Aναβάθμιση προενισχυτή ADVANCE MPP-206.

Ρε παιδιά η audio lab έχει περάσει από σαράντα κύματα.
Εχει κλείσει,έχει ανοίξει και καλά σαν tag ,ξανακλεισε και τώρα ξανά βγηκε σαν audiolab.
Μπορεί να έχει καλό ήχο, αλλά η αξιοπιστία τους ήταν για κλωτσιές.
Λίγο παραπάνω γκάζι και παπαλα.
2 έκαψε ο γαμπρός μου.
Όταν τότενες κάναμε πάρτυ (και μετά το ολοκαύτωμα) έπαιζε ο φουκαρας ο Nad τσίτα ολονυχτίς (και μετά ο mission) και δεν έκαναν κιχ.
Μετά πήρα τα PA και τους έκαιγα τα ηχεία 😀😀
(οι κυρίες βλέπεις δεν θέλανε τις κουμουτσες τα EV στα σαλόνια τους ...τρώγανε τα καημένα τα ηχειακια τους καμμιά 450αρια βατ από τον Peavy στην καρκαλα..καλαμαράκια τηγανητά τα μεγάφωνα 😁)
Δεν γνωρίζω για τα μηχανήματα των μετέπειτα γενεών αλλά τα πρώτης γενιάς ήταν πολύ αξιόπιστα.
Έχω τελικούς 35 ετών και δεν έχουν βγάλει πρόβλημα, εννοώ ούτε πυκνωτές.
Όταν υπήρξε ….υπέρβαση στη χρήση, πάντα λειτούργησε η πολύ καλή προστασία.
Φυσικά ο χρόνος είναι αδυσώπητος και σιγά - σιγά οι ηλεκτρολυτικοί θα πάρουν πόδι,
αλλά πάλι το σκέφτομαι, ίσως χρειάζεται και νέα θερμοαγώγιμη πάστα στα τρανζίστορ.

• Like
Reactions: vlad66
Καλησπέρα.

Θα διαφωνίσω τουλάχιστον για τον 8000Α που είχα προσωπική εμπειρία καθώς
είχε καρβουνιάσει όλες τις αντιστάσεις γύρω από
το μπλοκ των τρανζίστορ ισχύος λόγω ανεπαρκούς ψύξης.

Μικρά ψυγεία και ανεπαρκείς γρύλιες αερισμού.

Μετέπειτα είχα τον TAG Mc LAREN 60iRV
που είχε εμφανώς λυμένα αυτά τα προβλήματα,
πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής, αλλά κατά
πολύ ακριβώτερος από τον 8000Α χωρίς όμως να δίνει το
κάτι παραπάνω σε ηχητική ποιότητα...

Ήτοι τα "λεφτά" τα έφαγε το πολυτελές σκάφος, πράγμα
ανούσιο για μένα...

Και οι δύο, για τα ακουστικά δεδομένα της εποχής που είχα εγώ προσωπικά...
παίζαν καλά.

• Like
Reactions: vlad66 and mdvq
Στις φωτο που εβαλε ο Βλαδίμηρος φαινεται οι πυκνωτες να εξυπηρετουν διαφορετικα κυκλωματα οποτε ισως για αυτο να εχουν αλλη τιμη και μεγεθος ,ολα αυτα βεβαια απο τις φωτο χωρις να βλεπουμε τι ακριβως κανουν γιατι βλεπω και διαφορετικες ψυκτρες πριν τους πυκνωτες

