Αναβαθμιση cd Harmankardon hk970 με benchmark dac1;

Re: Απάντηση: Αναβαθμιση cd Harmankardon hk970 με benchmark dac1;

Το Dacmagic το αγόρασα πριν 2 μήνες, To Benchmark το είχα για ένα Σαββατοκύριακό.

Και τα δύο είναι καταπληκτικά μηχανάκια για την κατηγορία τους.

To DacMagic συνδέθηκε με τα CD Players Marantz CD-75 SE & CD-5001 και το universal DVD Player Pioneer dv-600. Ενισχυτής Cambridge Audio 840A και ηχεία TDL Studio 3.

Αποτέλεσμα, καλύτερη ανάλυση, όγκος, μεγαλύτερη και σαφέστερη εικόνα καθαρότερες και γλυκύτερες υψηλο-μεσαίες, έντονος αέρας μεταξύ των οργάνων, με σαφέστατη αφαίρεση της «ψηφιακίλας». Σφικτό, εκτεταμένο και καλύτερα ελεγχόμενο χαμηλό.

To Benchmark συνδέθηκε με τα ίδια CD Players αλλά και με το S-6 CD της Vincent. Ενισχυτής ο Vincent SV-236 και ηχεία τα TDL Studio 3.

Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν το ίδιο αλλά σε μεγαλύτερο (αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο) βαθμό. Ειδικά στα χαμηλά ο έλεγχος και η έκταση ήταν το κάτι άλλο. Ακόμα και στο CD της Vincent που κοστίζει γύρω στα 1300 υπήρξε βελτίωση των παραπάνω χαρακτηριστικών σε μικρότερο όμως βαθμό,

Το Benchmark είναι σαφώς καλύτερο από το DacMagic αλλά η άμεση σύγκριση των δύο θα ήταν άδικη αφού το ένα κάνει 350 και το άλλο 1300 .

Για να το θέσω κάπως αλλιώς με το DacMagic έχετε μία απόδοση ενός καλού CD-Player των 1000 ενώ με το Benchmark ενός των 2000 .

Αν δεν σε ενδιαφέρει η είσοδος USB και μπορείς να βρεις ένα καλομεταχειρισμένο Benchmark (500-600 ) προτίμησε το. Αλλιώς η διαφορά των 1000 νομίζω ότι είναι αρκετά μεγάλη όποτε προχώρησε με το DacMagic όπως και εγώ,

Bart

παιδια μαλλον δεν εχετε ακουσει "πειραγμενο" Cambridge DAC Magic με βελτιωμενη τροφοδοσια και αναλογικο τμημα.

καλο ειναι οποιος εχει Benchmark να του δωσω το πειραγμενο μου Cambridge να το ακουσει και να μας πει τη γνωμη του....

οντας κατοχος και των δυο εγω πιστευω οτι το απειραχτο Cambridge δεν εχει τις τρυπες στα μεσοχαμηλα που εχει το Benchmark (οι οποιες δημιουργουν αυτη την ψευδαισθηση καθαροτητας και αναλυσης που εχει το Benchmark) αλλα αυτη ειναι προσωπικη αποψη. Δε τα εχω συγκρινει το ενα διπλα στο αλλο...

σιγά βρε παιδιά με το πειραγμένο dacmagic...
σίγουρα είναι πιό φρέσκο, σίγουρα είναι cambridge, αλλά ....

στο άλλο έχουν προσκυνήσει όλοι οι ηχολήπτες...

Προσωπικά έχω ακούσει το Dac-1 σε ΑΒ με DAC τριπλάσιας τιμής.
Διαφορές υπήρχαν αλλά όχι τόσες ώστε εγώ τουλάχιστον να δώσω αυτή τη διαφορά!

Τώρα για το τι μπορεί να κάνει πειραγμένο δεν ξέρω αλλά το dacmagic που άκουσα σε κόντρα με το benchmark δεν είχε στον ήλιο μοίρα... -bye-

για να καταλαβετε τις ατελειες του Benchmark και αυτο που λεω για τις τρυπες στα μεσοχαμηλα προσπαθησετε να το ακουσετε διπλα σε ενα Weiss Medea η ενα Orpheus DAC One για να καταλαβετε που υστερει.

