Αναβάθμιση από Sennheiser HD 598

Φίλε αν δεν ακούσεις μόνος σου, θα καταλήξεις σε λάθος επιλογές ... Από ότι είδες ''one man's poison, etc. etc. '' ... O Πέτρος θεωρεί τα 650 συναρπαστικά, εγώ και ο Σταύρος τα θεωρούμε βαρετά, κλπ. κλπ. Δεν ξέρω αν αυτό είναι και θέμα ημερομηνίας παραγωγής και εάν έχουν σταδιακά ενσωματωθεί -στα σιωπηλά- κάποιες αλλαγές, οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν βγαίνει άκρη ... πχ. εγώ, όταν άκουσα στα αρχικά philips x2 εκστασιάσθηκα ... υπήρξαν και κριτικές στο διαδίκτυο, από σοβαρά άτομα, που είχαν την καλύτερη άποψη ...τώρα διαβάζουμε για αλλαγές στην εταιρεία, στην γραμμή παραγωγής, κλπ. κλπ... χαιρετίσματα ...αυτό σημαίνει οτι και να ακούσεις ένα ζευγάρι σε κάποιον φίλο, μπορεί όταν αγοράσεις αντίστοιχο καινούργιο να μη ακούσεις τα ίδια ... δυστυχώς, αυτό ισχύει και στην hifiman όπου λόγω καταγωγής (υποθέτω) τα πρώτα χρόνια δεν υπήρχε σταθερή ποιότητα στα προϊόντα της ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ε τώρα, δεν μπορεί να είναι όλοι λάθος και μόνον εσύ σωστός ... ας δεχθούμε ότι υπεισέρχεται το προσωπικό γούστο, ίσως και οι ηχογραφήσεις που προτιμάς, ίσως και το λοιπό σύστημα ... εγώ όταν πρωτοπήρα τα 650 (μετά τα 595) πακέτο με τον λαμπάτο otl little dot mkIV se (με σπέσιαλ λαμπίτσες Mullard, κλπ), επηρεασμένος από το hype των πωλήσεων που λες και συ, των απανταχού οπαδών του μοντέλου, κλπ. έπεισα τον εαυτό μου ότι ήμουν τζετ ... άκουσα και κάποια αβανταδόρικα και είπα εδώ είμαστε ...σταδιακά όμως το ακουστικό δεν με τράβαγε για ακροάσεις, έχασα το κέφι μου να καθήσω να ασχοληθώ με μουσική, κλπ... Κατόπιν άρχισα να οργανώνω στο σπίτι μου κάποια συγκριτικά με άλλα ακουστικά και αντελήφθην που ήταν το πρόβλημα ... το ακουστικό δεν έχει την ελάχιστη δόση fun, δεν σε εμπλέκει συναισθηματικά, σιδερώνει τα πάντα και σε κάθε περίπτωση είναι θολό ... (μην τρελλαθούμε, εννοώ συγκριτικά με αντίστοιχα καλά μοντέλα, όχι ότι από μόνο του είναι για πέταμα) ...όταν πρωτοέβαλα τα HFM 500 σε σύγκριση κατάλαβα .... μιλάμε για τον ορισμό της θολούρας vs τον ορισμό της διαφάνειας ...

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και αναδεικνύουν την ανάγκη ο φίλος μας να ψαχθεί και μόνος του με βάση αυτά που γράφουμε ...

Επίσης, είδα ότι είσαι Μαλερικός, οπότε σε καλώ να μπεις στον κόπο να διαβάσεις τα χιλιάδες πράγματα που σε κάποιους παλαιότερους καιρούς αρκετοί φίλοι γράψαμε εδώ μέσα ...
Με βάση το dac/amp που έχω στην κατοχή μου ποιο ακουστικό θα μου πρότεινες σαν ποιο fun λύση? ο ήχος που περιγράφεις...fun, συναισθηματικός, ζεστός είναι νομίζω περιγράφει ακριβώς αυτό που ψάχνω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πέτρο αν ισχύουν αυτά που γράφονται στα διάφορα φορουμ τότε το ματσάρισμα που έκανες είναι τέλειο σε αυτά τα λεφτά. Valhalla+650/600=Love
Πολύ καλή επιλογή χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Περιμένουμε την παρουσίαση

