Αναβάθμιση προβολεα

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση προβολεα

Και κάτι τελευταίο το οτι δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν πλακέτες συν cpi γιατι δεν εχει ακουστεί

Διότι προφανώς ένα κάρο κόσμος που αγόρασε τον εν λόγω προβολέα εντός του φόρουμ, ή

α) ντρέπεται

ή

β) πήραν όλα τα καλά κομμάτια και άφησαν τα σαπάκια για τους εκτός φόρουμ.

Αν παρακολουθήσεις απο την αρχή το νήμα μου περισσότερο για τον 7500 Ήταν το αντικείμενο συζήτησης και αντιπαραθέσει μεταξύ των δυο ομάδων παρά να ακούσω απόψεις πάνω σε αυτο που άνοιξα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω λέω εχω 106" με gain 1.0 υπάρχει ένας καλός dlp με έστω και λίγο καλυτερο μαυρο όχι τοσο φωτεινός οςο ο 1070 και με ευκολία τοποθέτησης .

Διαβάζω για τον 7500 δεν εχει μέτριες κριτικές το ίδιοι και για τον optoma hd50

Εδώ και δυο χρονια που παρακολουθώ περιστασιακά το forum το θέμα συζήτησης ειναι ο benq και ο 1070

Και όταν λέω 2 στρατόπεδα φαίνεται όταν γυρίζει κάτι να πει κάποιος για dlp πέφτουν όλοι πάνω του .Εντυπωση μου εχει κάνει αυτο .

Νομίζω Γιάννη οτι άνοιξα νήμα για αναβάθμιση προβολεα και αυτο περιλαμβάνει και την ποιότητα εικονας και το μαυρο και το service

1. Δεν πέφτει κανένας πάνω στον άλλο. Έχεις παρεξηγήσει την συζήτηση. Επίσης, προφανώς, άθελά σου πετάς κουβέντες που δημιουργούν flames όπως το κολλημένος το οποίο έγραψες πιο πάνω. Όταν κάποιος έχει μια προτίμηση, την διατυπώνει επιχειρηματολογώντας, δεν είναι κολλημένος, απλά, φίλος της εκάστοτε τεχνολογίας διότι προτιμά κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Κολλημένος είναι αυτός ο οποίος δεν αναγνωρίζει τα συν και τα πλην, όχι κατά πόσο παίζουν αυτά ρόλο στην προσωπική του κρίση και προτίμηση.

2. Το σέρβις, όχι, δεν προβλέπεται συνήθως στις συζητήσεις αναβάθμισης. Είναι σαν να πηγαίνεις να βγάλεις μια ληξιαρχική πράξη γέννησης και να μην την παίρνεις τελικά διότι οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου καθυστερούν στην έκδοση. Εξάλλου, οι αναβαθμίσεις αφορούν κυρίως νέα μοντέλα.

Εγω όπου πήγα και είπα ψάχνω αναβάθμιση μου πρότειναν τον 9200 ούτε για Sony μου είπαν ούτε για benq ούτε για optoma

Γιάννη στην επιλογή μας έχουμε και το κριτήριο της τεχνικής υποστήριξης

Συγγνωμη αν σου χαλασαμε το νημα, αλλα προσωπικα σου ειπα την δικη μου εμπειρια για να ακουσεις αποψεις και να μαθεις μερικα πραγματα.
Την απαντηση που θες την εχεις παρει απο τα πρωτα ποστ.
Παιρνεις epson 9200 και τελειωνεις και εχεις πολυ καλο μαυρο που θες.
Οσο για σερβις υποστηριξη κτλ μην το μελετας...αμα ειναι να σου τυχει κατι θα σου τυχει οτι και να παρεις!!!

Οπως και ο άνδρεας ενα άλλο κριτήριο ήταν και η τεχνικη υποστήριξη της Epson .Εσυ Γιάννη φιλικά και ξέρεις οτι σε εκτιμώ και αν σε συναντήσω στην έκθεση θα χαρώ να μιλήσουμε απο κοντά .Εχεις δει τις φωτο του χώρου μου νομίζω ξέρεις το κάδρο μου και την αποςταςη εχω θεματάκια μπροστα με φωτιστικο και δοκάρι στα 30cm οπως και με καλωδιο HDMI .Εσυ τι θα μου πρότεινες ειλικρινά .Αν θέλεις απαντά και με πμ

Υπάρχει κάτι σε dlp που μου ταιριάζει ;ρώτησα το Μανώλη που είδε το χώρο μου για τον 7500 και μου είπε ξέχασε αυτόν

