Αναβάθμιση προβολεα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση προβολεα

Στο 80% της εικόνας δηλαδή, συμφωνώ.. :p

Ναι καλέ!! Όλοι παρέα με τον Πετάση κάνετε?:D

Ποιος ήταν εκείνος που είχε μαγευθεί από το ταπεινό 4000:1 ενός Ινφόκους 83, θύμησέ μου?:D

Α, και για να μην το ξεχάσω!! Για τους ονοφάκηδες υπάρχει μια καινούργια τεχνολογία..λέγεται CRT!!:Banane0:

Ο Andreas έκανε την επιλογή του και με κριτήριο το κάδρο που θα ήθελε να ανοίξει

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στη έκθεση ηχου και εικονας η Epson θα εχει τον 9200 γιατι τον εχω δει 3 φορές στον κι πάχη και ντρέπομαι να ξαναπάω .Επισης ξέρει κάνει ο benq w3000 αν θα ειναι στην έκθεση ;η τιμη 1500-2000e που λενε οτι θα ερθει υπερβολική δεν ειναι ;

Νομίζω ότι κάπου χάνεται η μπάλα.

Κατ' αρχάς δεν είπε ο Αντρέας κάτι για τους D-ILA, ούτε φυσικά ότι η διαφορά τους στο μαύρο έναντι του W7500 είναι μικρή.
Κάθε άλλο, αν τον ακούσεις να μιλάει θα νομίζεις ότι είναι ο μεγαλύτερος JVC D-ILA fanboy.

Στα δεδομένα του Αντρέα:

1) Πάρα πολλές ίντσες
2) Πάρα πολύ καλή ανάλυση σε όλο το κάδρο
3) "κινηματογραφική αίσθηση"

Δεν νομίζω πως ήταν καλύτερη επιλογή ο TW9200.

Γιατί ?

1) Στις ίντσες αυτές θα είχε λιγότερο φως, θα χρειαζότανε νέα λάμπα στις 1000 ώρες έναντι ~3000 του W7500 ( τον δουλεύει στο Eco @ Lamp )
2) Αναμφισβήτητα μεταξύ Single-chip DLP και LCD projectors ( δεν θα κάνουμε σύγκριση τώρα μεταξύ 1.5k και 20k projectors, μην το πάμε στο αλλά ο τάδε π.χ. Barco, Vidikron έχει παρόμοια :p ) σε θέματα ευκρίνειας ένας καλός DLP σαν τον W7500 είναι ξεκάθαρα μπροστά στο παρών θέμα
3) Δεν έχει την υπομονή και όρεξη να περιμένει μήνα κλπ σε περιπτώσεις βλάβης/service, κάτι που αν δούμε σε θέματα αξιοπιστίας και longevity οι DLP είναι καθαρά "ανώτεροι" των LCD

Αυτα μεταξύ W7500 & TW9200.
Να βάλουμε στην σύγκριση έναν προβολέα τριπλάσιας τιμής δεν έχει νόημα, ούτε μπορείς να περιμένεις να μην είναι έστω 20% καλύτερος αν μπορείς να το "ποσοστικοποιήσεις" ( και πολύ παραπάνω από το 20%, παραδείγματος χάρη το νούμερο ).
Άλλη κατηγορία και άλλη κλάση το BenQ των 2k launch price και άλλο ο JVC των 4k.
Δεν μιλάμε για B&O που βαράει στις τιμές να πείς ότι μπορεί να μην είναι και τόσο καλύτερος ή και γενικότερα καλύτερος :p

Τωρα οςο αφορά τον 9200 Εγω ειδα Ενα μαυρο που μου θύμισε τηλεοραση και ενα 3D ίσως το καλυτερο που εχω δει σε προβολεα .Χωρις την κόκκινη οθονη και πολυ ξεκούραστο χωρίς να με ζαλίσει και με γυαλιά πανάλαφρα.ΤΩρα αυτο που λενε οτι ο 9200 δεν σου δίνει την κινηματογραφική αίσθηση ,ποια αίσθηση ειναι καλή η εικονα στον κινηματογράφο;απο θέμα βλαβών δεν ξέρω απλά εχω ακούσει οτι ο 9200 δεν εχει προβλήματα αντίθετα ο 1070 υπάρχει μια φήμη οτι δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν πλακέτες στην cpi.Δν ξέρω ειδικός του χώρου μου το εχει πει και dlpakias

