Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Καταλαβαίνω την φασαρία, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι πρέπει να τον φέρεις ... με τα καλώδια του, αφού εγώ παίζω διπλοκαλωδίωση με μονομπλόκς και πολύ μικρά μήκη ... ο χώρος είναι 34 μέτρα οπότε θα έχεις πλέον μια σχετικά ακριβή εικόνα της καταστάσεως ...

Τα Αγγλικα που προτεινεις θεωρούσα οτι ανηκουν στη monitor σχολή, έχω άδικο;
εν μέρει οχι... έτσι τα λένε κάποιοι, αλλά -μιλώντας για την classic series των spendor που εχω(sp2/3e)- δεν έχουν καμια σχέση με ψυχρότητες κλπ κλπ. Αντίθετα μιλάμε για ηχεια "χτισμένα" γύρω απο μια εξαιρετικά φυσική μεσαια (μεσοϋψηλή) περιοχή η οποιοα εκτεινεται σε ενα ελαστικό χαμηλό (οχι με την απόλυτη εκταση αλλά υπεραρκετό για 'μενα κ τον χώρο μου) που ουτε σε χτυπα στο στομάχι σαν των καλοοδηγημένων ή και ενεργων ATC ας πουμε (ενα στοιχειο τους που μ' αρεσει πολύ βεβαια), αλλά που επίσης σε καμια περίπτωση δεν ακουγεται με ουρες και μπουμαρισματα. Επίσης στην "ωφέλημη" περιοχή τους εχουν εξαιρετικό σωμα (imo) πράγμα που με έχει κάνει να λέω (μαζι και με τα παραπάνω και με κάθε πιθανότητα να κάνω λάθος βεβαια) πως τα επόμενα μου ηχεια (αν ειναι 2δρομα) δεν πρόκειται να έχουν μικρότερο γουφερ απο 8ιντσο (οπως τα 2/3 δλδ) ανεξάρτητα αν έχω ακουσει κάποια εξαιρετικά μικρά ηχεια. Η μόνη εξαιρεση σε αυτό ειναι ισως καποιο atc.
Οι υψηλές τους απο την άλλη ειναι εκει χωρις να τους λειπει τπτ αν και σαφως υπάρχουν ηχεια με πολύ μεγαλύτερη εκταση, αερα, κλπ. Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω πως θα πει κανεις πως ειναι "στρογγυλεμένα" ηχεία.
Μ' αυτά κ μ' αυτά οσες φορές κ αν εχω πει να τα αλλάξω (τα εχω απο αρχες του 2005) τελικά ποτέ δεν το αποφάσισα και τώρα ετσι οπως εχουν γινει τα πράγματα δεν θα το αποφασισω για καιρό ακομα...
Δεν ξερω το budget σου αλλά αν πας σε ενα μεγαλύτερο μοντέλο (ιδανικά στο sp100r2 μάλλον για τον χωρο σου) σιγουρα θα εχεις ολα αυτα που ειπα πιο πάνω με περισσότερη ικανοτητα να τον γεμισουν.
Οσα εγραψα αφορουν στην classic series ξαναλέω. Τις άλλες δεν τις εχω ακουσει...
Harbeth δεν εχω ακουσει εκτεταμένα αλλά ειναι της ιδια φιλισοφιας ηχεια γενικώς (αφου κ τα μοντέλα τους ειναι παρομοια). Ισως αυτά να έχουν καλύτερες technicalities (ορος κλεμενος :) )!!!
Νομίζω πως πρέπει να κάνεις μια ακρόαση σε κάποια μοντέλα και των δυο εταιριών...
Ολα τα παραπάνω imho πάντα!!!!!
Καλή αναζήτηση... -bye-

