Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Φίλε δεν την γλυτωνεις, αν φέρω ηχεία σπίτι θα έρθεις για καφέ!

Δηλαδή ρε φιλαράκι αν θέλω να ακούσω τους πήγασους θα με αφήσεις απ'όξω? :flipout:

Οι κύκλωπες είναι περίπου 90 db και δεν πέφτουν κάτω απο τα 6Ohm, αν θυμάμαι καλά. Ροκάρουν ασύστολα!
Κανόνισε με τον Μπούλ για ακρόαση Θωμά, αξίζει τον κόπο.-bye-

Κι εγώ νομίζω πως θα πρέπει να κινηθώ σε ηχεία με 8 inch γουφερ, μόνο που είναι σχετικά ακριβά, θα πρέπει να δω και τα Spendor 2/3 όπως επίσης και Sonus Faber Liuto

η αληθεια ειναι πως αν δεν το κανεις για να γουσταρεις τελικα μαλλον δεν αξιζει για να το κανεις. δεν εισαι και χαλια τωρα...

Είναι καθαρά τεχνικοί οι λόγοι της αναζήτησης καθοτι και όπως είμαι γουστάρω πολύ. Μόνο αν βρω κάτι πολύ καλύτερο στο συνολικο σετ απ θα κάνω τη κίνηση.

Πάντως να πω την αμαρτία μου, είμαι προκατειλημενος με την Ιταλική σχολή, θεωρώντας ότι ταιριάζει πολύ στο τροπο που θέλω να ακούω μουσική. Τα Chario ειναι εξαιρετικά ισορροπημένο και δύσκολα θα με εντυπωσιασει κατι μακριά από τον ήχο του. Δηλαδή αν είχα χρήματα για να κινηθώ στην μεγαλύτερη κατηγορία από την Constellation θα το προτιμούσα αλλά δεδομένου ότι ο αντιπρόσωπος δεν δέχεται ανταλλαγές μου μειώνει τις επιλογές

Θεωρώ επισης ότι θα μου αρέσουν τα Sonus Faber..

Χθες μου δοθηκε η ευκαιρία ν' ακούσω τα Audio Physic στο χώρο του Γιάννη Μιχαήλου, aka Ορφεας. Ακουσα τα Virgo V, Scorpio 25 και Tempo 25 με διάφορα ήδη μουσικής μέσω πηγών της Naim. Δεν ειχα ξανακούσει την εν λόγω εταιρία και το τρόπο με τον οποίο θέλει να προσφέρει στον ακροατή τα μουσικά δρώμενα και ομολογώ ότι..εντυπωσιάστηκα! Αν εξαιρέσουμε το Tempo, που δεν θα το πεις μέτριο ως ηχείο, αλλά που ειναι μια κατηγορία κάτω από τα Virgo και Scοrpio δώσαμε περισσότερο χρόνο σε αυτά τα 2

Κατανοώ οποιονδήποτε θα εντυπωσιαστεί από τον τσαμπουκαλεμένο ήχο των Scorpio τα οποία θα ξεσηκώσουν τη γειτονιά στο πόδι με τα κατάλληλα watts τροφοδοσίας. Ηχος δυναμικός, με όγκο και έκταση στα μεσαία και υψηλά. Επίσης παίζει δυνατά, πολύ δυνατά! Σε άλλη ηλικία (ευτυχώς ακόμα βέβαια είμαι από τη καλή μεριά των 50 ετών) θα τα αγαπούσα.

Ομως τα Virgo..wow τα Virgo ήταν love at first sight! το πρώτο που παρατηρείς είναι η πλήρης εξαφάνιση τους στο χώρο. Ο ήχος έρχεται από τους μουσικούς που παίζουν μπροστά σου. Ξεχνάς ότι παίζουν 2 σημειακές πηγές. Εισαι εκει βρε παιδί μου και ακούς κάθε όργανο από τη θέση που παίζει. Επίσης, ήχος ζεστός, πελώριος, σε αγκαλιάζει, σε ξεκουράζει και σ αφήνει να παρασυρθείς μαζί του. Τις κακές ηχογραφήσεις θες να τις πετάξεις ενώ τις καλές θες να τις ακούσεις ξανά και ξανά. Για μένα είναι η διαφορά μεταξύ του ακούω μουσική και απολαμβάνω μουσική. Δεν εχω μεγάλη εμπειρία από Hi-Fi και δεν περίμενα ποτέ από Γερμανό κατασκευαστή να φτιάξει τόσο involving προιόν, δεδομένου ότι είναι βαρετοί βρε παιδί μου σαν λαός, χωρίς ιδιαίτερο συναίσθημα.

