Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Οχι δεν έχω ζευγάρι, έχω έναν unico που με ικανοποιεί πολυ για να οδηγεί παθητικά ηχεία. Απλά έλεγα μην απλούστευα την όλη αλυσίδα καταργώντας τον και παίζοντας κατευθείαν απ το dac με ενεργά ηχεία. Στο μέλλον πάντως οι πιο πολλοι έτσι θεωρώ θα ακούμε μουσική

Μια χαρά είναι τα Meridian απ' οτι φαίνεται...
Αλλά το μοντέλο που ταιριάζει στα μέτρα σου ξεκινάει από σαράντα χιλιάρικα.
Δεν είναι και λίγα,και με τόσα πας για άλλα πράγματα...

με 40Κ αγοράζω σπιτι! Ας μείνω λοιπον στις επιλογες μου μεταξυ Ιταλικης σχολής και μυθολογίας του Νικου

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

με 40Κ αγοράζω σπιτι! Ας μείνω λοιπον στις επιλογες μου μεταξυ Ιταλικης σχολής και μυθολογίας του Νικου

:flipout::a0210:

Να υποθέσω ότι απέρριψες τελικά την επιλογή των ενεργών ηχείων?
Αφού έχεις ενισχυτή, και είσαι ευχαριστημένος με αυτόν, τι τα θες τα ενεργά?

Κι επιπλέον ο κόσμος όταν έχει φλέγοντα θέματα αδειάζει και λίγο το inbox του.:flipout:

Γιατι μια λύση θα ήταν να τον πουλησω (τον ενισχυτη) και να κινηθω προς τη λυση των ενεργων δεδομενου οτι εν τελει ψηφιακα αρχεια ακουω ως επι το πλειστον.

(Το άδειασα το Inbox!)

Γιατι μια λύση θα ήταν να τον πουλησω (τον ενισχυτη) και να κινηθω προς τη λυση των ενεργων δεδομενου οτι εν τελει ψηφιακα αρχεια ακουω ως επι το πλειστον.

(Το άδειασα το Inbox!)

Η κάθε επιλογή έχει τα υπερ και τα κατά της. Τα ενεργά σε δεσμεύουν από πλευράς ενισχυτικών.
Το ότι ακούς ψηφιακά αρχεία δεν έχει να κάνει με το αν τα ενισχυτικά θα είναι εντός ή εκτός καμπίνας ηχείου.

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

(Το άδειασα το Inbox!)

Όντως τα ψηφιακά αρχεία δεν έχουν σχέση.
Απ' την 'αλλη,50 τ.μ. χώρο έχεις,μια χαρά χωράνε τα ενισχυτικά σου,δεν θέλεις να τα βλέπεις να τα χορταίνεις κιόλας;
Τα ενεργά είναι πολύ καλή λύση γραφείου εκτός πια και πάμε στα ποσά που λέγαμε παραπάνω..

εννοουσα οτι η ταση ειναι τα DACs να εχουν και προενισχυτικο σταδιο οποτε και παιζουν κατευθειαν μ ενα ζευγαρι ενεργων ηχειων χωρις να παρεμβαινει τελικος (ή ολοκληρωμενος) με οτι επιφερει αυτος στο τελικο αποτελεσμα. Εν γενει μου φαινεται πιο ευκολο να ματσαρεις στο μελλον λιγοτερες συσκευες απο την αλυσιδα που εχω τωρα

Στο θέμα του ματσαρίσματος,ενισχυτή-ηχείων,έχεις δίκιο πάντως....
Το θέμα είναι ποια ενεργά είναι αυτά που θα σε καλύψουν.

εννοουσα οτι η ταση ειναι τα DACs να εχουν και προενισχυτικο σταδιο οποτε και παιζουν κατευθειαν μ ενα ζευγαρι ενεργων ηχειων χωρις να παρεμβαινει τελικος (ή ολοκληρωμενος) με οτι επιφερει αυτος στο τελικο αποτελεσμα. Εν γενει μου φαινεται πιο ευκολο να ματσαρεις στο μελλον λιγοτερες συσκευες απο την αλυσιδα που εχω τωρα

Πιστεύω ότι οι ξεχωριστές συσκευές DAC, προ επιφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα και προσδίδουν μεγαλύτερη ευελιξία από μια όλα σε ένα συσκευή. Υπάρχουν στην αγορά και συσκευές που είναι μόνο dacs χωρίς προενίσχυση . Αρα εύκολα θα βρεις αυτό που θέλεις. καλή η μινιμαλιστική προσέγγιση αλλά είναι γι' αυτούς που ξεκινάνε να χτίζουν σύστημα από το μηδέν.

Είναι επίσης δύσκολο ως απίθανο να βρεις ενεργά ηχεία με τον ζεστό ήχο που ζητάς. Μάλλον ένα DAC λαμπάτο στάδιο εξόδου ίσως να κάνει τη δουλειά.

συμφωνω με οσα λετε οποτε απορρίπτεται η ιδέα των ενεργών και μένα με τον ενισχυτή μου, που μου αρέσει κι ο ηχος του αλλωστε. Μενει να βρω ποιο απ τα 2 ζευγαρια ηχειων που εχω καταλήξει θα με συντροφεύει τα βράδια..