Μax σε ότι γράφεις είσαι spot οn νομίζω δεν θα μπορούσε κανείς να το θέσει καλύτερα.
Οπως βλέπεις απολύτως λογικό είναι διαφορετικοί άνθρωποι να έχουν διαφορετικές απόψεις και γούστα.
Το μόνο που μένει είναι να κατάφερνες να τα ακούσεις και μόνος σου. Που μένεις? Είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος συμφορουμίτης-κάτοχος θα είχε την καλή διάθεση να βοηθήσει.
Πάντως όπως έγραψες και συ όποιο και να πάρεις ευχαριστημένος θα μείνεις
Μένω στα βόρεια προάστια, μακάρι να μπορούσα να ακούσω και τα δύο ακουστικά γιατί πιστεύω τέτοιες αγορές πρέπει να γίνονται με βάση την προσωπική εμπειρία αφού μιλάμε για τελείως υποκειμενικά πράγματα.

Max προχθές που είχα την ευκαιρία να ακούσω για λίγο το idsd micro στο can jam Θεσσαλονίκη ,
με τα 650 μου άρεσε πολύ όπως έγραψα σε άλλο νήμα.
Εντάξει δεν τα σπάει αλλά ο συνδυασμός είναι πολύ καλός είσαι πλήρως καλυμμένος 100% και για τα
δύο ακουστικά ο ενισχυτής δεν θα τους αλλάξει χαρακτήρα και ταιριάζει και με τα δύο.
Άρα το δίλημμα παραμένει.
Πάντως αν είσαι ευχαριστημένος με την λαμπρότητα των 598 να σκέφτεσαι προς 600 αν πάλι
σε ψιλό - ενοχλεί τότε να σκέφτεσαι προς 650.

Φίλε peter θα μπορούσες να προτείνεις κάποιο ακουστικό που θα τα έσπαγε περισσότερο? Για παράδειγμα το hifiman 400 που αναφέρθηκε ποιο πάνω το έψαξα και δεν μπόρεσα να το βρω σε κανένα Ελληνικό μαγαζί, έχω σαν δεύτερη λύση την παραγγελία από το εξωτερικό. Όχι ότι δεν θα το έκανα αλλά θα προτιμούσα να αγοράσω κάτι από ένα μαγαζί εδώ.

Μια χαρά θα τα παίξει δεν θα έχεις πρόβλημα!
Το hifi HE400 είναι καταργημένο τώρα βγαίνει το 400s http://www.hifiman.com/products/detail/238
που είναι πιο ευαίσθητο και το 400i http://www.hifiman.com/products/detail/178
Δεν κατέχω την εταιρία συμβουλή μου αν σου αρέσει ο ήχος των 598 μην αλλάζεις εταιρία.
Είδες έγραψα μια μ@κ@κι@ πιο πάνω και σε επηρέασα άδικα.
Ο ifi θα παίξει πολύ καλά με τα 600/650 να είσαι σίγουρος.

Αν σε ενδιαφέρει να ακούσεις τα he400 (που έχουν βέβαια αλλάξει πλέον μοντέλο όπως αναφέρεται παραπάνω) με τον dac/amp σου ή με mojo+lc, μένω και εγώ στα βόρεια.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση empola :ernaehrung004: Τα hifi man δε μπορώ να τα βρω σε κανένα Ελληνικό μαγαζί..μόνο από amazon και ebay μπορείς να τα βρεις?

Τα 650 (αγορά 2004) τα έχω οδηγήσει με πολλά και διάφορα ενισχυτικά, κυρίως diy και μη λαμπάτα, από απλές κατασκευές με τελεστικούς (κυρίως Burr Brown) και TPA6120a2 μέχρι τελικούς ενισχυτές (ηχείων!) και state-of-the-art φορητές λύσεις (Chord Hugo).