Του είπα για τον 9200 μου απάντησε αξιόπιστος χωρίς προβληματα και ασύρματα παίζει άριστα

Οπως και ο άνδρεας ενα άλλο κριτήριο ήταν και η τεχνικη υποστήριξη της Epson .Εσυ Γιάννη φιλικά και ξέρεις οτι σε εκτιμώ και αν σε συναντήσω στην έκθεση θα χαρώ να μιλήσουμε απο κοντά .Εχεις δει τις φωτο του χώρου μου νομίζω ξέρεις το κάδρο μου και την αποςταςη εχω θεματάκια μπροστα με φωτιστικο και δοκάρι στα 30cm οπως και με καλωδιο HDMI .Εσυ τι θα μου πρότεινες ειλικρινά .Αν θέλεις απαντά και με πμ

Σου απαντώ τα ίδια που έγραψε και ο Ανδρέας και τα άλλα παιδιά από τα πρώτα ποστ. Πήγαινε στον 9200. Ο 7500 για τον χώρο σου είναι όντως ακατάλληλος.

Και αν λέγαμε optoma hd50;

Εγω ξέρεις τι παρατήρησα απο τον μικρό benq φως πολυ φως

Δλδ ειναι μηχανάκια για μεγάλα καδρα

επειδή το θέμα έχει ξεφύγει και από αναβάθμιση έχει γίνει μια γενική κουβέντα περί προβολέων, προβλημάτων, αντιπροσωπειών, επίδρασης χώρου στην βιντεοπροβολή τα πράγματα είναι απλά.

στην χαμηλή κατηγορία του χιλιάρικου τα dlp παίζουν μόνα τους. από εκεί και πέρα στην πλευρά των dlp ο 7500 αν παίζει με ίριδα θα δώσει λογικά καλύτερο contrast.

έχω δεί 1070 με 7000 δίπλα δίπλα. χωρίς ίριδα ο 7000 έχανε από τον 1070 λόγο chip dc2 o 7500, dc3 ο 1070. Μόλις μπήκε η ίριδα που δεν την καταλαβαίνεις λειτουργεί πολύ ήπια ο 7000 έδειξε τα δόντια του και άφησε πίσω τον μικρούλη. ο 7500 έχει dc3 και φαντάζομαι ότι και η ίριδα θα παίζει όπως στον 7000.

τον 6600 τον προσπερνάω. Αν και τεχνολογίας lcd δίπλα δίπλα με benq 1300 ή 1100 (δεν θυμάμαι) έχανε στα μαύρα αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν πολύ καλό σε ευκρίνεια για lcd μηχανάκι.

ακολουθεί ο 9200 και ο μικρούλης της sony.

έχω δεί αν θυμάμαι καλά τον Optoma hd25 (ανάλογος του 1070) δίπλα δίπλα με τον 9100 σε τυπικό χώρο μιας έκθεσης καταστήματος με λευκούς τοίχους. Η διαφορά στο κόντραστ ήταν τεράστια και έκανε μπαμ χωρίς μα μου σου του.

ο μικρούλης ο sony (αν δεν κάνω λάθος ο 40) δεν μου άφησε καλή εντύπωση στο μαύρο και αν δεν κάνω λάθος δεν έχει ίριδα που για μένα είναι μειονέκτημα σε τέτοιας κατηγορίας μηχανάκι.

μετά πάμε στους τζίβηδες. έχω δεί τον 55άρη σε ένα τυπικό σαλόνι με τζαμαρία στη μία μεριά και το παντζούρι ανοιχτό με ωραία θέα σε ακρόπολη - λυκαβητό :p και ανοιχτόχρωμο τοίχο στην άλλη και το προβόλι κυριολεκτικά έγραφε στα πελέ του το χώρο και έκανε τα δικά του.

Στον ίδιο χώρο είδα και τον 700άρη μετά (ακαλιμπράριστο) και η μεγαλύτερη φωτεινότητα του έβγαζε ένα πέπλο στα φωτεινά το οποίο φαντάζομαι ότι έχει έρθει με το καλιμπρέισον που ακολούθησε. Στα σκοτεινά μάζευες σαγόνια από το πάτωμα.

και κάτι για το φροντισμένο χώρο επειδή τελευταία τυγχάνει να κάνω δοκιμές με μαύρες κουρτίνες που καλύπτουν την πίσω πλευρά και τις πλαινές από την οθόνη μέχρι την θέση θέασης (περίπου 2.5 -3 μέτρα).