Μεγάλη η εμπειρία με τα Virgo, μεγάλη και η τιμή τους...το σκέφτομαι πολύ σοβαρά όμως

Ευχαριστώ το Γιάννη για τη φιλοξενία του, τη προθυμία και τον επαγγελματισμό του. Ειναι προφανές ότι ανήκει στους ευτυχείς ανθρώπους που έκαναν το χομπυ τους επάγγελμα

Τα άκουσες με το ενισχυτή σου?

Να απολαύσεις το ταξίδι της αναζήτησης!

Οχι δυστυχως, τ ακουσα με burmester. Δεν μου ειναι ευκολο να μετακινώ τον ενισχυτή των 60+ κιλών σε ακροάσεις σε άλλους χώρους. Ειναι πάντα αυτή η ερώτηση που σου δημιουργείται, πως θα ακούγεται στο χώρο σου με τα δικά σου συνοδά..?

Οχι δυστυχως, τ ακουσα με burmester. Δεν μου ειναι ευκολο να μετακινώ τον ενισχυτή των 60+ κιλών σε ακροάσεις σε άλλους χώρους. Ειναι πάντα αυτή η ερώτηση που σου δημιουργείται, πως θα ακούγεται στο χώρο σου με τα δικά σου συνοδά..?

Μα καλά ο ίδιος αντιπρόσωπος δεν φέρνει τους Unico? Δεν έιχε κάποιον εκεί να σου έβαζε να ακούσεις? Να ξαναπάς να ακούσεις τα ηχεία με τον δικό σου ενισχυτή για να βγάλεις ασφαλέστερο συμπέρασμα. Εκτός κι αν σκοπεύεις να αλλάξεις και ενισχυτικά.

Quevedo: Εφοσον βρω τα χρηματα, σκεφτομαι να του ζητήσω να τ ακούσω στο χώρο μου

Leo1964: Δικιο εχεις αλλά, απ την άλλη είναι και κουραστικό. Κάθε φορά να προσπαθείς να θυμηθείς συγκριτικές λεπτομέρειες και να απομονώνεις τις όποιες διαφορές στην υπόλοιπη αλυσίδα..

Μπορεί να είναι κουραστικό αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Τόσα λεφτά θα δώσεις πρέπει να μείνεις απόλυτα ικανοπιημένος από την επιλογή σου. Καλύτερα να κουραστείς στην αναζήτηση παρά να υποφέρεις μετά την αγορά.

Αυτό το 2ο, το να υποφέρεις μετά την αγορά, είναι ότι χειρότερο..

περασε λοιπον αλλη μια εβδομαδα ακροάσεων. Παρεα με τα CDs μου ακουσα κι αλλα ηχεια παρεα με τους υπευθυνους των καταστηματων. Ετσι λοιπον ακουσα:

Tα Dynaudio Focus 340, παρεα με εναν λαμπατο της Cary, καθως κι ενα μικρο τρανζιστορατο της Creek. Ο ηχος τους κοντα σε αυτο που μου αρεσει, ανοιχτος με σωμα, καθολου ενοχλητικος ψηλα (εχω ενα θεμα εκει) και με αρκετο, εως πολυ αν σκεφτεις τους ενισχυτες που επαιζε, μπασο. Ευκολο σαν οδηγηση αφου ακομα κι ενας ενισχυτης στα 70 W, και στα 700 Ε, τα οδηγουσε ικανοποιητικα. Σκεφτομαι πως θα επαιζε με τον Unico..

Τα Sonus Faber Liuto. Στο πρωτο ακουσμα μου φανηκαν λιγο προβολικα, οι Pink Floyd ειχαν σειριστικες χροιές που δεν ειχα συνηθισει να ακουω στο δικο μου σετ απ. Αλλαξαμε καλωδια interconnect και το θεμα μειωθηκε αισθητα. Περα από τα καπως προβολικα (αναλυτικα?) υψηλα του ειχε καλο σωμα και μπασο ικανοποιητικο αν και θεωρω οτι ο ενισχτυτης δεν τα βοηθουσε - δεν κρατησα τη μαρκα του αλλα ηταν ενας τρανζιστορ στα 100 περιπου Watt με κοστος γυρω στα 3Κ. Δεν κρυβω οτι περιμενα περισσοτερα απ το εν λογω ηχειο, αλλα λογω του στησιματος του δεν αφησε την εντυπωση οτι θα με αναβαθμιζε ηχητικα η παρεα μαζι του. Βεβαια, ηταν αστρωτα οποτε αναμενεται να ανοιξει το μπασο του και να ισορροπησει ο ηχος τους μετα απο καποιες ωρες ακομα παιξιματος.