Μετά το 2008 περίπου βγήκε μια νέα έκδοση με ασημένιες μπάφλες από διάτρητο ατσάλι(σαν τα 800 περίπου), αντί για το τεντωμένο μαύρο μετάξι, το οποίο είχε διάφορα θέματα με τις καιρικές αλλαγές(θερμοκρασία, υγρασία) και στην παραγωγή του.
Από την πρώτη στιγμή που τα άκουσα μου έκαναν δύο πράγματα εντύπωση. Πρώτον, το πόση ζωντάνια/οξύτητα έχουν οι μεσαίες συχνότητες κάτι που καθιστά το τρυκ των φουσκωμένων πρίμων(βλέπε beyerdynamic, AKG αλλά ακόμα και τα hifiman) περιττό. Δεύτερον, η ακουστική του χώρου. Δηλαδή, αν ηχογραφήσεις ένα όργανο μέσα σε δωμάτιο οι αντανακλάσεις του δωματίου από το ξεκίνημά τους μέχρι το σβήσιμο ακούγονται πολύ καθαρότερα από άλλα σετ στα ίδια ή και πολύ περισσότερα λεφτά. Πρέπει να είναι αυτό που οι audiophile αποκαλούν ambience(ατμοσφαιρικότητα) και μεταφράζεται σε πολύ υψηλή ευκρίνεια.
Ποτέ μου δεν αντιλήφθηκα μπουμάρισμα και θόλωμα στον ήχο. Πιο πολύ για μόνιτορ παρά για μελωδικό άκουσμα μου κάνουν. Αυτό το ασαφές "μουσικότητα" που γράφουν πολλοί για τα καινούργια 650 είναι η ομαλότητα που χαρακτηρίζει τα πολύ καλά μηχανήματα. Ομαλότητα=χαμηλή παραμόρφωση και έλλειψη αντηχήσεων. Τομέας που τα sennheiser γενικά αριστεύουν σαν dynamic. Ό,τι δεν μας κουράζει δεν σημαίνει ότι είναι χρωματισμένο. Το αντίθετο μάλιστα.

Όπως ίσως έχω ξανααναφέρει δεν είναι τυχαίο το θρεντ λατρείας των 650 από τον εμπειρότατο και ματσωμένο purrin του superbestaudio friends. Ακόμα και ο ορθολογικός της παρέας, ο solderdude(hans) που απέκτησε πρόσφατα τα HD 800 παραδέχεται ότι τα πιο ουδέτερα(φλατ στο αυτί) και χωρίς συριγμούς(που ακούγονται σαν λεπτομέρεια μερικές φορές) ακουστικά είναι τα 650. Άσχετα αν υπολείπονται στην παραμόρφωση του μπάσου.

[/COLOR]
κατάλαβα .... μιλάμε για τον ορισμό της θολούρας vs τον ορισμό της διαφάνειας ...
...[/QUOTE]

Παραθέτω κάποιες μετρήσεις που δείχνουν πόσο φλατ ακούγεται ένα ακουστικό σε σχέση με ένα σύστημα ποιοτικών ηχείων μέσα σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο(αντιπροσωπεύεται από την ευθεία μωβ γραμμή). Ίσως έτσι καταλάβουμε γιατί κάποια σετ ακούγονται "κρυστάλλινα" και κάποια άλλα όχι και τόσο. Και δεν πιάνουμε καθόλου τα resonances που άπειροι audiophiles εκλαμβάνουν ως χαμένες "λεπτομέρειες" που το εκάστοτε υπερακουστικό κατάφερε να ανακτήσει.
Παρεπιμπτόντως, κάποια μοντέλα Hifiman(συνήθως τα φθηνότερα) έχουν κάποιες αντηχήσεις.

Σημειωτέον ότι καθαρότητα σημαίνει το να ακούς πράγματα(ήχους) με ένα σετ που δεν ακούγονται σε άλλο. Όχι απλά ένα feeling καθαρότητας.
Να στο πω και διαφορετικά. Μια Φεράρι και μια Πόρσε πιάνουν τα 200χλμ αλλά η Πόρσε υποκειμενικά φαίνεται να πάει πιο γρήγορα για χίλιους δύο λόγους. Αίσθηση τιμονιού, ευστάθεια κτλ. Και τα δύο όμως αμάξια τρέχουν το ίδιο.

Είναι ηλίου φαεινότερο ποια σετ είναι πραγματικά φλατ και ποιά παίζουν με την ψυχοακουστική για να φανούν καθαρά, στερεοφωνικά, αέρινα κτλ.

Από κει και πέρα είναι θέμα γούστου.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω το σετ ηχείων που έχει χρησιμοποιηθεί ως αναφορά στα γραφήματα.
Επίσης βάσει των γραφημάτων το 650 φαινεται καλυτερο των 800. Θεωρεις οτι κάτι τέτοιο ισχυει;

Θα ήθελα πολύ να ακούσω το σετ ηχείων που έχει χρησιμοποιηθεί ως αναφορά στα γραφήματα.
Επίσης βάσει των γραφημάτων το 650 φαινεται καλυτερο των 800. Θεωρεις οτι κάτι τέτοιο ισχυει;

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να το ακούσεις. Γιατί δεν υπάρχει κανένα στούντιο ηχογράφησης στον κόσμο που να έχει την ίδια ακουστική με ένα άλλο.
Καμία σχέση με τις οθόνες δηλαδή όπου υπάρχουν αυστηρά πρότυπα και όταν καλιμπραριστούν δείχνουν αυτό που θα ήθελε ο καλλιτέχνης να δεις.