Εκει τα πραγματα γινονται ξεκαθαρα...

σιγά βρε παιδιά με το πειραγμένο dacmagic...
σίγουρα είναι πιό φρέσκο, σίγουρα είναι cambridge, αλλά ....

στο άλλο έχουν προσκυνήσει όλοι οι ηχολήπτες...

καλα τα ιδια λεει και η Bryston και αναθεμα αν υπαρχει σοβαρο studio που να τα χρησιμοποιει στην πραξη. Αυτα που τους εδωσε η εταιρια για διαφημιση τσαμπα τα εχουνε παρκαρισμενα ...

τα ονόματα των ηχοληπτών είναι τόσο μεγάλα που δεν ιδρώνει τ αυτί τους να της κάνουν διαφήμιση...
Σιγά μην έχει ανάγκη ο Bob Katz ή ο Glen Meadows να πεί κάτι γιά το dac γιά 900 δολλάρια...όταν στα στούντιό τους ηχογραφεί η μισή αμερική..

γιά να καταλήξω, πρέπει λίγο να είμαστε συμμαζεμένοι...

και το blue sky - digital γιά 30 ευρώ είναι σαν να ληστεύεις εκκλησία
το dac magic γιά 250 επίσης και το bench γιά 850 επίσης και όσο ανεβαίνουμε δυσανάλογα.

Να δεχθώ ότι το weiss είναι αλλού, αλλά όχι να τα φέρουμε σε επίπεδο μπλε ουρανού...

γιά να καταλήξω, πρέπει λίγο να είμαστε συμμαζεμένοι...

και το blue sky - digital γιά 30 ευρώ είναι σαν να ληστεύεις εκκλησία
το dac magic γιά 250 επίσης και το bench γιά 850 επίσης και όσο ανεβαίνουμε δυσανάλογα.

Να δεχθώ ότι το weiss είναι αλλού, αλλά όχι να τα φέρουμε σε επίπεδο μπλε ουρανού...

μα μιλαω με απολυτα κριτηρια. Καταρχην να διευκρινησω οτι ειχα το παλιο μοντελο της Benchmark που ειχε αλλους τελεστικους σε σχεση με το σημερινο.

Εαν βαλεις το Benchmark διπλα στο Medea θα νομιζεις οτι ειναι χαλασμενο... Ποιος σοβαρος επαγγελματιας θα προτιμουσε να χρησιμοποιουσε το Benchmark αντι για το Medea.

Δυστυχως η αληθεια ειναι μονο μια και τα δυο προαναφερομενα DAC ειναι τοσο διαφορετικα στον ηχο που ενα απο τα δυο ειναι πολυ λαθος. Και δεν θα στοιχηματιζα εναντιον του Weiss...

To Cambridge απο την αλλη εχει παρομοιο στυλ με το Weiss αλλα βεβαια χανει σε ολους τους τομεις οπως αναλυση, διαυγεια, καθαροτητα, soundstage. Ο βασικος λογος ειναι οτι εχει καμια δεκαρια τελεστικους της πλακας σε σειρα στο αναλογικο του σταδιο και βεβαια η τροφοδοσια του αν και φροντισμενη δεν εχει καμια σχεση με τις σταθεροποιησεις που εχει το Orpheus μου. Αλλα συχνοτικα αν το δει κανεις εγω προσωπικα το βρισκω πιο σωστο απο το Benchmark (με τους παλιους τελεστικους).

Αλλωστε εαν ακουσεις βελτιωμενο Benchmark ειναι σαφως καλυτερο απο το εργοστασιακο.... Ο Kontr εχει ακουσει το Beringer, Benchmark, Cambridge Audio πριν και μετα τις βελτιωσεις που τους εκανε και μπορει να αναλυσει τι ακουσε

Προσωπικά έχω ακούσει το Dac-1 σε ΑΒ με DAC τριπλάσιας τιμής.
Διαφορές υπήρχαν αλλά όχι τόσες ώστε εγώ τουλάχιστον να δώσω αυτή τη διαφορά!