Τα Sonus Faber Cremona. Εντυπωσιακος ήχος, από τους καλύτερους που έχω ακούσει στις "βολτες" μου παρόλλο που έπαιξε με το ιδιο σετ απ των Liuto. Tα μεσοχαμηλα του ηταν τοσο εκτενη που δεν φανηκε καμια λαμπροτητα ψηλα οπως ειχα ακουσει πριν μερικα λεπτα απο τα Liuto. Αλλη κατηγορια τιμης ομως.

Ακουσα και τους Κυκλωπες του Νικου Μπουλαματση αλλα ενα λαθος στο στησιμο των ενισχυτων, στους οποιους μεταφέροταν κραδασμοι οι οποιοι με τη σειρα τους παραμορφωναν ηχητικα τα ηχεια με αποτελεσμα να μη μπορεσουμε να ακουσουμε πως πραγματικα παιζουν. Εκκρεμεί νεα ακρόαση γιατι απ το λιγο που καταφεραμε να ακουσουμε καταλαβα οτι εχει εννοια να συνεχισω τη διερευνιση προς αυτη τη μερια. Τα 8'' γουφερ κανουν αισθητη τη παρουσια τους...

Ακουσα για λιγο και το νεο ηχειο που ετοιμαζει, τον Ποσειδωνα, ο οποιος ειναι σε μια αλλη κατηγορια. Δεν θα πω πολλα για το εν λογω ηχειο γιατι ουτε μεγαλη εμπειρια εχω για να το κρινω ουτε τεχνικες γνωσεις για να το περιγραψω καλα οποτε θα το αδικησω. Παντως, οσα ηχεια εχω ακουσει, ακομα και σε τιμη πολυ μεγαλυτερη απο αυτά δεν εχω ακουσει τοσο μεγαλη σκηνη και τετοια λεπτομερεια και αρθρωση ακομα και στα χαμηλα..

Μετα απο καθε ακροαση ξαναγυρνουσα σπιτι και εβαζα τα ιδια CD στο δικο μου σετ απ. Και καθε φορα θεωρώ πως ακουγα καλυτερα σπιτι μου!

Θα πω λοιπον πως ο ενισχυτης ειναι το Α και Ω στο ηχητικο αποτελεσμα που θα σου δωσουν τα ηχεια. Στις ακροασεις που εκανα και συνεχιζω να κανω οι ενισχυτες που οδηγουσαν τα υποψηφια ηχεια ηταν οριακα επαρκεις για να αναδειξουν τις όποιες αρετες τους κάτι που ο Unico κανει με το παραπανω στα Chario που εχω. Οι υπευθυνοι των ηχειων στη προσπαθεια τους να μη κατηγορηθουν, απο τον υποψηφιο αγοραστη, οτι προσπαθουν να αναδειξουν το ηχειο τους μεσω ενισχυτων πολλαπλης αξιας δεν το τροφοδοτουν με τη καλυτερη επιλογη που θα μπορουσαν να παιξουν κι ετσι το αποτελεσμα τελικα υπολείπεται του ηχου που ηδη εχω. Μονη εξαιρεση ο Ορφεας ο οποιος εδωσε στα Audio Physic πολυ και καλο "ρευμα" με αποτελεσμα τα Virgo να κελαηδήσουν..

μου κανει καπωs εντυπωση που σου αρεσε ο ηχοs physic-burmester και ενω ειδη ακουs και σου αρεσει κατι πολυ διαφορετικο στο σπιτι σου. θα σου προτεινα να φερειs στο σπτι σου καποια αγγλικα ηχεια πχ proac spendor-pmc-harbeth να ακουσειs ειτε απο φιλουs ειτε απο αντιπροσωπο, πιστευω οτι θα ερθειs πιο κοντα σε αυτο που θεs.

Ο ήχος των Virgo ήταν κοντά στα δικά μου ακούσματα, των Scorpio όχι όμως. PMC θα ακούσω εντός της εβδομάδας για τα υπόλοιπα που προτείνεις δεν έχω προγραμματίσει κάτι. Θεωρώ πως πρέπει ν βάλω στη λίστα σίγουρα τα Proac αλλά τα υπόλοιπα που ειναι και βάσης συν τοις αλλοις δεν με προδιαθέτουν τόσο θετικά

Μετα απο καθε ακροαση ξαναγυρνουσα σπιτι και εβαζα τα ιδια CD στο δικο μου σετ απ. Και καθε φορα θεωρώ πως ακουγα καλυτερα σπιτι μου!