• Like
Δεν γνωρίζω για τα μηχανήματα των μετέπειτα γενεών αλλά τα πρώτης γενιάς ήταν πολύ αξιόπιστα.
Έχω τελικούς 35 ετών και δεν έχουν βγάλει πρόβλημα, εννοώ ούτε πυκνωτές.
Όταν υπήρξε ….υπέρβαση στη χρήση, πάντα λειτούργησε η πολύ καλή προστασία.
Φυσικά ο χρόνος είναι αδυσώπητος και σιγά - σιγά οι ηλεκτρολυτικοί θα πάρουν πόδι,
αλλά πάλι το σκέφτομαι, ίσως χρειάζεται και νέα θερμοαγώγιμη πάστα στα τρανζίστορ.
Ο τρίτος που πήρε και (πλέον) παίζει πάντα σε εντάσεις... ψιθύρου (😄) ,μια χαρά κρατεί καμμία 30αρια χρόνια.
Προχθές που πήγα σπίτι του και του άλλαξα κάτι μπανάνες στα ηχεία και ένα ιντερκονεκτ,όταν ανέβασα την ένταση να ακούσει τις διαφορές με ...αγριοκοιταξε.😁

Φυσικά είναι κλειστοφοβικά όσο αφορά τον εξαερισμό.
Οι δικοί μου είναι οι 8000P (τελικοί) πρώτης γενεάς,
αλλά έχουν διπλές γρίλιες (και ισχύ).
Θέλουν καλή ροή αέρα.
Μέχρι τώρα, μη χτυπήσω ξύλο, όλα καλά.

οκ, τελικοί και ολοκληρωμένοι τραβάνε ζόρια σε ζόρικα χέρια... (πάρτυ, φαγοπότια κλπ...)

οι προενισχυτές τι ζόρι να τραβήξουν ;;
ροή αέρα δεν χρειάζονται, οι περισσότεροι -όπως ο advance του Γιάννη και ο δικός μου- δεν έχουν καν γρίλιες αφού θερμοκρασία δεν σηκώνουν και έτσι ούτε σκόνη δεν μπαίνει..

πραγματικά ήταν πεντακάθαρος μέσα, περισσότερη σκόνη θα άρπαξε με το άνοιξε-κλείσε καπάκι σε σχέση με πριν... :LOL:

• Like
Reactions: SHERPA
Πέρα από τους πυκνωτές για τους οποίους γκρινιάζει το νετ και συμφωνεί και ο @Dim.AR ο οποίος είδε τον προ από μέσα, είχα τον νου μου για διόδους (αν δεν υπήρχε γέφυρα) και για κεραμικούς..
Δίοδοι στην εξομάλυνση υπάρχουν, γέφυρα δεν υπάρχει, κεραμικός πυκνωτής ούτε για δείγμα..
Άρα αλλάζω τις διόδους με Schottky, τους "μάπα" πυκνωτές με αυτούς που θα μου φέρει ο Δημήτρης και το ποτ..
Αν και παει καιρος αλλα το θυμαμαι , μαλιστα πρεπει να ειναι αυτοι οι πρασινοι με τα χρυσαφι γραμματα , Κινεζικοι , μαρκα Su'scon η CapXon , καλο θα ηταν να αλλαχτουν , εαν μπορεις βρες τους Samwha WB ( low impedance ) , δεν τους βρισκεις ευκολα , αλλα με λιγη προσπαθεια θα βρεθουν , εχω δοκιμασει τους FC της Panasonic και δεν μου πολυαρεσαν ( γουστα ειναι αυτα ) . Για διοδοι συμφωνω και εγω Schottky ! .

• Like
Ήρθε ο φίλος μου ο Γιώργος, είπε τρείς λέξεις και έφυγε.
Φυσικός ήχος.
Αληθοφάνεια.

Δύο θα πω εγώ.

JRC 4558 rules...

• Like
Και λέω δημιουργήματα καθώς πέρα από
τον Advance pre και τον Phonic amp, έβαλα το χεράκι μου
στο πρόσφατο παρελθόν και στο ONKYO αλλά και
στο TRIGON VANGUARD του φίλου μου του Γιάννη...

Υ.Γ: το MOTU εξαιρετικό...

Τα υπάλοιπα μάλλον αύριο.
Καλό βράδυ σε όλους.

Και λέω δημιουργήματα καθώς πέρα από
τον Advance pre και τον Phonic amp, έβαλα το χεράκι μου
στο πρόσφατο παρελθόν και στο ONKYO αλλά και
στο TRIGON VANGUARD του φίλου μου του Γιάννη...

Υ.Γ: το MOTU εξαιρετικό...

Τα υπάλοιπα μάλλον αύριο.
Καλό βράδυ σε όλους.
Τι ειναι το ΜΟΤU;

Καλημέρα σε όλους σας.
Όπως βλέπετε, μετά από εξαντλητικές δοκιμές, ήτοι το γνωστό ξεζουμισμα... που κάνω σε όλα μου τα μηχανάκια, κατέληξα στο εξης:

Μπροστά στο ποτ ο χειρότερος... σε σπεκς τελεστικος.
JRC 4558DD.
Πίσω στην έξοδο βγήκε ο TI 5532 και μπήκε με φοβερή επιτυχία ο TL 72.

Case is closed...

Εν τω μεταξύ μου προκάλεσε φοβερή εντύπωση, ότι στα φύλλα δεδομένων των JRC τελεστικων που χρησιμοποίησα, όλα μα όλα, στον πρόλογο τους, κάνανε ιδιαίτερη αναφορά στο JRC 4558.
Σα να ήθελαν να το ξεπεράσουν...
Προφανώς αυτό ήθελαν αλλά δεν ξέρω αν το κατάφεραν τελικά...

Επίσης εντύπωση προκαλεί η σαφής αναφορά ότι το 4558 είναι δύο μονοί τελεστικοι σε ένα περίβλημα και ίσως αυτό τελικά να παίζει τον ρόλο του.

Όπως και να χει, το 5532, 072 και 4558 τα θεωρώ και όχι μόνο εγώ... κλασσικούς τελεστικους, τοποθετημένους σε εκατομμύρια μηχανήματα...

Έτσι προτείνω σε όλους τους κατόχους του εν λόγω προ, να βάλουν χθες... το 4558...
Μου έρχετε να στείλω μεηλ στην Αντβανς να ξυπνήσουν...

Καλή συνέχεια σε όλους.

Last edited:
  • Like
Εν τω μεταξύ μου προκάλεσε φοβερή εντύπωση, ότι στα φύλλα δεδομένων των JRC τελεστικων που χρησιμοποίησα, όλα μα όλα, στον πρόλογο τους, κάνανε ιδιαίτερη αναφορά στο JRC 4558.
Σα να ήθελαν να το ξεπεράσουν...
Προφανώς αυτό ήθελαν αλλά δεν ξέρω αν το κατάφεραν τελικά...

Επίσης εντύπωση προκαλεί η σαφής αναφορά ότι το 4558 είναι δύο μονοί τελεστικοι σε ένα περίβλημα και ίσως αυτό τελικά να παίζει τον ρόλο του.

Όπως και να χει, το 5532, 072 και 4558 τα θεωρώ και όχι μόνο εγώ... κλασσικούς τελεστικους, τοποθετημένους σε εκατομμύρια μηχανήματα...

Έτσι προτείνω σε όλους τους κατόχους του εν λόγω προ, να βάλουν χθες... το 4558...
Μου έρχετε να στείλω μεηλ στην Αντβανς να ξυπνήσουν...

Καλή συνέχεια σε όλους.

έχουν αλλάξει όλα στην advance.. από το όνομα,

μέχρι το εργοστάσιο..

πολύ πιθανό να έχουν ξυπνήσει.....

• Haha
Reactions: SHERPA
Όταν έβαλα αρχικά το 4558, είχα πίσω το 5532.

Άκρως ψαρωτικός ήχος με νότες να ακούγονται κανά μέτρο και βάλε...
έξω από τα ηχεία!!!
Βοηθάει και ο χώρος καθώς ο τοίχος πίσω από τα ηχεία
έχει πλάτος 11 μέτρα...

Σα να έπαιζα μέσω αυτού:
https://www.kvraudio.com/product/ambio_one_by_weldroid

Αν το άκουγε κάποιος έτρωγε το παραμύθι... αμάσητο...
και έλεγε και ευχαριστώ...
Μια ψευτιά δηλαδή...

'Οταν μπήκε το 072 στη θέση του 5532, γίναν όλα αληθινά και όχι ψεύτικα...