εν μέρει οχι... έτσι τα λένε κάποιοι, αλλά -μιλώντας για την classic series των spendor που εχω(sp2/3e)- δεν έχουν καμια σχέση με ψυχρότητες κλπ κλπ. Αντίθετα μιλάμε για ηχεια "χτισμένα" γύρω απο μια εξαιρετικά φυσική μεσαια (μεσοϋψηλή) περιοχή η οποιοα εκτεινεται σε ενα ελαστικό χαμηλό (οχι με την απόλυτη εκταση αλλά υπεραρκετό για 'μενα κ τον χώρο μου) που ουτε σε χτυπα στο στομάχι σαν των καλοοδηγημένων ή και ενεργων ATC ας πουμε (ενα στοιχειο τους που μ' αρεσει πολύ βεβαια), αλλά που επίσης σε καμια περίπτωση δεν ακουγεται με ουρες και μπουμαρισματα. Επίσης στην "ωφέλημη" περιοχή τους εχουν εξαιρετικό σωμα (imo) πράγμα που με έχει κάνει να λέω (μαζι και με τα παραπάνω και με κάθε πιθανότητα να κάνω λάθος βεβαια) πως τα επόμενα μου ηχεια (αν ειναι 2δρομα) δεν πρόκειται να έχουν μικρότερο γουφερ απο 8ιντσο (οπως τα 2/3 δλδ) ανεξάρτητα αν έχω ακουσει κάποια εξαιρετικά μικρά ηχεια. Η μόνη εξαιρεση σε αυτό ειναι ισως καποιο atc.
Οι υψηλές τους απο την άλλη ειναι εκει χωρις να τους λειπει τπτ αν και σαφως υπάρχουν ηχεια με πολύ μεγαλύτερη εκταση, αερα, κλπ. Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω πως θα πει κανεις πως ειναι "στρογγυλεμένα" ηχεία.
Μ' αυτά κ μ' αυτά οσες φορές κ αν εχω πει να τα αλλάξω (τα εχω απο αρχες του 2005) τελικά ποτέ δεν το αποφάσισα και τώρα ετσι οπως εχουν γινει τα πράγματα δεν θα το αποφασισω για καιρό ακομα...
Δεν ξερω το budget σου αλλά αν πας σε ενα μεγαλύτερο μοντέλο (ιδανικά στο sp100r2 μάλλον για τον χωρο σου) σιγουρα θα εχεις ολα αυτα που ειπα πιο πάνω με περισσότερη ικανοτητα να τον γεμισουν.
Οσα εγραψα αφορουν στην classic series ξαναλέω. Τις άλλες δεν τις εχω ακουσει...
Harbeth δεν εχω ακουσει εκτεταμένα αλλά ειναι της ιδια φιλισοφιας ηχεια γενικώς (αφου κ τα μοντέλα τους ειναι παρομοια). Ισως αυτά να έχουν καλύτερες technicalities (ορος κλεμενος :) )!!!
Νομίζω πως πρέπει να κάνεις μια ακρόαση σε κάποια μοντέλα και των δυο εταιριών...
Ολα τα παραπάνω imho πάντα!!!!!
Καλή αναζήτηση... -bye-

Σ ευχαριστώ πολύ για τη περιγραφή. Θα προσπαθήσω να τ' ακούσω ώστε να διαμορφώσω ιδία άποψη!

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Να τα πούμε *μουσικά* ηχεία;
η πρώτη λέξη που μου ερχεται στο μυαλό ειναι "φυσικά" οτι μπορει να σημαινει αυτό
κ για αυτό τα πήρα, αν και είχα στο μυαλό μου τοτε να πάρω κάτι πολύ πιο μικρό, .. βασικά ειχα πάει να ακουσω το 3/5se vs 3/5 που εβγαιναν τότε!!

μου κινήσατε την περιέργεια με αυτά τα Spendor, αν και δεν ειχα κατά νου ότι θα μπορούσα να πάρω ηχεία βάσης. Θα πάω να τ ακούσω μόλις τα φέρει ο αντιπρόσωπος..

ε καλά τα 100 δεν τα λες κ βασης ακριβως... αν και χρειάζονται βάσεις... κ πολύ καλές μάλιστα αυτο επισης υπολόγισε το στο συνολικό κόστος

ακου και harbeth οπωσδηποτε

Θωμά σε μπελάδες πας να πεις και μάλιστα πριν φροντίσεις το χώρο σου και πάρεις το δυνατόν καλύτερο απ' όσα έχεις.