Τώρα για το τι μπορεί να κάνει πειραγμένο δεν ξέρω αλλά το dacmagic που άκουσα σε κόντρα με το benchmark δεν είχε στον ήλιο μοίρα... -bye-

για να καταλαβετε τις ατελειες του Benchmark και αυτο που λεω για τις τρυπες στα μεσοχαμηλα προσπαθησετε να το ακουσετε διπλα σε ενα Weiss Medea η ενα Orpheus DAC One για να καταλαβετε που υστερει.

Εκει τα πραγματα γινονται ξεκαθαρα...

τα ονόματα των ηχοληπτών είναι τόσο μεγάλα που δεν ιδρώνει τ αυτί τους να της κάνουν διαφήμιση...
Σιγά μην έχει ανάγκη ο Bob Katz ή ο Glen Meadows να πεί κάτι γιά το dac γιά 900 δολλάρια...όταν στα στούντιό τους ηχογραφεί η μισή αμερική..

Παιδιά ψυχραιμία !!!!

Συγκρίνετε ανόμοια πράγματα !!!!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

DacMagic 350
Benchmark 1300
Weiss 3000 (αν δεν κάνω λάθος)

Ο Φίλος ζήτησε να αναβαθμίσει το cd-player του.

Φίλε eliaselias_o αν θές μία απλή αναβάθμιση του HarmanKardon hd970 τότε πάρε το DacMagic. Σίγουρα θα έχεις σημαντική βελτίωση.

Εν θέλεις κάτι καλύτερο (και φυσικά ακριβότερο) ακολούθησε την συμβουλή του Costas_Coyias. Με το Benchmark θα ακούσεις ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση. (Το θέμα είναι αν η μεγαλύτερη βελτίωση αξίζει τα επιπλέον 950 )

Αν τέλος, το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, άκουσε και το Weiss για το οποίο πολλοί λένε ότι είναι καλύτερο του Benchmark (Το θέμα είναι αν αξίζει τα επιπλέον 1700 ).

Bart

μα μιλαω με απολυτα κριτηρια. Καταρχην να διευκρινησω οτι ειχα το παλιο μοντελο της Benchmark που ειχε αλλους τελεστικους σε σχεση με το σημερινο.

Εαν βαλεις το Benchmark διπλα στο Medea θα νομιζεις οτι ειναι χαλασμενο... Ποιος σοβαρος επαγγελματιας θα προτιμουσε να χρησιμοποιουσε το Benchmark αντι για το Medea.

νομίζω τουλάχιστον δυό το συγκρίνουν με weiss και είναι τελικά υπέρ του bench.
(υποθέτω βάζοντας και το θέμα τιμή στην εκτίμηση)

πάντως το να γράφουμε αβίαστα τα παραπάνω είναι επίσης, τουλάχιστον, παραπληροφόρηση.

Πρώτα πρώτα δεν συγκρίνονται καν σε επίπεδο τιμής.
Ούτε και με το minerva δεν μπορεί να συγκριθεί.
Συγκρίνουμε πράγματα που έχουν διαφορά τιμής γύρω στο 10-15%. (Δεν γνωρίζω ακριβώς τιμές, αλλά υποθέτω στο 15% δεν είναι)

Επίσης το να λέμε ότι το ένα είναι χαλασμένο σε σύγκριση με κάποιο άλλο που είναι σε αντίστοιχη τάξη ποιότητας (δεν είναι και κανένα dac in a box, ούτε κανένα black box) είναι μεγάλη υπερβολή και δεν βοηθάει ούτε τη συζήτηση ούτε την πληροφόρηση.

ιεροσυλια:BXVZCBXZ6:

δεν τα έχω γράψει εγώ.
Πάντως από το να διαβάζω τον οποιονδήποτε σε fora (εμού συμπεριλαμβανομένου) προτιμώ να διαβάζω επαγγελματίες ηχολήπτες που την δουλειά τους την εκτιμώ.

Και εννοείται δεν κάνω αντιπαράθεση και ούτε θέλω να αμφισβητήσω αυτά που λες και ούτε έχω ακούσει το dacmagic....