Θα πω λοιπον πως ο ενισχυτης ειναι το Α και Ω στο ηχητικο αποτελεσμα που θα σου δωσουν τα ηχεια. Στις ακροασεις που εκανα και συνεχιζω να κανω οι ενισχυτες που οδηγουσαν τα υποψηφια ηχεια ηταν οριακα επαρκεις για να αναδειξουν τις όποιες αρετες τους κάτι που ο Unico κανει με το παραπανω στα Chario που εχω. Οι υπευθυνοι των ηχειων στη προσπαθεια τους να μη κατηγορηθουν, απο τον υποψηφιο αγοραστη, οτι προσπαθουν να αναδειξουν το ηχειο τους μεσω ενισχυτων πολλαπλης αξιας δεν το τροφοδοτουν με τη καλυτερη επιλογη που θα μπορουσαν να παιξουν κι ετσι το αποτελεσμα τελικα υπολείπεται του ηχου που ηδη εχω. Μονη εξαιρεση ο Ορφεας ο οποιος εδωσε στα Audio Physic πολυ και καλο "ρευμα" με αποτελεσμα τα Virgo να κελαηδήσουν..

Άρα θα πρέπει να ξανακούσεις τα ηχεία με τον δικό σου ενισχυτή. Μόνο έτσι θα βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.

Δε γράφεις όμως αναλυτικά τα σετ απ των ακροάσεων. Λες για τα Dynaudio Focus 340 ότι τα άκουσες με έναν λαμπάτο Cary, αλλά ποιόν? Με τι πηγή?
Το ίδιο ισχύει και για τα Sonus faber Liuto & Cremona. Να κρατάς σημειώσεις για το κάθε set up (πηγές, ενισχυτικά, καλώδια), και να είσαι πιο αναλυτικός ώστε να μπορούν εδώ στο φορουμ να σου απαντήσουν πιο συγκεκριμένα.

Αν θεωρείς ότι ένα ηχείο αξίζει και σκέφτεσαι σοβαρά γι' αυτό, αλλά κρίνεις ότι το set up του καταστηματος δεν το αξιοποίησε στο έπακρο, πρέπει να ξαναπάς στο μαγαζί και να ζητήσεις να το ακούσεις με καλύτερα συνοδά, ώστε να δεις τι μπορεί να κάνει και μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Εγώ μάλλον θα γίνω μονότονος και κουραστικός.
Καλές οι ακροάσεις,ακόμα καλύτερο τον ένστικτο σου απ' την στιγμή που ξέρεις τι ζητάς και τι θέλεις να ακούς αλλά χωρίς τα δικά σου μηχανάκια στον δικό σου χώρο (το μεγάλο ηχείο ουσιαστικό,γιατί αυτό είναι ο χώρος μας)...δεν.
Άλλο πράγμα ακούς.Μπορεί κοντά σε αυτό που θα πάρεις στο χώρο σου αλλά μπορεί και μίλια μακριά.
Κι αν αυτό (στον χώρο σου),δεν είναι εφικτό.τότε το κουβάλημα είναι μονόδρομος.
Μπορεί να μην είμαι ειδικός αλλά απ' ότι έχω καταλάβει,μερικά πράγματα είναι κουκιά μετρημένα.

(Εκτός πια και είναι κάτι παραμετροποιήσιμο,εκεί πάσο.)

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Εγώ μάλλον θα γίνω μονότονος και κουραστικός.
Καλές οι ακροάσεις,ακόμα καλύτερο τον ένστικτο σου απ' την στιγμή που ξέρεις τι ζητάς και τι θέλεις να ακούς αλλά χωρίς τα δικά σου μηχανάκια στον δικό σου χώρο (το μεγάλο ηχείο ουσιαστικό,γιατί αυτό είναι ο χώρος μας)...δεν.
Άλλο πράγμα ακούς.Μπορεί κοντά σε αυτό που θα πάρεις στο χώρο σου αλλά μπορεί και μίλια μακριά.
Κι αν αυτό (στον χώρο σου),δεν είναι εφικτό.τότε το κουβάλημα είναι μονόδρομος.
Μπορεί να μην είμαι ειδικός αλλά απ' ότι έχω καταλάβει,μερικά πράγματα είναι κουκιά μετρημένα.

+1.
Λίγο εως πολύ πόσες φορές έχουμε ακούσει ηχείο κάπου αλλού και να ξετρελλαθουμε αλλά όταν έρχεται σπίτι μας δεν...

αλληθεια για τι προϋπολογισμό μιλάμε;
τα 40αρια atc τα σκεφτεσαι;
απο ο,τι βλέπω εχεις αρκετά βατ να τους δωσεις κ θα τα δεχτουν ευχαρίστως... :) :)

επίσης γιατι δεν παιρνεις κ τον εν/τη σου μαζι στις ακροάσεις σου; ΟΚ ειναι πολλά τα κιλά αλλά τι να κάνεις....

Last edited: