Αναβάθμιση προβολεα

Σου απάντησε ο svellinis.
εσύ απαξιείς να απαντήσεις? ο svellinis χωρίς να γνωρίζει πολλά πράγματα για τον 7500 είπε κοτσάνα (ως συνήθως), εσύ περίμενες να σε "σώσει" κάποιος άλλος δηλαδή?.Σταθερή ίριδα στον 7500 δεν μπορείς να την ρυθμίσεις μόνιμα. Μόλις επανεκκινήσεις τον προβολέα αυτή ξαναγυρνάει σε δυναμική, που να το ξέρει θα μου πεις ο svellinis αυτό για να έχει άποψη?και όμως έχει :grinning-smiley-043. Επίσης άλλο πράγμα η ίριδα και το service menu, και άλλο πράγμα το καλιμπράρισμα και το μαύρο του προβολέα. Δεν μπορείς καλιμπράροντας να μειώσεις το μαύρο του προβολέα, δηλαδή να το κάνεις καλύτερο. Οτι μαύρο βγάζει, αυτό είναι, τέλος. Αυτό προς γνώση σου ώστε να μην πετάξεις τέτοια "άστοχη" άποψη ξανά...

Τσέσπα μη λέω και πολλα γιατι δυστυχώς υπάρχουν πόλυ καλοθελητές και παρεξηγούν εύκολα

εσύ απαξιείς να απαντήσεις? ο svellinis χωρίς να γνωρίζει πολλά πράγματα για τον 7500 είπε κοτσάνα (ως συνήθως), εσύ περίμενες να σε "σώσει" κάποιος άλλος δηλαδή?.Σταθερή ίριδα στον 7500 δεν μπορείς να την ρυθμίσεις μόνιμα. Μόλις επανεκκινήσεις τον προβολέα αυτή ξαναγυρνάει σε δυναμική, που να το ξέρει θα μου πεις ο svellinis αυτό για να έχει άποψη?και όμως έχει :grinning-smiley-043. Επίσης άλλο πράγμα η ίριδα και το service menu, και άλλο πράγμα το καλιμπράρισμα και το μαύρο του προβολέα. Δεν μπορείς καλιμπράροντας να μειώσεις το μαύρο του προβολέα, δηλαδή να το κάνεις καλύτερο. Οτι μαύρο βγάζει, αυτό είναι, τέλος. Αυτό προς γνώση σου ώστε να μην πετάξεις τέτοια "άστοχη" άποψη ξανά...

Την κολοκυθιά θα παίζουμε ?
Από το service menu, ρίχνεις ή δεν ρίχνεις το μαύρο.
Αν είναι μόνιμο ή μετά από κάθε reboot δεν νομίζω να έχει σχέση με αυτό που είπα.

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση προβολεα

Καλα τι έκανε στα μηχανάκια καπνίζεις ;η ειςαι τοσο άτυχος ;

Μαλλον ατυχος.
Αρμοδιος για το ποσες βλαβες βγαζουν τα μοντελα που συζηταμε δεν ειμαι, ο καθενας καταθετει τις αποψεις του.
Αλλος μπορει να εχει θεμα και να το γραψει και αλλος οχι.
Το θεμα του επσον 9000 που ειχα νομιζω οτι λυθηκε στους 9200 (θολη εικονα απο μετακινηση καποιου πρισματος εσωτερικα του οπτικου)
Οι benq νομιζω οτι γενικα πασχουν απο πλακετες. Στα ηλεκτρονικα δηλαδη. Οι επσον γενικοτερα.
Το θεμα ειναι να εχεις τριετη εγγυηση αν μπορεσεις σε οτι κι αν παρεις.
Εδω και τηλεοραση αγοραζεις τωρα και προσευχεσαι να μην σου βγαλει καμια βλαβη μεσα στο χρονο.

Α μη τα λες αυτα πλακέτες όχι μωρε

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτο με τις πλακέτες το ήξερα πριν το πάρω το έμαθα απο forum του εξωτερικού .

Παλληκάρια μου, ας χαλαρώσουμε γενικώς λιγάκι..δεν θα βγουν και μαχαίρια επειδή ο izals δεν έχει αποφασίσει ποιον προβολέα θα πάρει. Χαλαρά και όμορφα...:smile:

Προτείνω να τα ξαναγράψουμε άλλη μια φορά!!:D

Που είχαμε μείνει? Α ναι..στον JVQ!!