δεν τα έχω γράψει εγώ.
Πάντως από το να διαβάζω τον οποιονδήποτε σε fora (εμού συμπεριλαμβανομένου) προτιμώ να διαβάζω επαγγελματίες ηχολήπτες που την δουλειά τους την εκτιμώ.

Και εννοείται δεν κάνω αντιπαράθεση και ούτε θέλω να αμφισβητήσω αυτά που λες και ούτε έχω ακούσει το dacmagic....

εχεις δικιο να το λες αυτο με τοσους διθυραμβους που εχουν γραφτει για το Benchmark. Εγω παλι το ειχα στα χερια μου και το εδωσα γιατι το θεωρουσα λαθος...

Μου αρεσει και εμενα πολυ το concept του giant killer αλλα το συγκεκριμενο DAC το θεωρω επικινδυνο απο την αποψη οτι εκπαιδευει τον κοσμο να ακουει λαθος... Κατα τη γνωμη μου ενα Micromega Stage 3 ειναι πολυ σωστοτερο εαν θες να μιλησουμε για φτηνα μηχανηματα...

πάντως το να γράφουμε αβίαστα τα παραπάνω είναι επίσης, τουλάχιστον, παραπληροφόρηση.

Πρώτα πρώτα δεν συγκρίνονται καν σε επίπεδο τιμής.
Ούτε και με το minerva δεν μπορεί να συγκριθεί.
Συγκρίνουμε πράγματα που έχουν διαφορά τιμής γύρω στο 10-15%. (Δεν γνωρίζω ακριβώς τιμές, αλλά υποθέτω στο 15% δεν είναι)

Επίσης το να λέμε ότι το ένα είναι χαλασμένο σε σύγκριση με κάποιο άλλο που είναι σε αντίστοιχη τάξη ποιότητας (δεν είναι και κανένα dac in a box, ούτε κανένα black box) είναι μεγάλη υπερβολή και δεν βοηθάει ούτε τη συζήτηση ούτε την πληροφόρηση.

μα δεν μιλαμε για την τιμη του καθε προιοντος. Πες μου εσυ ποσα καλυτερα CD player εχεις ακουσει απο το Cambridge 840 εστω και σε διπλασια τιμη...

εχεις δικιο να το λες αυτο με τοσους διθυραμβους που εχουν γραφτει για το Benchmark. Εγω παλι το ειχα στα χερια μου και το εδωσα γιατι το θεωρουσα λαθος...

Μου αρεσει και εμενα πολυ το concept του giant killer αλλα το συγκεκριμενο DAC το θεωρω επικινδυνο απο την αποψη οτι εκπαιδευει τον κοσμο να ακουει λαθος... Κατα τη γνωμη μου ενα Micromega Stage 3 ειναι πολυ σωστοτερο εαν θες να μιλησουμε για φτηνα μηχανηματα...

να δεχτώ την άποψή σου ότι σου ακούστηκε λάθος...

αν επιτρέπεις τι ηλικία έχεις και με τι συνοδά το άκουσες ?

να δεχτώ την άποψή σου ότι σου ακούστηκε λάθος...

αν επιτρέπεις τι ηλικία έχεις και με τι συνοδά το άκουσες ?

Ηλικια 34.
Συνοδα
προενισχυτη ειχα τοτε τον Aaron Cineast Νο.22 αλλα το ακουσα και με τον Tidal Preos που τον ειχα σπιτι για 2 ημερες .

τελικο εχω τον Power της Sovereign και ηχεια τα Hyperion Sound 938.

οταν ακουσα διπλα του ενα Orpheus DAC One προηγουμενης γενιας που το αγορασα μεταχειρισμενο καθως και διπλα σε ενα Micromega Dialog Dac (δεκαετιας και...) το εβγαλα στις αγγελιες...

μη με παρεξηγείς με την αδιακρισία μου, απλά προσπαθώ να καταλάβω τι πιθανότητες έχω να ακούω πολύ χειρότερα από σένα.

και πιθανότατα ισχύει...