Μηπως να φυγει ο ενισχυτης ολακερος;Conclusion..
το ποτ μένει, ο Μ/Σ μένει, καμιά ντουζίνα ηλεκτρολυτικών 100μf φεύγει , καμιά 10ριά 22μf φεύγουν και 2 στο 1μf θα φύγουν και αυτοί γιατί είναι ίδια μάρκα με τους άλλους....
Όχι!!!Μηπως να φυγει ο ενισχυτης ολακερος;
Το έψαξα, δεν ήταν πουθενά...Το δεύτερο παξιμάδι... απλά το ξέχασαν ή ψάξε μήπως βόσκει μέσα στον πρό...
Δεν έκανα καμία πατέντα.Το έψαξα, δεν ήταν πουθενά...
Αφού ήταν Delta και το δικό σου ποτ που το σούταρες, ΠΡΕΠΕΙ να σουτάρω και το δικό μου...
Το βράδυ θα βάλω φωτό το footprint μήπως μπορέσεις να βοηθήσεις..
Αλλά πραγματικά πατέντα δεν θέλω να κάνω.. είναι ποίημα όλη η κατασκευή..
Καλημέρα.
Καλημέρα.
Καρφί μπαίνει.
Μόνο για ψυχολογικούς λόγους... θα το άλλαζα.
Άλλο Alps, άλλο Delta...
Εξάλλου είδα πως άλλαξες και τελεστικους...
Στη θέση του TL 072 έβαλες opa 2134...
Το έψαξες βρε η τους καρφωσες απλά;
Μην αλλάξεις την τιμή του ποτ.
Να πάρεις ίδιο, 20ΚΩ λογαριθμικο.
Ποσα χρονια εχεις τον ενισχυτη;
Αφού στην πλακέτα γράφει TL 072CN...όχι δεν άλλαξα τελεστικούς.. το μηχάνημα αγοράστηκε "κούτα".
πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ;;
τον αγόρασα το '09 όταν ήδη στην αγορά βγήκε το επόμενο μοντέλο (8200Q) και τα "απομεινάρια" της Ευρώπης του 8000Q τα μάζεψε ο εδώ αντιπρόσωπος και τα έδινε 485€ (από 880€ της "νορμάλ" τιμής)Ποσα χρονια εχεις τον ενισχυτη;
Χμ.... εδώ λες :Αφού στην πλακέτα γράφει TL 072CN...
Εντάξει έχω μάτι πλάνο...Χμ.... εδώ λες :
View attachment 249159
Ούτε που το πρόσεξα!!
Πέρα από τους πυκνωτές για τους οποίους γκρινιάζει το νετ και συμφωνεί και ο @Dim.AR ο οποίος είδε τον προ από μέσα, είχα τον νου μου για διόδους (αν δεν υπήρχε γέφυρα) και για κεραμικούς..
Δίοδοι στην εξομάλυνση υπάρχουν, γέφυρα δεν υπάρχει, κεραμικός πυκνωτής ούτε για δείγμα..
Άρα αλλάζω τις διόδους με Schottky, τους "μάπα" πυκνωτές με αυτούς που θα μου φέρει ο Δημήτρης και το ποτ..
Η αλλαγή από TL 072 σε opa 2134 έγινε από το εργοστάσιο και ίσως γι'αυτό να υπάρχει διχογνωμία ως προς την ηχητική του απόδοση;;;
Θυμάμαι παλιά reviews που δεν έλεγαν "σπουδαία πράγματα" για τον ενισχυτή, άλλους να μην συμφωνούν κλπ....
Είμαι σε αυτούς που δεν συμφωνούν, έχω "γυροφέρει" τον προενισχυτή σε κάποιους φίλους στο παρελθόν και όλοι τον αποκαλούσαν "μηχανάρα"
Ένας από τους τελευταίους ήταν ο φίλος που αναφέρω στο ποστ #8..
Η σύγκριση του audiolab μου με τον δικό του advance MPP 506 ήταν σκέτο δράμα για τον advance..
Αγόρασε λαμπάτο προενισχυτή από τον Μιλτιάδη Λογοθέτη πρόσφατα και έχει ήχο της προκοπής τώρα (και κανείς δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τον advance του που είναι σαν καινούργιος)
Τώρα που το σκέφτομαι, μετά τις αλλαγές που θα γίνουν θα πάει μια βόλτα από τον αγαπητό φίλο Λάκη για να δούμε τι θα κάνει σε σχέση με ένα σύγχρονο streamer/dac/ preamp και μετά ξανά από τον άλλο φίλο που αγόρασε τον λαμπάτο Audio Technologies (του Λογοθέτη)
@Λάκης
Λάκη τι λες ;;;
Αρα, σημαινει οτι ειναι τουλαχιστον 16 ετων.τον αγόρασα το '09 όταν ήδη στην αγορά βγήκε το επόμενο μοντέλο (8200Q) και τα "απομεινάρια" της Ευρώπης του 8000Q τα μάζεψε ο εδώ αντιπρόσωπος και τα έδινε 485€ (από 880€ της "νορμάλ" τιμής)
με εγγύηση, απόδειξη κλπ...
Εντάξει έχω μάτι πλάνο...![]()
ολοκαίνουργιος σφραγισμένος με το λογότυπο της εταιρίας στην ταινία του κουτιού.Δεν είμαι σίγουρος πλέον ότι τον πήρες καινούργιο...
Ένα παξιμάδι λείπει... τελεστκος άλλος...
Καταλαβαίνεις τι εννοώ...
η audiolab δεν είναι από τις "σοβαρές" εταιρίες με την απόλυτη έννοια του όρου.. κάτι τέτοια τα κάνει...Δεν τα κάνει αυτά μια σοβαρή εταιρία, αλλά κάποιο χέρι...
θα βάλω μια "πανοραμική" φωτό του εσωτερικού του..Επισης το γύρω κύκλωμα το βρίσκω πολύ φτωχό για να υποστηρίξει τον 2134...
πας να με βάλεις σε τρυπάκι που δεν έχω ξαναμπεί......Οπότε αν κάνεις δουλειά με ποτ και πυκνωτια, βάλε και βάσεις και τα TL 072... να δεις τι γίνεται...
Αν εννοεις να χρησιμοποιησουμε τον προ τον δικο σου απλα θα ειναι πιο κουραστικο το ολο πραγμα με το βαλε-βγαλε.Χμ.... εδώ λες :
View attachment 249159
Ούτε που το πρόσεξα!!
Πέρα από τους πυκνωτές για τους οποίους γκρινιάζει το νετ και συμφωνεί και ο @Dim.AR ο οποίος είδε τον προ από μέσα, είχα τον νου μου για διόδους (αν δεν υπήρχε γέφυρα) και για κεραμικούς..
Δίοδοι στην εξομάλυνση υπάρχουν, γέφυρα δεν υπάρχει, κεραμικός πυκνωτής ούτε για δείγμα..
Άρα αλλάζω τις διόδους με Schottky, τους "μάπα" πυκνωτές με αυτούς που θα μου φέρει ο Δημήτρης και το ποτ..
Η αλλαγή από TL 072 σε opa 2134 έγινε από το εργοστάσιο και ίσως γι'αυτό να υπάρχει διχογνωμία ως προς την ηχητική του απόδοση;;;
Θυμάμαι παλιά reviews που δεν έλεγαν "σπουδαία πράγματα" για τον ενισχυτή, άλλους να μην συμφωνούν κλπ....
Είμαι σε αυτούς που δεν συμφωνούν, έχω "γυροφέρει" τον προενισχυτή σε κάποιους φίλους στο παρελθόν και όλοι τον αποκαλούσαν "μηχανάρα"
Ένας από τους τελευταίους ήταν ο φίλος που αναφέρω στο ποστ #8..
Η σύγκριση του audiolab μου με τον δικό του advance MPP 506 ήταν σκέτο δράμα για τον advance..
Αγόρασε λαμπάτο προενισχυτή από τον Μιλτιάδη Λογοθέτη πρόσφατα και έχει ήχο της προκοπής τώρα (και κανείς δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τον advance του που είναι σαν καινούργιος)
Τώρα που το σκέφτομαι, μετά τις αλλαγές που θα γίνουν θα πάει μια βόλτα από τον αγαπητό φίλο Λάκη για να δούμε τι θα κάνει σε σχέση με ένα σύγχρονο streamer/dac/ preamp και μετά ξανά από τον άλλο φίλο που αγόρασε τον λαμπάτο Audio Technologies (του Λογοθέτη)
@Λάκης
Λάκη τι λες ;;;
ο προ μαζί με όλα τα μηχανάκια (πικάπ, ηχεία, dvd/cd players , AV receiver και ότι είχα τότε) έμειναν σε πλήρη απραξία για 7 ολόκληρα χρόνια σκεπασμένα με σεντόνι...Αρα, σημαινει οτι ειναι τουλαχιστον 16 ετων.
Τα ρημαδια τα ποτενσιομετρα μαζευουν βρωμα με τα χρονια και μειωνεται η ηχητικη ποιοτητα του ενισχυτη.
Ειμαι σιγουρος οτι με την αλλαγη του θα εχεις ανεξαρτητα αν ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο, βελτιωση και λογω φρεσκου υλικου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.