Το γενικότερα με μπέρδεψες

Γιάννη ειναι αναποφάσιστος

Νικο αν θυμαμαι καλα, στον 7000 που ειχα δοκιμασει, εχανε την βηματικη μετα απο rebοοt μονο εαν αλλαζες απο hdmi1 σε hdmi2 (και ισως...δεν μπορω να θυμηθω, εαν αλλαζες και τα Mode cinema, user κλπ με επιφυλαξη)
Αν δεν τα πειραζες αυτα και απλα τον ανοιγοκλεινες την κραταγε την βηματικη.

Η benq δίνει 3 χρονια για ολα τα μοντέλα η Epson σε αλλα δυο σε αλλα 3 υπάρχει όμως και η δυνατότητα με 150e επέκτασης αν δεν κανω λάθος

Το γενικότερα με μπέρδεψες

Γιάννη ειναι αναποφάσιστος

Γενικοτερα εννοω οτι μπορει και αυτος να παθει μια βλαβη στα ηλεκτρονικα, αλλα και σε καποια μηχανικα μερη. Πορτακι που ανοιγοκλεινει, cine filter εσωτερικα κλπ.

Αν αναποφασιστος εννοεις οτι αμφιταλαντευεσαι για τον επσον για το quality control γενικοτερα, δεν ξερω να σου απαντησω. Μονο οι κατοχοι των 9000-9200 οπου τους εχουν δουλεψει αρκετες εκατονταδες ωρες θα μπορουσαν να σου πουν την δικη τους εμπειρια.

Τι θα λέγατε να πιάναμε και το αισθητικό κομμάτι? Παρακαλώ..:Banane0:

Round >15

eh-tw9200-epson.jpg

19566799_3606.jpg

Το vine filter το εχω ακούσει ξανα

Δεν τον εχω δει απο κοντά τον 7500 αλλα νομίζω οτι ειναι ποιο κομψός και ποιο όμορφος Ο Epson ειναι ποιο ωραίος σε λευκο και πανέμορφος ειναι ο laser

Το γεγονος ειναι οτι οταν μειωνεις το φως κλεινωντας την ιριδα βελτιωνεις το μαυρο ασχετα απο τα υπολοιπα που αναφερες
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω σκαλισει ποτε 7500 παρασυρθηκα απο αυτα που διαβασα εδω εσυ θα κρινεις εαν ειναι κοτσανες ή οχι
http://www.projectorjunkies.com/benq-w7500-full-review/

δεν νομιζεις οτι θα επρεπε στο review να αναφερεις την λεπτομερεια για την επαναφορα της αυτοματης ιριδας μετα την επανεκκινηση αφηνεις να εννοηθει οτι λειτουργει μονιμα και δινεις λαθος εντυπωσεις ...

Αν επιλέξεις την ρύθμιση dynamic black off από το μενού του προβολέα (δηλαδή απενεργοποιήσεις την δυναμική ίριδα), μπορείς έπειτα να μεταβείς στο service μενού και να ορίσεις την τιμή που θέλεις να έχει η ίριδα. Με άλλα λόγια μετατρέπεις την δυναμική ίριδα σε βηματική και μπορείς να πάρεις ακριβώς το φως που καλύπτει το setup σου ή που θέλεις να έχεις. Εγώ επέλεξα τη θέση 8 (εργοστασιακή θέση το 12) και «έφτιαξα» φωτεινότητα λευκού στα ανεκτά 16fl έτσι ώστε να μπορέσω να κρίνω την εικόνα του προβολέα με φωτεινότητα μέσα στα διεθνή πρότυπα.
Εννοείται ότι η κάθε ρύθμιση είναι πλήρως αναστρέψιμη είτε με την επιλογή reset είτε με την χειροκίνητη επιλογή της εργοστασιακής τιμής.
Αντίστοιχα ρυθμίζεται η ίριδα και όταν την έχουμε ενεργοποιημένη με μέγιστη και ελάχιστη τιμή ώστε να πάρουμε πάλι την φωτεινότητα που θέλουμε (και το μαύρο που επιθυμούμε φυσικά) για αυτούς που θέλουν να βλέπουν με δυναμική ίριδα on. Δεν πολύ ασχολήθηκα όμως λόγω έλλειψης χρόνου για τόσο χρονοβόρους πειραματισμούς και επέλεξα τη λύση της «βηματικής» ώστε να πραγματοποιήσω αυτό το review, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τέσταρα και τη δυναμική ίριδα για να δω τη συμπεριφορά της με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Ο προβολέας με σταθερή ίριδα στην θέση 8 και με φωτεινότητα 16fl απέδωσε native on/off μέτρηση 1880:1, τιμή που είναι εντυπωσιακά βελτιωμένη σε σχέση με του προκατόχου του W7000 ο οποίος σε αντίστοιχη μέτρηση μου είχε αποδώσει 1036:1. Αύξηση σχεδόν 90%!
Δεν μπορεί να είμαι απόλυτα βέβαιος αν αυτή η αύξηση οφείλεται αποκλειστικά στη χρήση του dark chip 3, άλλα οφείλω να πω ένα μπράβο στην BenQ για την επίτευξη του μεγαλύτερου native on/off που έχω μετρήσει ποτέ σε προβολέα της και τη τόσο μεγάλη αύξηση που πέτυχε σε σχέση με τον μοντέλο που αντικαθιστά.

