. Εχουμε και λεμε. Το performance εχει και παχυτερο κατα 1cm σασι και παχυτερο πλατο! Η τιμη του champion με το cmb ειναι 1850 χωρις βραχιονα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή α

Nα υποθέσω οτι και το καινούριο σε μαύρη λάκα θα το πάρεις εε;:a0210:
Πάντως μην τσιγκουνευτείς τα 150 περίπου ευρώ που στοιχίζει η φτηνή ανακαλωδίωση με sixtream κάντην απο την αρχή, θα σου δώσει βελτίωση πολύ μεγαλύτερη απο μια ακριβότερη κεφαλή, εε.. αφού έχεις και το φτηνό speed box βλέπεις αργότερα.
Μία κεφαλάρα που έχω ακούσει πάνω σε ανακαλωδιωμένο xpression και "έπαθα" είναι η orthophon rondo bronze.

Γνώμη μου αλλα στα παρελκόμενα επένδυσε τα περισότερα όποτε μπορέσεις σε phono αυτό το ρημάδι κουτάκι είναι κυριολεκτικά το "Dac" του πικάπ σου.

Λάθος, σε χρώμα ξύλου θα το πάρω, ή σε cherry ή Wengewood, που είναι πιο σκούρο και στη φωτό τουλάχιστον φαίνετε πολύ ωραίο.
Όσο για την ανακαλωδίωση, εσύ λες από την αρχή ε?
Το είχα στο νού μου, αλλά όχι με το που το πάρω, τεσπα...βλέπουμε.
Την orthophon rondo bronze προτίνει και ο Μηχαήλος.
Ναι το phono θα είναι το πρώτο που θα αλλάξω, μετά όμως, αν και εδώ και λίγο καιρο που άλλαξα τις λάμπες του ταπεινού tube boxII με τις Golden Dragon, αρχίζει και μου αρέσει :guitarist:

Σιγά σιγά φίλε μου.
Πάρε πρώτα το πικάπ/κεφαλή σου και άσε το phono για αργότερα, να πάρεις κάτι να τελειώνεις με το θέμα.
Η ανακαλωδίωση αφαιρεί την κάπως θολή ηχητική υπογραφή που μου αρέσει να αποκαλώ πορτζεκτίλα ανεβάζοντας το πικάπ σε άλλη κατηγορία αναβαθμίζεσαι που αναβαθμίζεσαι, κάντο σωστά και ολοκληρωμένα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Πάντως αν κοίταγα για κάτι λιγο πιο ακριβό θα πήγαινα σε RPM 9.2

Θα άκουγες μια διαφορά απο αυτό που επέλεξες αλλα όχι ικανή να σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου.
Εκεί που τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ είναι στο 10άρι, φοβερό πικάπ και το καλύτερο της project κατ εμέ.

Καλημέρα σε όλους.
Νομίζω πως με τα πλατώ της clearaudio, όχι μόνο δεν θα ξένοιαζα, αλλά με τόσες αναβαθμήσεις που προσφέρει η clearaudio, συνέχεια θα είχα φαγούρα....οπότε δε.....

Σχετικά είναι όλα φίλε μου.

Σε τελική ανάλυση εσύ και μόνο εσύ καθορίζεις το μέγεθος, την συχνότητα και τον χρόνο της "φαγούρας" σου και όχι ο κατάλογος κάποιας εταιρίας.

Η αναβαθμίτιδα είναι ένα εύχαριστο συναίσθημα που εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε ασθένεια αν χάσει κανείς την αίσθηση του μέτρου και των πραγματικών αναγκών του.

Σιγά σιγά φίλε μου.
Πάρε πρώτα το πικάπ/κεφαλή σου και άσε το phono για αργότερα, να πάρεις κάτι να τελειώνεις με το θέμα.
Η ανακαλωδίωση αφαιρεί την κάπως θολή ηχητική υπογραφή που μου αρέσει να αποκαλώ πορτζεκτίλα ανεβάζοντας το πικάπ σε άλλη κατηγορία αναβαθμίζεσαι που αναβαθμίζεσαι, κάντο σωστά και ολοκληρωμένα.

Μα αυτό γράφω κι εγώ πιο πάνω, phono για μετά....από τη στιγμή που μου αρέσει με τις golden dragon.
Και ο 9cc Evolution χρειάζετε ανακαλωδίωση?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Σχετικά είναι όλα φίλε μου.

Σε τελική ανάλυση εσύ και μόνο εσύ καθορίζεις το μέγεθος, την συχνότητα και τον χρόνο της "φαγούρας" σου και όχι ο κατάλογος κάποιας εταιρίας.