Εκείνο που έχει σημασία να κοιτάξεις είναι η συνέπεια στον ήχο. Να λείπουν τα "σαμαράκια", τα "καρφιά" και τα βυθίσματα. Και ναι έχει αποδειχθεί από πολλά rigs μετρήσεων, άσχετων μεταξύ τους ανθρώπων, ότι τα 650 είναι πιο φλατ από τα αέρινα(δικαιολογημένως) 800. Εξού και οι περιπέτειες παντρέματος με τα κατάλληλα συνοδά για να φύγει η σκληράδα από τον ήχο. Πράγματα που μπορείς να αποφύγεις με μόντες και EQ.

Αυτή είναι η ομαλότητα που δεν σε κουράζει και είναι ενδεικτική της έλλειψης αντηχήσεων. Οι αντηχήσεις είναι εκείνες που δίνουν χαρακτήρα, ομογενοποιούν τα πάντα και σκοτώνουν τον πιστότητα. Όχι τόσο η αρμονική παραμόρφωση(και ειδικά εκείνη των μπάσων) που ούτως ή άλλως είναι χαμηλή στο high end επίπεδο. Ως επί το πλείστον.......(ναι εσένα κοιτάω HD598).

Εγώ πάντως πιστεύω ότι πέραν από τις τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες βασίζονται σε ολόκληρη επιστήμη για τον απλό ή και όχι τόσο απλό φίλο της μουσικής είναι να βρει αυτό που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις προτιμήσεις του εκείνη την στιγμή. Πιστεύω επίσης ότι οι προτιμήσεις του καθενός αλλάζουν από καιρό σε καιρό ανάλογα με τα ερεθίσματα που δέχεται, τα μηνύματα που λαμβάνει από διάφορους παράγοντες κτλπ..

Για να έρθω στο θέμα του thread, το συμπέρασμα που έχω βγάλει από όλα τα χρήσιμα που έχω διαβάσει εδώ αλλά και σε ξένα site είναι ότι αυτά τα δύο ακουστικά προσφέρουν σε γενικές γραμμές την ίδια ποιότητα με κάποιες μικρές αλλαγές. Και ενώ με έλκει πολύ ο ποιο ζεστός και μεστός ήχος του ενός τα ακούσματα μου είναι σε μεγάλο βαθμό γρήγορες και δυνατές μουσικές...οπότε το δίλημμα παραμένει.

Ευελπιστώ μέχρι να μαζευτεί το κονδύλι που χρειάζεται για την αγορά τους να έχω καταλήξει σε ένα ακουστικό!

Άντε βρε παλικάρι μου που ήσουν τόσο καιρό και παλεύω μόνος να τους εξηγήσω τι συμβαίνει!!!
Μπράβο συμπλήρωσες και συμπύκνωσες αυτά που γράφω τόσο καιρό :SFGSFGSF:
Και που να τα ακούσεις με τον Valhalla2 θα σου πέσει το σαγόνι κάτω :Banane0:

(Υ.Γ ότι έγραψα και εγώ ισχύει μόνο για το μοντέλο νέας παραγωγής καθώς το παλιό δεν το έχω ακούσει ποτέ.)

Εγώ πάντως πιστεύω ότι πέραν από τις τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες βασίζονται σε ολόκληρη επιστήμη για τον απλό ή και όχι τόσο απλό φίλο της μουσικής είναι να βρει αυτό που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις προτιμήσεις του εκείνη την στιγμή. Πιστεύω επίσης ότι οι προτιμήσεις του καθενός αλλάζουν από καιρό σε καιρό ανάλογα με τα ερεθίσματα που δέχεται, τα μηνύματα που λαμβάνει από διάφορους παράγοντες κτλπ..