Νικο, ειναι ο πρωτος μου προβολεας. Ποση γνωση μπορει να εχει καποιος που περναει απο lcd στη μεγαλη οθονη για πρωτη φορα.
Πηρα σβαρνα τα μαγαζια, τους ειδα και τους δυο με μιση ωρα διαφορα σε διαφορετικα καταστηματα, και εκρινα με τα ματια μου. Out of the box και οι δυο. Ο μπενκιου με πολυ καλη χρωματικη συμπεριφορα, οξυτατος, αψογη κινηση σε γρηγορα πλανα και ικανοποιητικο μαυρο. Ικανος να τα βγαλει περα με 135" οθονη που χρησιμοποιω.
Απ την αλλη ειχα ενα lcd με πολυ καλο μαυρο κοντραστατη εικονα, μαπα χρωματα, ειδα καποια σπασιματα εε γεηγορα περασματα και γενικα μου θυμιζε lcd και βαση με τα λεγομενα του πωλητη για 135" η φωτεινοτητα του δεν επαρκει εκτος αν αλλαξω λαμπα αρκετα συχνα.
Και τα εξοδα συντηρησης ειναι ενα θεμα. Αμα θελεις 200ευρω περιπου για λαμπα και 200 για καλιμπραρισμα καθε 500-600 ωρες, την κατσαμε την βαρκα συντεκνε!

Εγω εχω καταλάβει οτι υπάρχουν δυο στρατόπεδα αυτοί με dlp και οι άλλοι με LCD .Δεν μπορω να το καταλάβω αυτο .Ο 9200 και γενικά οι Epson εχουν ξεπουλήσει ο Sony 55 ακόμα και ο 40αρις το ίδιο .H benq ταπεινή μου άποψη έκανε ενα μπαμ στη φτηνή κατηγορία και ξεπούλησε και ειναι λογικό σε μια τιμη φτηνότερη της τηλεόρασης .Αλλα με πολλα αρνητικά ελειψη μαύρου και δέσμευση στην τοποθέτηση του.Τωρα απο την μικρή μου εμπειρία στους προβολείς της 2 ετών νομίζω οτι αν ειναι κάποιος να σκάσει πάνω απο 2000 δεν θα πάει σε dlp .Εχω την αίσθηση οτι ειναι πόλυ καλοί στην φτηνή κατηγορία προβολέων .Και ο κύριος πριν που είπε για τον 7500 έδωσε μεγάλη βάση για το κάδρο που θελει να ανοίξει ήταν και αυτο ενα κριτήριο στην επιλογή του.

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση προβολεα

3) "κινηματογραφική αίσθηση"

Βασίλη, ας οριστεί αυτή η ''κινηματογραφική αίσθηση'' διότι ο καθένας καταλαβαίνει διαφορετικά πράγματα. Αν έχω καταλάβει καλά πως το εννοείτε εσύ και ο Ανδρέας, η κινηματογραφική αίσθηση έχει να κάνει με την χρωματική απόδοση σε συνάρτηση όχι με συντεταγμένες αλλά σε φυσικότητα.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι τρίτσιποι πανελάτοι έχουν κάνει τεράστια πρόοδο. Το ίδιο έχει συμβεί και στις τηλεοράσεις. Το πλαστικό/ψεύτικο χρώμα προσπαθεί να αντιγράψει την φυσικότητα που προσφέρουν τα DLP και οι plasma. Δεν είναι κακό να αναγνωρίζεται το καλό σε όποια τεχνολογία και να ανήκει. Όπως οι DLP ονειρεύονταν τις ηλεκτρονικές ευκολίες και τα ρυθμιστικά των LCD τόσα χρόνια, έτσι και τα τρίτσιπα ονειρεύονται το χρώμα των καθρεπτοφόρων.

Αν οι φτηνές κατηγορίες dlp ήταν αναρπαστοι όλοι πι Έλληνες θα είχαν dlp προβολεα σπίτι του αντί για μια τηλεοραση .Η τεχνολογία εχει προχώρηση ο κόσμος εχει επηρεαστεί με το μαυρο που παίρνει Πλεων απο την τηλεοραση και σε μια σύγκριση ακόμα και ο ποιο άσχετος βλέπει τη διαφορά του μαύρου .Ο ψαγμένος κόσμος δεν δίνει βάση μόνο στην εικονα αλλά και σε αλλά πράγματα .Τωρα να βλέπεις σε προβολεα μαυρο που σου θυμίζει τηλεοραση του 2004 δεν τα σκάει ο άλλος .Οποτε για καλο μαυρο πάμε σε κατηγορία πάνω απο 2000ε και εκει ο κόσμος πάει στη καλύτερη τηλεοραση .Δηλαδη ο ποιο άσχετος το μαυρο το προσέχει εμένα πάντα προσωπικά πάντα με επηρέαζε το μαυρο

Εγω εχω καταλάβει οτι υπάρχουν δυο στρατόπεδα αυτοί με dlp και οι άλλοι με LCD .Δεν μπορω να το καταλάβω αυτο .