Ακριβώς, επειδη την κανονίζω εγώ τη συχνότητα και το μέγεθος....αυτο είναι που με τρομάζει....:flipout::flipout::flipout:

Πριν προβούμε σε αναβάθμιση κάποιου "κρίκου" της "ηχητικής αλυσίδας" θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα τι μας λείπει ή τι δεν προσφέρει το ήδη υπάρχον.

Θα ήθελα να προτείνω στον topic starter εκτός από το να ακούσει τα πικάπ που του προτάθηκαν να ακούσει κι έναν καλύτερο ενισχυτή με τα ηχεία του.
Κάποιον πιο refined από αυτόν που έχει γιατί νομίζω ότι αυτό ψάχνει.
Η αναβάθμιση της αναλογικής πηγής μπορεί να αποκαλυψει αδυναμιες του υπάρχοντος ενισχυτή σε βάθος χρόνου.

Προτείνω να κάνεις μια ακρόαση των primare I30 ή Hegel H100.Γιατί θεωρώ τον advance "λίγο" για Χperience, ortofon rondo bronze και κάπoιο καλό phono.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII

Λάθος, σε χρώμα ξύλου θα το πάρω, ή σε cherry ή Wengewood, που είναι πιο σκούρο και στη φωτό τουλάχιστον φαίνετε πολύ ωραίο.
Όσο για την ανακαλωδίωση, εσύ λες από την αρχή ε?
Το είχα στο νού μου, αλλά όχι με το που το πάρω, τεσπα...βλέπουμε.
Την orthophon rondo bronze προτίνει και ο Μηχαήλος.
Ναι το phono θα είναι το πρώτο που θα αλλάξω, μετά όμως, αν και εδώ και λίγο καιρο που άλλαξα τις λάμπες του ταπεινού tube boxII με τις Golden Dragon, αρχίζει και μου αρέσει :guitarist:

Δυο σχολια στο ποστ σου.Πρωτον και παρακαλω να μην παρεξηγηθω,ειναι οτι επεκρατησε μια αποψη οτι η ortofon συστηνεται απο πολλους ως ισως η πρωτη επιλογη για τα πικαπ της project.Να πουμε εδω οτι ως επι το πλειστον ειναι πολυ καλοι συνδιασμοι.Να μην παραγνωριζουμε ομως και το γεγονος οτι υπαρχει μια συνεργασια project/ortofon τα τελευταια χρονια,οπως υπηρχε παλαιοτερα η ιδια συνεργασια project/Grado.Με αυτο δεν προσπαθω να σε αποτρεψω απο του να επιλεξεις μια ortofon για το πικαπ σου,απλα να σε προτρεψω να το ψαξεις βαθυτερα η αν θελεις πιο ανοικτα ουτως ωστε η τελικη επιλογη σου να αντικατοπτριζει το γουστο και την δικη σου κριση,ακομη και το ματσαρισμα με το συστημα σου.Οπως λεμε παντα,δεν υπαρχουν τελεια συστηματα αρα δεν υπαρχουν ουτε στανταρ επιλογες που να ειναι για ολους οι ιδιες.
Δευτερον,μια και αναφερες το θεμα των λυχνιων για το φονο σου,εκ πειρας να σου εισηγηθω εδω να δοκιμασεις οσο το δυνατον περισσοτερες 12ΑΧ7(αυτες δεν εχει ; ) και θα με θυμηθεις.Αυτο,οσο και το πιο πανω σχολιο για τις κεφαλες ειναι φυσικα προσωπικες μου εκτιμησεις και ως εκ τουτου μην τις παρεις τοις μετρητοις ετσι; Για τις 12ΑΧ7 λοιπον,τα πιο σπουδαια αποτελεσματα τα πηραμε με NOS Mullard,Brimar,Telefunken και RCA.Δοκιμασε κυριως τις πρωτες τρεις.Καλες υπαρχουν και αλλες ακομη και καινουργιας παραγωγης,καμια ομως δεν θα δωσει την μαγεια μιας εκ των πιο πανω.Αυτες θα συμπληρωσουν την προσπαθεια αναβαθμισης του πικαπ σου οσο δεν φανταζεσαι τωρα :a0210:

Πριν προβούμε σε αναβάθμιση κάποιου "κρίκου" της "ηχητικής αλυσίδας" θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα τι μας λείπει ή τι δεν προσφέρει το ήδη υπάρχον.

Θα ήθελα να προτείνω στον topic starter εκτός από το να ακούσει τα πικάπ που του προτάθηκαν να ακούσει κι έναν καλύτερο ενισχυτή με τα ηχεία του.
Η αναβάθμιση της αναλογικής πηγής μπορεί να αποκαλυψει αδυναμιες του υπάρχοντος ενισχυτή σε βάθος χρόνου.