Για να έρθω στο θέμα του thread, το συμπέρασμα που έχω βγάλει από όλα τα χρήσιμα που έχω διαβάσει εδώ αλλά και σε ξένα site είναι ότι αυτά τα δύο ακουστικά προσφέρουν σε γενικές γραμμές την ίδια ποιότητα με κάποιες μικρές αλλαγές. Και ενώ με έλκει πολύ ο ποιο ζεστός και μεστός ήχος του ενός τα ακούσματα μου είναι σε μεγάλο βαθμό γρήγορες και δυνατές μουσικές...οπότε το δίλημμα παραμένει.

Ευελπιστώ μέχρι να μαζευτεί το κονδύλι που χρειάζεται για την αγορά τους να έχω καταλήξει σε ένα ακουστικό!

Τυγχάνει να έχω τα 595 που είναι ο προκάτοχος των δικών σου.

Ενώ στις μετρήσεις φαίνεται να έχουν λίγο πιο αδύναμο μπάσο από τα 650, στην πράξη είναι η μέρα με τη νύχτα(ακόμα και μετά από ισοστάθμιση) για δύο λόγους...πιθανότατα.
Πρώτον, τα 595 όπως και τα δικά σου έχουν μετριότατα μεγάφωνα με αδικαιολόγητα μεγάλες παραμορφώσεις στα μπάσα και στις μεσοχαμηλές. Και μάλιστα όπως έχω δει σε σχετικές μετρήσεις, τρίτη αρμονική παραμόρφωση, που είναι της χειρότερης μορφής.
Δεύτερον, τα 650 με την κατασκευή τους(όπως επεσήμανε πολύ σωστά ο peter) παγιδεύουν περισσότερο τις χαμηλές νότες. Δηλαδή έχουν μεγαλύτερο resonance χαμηλά πράγμα το οποίο είναι αναγκαίο για πλούσιο μπάσο. Τα 595 είναι πολύ στεγνά και το μπάσο τους δεν πείθει.

Επίσης παρατήρησα ότι αν δώσεις μπάσο μέσω eq για να διορθώσεις το σύνηθες roll off όλων των ανοικτών, τα 650 το αντέχουν ενώ τα 595 φτάνουν στο τέρμα της διαδρομής τους και κλιπάρουν. Το ίδιο σχόλιο είδα σε review στο headfi για τα 598. Φοράνε εξίσου μετρια μεγάφωνα με τα 595 πέρα από τις υποκειμενικές διαφορές από την αλλαγή της απόκρισης συχνότητας.

Έχω δει ελάχιστα review γενικά που να στηλιτεύουν την απαράδεκτη για τα λεφτά ποιότητα μεγαφώνων των συγκεκριμένω σετ και πολύ κόσμο να επιτίθεται σε τέτοια σχόλια. Εξαιτίας αυτού έχω πάψει να ακούω το τί λέει ο audiophile "λαός" και εμπιστεύομαι τις αισθήσεις μου, τα αντικειμενικά δεδομένα και άτομα που φαίνονται ειλικρινή.

Τυγχάνει να έχω τα 595 που είναι ο προκάτοχος των δικών σου.

Ενώ στις μετρήσεις φαίνεται να έχουν λίγο πιο αδύναμο μπάσο από τα 650, στην πράξη είναι η μέρα με τη νύχτα(ακόμα και μετά από ισοστάθμιση) για δύο λόγους...πιθανότατα.
Πρώτον, τα 595 όπως και τα δικά σου έχουν μετριότατα μεγάφωνα με αδικαιολόγητα μεγάλες παραμορφώσεις στα μπάσα και στις μεσοχαμηλές. Και μάλιστα όπως έχω δει σε σχετικές μετρήσεις, τρίτη αρμονική παραμόρφωση, που είναι της χειρότερης μορφής.
Δεύτερον, τα 650 με την κατασκευή τους(όπως επεσήμανε πολύ σωστά ο peter) παγιδεύουν περισσότερο τις χαμηλές νότες. Δηλαδή έχουν μεγαλύτερο resonance χαμηλά πράγμα το οποίο είναι αναγκαίο για πλούσιο μπάσο. Τα 595 είναι πολύ στεγνά και το μπάσο τους δεν πείθει.

Επίσης παρατήρησα ότι αν δώσεις μπάσο μέσω eq για να διορθώσεις το σύνηθες roll off όλων των ανοικτών, τα 650 το αντέχουν ενώ τα 595 φτάνουν στο τέρμα της διαδρομής τους και κλιπάρουν. Το ίδιο σχόλιο είδα σε review στο headfi για τα 598. Φοράνε εξίσου μετρια μεγάφωνα με τα 595 πέρα από τις υποκειμενικές διαφορές από την αλλαγή της απόκρισης συχνότητας.