Στρατόπεδα είναι ''βαριά'' λέξη. Υπάρχει μια εικόνα και συζητάμε πάνω σε αυτή διατυπώνοντας τις προτιμήσεις μας.

Και Εγω όταν πήρα του 2 πρώτους προβολείς με εντυπωσίασε πολυ η μεγάλη εικονα .Ομως μετα απο 10 20 100 ταινίες και ιδιαίτερα με ταινίες που εχουν σκοτεινά πλάνα θα βαρεθείς .Ποιος δεν θα ήθελε να πάει κινηνατογραφο και να δει ταινία με μαυρο βελούδινο μαυρο .

Το καλύτερο μαύρο το δίνει μια OLED 15".
Τέλειο σε βάθος, ομοιομορφία, κλπ
Πάμε εκεί!

Τηλεόραση vs projector... 100++ ίντσες έναντι TV ( < 100" ) = fail.
Εκτός και αν βλέπεις από τα 2 μέτρα, σε καμμία μα καμμία περίπτωση δεν ευχαριστιέσαι το ίδιο μια ταινία.

Οι πολλές ίντσες αλλάζουνε τα πάντα σε αυτή την εμπειρία.

Επίσης, το μαύρο το καλό, δεν το έχουνε όλες οι τηλεοράσεις.

Αν οι φτηνές κατηγορίες dlp ήταν αναρπαστοι όλοι πι Έλληνες θα είχαν dlp προβολεα σπίτι του αντί για μια τηλεοραση .Η τεχνολογία εχει προχώρηση ο κόσμος εχει επηρεαστεί με το μαυρο που παίρνει Πλεων απο την τηλεοραση και σε μια σύγκριση ακόμα και ο ποιο άσχετος βλέπει τη διαφορά του μαύρου .Ο ψαγμένος κόσμος δεν δίνει βάση μόνο στην εικονα αλλά και σε αλλά πράγματα .Τωρα να βλέπεις σε προβολεα μαυρο που σου θυμίζει τηλεοραση του 2004 δεν τα σκάει ο άλλος .Οποτε για καλο μαυρο πάμε σε κατηγορία πάνω απο 2000ε και εκει ο κόσμος πάει στη καλύτερη τηλεοραση .Δηλαδη ο ποιο άσχετος το μαυρο το προσέχει εμένα πάντα προσωπικά πάντα με επηρέαζε το μαυρο

Ο ψαγμένος κόσμος δεν δίνει βάση μόνο στην εικόνα? Ενδιαφέρουσα άποψη...ειδικά όταν κάτι τρελλαμένοι πλήρωσαν 20 χιλιάρικα για να πάρουν 4Κ προβολέα χωρίς να υπάρχει μισό κλιπάκι διαθέσιμο σε εγγενή ανάλυση!!

Ως γνωστόν, επίσης, άλλο πράγμα η τηλεόραση άλλο ο προβολέας.

Ο πιο άσχετος βλέπει τα μαύρα, τα διακρίνει μια χαρά και μετά πάει και καρφώνει το dynamic για να ευχαριστιέται!! Αυτόν τον κόσμο θα λάβουμε σαν κριτήριο σε κουβέντα περί ποιότητας εικόνας?:D

Εγω αυτο βλέπω .Καποτε με ρώτησαν τη μουσική ακούω απάντησα τα πάντα και μου είπαν όποτε ακούς καλή μουσική .Καλο ειναι να κριτικάρουμε αλλά και να δεχόμαστε και αλλες απόψεις .Εγω 2 dlp αλλαξα. Τι σημαίνει αυτο ;οτι μόνο αυτοί ειναι ;η πχ άλλαξα 2 γερμανικά αυτοκίνητα τι σημαίνει αυτο ;οτι οι άλλοι δεν βγάζουν καλα;Εγω άσχετος ειναι και δεν ντρέπομαι να το πω αλλά βλέπω οτι οι dlp εχει μείνει στάσιμη εδώ και χρονια .Εδω βλέπω υλοποιήσεις 4κ ακόμα και laser προβολείς η dlp που ειναι;

Ακούω για προβληματα στην Epson κακό service κτλ γιατι οι άλλοι δεν βγάζουν;

Εγω ύστερα απο δυο προβολείς dlp μπορω να πω καλή εικονα δεν λέω απλά αυτο που μου άρεσε ήταν η μεγάλη εικονα .Οταν έπεφταν κάτι μαύρα πλάνα έλεγα άντε να τελειώσει να πάνε παρακάτω .Οταν έβλεπα κάτι κοντινά πλάνα είχα πάθει πλάκα απο τα χρώματα και την ευκρίνεια .Αλλα οι ταινίες δεν εχουν μόνο χρώματα αλλά και σκοτεινές σκηνές και σε κάποιες ταινίες παρά πολυ σκοτεινές σκηνές

Υπάρχουν κάποια βασικά τα οποία τα διακρίνει και ο ποιο άσχετος η απουσία μαύρου ειναι ενα απο αυτα .

Δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω, οπότε i 'll pass...όλοι οι συμμετέχοντες στο παρόν νήμα καταθέτουν την άποψή τους σχετικά με το πως αντιλαμβάνονται 5-10 πράγματα στην βιντεοπροβολή. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Εγω στο μυαλό μου τα εχω με αυτη τη σειρά για χιλιάρικο πας dlp για 2000 πας σε
Άλλη κατηγορία .Για να πας dlp θα πας για μεγαλύτερο κάδρο κτλ

Γιάννη δυσκολεύεσε να με παρακολουθήσεις γιατι γράφω γρήγορα και δεν καταλαβαίνεις τα λεγόμενα μου;

Τα έχεις κάνει λίγο αχταρμά.

( by the way μια χαρά 4k DLP υπάρχουνε... και δεν σταματάνε στα 4k.. έχει και 6k & 7k DLP projectors... λεφτά έχεις ? )

Επίσης η TI ( Texas Instruments ) πρόσφατα ανακοίνωσε νέο DLP chip.

Το ότι έπαιξες ( default μάλιστα και σε "ακατάλληλο χώρο" για κριτική ) με 2 DLP δεν λέει τίποτα.

Προσωπικά και τον Epson να πάρεις, θα πείς πως πάλι το μαύρο σου δεν είναι καλό, και πως γενικότερα η εικόνα σου δεν είναι καλή.

Σου είπανε προηγουμένως, ένας LCD είναι πιο 'ευπαθής' από έναν αντίστοιχο DLP.

Εγω στο μυαλό μου τα εχω με αυτη τη σειρά για χιλιάρικο πας dlp για 2000 πας σε
Άλλη κατηγορία .Για να πας dlp θα πας για μεγαλύτερο κάδρο κτλ

Καλά τα έχεις στη σειρά...και μετά τις 20000 ξαναπάς σε DPL.

Και κάτι τελευταίο το οτι δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν πλακέτες συν cpi γιατι δεν εχει ακουστεί ;

Εγω εδώ ελλαδα δεν εχω εχω δει να κυκλοφορεί κανένας dlp 4k

Και το αχταρμά δεν ταιριάζει στη κουβέντα μας νομίζω .Εγω άσχετος ειναι και εκτός απο προβολείς ασχολούμαι και με αλλά στη ζωή μου οπως drones και ταξίδια στο εξωτερικό αλλά ενα πράγμα δεν υπήρξα στη ζωή μου κολλημένος

Γιάννη δυσκολεύεσε να με παρακολουθήσεις γιατι γράφω γρήγορα και δεν καταλαβαίνεις τα λεγόμενα μου;

Βασικά το δεύτερο. Π.χ.

δεν μπορώ να αντιληφθώ που και πως κολλάει αυτό:

''Καλο ειναι να κριτικάρουμε αλλά και να δεχόμαστε και αλλες απόψεις .Εγω 2 dlp αλλαξα. Τι σημαίνει αυτο ;οτι μόνο αυτοί ειναι ;''

Ποιος είπε να μην κριτικάρεις?
Ποιος είπε να μην δέχεσαι τις άλλες απόψεις?
Ποιος από τους συμμετέχοντες δεν δέχεται τις άλλες απόψεις?
Μήπως μπερδεύεις το δέχομαι με το αποδέχομαι?
Ποιος είπε ότι υπάρχουν μόνο οι DLP και γιατί να το πει?
Που τα είδες τα στρατόπεδα?

Επίσης...

ενώ συζητάμε ένα θέμα, πηδάς από το ένα στο άλλο χωρίς συνοχή και ειρμό. Από την εικόνα πας στο σέρβις, από την διάρκεια πας στο μαύρο κ.ο.κ.

Ελπίζω να έγινα αντιληπτός. Γι' αυτό δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω.

Και όταν λέω 2 στρατόπεδα φαίνεται όταν γυρίζει κάτι να πει κάποιος για dlp πέφτουν όλοι πάνω του .Εντυπωση μου εχει κάνει αυτο .

Νομίζω Γιάννη οτι άνοιξα νήμα για αναβάθμιση προβολεα και αυτο περιλαμβάνει και την ποιότητα εικονας και το μαυρο και το service