Προτείνω να κάνεις μια ακρόαση των primare I30 ή Hegel H100.Γιατί θεωρώ τον advance "λίγο" για Χperience, ortofon rondo bronze και κάπoιο καλό phono.

Aπο την αλλη ομως μονο με ενα πιο σωστο πικαπ/φονο θα ακουσει αν υπαρχει,και ποιο η που ειναι το προβλημα.....ακομη και για την υφισταμενη καλωδιωση του βραχιωνα......

Last edited:
Aπο την αλλη ομως μονο με ενα πιο σωστο πικαπ/φονο θα ακουσει αν υπαρχει,και ποιο η που ειναι το προβλημα.....ακομη και για την υφισταμενη καλωδιωση του βραχιωνα......

Σωστό κι αυτό.
Όμως πιστεύω ότι τα ηχεία του, άνετα μπορούν να δεχτούν έναν ποιοτικότερο ενισχυτή.

Σχετικά με το πικάπ η καλωδίωση του βραχίονα ας μείνει για το τέλος.
Προτεραιότητα έχουν η κεφαλή και το phono.
Προσωπικά δεν με ενθουσιάζουν τα φθηνά λαμπάτα phonos.

Σωστό κι αυτό.
Όμως πιστεύω ότι τα ηχεία του, άνετα μπορούν να δεχτούν έναν ποιοτικότερο ενισχυτή.

Σχετικά με το πικάπ η καλωδίωση του βραχίονα ας μείνει για το τέλος.
Προτεραιότητα έχουν η κεφαλή και το phono.
Προσωπικά δεν με ενθουσιάζουν τα φθηνά λαμπάτα phonos.

Eιναι ολα αλυσιδα.Ενα κρικο καθε φορα :smile: Οσον αφορα την εσωτερικη καλωδιωση ενος βραχιωνα,ειναι πιο σωστο να την θεωρουμε μερος της καλωδιωσης του συστηματος στο συνολο του.Για τον βραχιωνα τον ιδιο,ισως ειναι πολυ πιο σημαντικο η εσωτερικη του καλωδιωση να ειναι οσο το δυνατον πιο ευκαμπτη γινεται παρα οτι δηποτε αλλο.Ειδα περιπτωσεις οπου πολυ καλα καλωδιακια μεσα σε βραχιωνα κατεστρεψαν τον "αερα" της μουσικης ακριβως λογω μειωμενης ευκαμψιας.Αποφευγετε οσο το δυνατον καλωδιακια επενδυμενα με τεφλον εκτος και εαν ειναι πολυ λεπτα και ευκαμπτα :a0210: Ξερω οτι ειναι καλο insulation,αλλα............τι να γινει; Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα

+1000

Έχω ακούσει τον XTZ CLASS-A100D3 με τα ATC SCM11, (τα οποία είναι παρόμοια με τα δικά μου-SCM12) σε απόλυτη σύγκριση με τον ενισχυτή της ATC, χάνει σε αρκετά σημεία, αλλά οδηγάει μια χαρά τα ATC, με αρκετό και σωστό χαμηλό. Τον θεωρώ για την τιμή του(750) κελεπούρι, και θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Advance.
Αν στήσω μία πολυ καλή και σωστή πηγή(για τα ATC θεωρώ πως είναι πολύ καλά και δεν αλλάζοντε) τότε θα πω και τι είναι αυτό που δεν μου αρέσει στον Αdvance.-bye-

Έχω ακούσει τον XTZ CLASS-A100D3 με τα ATC SCM11, (τα οποία είναι παρόμοια με τα δικά μου-SCM12) σε απόλυτη σύγκριση με τον ενισχυτή της ATC, χάνει σε αρκετά σημεία, αλλά οδηγάει μια χαρά τα ATC, με αρκετό και σωστό χαμηλό. Τον θεωρώ για την τιμή του(750) κελεπούρι, και θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Advance.
Αν στήσω μία πολυ καλή και σωστή πηγή(για τα ATC θεωρώ πως είναι πολύ καλά και δεν αλλάζοντε) τότε θα πω και τι είναι αυτό που δεν μου αρέσει στον Αdvance.-bye-

Το θέμα είναι να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες ακροάσεων και να ξερεις μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα μηχανήματα που έχεις.

Για μένα η σωστή σειρά για την αγορά και το στήσιμο ενός ηχοσυστήματος είναι 1.χώρος 2.ηχεία 3.ενισχυτής 4.πηγή.

Δηλ. θα εξασφάλιζα το βέλτιστο δυνατόν για τα ηχεία από άποψη ενίσχυτικού και μετά θα πήγαινα σε πηγή.

Θα έλεγα να μη βιαστείς και να σκεφτείς καλά όσα σου προτάθηκαν αφού προβείς στις απαραίτητες ακροάσεις..