Αναβάθμιση Forum

Μού ήρθαν 2 μηνύματα (το ένα σήμερα το άλλο πριν λίγες μέρες) το ένα του 2008 το άλλο του 2011....απλά μόνο για ενημέρωση.

Attachments

• Screenshot_2021-05-26-02-20-12-316.jpeg
    Screenshot_2021-05-26-02-20-12-316.jpeg
    182.9 KB · Views: 38
  • Screenshot_2021-05-28-22-10-47-933.jpeg
    Screenshot_2021-05-28-22-10-47-933.jpeg
    273.7 KB · Views: 37
  • Like
Reactions: mikemtb
Notifications από το tapatalk αυτά;
Εμένα δεν μου δουλεύει καθόλου το Tapatalk εδώ και 2 ημέρες.

Επιπλέον σκάνε notifications εντελώς άκυρα τριετίας,πενταετίας,δεκαετίας.

Υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα;

Χαίρετε. Μερικούς μήνες μετά από την αναβάθμιση στο forum και επειδή αφορά ένα πρόβλημα που προϋπήρχε, θέλω να θέσω ένα ερώτημα: Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να συγχωνεύονται αυτόματα, τα δύο, τρία ή περισσότερα συνεχόμενα posts από ένα άτομο, τα οποία πολλές φορές έχουν (χρονική) απόσταση μερικών λεπτών; Προφανώς, το εν λόγω πρόβλημα αφορά εν πολλοίς συγκεκριμένα άτομα (και είναι αρκετά), τα οποία έχουν για πολύ καιρό (για χρόνια, ενδεχομένως) την κακή αυτή συνήθεια, ενώ μετά από την αλλαγή στο forum, φαίνεται πως τα συνεχόμενα posts από ένα άτομο, σε οποιοδήποτε thread, πιθανώς να αυξήθηκαν. Έστω, να γίνει κάποια σύσταση προς τα μέλη ή προσθήκη (εφόσον δεν υπάρχει) στον κανονισμό λειτουργίας. Κατά τα άλλα, η νεότερη έκδοση για το AVClub (τεχνικά) μάλλον είναι η καλύτερη, έως σήμερα.

• Like
Reactions: Tzimisce
Είχε εφαρμοστεί αυτή η πρόταση συγχώνευσης παλιότερα για ένα χρονικό διάστημα. Δημιούργησε διάφορα προβλήματα. Οι περισσότεροι είχαμε διαμαρτυρηθεί. Ώσπου καταργήθηκε επιτέλους και ησυχάσαμε! :)

Είχε εφαρμοστεί αυτή η πρόταση συγχώνευσης παλιότερα για ένα χρονικό διάστημα. Δημιούργησε διάφορα προβλήματα. Οι περισσότεροι είχαμε διαμαρτυρηθεί. Ώσπου καταργήθηκε επιτέλους και ησυχάσαμε! :)
Δηλαδή; Είναι καλύτερη η υφιστάμενη κατάσταση;

Δηλαδή στη συζήτηση που είχε τότε διεξαχθεί, ρωτηθήκαμε και υπήρξαν δύο τάσεις. Εκείνοι που δεν τους ένοιαζε, ή τους άρεσε το (τότε) καινούργιο σύστημα της συγχώνευσης και εκείνοι που ενοχλούνταν και εμποδίζονταν στη δραστηριότητα τους από αυτό.
Όπως καταλαβαίνεις, ανήκα στους δεύτερους! :rolleyes:

Δηλαδή στη συζήτηση που είχε τότε διεξαχθεί, ρωτηθήκαμε και υπήρξαν δύο τάσεις. Εκείνοι που δεν τους ένοιαζε, ή τους άρεσε το (τότε) καινούργιο σύστημα της συγχώνευσης και εκείνοι που ενοχλούνταν και εμποδίζονταν στη δραστηριότητα τους από αυτό.
Όπως καταλαβαίνεις, ανήκα στους δεύτερους! :rolleyes:
Τα προβλήματα ποια ήταν, τα οποία "ενοχλούσαν και εμπόδιζαν" τη συμμετοχή και τη δραστηριότητα στο forum;

Επίσης, δε θα υπήρχε το εν λόγω πρόβλημα -με δύο, τρία και βάλε, συνεχόμενα posts- αν (όλα) τα μέλη στο AVClub (και σε οποιοδήποτε forum), αντιλαμβάνονταν ότι δε συμμετέχουν σε προσωπικούς διαλόγους, online chats και λοιπές, σχετικές συζητήσεις, αλλά σε ένα forum. Ήτοι, (για πολλά μέλη) αν δεν εντοπίζεται/λαμβάνεται υπόψιν το πρόβλημα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Συνεπώς, τα συνεχόμενα posts επιτρέπονται και δεν υπάρχει λόγος να ενοχλούν κάποιο άτομο (συνεχίζοντας με τον ίδιο συλλογισμό).

Όμως και αυτό είναι μέρος του προβλήματος, εκτός αν συμφωνούν τα περισσότερα άτομα με τα προαναφερθέντα (κανένα πρόβλημα με τα συνεχόμενα posts, δηλαδή).

Προφανώς, αν τα συνεχόμενα posts γίνονται επειδή η σελίδα δεν επιτρέπει πολλαπλές παραθέσεις ή επεξεργασία ενός post, από τη συσκευή ή/και το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί ένα άτομο, για την αλληλεπίδρασή του με αυτήν, τότε υφίσταται κάποιο φταίξιμο και στη (ν κάθε) σελίδα. Περαιτέρω, τα συνεχόμενα posts που πρέπει να είναι ξεχωριστά (σε αρχές ενός thread, λόγω όγκου πληροφορίας και λοιπά), μάλλον είναι εύκολο να εντοπιστούν και πιθανώς δε θα ενοχλούν (σχεδόν) κανένα άτομο.

