Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

οντως θα πρεπει να παρεις τον ενισχυτη μαζι εκτος αν διατιθεσαι να τον αλλαξεις συντομα. στην κατηγορια των ηχειων αυτων η εινισχυση παιζει πολυ μεγαλο ρολο στο σερβιρισμα του ηχου. και ολο και καποιος θα υπαρχει στο καθε μαγαζι να βαλει χερι στην μεταφορα απο και προς το αμαξι

Άρα θα πρέπει να ξανακούσεις τα ηχεία με τον δικό σου ενισχυτή. Μόνο έτσι θα βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.

Δε γράφεις όμως αναλυτικά τα σετ απ των ακροάσεων. Λες για τα Dynaudio Focus 340 ότι τα άκουσες με έναν λαμπάτο Cary, αλλά ποιόν? Με τι πηγή?
Το ίδιο ισχύει και για τα Sonus faber Liuto & Cremona. Να κρατάς σημειώσεις για το κάθε set up (πηγές, ενισχυτικά, καλώδια), και να είσαι πιο αναλυτικός ώστε να μπορούν εδώ στο φορουμ να σου απαντήσουν πιο συγκεκριμένα.

Αν θεωρείς ότι ένα ηχείο αξίζει και σκέφτεσαι σοβαρά γι' αυτό, αλλά κρίνεις ότι το set up του καταστηματος δεν το αξιοποίησε στο έπακρο, πρέπει να ξαναπάς στο μαγαζί και να ζητήσεις να το ακούσεις με καλύτερα συνοδά, ώστε να δεις τι μπορεί να κάνει και μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Καταλαβαίνω τι λες αλλά ποιος ακριβώς ο λόγος να σημειώνω τα μοντέλα εφόσον διαφέρουν από τα δικά μου; Πχ στα Dynaudio ο Cary ήταν ένας λαμπατος ενισχυτης με αξία γύρω στα 4κ. Τι θα μου προσέφερε αν ήξερα το μοντέλο δεδομένου ότι ούτε για ενίσχυτη ψάχνω ώστε να σκεφτώ την αγορά του ούτε με λαμπατο παίζω για να σκεφτώ τη διάφορα οδήγησης.

Το θέμα ειναι ότι ακριβές συμπέρασμα δεν θα βγάλω με τις ακροάσεις που κάνω και αυτό εξέφρασα σήμερα.

Συμφωνώ ότι μια καλή λυση ειναι να μεταφέρω τον ενισχυτη αλλα μου φαίνεται πολύ δύσκολο έργο εφόσον στις ακροάσεις πηγαίνω μόνος μου στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχω.

Το καλύτερο νομίζω θα ήταν να ακούσω τα ηχεία σπίτι μου. Μόνο εκεί θα καταλάβω τις διάφορες και που εστιάζονται αυτές

αλληθεια για τι προϋπολογισμό μιλάμε;
τα 40αρια atc τα σκεφτεσαι;
απο ο,τι βλέπω εχεις αρκετά βατ να τους δωσεις κ θα τα δεχτουν ευχαρίστως... :) :)

επίσης γιατι δεν παιρνεις κ τον εν/τη σου μαζι στις ακροάσεις σου; ΟΚ ειναι πολλά τα κιλά αλλά τι να κάνεις....

Ο προϋπολογισμός καθορίζεται από την τιμή ανταλλαγής του ενίσχυτη που πουλάω καθώς και από το πόσο "κλικ" θα γίνει κατα τη στιγμή της ακροασης. Τα ATC τα είχα ακούσει πριν πάρω τα Chario αλλα δεν με ενθουσίασαν όντας στ αυτιά μου ψυχρά (αυστηρά). Δεν δημιούργησαν κανένα συναίσθημα κατα την ακρόαση τους κατι που κατάφεραν τα Chario από τη πρώτη νότα, οπότε δεν τα αξιολογω ως αλλαγή

Σίγουρα θα προσπαθήσω να ακούσω τα Spendor που έχεις προτείνει αν και όπως είπα το ότι ειναι βάσης δεν μυ φαίνεται πολύ λογική απόφαση αναβάθμισης

Τα μεγάλα Spendor της classic line και τα μεγάλα Harbeth όπως τα monitor 40.1 είναι μεν βάσης, αλλά είναι τεράστια με 12ίντσα woofer.

Correct! Αλλα να ρωτήσω, τι αλλάζει το να ξέρουμε το μοντέλο;

Για την ιστορία το ανέφερα. Απλά για να ξέρουμε ποιο σύστημα άκουσες γιατί επί της ουσίας συστήματα άκουσες.

Τα μεγάλα Spendor της classic line και τα μεγάλα Harbeth όπως τα monitor 40.1 είναι μεν βάσης, αλλά είναι τεράστια με 12ίντσα woofer.