Ο προβολέας πέρνει punch και κοντραστ στα φωτεινά πλάνα λόγω αντανακλάσεων αλλά έχω την εντύπωση ότι οι σκοτεινές σκηνές φαίνονται χειρότερες. Αυτό γιατί ακόμα και σε αυτές τις σκηνές οι λευκοί τοίχοι δεν φαίνονται τελείως μαύροι αλλά σαφώς οι αντανακλάσεις είναι πολύ λιγότερες από τα φωτεινά πλάνα όπου όλο το δωμάτιο γίνεται πανάγιος τάφος στην αφή του φωτός. Όταν έχεις μαύρες κουρτίνες γύρω γύρω τότε το μάτι γύρω βλέπει κατράμι και η σκοτεινή σκηνή στον προβολέα φαίνεται πιο ξεπλυμένη. Δεν είμαι ειδικός στα οφθαλμολογικά αλλά το όλο θέμα το αποδίδω στο μάτι και στο πως λειτουργεί η ίριδα του ματιού όχι του προβολέα στο έστω και λίγο φώς και στο σκοτάδι.

Το αν αξίζει κάποιος να πάει 300 ευρώ παραπάνω, 500 παραπάνω, 2000 παραπάνω, 5000 παραπάνω εξαρτάται από τις εμπειρίες του, τις απαιτήσεις του και το πορτοφόλι του. Ισχύει ότι στα ηλεκτρονικά για λίγο καλύτερες επιδόσεις μπορεί να πλήρώσεις διπλάσια τιμή ειδικά όταν πρόκειται για κορυφαίες σε κατηγορία. Το αν αξίζει είναι αλουνού παπά ευαγγέλιο.

Έγραψες τα είπες πολυ σωστά

Αυτα πιστευω και εγω

Ο προβολέας πέρνει punch και κοντραστ στα φωτεινά πλάνα λόγω αντανακλάσεων αλλά έχω την εντύπωση ότι οι σκοτεινές σκηνές φαίνονται χειρότερες.

-bye-

Για το optoma hd50 που ρωτησες πιο πανω επειδη τυχαινει να τον εχω για ενα μηνα περιπου θα σου πω πως τα αξιζει τα λεφτα του. Σε συγκριση με panasonic ae6000 και benq 1070+ οπου τους εβαλα να παιξουν μαζι ο optoma μου αρεσε πιο πολυ και τελικα τον κρατησα. Ο benq με λιγες βασικες ρυθμισεις ηταν και ο πιο ευκολος. Ο panasonic ηταν πιο δυσκολος ομως τελικα εβγαλε παρομοια εικονα με τον benq και ισως λιγο καλυτερη ευκρινεια. Ο optoma ειναι πιο δυσκολος ομως για εμενα εχει καλυτερη εικονα απο τους αλλους δυο. Τα σκοτεινα πλανα με ενεργοποιημενο το dynamic black ειναι ενα-δυο κλικ καλυτερα απο τους αλλους δυο. Το dynamic black ειναι λιγο αργο στην λειτουργια του ομως κανει δουλεια.

Κώστα θέλω ευκολία εγκατάστασης καλυτερο μαυρο και ασύρματη σύνδεση εικονας .Ο HD 50 νομίζω οτι ειναι πολυ φωτεινός

... θέλω ευκολία εγκατάστασης καλυτερο μαυρο....

Εφυγες για τον 9200 και θα βρεις την υγεια σου.
Μην ψαχνεις αλλο. Θα σε αφησει ικανοποιημενο στις 2 παραπανω παραμετρους.

Κώστα θέλω ευκολία εγκατάστασης καλυτερο μαυρο και ασύρματη σύνδεση εικονας .Ο HD 50 νομίζω οτι ειναι πολυ φωτεινός

Σε αυτά που θέλεις θα συμφωνήσω με τον warewolf , o epson είναι one way. Oι προβολείς είναι μετρημένα κουκιά σε αυτά τα ζητήματα, δεν είναι σαν τις τηλεοράσεις που χάνεσαι.
Μην παιδεύεσαι λοιπόν περαιτέρω και χτύπα τον. Θα μείνεις 100% happy κι εσύ και το σαλόνι σου!

Terl έχεις Epson;

Όχι εγώ έκανα την υπέρβαση και πήγα στον Χ500.
Απλά γνωρίζω πολύ καλά πόσο δυναμίτης είναι ο Epson.