Παρ'όλα αυτά sonus faber, opera ή κάποιο μεγαλύτερο της chario πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι μέσα στις επιλογές σου για ακρόαση.
Από εκεί και ύστερα προσοχή που θα ακούσεις και με τι θα ακούσεις... γιατί ακόμα και το από πόσο χαμηλά θα ξεκινήσει να σε ευχαριστεί το ηχείο, είναι και αυτό (εν μέρη) θέμα συνέργειας με τον ενισχυτή... πράγμα για το οποίο δεν έχω ιδέα πιο ηχείο είναι το κατάλληλο για τα γούστα σου.

Επειδή μαζί ακούσαμε τις διαφορές με μικρές παρεμβάσεις στο χώρο σου (μετά τις μετρήσεις του vet), ξαναλέω και ξαναλέω: δοκίμασε πρώτα να ρίξεις όσα μπορείς να διαθέσεις στο χώρο, ζήσε λίγο καιρό με το νέο αποτέλεσμα και στη συνέχεια βλέπεις τι παραπάνω χρειάζεσαι.

:ernaehrung004:

Μετά το ...αιματοκύλισμα που διάβασα σε ξένο σάιτ σε παρόμοιο νήμα μεταξύ ειδημόνων,και με την πεποίθηση πλέον πως ακούμε συστήματα κάθε φορά που ακούμε ηχεία......(με τον χώρο να συμπεριλαμβάνεται εντελώς στο σύστημα...)
....κι ακόμα κι αν έχουμε ένα σύστημα αναφοράς (εννοώ που να το γνωρίζουμε φυσικά,όχι με την άλλη έννοια των αγγελιών) που έχουν περάσει πολλά ηχεία....
....ακόμα και τότε η γνώμη του καθενός μας,περιορίζεται στον χώρο/μηχανάκια/αυτιά του.
Καλό θα ήταν λοιπόν,όταν λέμε πως έχουμε ακούσει κάτι,να λέμε όχι μόνο με τι το έχουμε ακούσει (σύνοδα) αλλά και το που.
Και το λέω γιατί στο ψάξιμο αυτών των ημερών για την φροντίδα του δικού μου χώρου,είδα πως ακόμα και μια απλή πολυθρόνα τοποθετημένη αλλού,κάνει τις μετρήσεις να είναι τελείως άλλες.

Στον χώρο σου και μόνο στον χώρο σου λοιπόν,αυτό έχω να πω εγώ...

μωρε δικιο εχετε οσον αφορα το χωρο, αλλα θα πρεπει να βγει μια short list πρωτα και μετα θα τ ακουσω στο χωρο μου. Νικο σαφως και γνωριζω οτι αλλαγες στο χωρο θα επιφερουν αλλαγες στο ακουσμα και θα προσπαθησω να το πετυχω. Το θεμα αναβαθμισης των ηχειων (?), εφοσον γινει, θα γινει γι αλλους πιο πρακτικους λογους.

Ασε που θα ηθελα να αποκτησω οσο το δυνατον πιο καλη αποψη για τους ηχους - κατασκευαστες ωστε να γνωριζω εκ των προτερων ποιοι μου αρεσουν και ποιοι οχι..

Με μεγάλη προσοχή Θωμά, γιατί στο επίπεδο που είσαι μπορεί να βρίσκεσαι πολύ κοντά στο peak του χώρου σου, στα χρήματα που κινείσαι.

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Με μεγάλη προσοχή Θωμά, γιατί στο επίπεδο που είσαι μπορεί να βρίσκεσαι πολύ κοντά στο peak του χώρου σου, στα χρήματα που κινείσαι.

Νίκο εννοείς ότι αν βάλω πχ καλύτερα ηχεία δεν θα δω σημαντικές διαφορές; Πάντως αλλαγή κατάλαβα και στις διαφορετικές πηγές που δοκιμάστηκαν (θυμασαι πχ τη δοκιμη των dacs) καθώς και στα ενισχυτικα, χωρίς να αλλάξω κάτι στο χώρο μου.

Πιστεύω δηλαδή ότι αν ένα ηχείο μπορεί να παίξει καλύτερα απ τους Pegasus θα ακουστεί και καλύτερα στο χώρο μου, λάθος έχω;

Mωρέ μια χαρά διαφορές ακούς, ότι και να βάλεις πάνω, το θέμα είναι σου αρέσουν?

καλύτερο και χειρότερο είναι ένα ηχείο στα χαρτιά. στο σπίτι σου και όταν απλωθείς στη πολυθρόνα δεν ξέρω τι θα είναι. Άλλωστε και εσύ το ίδιο σκέφτεσαι απο τ στιγμή που λές ότι θες να κάνεις ακρόαση στο χώρο σου.

Επειδή θεωρώ τα γούστα μας κοντινά και πιστεύω πολύ σε αυτό το ηχείο φοβάμαι ότι χωρίς τις κατάλληλες διορθώσεις του χώρου και παραμένοντας σε αυτή τη κατηγορία τιμής (ή λίγο παραπάνω) η αλλαγή δεν θα είναι εύκολη.
Ξέρω ότι ξύνεσαι, θες εδώ και τώρα :grandpa:... γι'αυτό σου συνιστώ μεγάλη προσοχή και ακρόαση στο σπίτι σου για ότι αποφασίσεις ;-)

Last edited:
Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

αφού το πας για ευφωνικό νομίζω πως δεν πρέπει να παραλείψεις για τόσο μεγάλο χώρο να ακούσεις και αυτό:http://www.geometricharmony.com/Products_Diamond

edit: το λινκ μας τα χαλάει. Τον Κύκλωπα εννοούσα

Από μονάδες πάντως φαίνεται ότι πρέπει για τον χώρο.Πανέμορφο ηχείο..
(Το Cyclops)

Τι μονάδες έχει ο Κυκλωπας, δεν μπορώ να βρω τα χαρακτηριστικά του

Mωρέ μια χαρά διαφορές ακούς, ότι και να βάλεις πάνω, το θέμα είναι σου αρέσουν?

καλύτερο και χειρότερο είναι ένα ηχείο στα χαρτιά. στο σπίτι σου και όταν απλωθείς στη πολυθρόνα δεν ξέρω τι θα είναι. Άλλωστε και εσύ το ίδιο σκέφτεσαι απο τ στιγμή που λές ότι θες να κάνεις ακρόαση στο χώρο σου.

Επειδή θεωρώ τα γούστα μας κοντινά και πιστεύω πολύ σε αυτό το ηχείο φοβάμαι ότι χωρίς τις κατάλληλες διορθώσεις του χώρου και παραμένοντας σε αυτή τη κατηγορία τιμής (ή λίγο παραπάνω) η αλλαγή δεν θα είναι εύκολη.
Ξέρω ότι ξύνεσαι, θες εδώ και τώρα :grandpa:... γι'αυτό σου συνιστώ μεγάλη προσοχή και ακρόαση στο σπίτι σου για ότι αποφασίσεις ;-)

Φίλε δεν την γλυτωνεις, αν φέρω ηχεία σπίτι θα έρθεις για καφέ!

Ερώτηση, είναι λογικό να κοιτάξω ηχεία με μεγαλύτερες μονάδες απο τους Pegasus ή ένα γένει δεν παίζει ρόλο; Μήπως ένα ηχείο με τις ίδιες μονάδες μόνο μικρές διάφορες θα επιφέρει στο ηχητικό αποτέλεσμα;

Η ταπεινή μου άποψη είναι πως το ηχείο πρέπει να συμβαδίζει με τον χώρο.
Εγώ στην θέση σου πάντως δεν θα κοιτούσα κάτι με μικρότερο από 8' στα χαμηλά.Δεν θα χρειαστεί ποτέ να πιέσεις ούτε ηχείο ούτε ενισχυτή.
Κι αν ο Κύκλωπας έχει τις αρετές που λένε αυτοί που τον έχουν ακούσει μια χαρά θα σου καθήσει στον χώρο.Ακουσέ το,δεν χάνεις τίποτα...