Δεν έχω ακούσει τον ήχο των Spendor. Περιμένω να φέρει ο αντιπρόσωπος το sp2/3 για να τ ακούσω αν και νομίζω ειναι στην ίδια κατηγορία των ηχειων που έχω ηδη

Για την ιστορία το ανέφερα. Απλά για να ξέρουμε ποιο σύστημα άκουσες γιατί επί της ουσίας συστήματα άκουσες.

Σωστά το εθεσες, σύστηματα άκουσα σε άλλους χώρους. Η μόνη επιλογή που έχω σε κάθε επίσκεψη που κάνω ειναι ν ακούσω συγκριτικά διαφορετικά ηχεία του ίδιου αντιπροσώπου, δεδομένου ότι θα παίξουν με το ίδιο σετ απ. Ετσι πχ ξεχωριστά τα Virgo από τα Scorpio..

Δεν έχω ακούσει τον ήχο των Spendor. Περιμένω να φέρει ο αντιπρόσωπος το sp2/3 για να τ ακούσω αν και νομίζω ειναι στην ίδια κατηγορία των ηχειων που έχω ηδη
για τον χώρο σου ισως κ να ειναι λιγο μικρά τα 2/3... να σκεφτεις εγω τα εχω σε 13τμ περιπου κ δεν εχω κανενα σοβαρό θεμα μπουμαρισματος κλπ κλπ...
τα 1/2 εχουν μεν το ιδιο γουφερ αλλα πιο μεγάλη καμπινα και ειναι τριδρομα και τα 100 ειναι οπως τα ειπε ο karavan πιο πάνω θηρια (αν κ τα 40.1 ειναι/δειχνουν μάλλον ακομα πιο ογκωδη)
Πάνω κάτω τα ιδια ισχυουν και για τα Harbeth 7es-3, s.hl5, 40.1!!!

Πλάκα πλάκα αν θες να ερθεις να ακουσεις τα δικά μου ευπρόσδεκτος... κ με τον εν/τη σου!!!

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

το atc το 40 που ακουσεs το ακουσεs με σιγουρα στεγνο τρανζιστορ και γι'αυτο σου φανηκε ετσι! δεν ειναι ετσι σου μιλαω εκ πειραs. δεν κανει ομωs για το set up σου πιστευω, αλλα να τελικα ποσο ευκολα ξεγελιεται εναs ακροατηs για ενα μηχανημα! ειναι κατι που πρεπει να το προσεξειs και θα συμφωνησω με ολουs να ακουs οτι φερειs με τα δικα σου μηχανηματα σπιτι σου.

για τον χώρο σου ισως κ να ειναι λιγο μικρά τα 2/3... να σκεφτεις εγω τα εχω σε 13τμ περιπου κ δεν εχω κανενα σοβαρό θεμα μπουμαρισματος κλπ κλπ...
τα 1/2 εχουν μεν το ιδιο γουφερ αλλα πιο μεγάλη καμπινα και ειναι τριδρομα και τα 100 ειναι οπως τα ειπε ο karavan πιο πάνω θηρια (αν κ τα 40.1 ειναι/δειχνουν μάλλον ακομα πιο ογκωδη)
Πάνω κάτω τα ιδια ισχυουν και για τα Harbeth 7es-3, s.hl5, 40.1!!!

Πλάκα πλάκα αν θες να ερθεις να ακουσεις τα δικά μου ευπρόσδεκτος... κ με τον εν/τη σου!!!

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

το atc το 40 που ακουσεs το ακουσεs με σιγουρα στεγνο τρανζιστορ και γι'αυτο σου φανηκε ετσι! δεν ειναι ετσι σου μιλαω εκ πειραs. δεν κανει ομωs για το set up σου πιστευω, αλλα να τελικα ποσο ευκολα ξεγελιεται εναs ακροατηs για ενα μηχανημα! ειναι κατι που πρεπει να το προσεξειs και θα συμφωνησω με ολουs να ακουs οτι φερειs με τα δικα σου μηχανηματα σπιτι σου.

Κάπως έτσι τ άκουσα στην ηχοεκφραση και θυμάμαι ότι μου είχαν φανεί παντελώς αδιάφορα. Αλλα έχεις δίκιο, δεδομένου ότι ειναι πιστοί αναπαραγωγεις μάλλον τα υπόλοιπα συνοδα ήταν έτσι και όχι τα ηχεία.

θα σου ελεγα να κανονίσεις κ μια εκ νέου ακρόαση για τα 40αρια ΜΕ τον εν/τη σου...
νομιζω πως εχουν το ιδανικό μεγεθος για τον χώρο και πολύ μεγάλη ικανοτητα προσληψης ισχυος...

Ο φίλος που άνοιξε το νήμα έχει 60 m^2 χώρο. Δε νομίζω ότι τα 40άρια ATC θα τον καλύψουν.

Τελικά, μηπως κοιταω λαθος κατηγορία ηχείων?

Πριν δωσεις τον Plinius ακουσε τον με τα Dynaudio Focus 340 και κανενα Proac,ειναι ευκολος στην μεταφορα και οι συνδυασμοι αυτοι αξιζουν ενα ακουσμα,ισως σου αλλαξουν και γνωμη.