Εγω εχω μια σπόρια εδώ και 2 χρονια ο κύριος χατζηγεωργιου ποιο μηχάνημα εχει

Απορια ήθελα να πω

Nικο (tegonik) ακυρο το πιο πανω σχολιο μου για την βηματικη. Δεν χρειαζοταν να παραμεινουν τα ιδια mode και η hdmi, για να παραμεινει και η βηματικη. Κατι αλλο αφορουσε που πειραματιζομουν. Νομιζω την ταχυτητα χρωματικου τροχου στο 6Χ ή κατι αλλο που δεν μπορω να θυμηθω τωρα.(αν το θυμηθω θα επανελθω)

Την κολοκυθιά θα παίζουμε ?
Από το service menu, ρίχνεις ή δεν ρίχνεις το μαύρο.
Αν είναι μόνιμο ή μετά από κάθε reboot δεν νομίζω να έχει σχέση με αυτό που είπα.

Συμφώνησες με την άποψη svellinis ότι μπορούμε να κάνουμε σταθερή την ίριδα του 7500 και να κερδίσουμε σε μαύρο, κάνω λάθος?φυσικά όχι. Μπορείς τώρα, έστω κατόπιν εορτής αφού σε πληροφόρησα, να δηλώσεις οτι δεν γνώριζες ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται, όχι να προσπαθείς να ξεγλιστρήσεις σαν χέλι εξαιτίας της ημιμάθειας σου. Οχι δεν ρίχνεις το μαύρο του προβολέα στο service menu. Το service menu υπάρχει για να ρυθμίζουν οι μηχανικοί τον προβολέα πριν βγεί για πώληση. Εσένα σου μένει να κάνεις καλιμπράρισμα από το κυρίως μενού του προβολέα και εκεί όσο καλός και αν είσαι , μαύρο καλύτερο δεν μπορείς να πάρεις όπως υποστήριξες.
Για να μην μπερδευόμαστε δεν είπες τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από το ότι ένας καλιμπραρισμένος 7500 βγάζει καλύτερο μαύρο από έναν ακαλιμπράριστο (ξαναδιάβασε το ποστ σου), που είναι από μόνο του λάθος. Το ότι δεν κρατάει ο benq ρυθμίσεις σταθερής ίριδας μετά από επανεκκίνηση το έμαθες τώρα, από εμένα, και αντί να με ευχαριστείς που έμαθες κάτι που δεν ήξερες, δυσανασχετείς κιόλας.
Τι να πω, συνέχισε να παραπληροφορείς...

Μισό βρε Νίκο τώρα...

Όταν βγαίνει ο προβολέας από κούτα είναι εντάξει στο brightness? Το μαύρο του είναι καλά? Το πρώτο πράγμα που κάνουμε δεν είναι να φτιάξουμε την στάθμη του λευκού και του μαύρου?

Αν κάποιος πάρει το μηχάνημα και default το βάλει στην μπρίζα πατώντας το on, θα βλέπει το σωστό μαύρο που μπορεί να αποδώσει ο προβολέας? Για να μην πάω στα levels (video-pc) που πάλι θέλεις ρύθμιση brightness/contrast.

Το ότι το μαύρο της κάθε συσκευής είναι δεδομένο, δεν συζητείται. Για να έρθει, όμως, πολλές φορές αν όχι όλες χρειάζεται πείραγμα στις βασικές ρυθμίσεις.