Έχω δει ελάχιστα review γενικά που να στηλιτεύουν την απαράδεκτη για τα λεφτά ποιότητα μεγαφώνων των συγκεκριμένω σετ και πολύ κόσμο να επιτίθεται σε τέτοια σχόλια. Εξαιτίας αυτού έχω πάψει να ακούω το τί λέει ο audiophile "λαός" και εμπιστεύομαι τις αισθήσεις μου, τα αντικειμενικά δεδομένα και άτομα που φαίνονται ειλικρινή.
Ναι τα 598 είναι μέτρια ακουστικά αλλά με 180 δεν περίμενα να πάρω και κάτι πραγματικά αξιόλογο, ξέρω πως ο κόσμος του hifi είναι ένας πολυέξοδος κόσμος. Για μένα επειδή τα προηγούμενα ακουστικά που είχα ήταν ένα ζευγάρι παλιά sony και μη έχοντας ακούσει ποτέ ακουστικά της κλάσης των 600/650 και παραπάνω, μου έκανα πολύ καλή εντύπωση και ακόμα ευχαριστιέμαι πολύ τις μουσικές που ακούω μέσα από αυτά...είμαι ευχαριστημένος δηλαδή με την αγορά μου απλά αισθάνομαι ότι θέλω να περάσω σε ένα επίπεδο παραπάνω.

Στην μουσική νομίζω ότι τα πάντα είναι υποκειμενικά. :drummer:

... ότι έγραψα και εγώ ισχύει μόνο για το μοντέλο νέας παραγωγής καθώς το παλιό δεν το έχω ακούσει ποτέ.

Ναι αλλά κ εσυ δεν είπες πως έχεις τα τελευταία ....
Εγώ κατά καιρούς έχω ακούσει 3 ζευγάρια αλλά ήταν σίγουρα παλιά..
Είμαι πολύ περίεργος να ακούσω τα πιο φρέσκα!

Το είπα αλλά νομίζω σε άλλο νήμα!
Μόλις σου δοθεί η ευκαιρία να ακούσεις τα φρέσκα να μας πεις τις εντυπώσεις σου.
Τελικά όντως μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Άντε ντε...
Θα είχε ενδιαφέρον όμως να ακούγαμε τις διάφορες "εκδόσεις"...
Να σου πω καλύτερα από την άλλη... Αν έκαναν επίσημες αλλαγές στο μοντέλο θα το χρέωναν και αντίστοιχα λεφτά... Τώρα τα βρίσκεις και τα δύο 600/650 +/-300..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Καλησπέρα παιδιά, θα κάνω μια ερώτηση άσχετη με το θέμα αλλά με απασχόλησε αρκετά σήμερα. Άκουγα μέσω spotify μουσική και το αναθεματισμένο το free acount έχει διαφημιστικά τα οποία είναι σε πολύ μεγαλύτερη ένταση από τα τραγούδια. Έτσι όπως είχα μπει για τα καλά στη μουσική που πέταξε ένα διαφημιστικό σε απίστευτα μεγάλη ένταση το οποίο μου τρύπησε τα αυτιά (είδη άκουγα σε υψηλή ένταση). Ήθελα να ρωτήσω...είναι ικανή η πολύ δυνατή ένταση να προκαλέσει βλάβη στα drivers των ακουστικών? Με το micro ακούω στο eco mode. Αν η υψηλή ένταση προκαλέσει βλάβη θα είναι ξεκάθαρα αισθητή?

Σοβαρά τώρα πρώτα από όλα θα ανησυχούσα για τα αυτιά μου και μετά για τα ακουστικά.
Ακουστικά αγοράζεις καινούργια αυτιά όμως....
Πολύ προσοχή λοιπόν.
Τώρα στο δεύτερο φυσικά και μπορεί να τα κάψεις.
Αν π.χ έχεις ένα ακουστικό με μέγιστη ανοχή 200mW και ο ενισχυτής έχει π.χ max power 500mW
αν η πηγή σου δώσει ρεύμα αρκετό λόγω π.χ ενός peak και ο ενισχυτής υπέρ-οδηγηθεί τα έκαψες :violent-smiley-011:
(και μαζί με αυτά και τα αυτιά σου)