εν μέρει οχι... έτσι τα λένε κάποιοι, αλλά -μιλώντας για την classic series των spendor που εχω(sp2/3e)- δεν έχουν καμια σχέση με ψυχρότητες κλπ κλπ. Αντίθετα μιλάμε για ηχεια "χτισμένα" γύρω απο μια εξαιρετικά φυσική μεσαια (μεσοϋψηλή) περιοχή η οποιοα εκτεινεται σε ενα ελαστικό χαμηλό (οχι με την απόλυτη εκταση αλλά υπεραρκετό για 'μενα κ τον χώρο μου) που ουτε σε χτυπα στο στομάχι σαν των καλοοδηγημένων ή και ενεργων ATC ας πουμε (ενα στοιχειο τους που μ' αρεσει πολύ βεβαια), αλλά που επίσης σε καμια περίπτωση δεν ακουγεται με ουρες και μπουμαρισματα. Επίσης στην "ωφέλημη" περιοχή τους εχουν εξαιρετικό σωμα (imo) πράγμα που με έχει κάνει να λέω (μαζι και με τα παραπάνω και με κάθε πιθανότητα να κάνω λάθος βεβαια) πως τα επόμενα μου ηχεια (αν ειναι 2δρομα) δεν πρόκειται να έχουν μικρότερο γουφερ απο 8ιντσο (οπως τα 2/3 δλδ) ανεξάρτητα αν έχω ακουσει κάποια εξαιρετικά μικρά ηχεια. Η μόνη εξαιρεση σε αυτό ειναι ισως καποιο atc.
Οι υψηλές τους απο την άλλη ειναι εκει χωρις να τους λειπει τπτ αν και σαφως υπάρχουν ηχεια με πολύ μεγαλύτερη εκταση, αερα, κλπ. Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω πως θα πει κανεις πως ειναι "στρογγυλεμένα" ηχεία.
Μ' αυτά κ μ' αυτά οσες φορές κ αν εχω πει να τα αλλάξω (τα εχω απο αρχες του 2005) τελικά ποτέ δεν το αποφάσισα και τώρα ετσι οπως εχουν γινει τα πράγματα δεν θα το αποφασισω για καιρό ακομα...
Δεν ξερω το budget σου αλλά αν πας σε ενα μεγαλύτερο μοντέλο (ιδανικά στο sp100r2 μάλλον για τον χωρο σου) σιγουρα θα εχεις ολα αυτα που ειπα πιο πάνω με περισσότερη ικανοτητα να τον γεμισουν.
Οσα εγραψα αφορουν στην classic series ξαναλέω. Τις άλλες δεν τις εχω ακουσει...
Harbeth δεν εχω ακουσει εκτεταμένα αλλά ειναι της ιδια φιλισοφιας ηχεια γενικώς (αφου κ τα μοντέλα τους ειναι παρομοια). Ισως αυτά να έχουν καλύτερες technicalities (ορος κλεμενος

)!!!
Νομίζω πως πρέπει να κάνεις μια ακρόαση σε κάποια μοντέλα και των δυο εταιριών...
Ολα τα παραπάνω imho πάντα!!!!!
Καλή αναζήτηση...