Προσωπικά, συνεχόμενα posts που γίνονται σε χρονικό διάστημα μιας ώρας από ένα μέλος, με οποιαδήποτε ιδιότητα, θεωρώ πως πρέπει να συγχωνεύονται, αυτόματα ή από κάποιο αρμόδιο άτομο.

Ναι, αλλά δεν είναι απαραίτητο τα συνεχόμενα ποστ να απευθύνονται στο ίδιο θέμα. Μπορεί να είναι απαντήσεις σε διαφερετικα ποστ, ή έκφραση μιας νέα ιδέας. Η συγχώνευση μπερδεύει το τελικό κείμενο.

Η συζήτηση γίνεται μαλλον χωρίς τον ξενοδόχο που ειναι στην πράξη οι τεχνικες δυνατότητες της πλατφόρμας..

Από ερώτηση που είχε γίνει για το ίδιο θέμα στο τεχνικό τμημα μας είχε γίνει γνωστό ότι δεν υποστηρίζεται ανάλογη λειτουργία από την πλατφόρμα , ουτε καν απο την παλιά.

Ειχε γινει πράγματι καποια εποχή η αλλαγή στην παλιά πλατφόρμα αλλά με κώδικα γραμμένο στο χέρι που χάνεται κάθε φορά όταν γίνεται αναβάθμιση.

Όποτε τα τυχόv merge είναι πάντα χειροκίνητα και στην κρίση / χρόνο του εκάστοτε συντονιστή των κατηγοριών.

Να πώ επίσης ότι η πλατφόρμα πλέον αφήνει αρκετό χρόνο σε κάποιον να συμπληρώσει ενα post του ή να το διορθώσει αν το έστειλε βιαστικά ή ακόμη και να το συμπληρώσει με quote απο αλλο post .

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Να πώ επίσης ότι η πλατφόρμα πλέον αφήνει αρκετό χρόνο σε κάποιον να συμπληρώσει ενα post του ή να το διορθώσει αν το έστειλε βιαστικά ή ακόμη και να το συμπληρώσει με quote απο αλλο post .

15 λεπτά, που είναι όντως αρκετός χρόνος. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις, δε γίνεται επεξεργασία ή συμπλήρωση, αλλά επιλέγεται από το οποιοδήποτε μέλος η καταχώρηση (τουλάχιστον ενός) καινούργιου post. Αυτό είναι πρόβλημα.

Σε άλλο Forum, έχω δει ότι υπάρχει η δυνατότητα merge, βάση χρονικής περιόδου των posts.. (π.χ 1 ή περισσότερες ώρες)
και αυτό μου αρέσει και μένα..

αλλά αφού δεν υπάρχει εδώ η δυνατότητα, ok..

Το νέο που μου αρέσει τώρα στο forum εδώ είναι ότι όταν κάνεις quote, το "μαζεύει" το quote! (y)
Παλιά ήταν ενοχλητικό να επαναλαμβάνονται φωτογραφίες και βιντεάκια κυρίως.

Αυτό είναι καλό και σε σύνθετα posts-quote..
αν και κάποια πρέπει να τα ενώσεις τώρα με edit εάν θες να είσαι ωραίος θα έλεγα.. :cool:

Ισως να μην το ξερουν πολλοί αλλά πατώντας απλά το Reply σε καθε ποστ που θέλεις να κοουταρεις εχεις multi quote στο ιδιο ποστ εφόσον δεν εχεις στειλει φυσικά το post για διαβασμα. Στη συνεχεια γραφεις σε καθε quote απο κάτω το σχόλιο σου , ομορφα και απλά.

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση...Πριν την αναβαθμιση του φορουμ παρακολουθουσα καποια θεματα και ειχα ορισει να μου ερχεται 1 φορα την εβδομαδα email που να ειδοποιει οτι υπαρχουν απαντησεις.

Μετα την αναβαθμιση δεν βρισκω καποια επιλογη. Αν ενεργοποιησω την ειδοποιηση μεσω email το κανει σε καθε απαντηση, πραγμα που ειναι κουραστικο.

Ετσι λειτουργει πλεον η ειδοποιηση ή εχει καποια επιλογη που δεν βλεπω;

Απο εχθες σε Mac OS ή iOS (Safari ή Chrome) iPad / iPhone / Macbook δεν μπορω να γραψω τιποτα σε κανενα πεδίο (νημα, pm κλπ).

Ολα ειναι κανονικά αλλά οταν παω να πατησω στο πεδιο για να γραψω απλα δεν γίνεται τπτ.

log off / restart κλπ δεν βοηθησαν.

Από Edge που ειμαι τωρα, δουλεύει κανονικά.

Απο εχθες σε Mac OS ή iOS (Safari ή Chrome) iPad / iPhone / Macbook δεν μπορω να γραψω τιποτα σε κανενα πεδίο (νημα, pm κλπ).

Ολα ειναι κανονικά αλλά οταν παω να πατησω στο πεδιο για να γραψω απλα δεν γίνεται τπτ.

log off / restart κλπ δεν βοηθησαν.

Από Edge που ειμαι τωρα, δουλεύει κανονικά.
Απο Safari, ολα κανονικα.