Αναβάθμιση προενισχυτή audiolab 8000Q

Όλα πήγαν καλά, κανένα μπαμ δεν συνέβη, πολύ λίγη μουσική γιατί το καλλιτεχνικό πατινάζ στην ΕΡΤ2 που η σύντροφος λατρεύει είναι αυτό που δίνει πόνο στις πρώτες αυτές στιγμές της λειτουργίας των νέων πυκνωτών...

Λίγες φωτογραφίες για να έχουμε να θυμόμαστε...

IMG_20260125_011124.jpg

Αααα... μη το ξεχάσω..
Το ύψος των vishay έφτασε στα όρια της κατασκευής του σασί.. για μια στιγμή φοβήθηκα ότι δεν τα είχα υπολογίσει καλά και δεν θα μπορούσα να κλείσω το καπάκι.

IMG_20260125_011306.jpg

IMG_20260125_011315.jpg

Και μια τελευταία "πανοραμική"..

IMG_20260125_012100.jpg

Ελπίζω να μην χρειαστεί να τον ανοίξω ξανά, για τα επόμενα .. πολλά πολλά χρόνια....

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για την πολύτιμη βοήθεια στο εγχείρημα !!!!

@vlad66 βλέπω σωστά είναι δύο ξεχωριστές πλακέτες? Φαίνεται σαν να είναι μία από πάνω, εκτός αν δεν έχω προσέξει καλά.

@vlad66 βλέπω σωστά είναι δύο ξεχωριστές πλακέτες? Φαίνεται σαν να είναι μία από πάνω, εκτός αν δεν έχω προσέξει καλά.

Όχι, είναι μία μονοκόμματη.

Από κάτω βλέπεις ένα έλασμα που είναι η προέκταση της βάσης του Μ/Σ και δένει το σασί για να έχει στιβαρότητα.. στην φωτογραφία (ένεκεν 2D) σε ξεγελάει.

• Like
Reactions: Ge0rge
Ναι καλά έτσι είναι τα cinquecento χαχαχα άστους να λένε.
Νομίζω ότι στην 1η ευκαιρία (*) πρέπει να φέρεις τον προενισχυτή σου για να τους ακούσουμε Α-Β και να αξιολογήσουμε το εγχείρημα της βελτίωσης.

Μετά θα φέρω τον δικό μου στο δικό σου σπίτι και σύστημα για να δεις αν αξίζει ο κόπος (και το χρήμα) για κάτι ανάλογο.

(*)
Το επόμενο Σάββατο πρέπει να έχω ρεπό.. αν δεν μπορεί να γίνει τότε, μήπως μπορεί να γίνει σε κάποιο επόμενο... (3 ΣΚ στην σειρά θα έχω ρεπό)

• Like
Reactions: Θρησκος
Νομίζω ότι στην 1η ευκαιρία (*) πρέπει να φέρεις τον προενισχυτή σου για να τους ακούσεις Α-Β και να αξιολογήσεις το εγχείρημα της βελτίωσης.

Μετά θα φέρω τον δικό μου στο δικό σου σπίτι και σύστημα για να δεις αν αξίζει ο κόπος (και το χρήμα) για κάτι ανάλογο.

(*)
Το επόμενο Σάββατο πρέπει να έχω ρεπό.. αν δεν μπορεί να γίνει τότε, μήπως μπορεί να γίνει σε κάποιο επόμενο... (3 ΣΚ στη σειρά που έχω ρεπό)
Όλα πήγαν καλά, κανένα μπαμ δεν συνέβη, πολύ λίγη μουσική γιατί το καλλιτεχνικό πατινάζ στην ΕΡΤ2 που η σύντροφος λατρεύει είναι αυτό που δίνει πόνο στις πρώτες στιγμές της λειτουργίας των πυκνωτών...

Λίγες φωτογραφίες για να θυμόμαστε...

View attachment 265420

Αααα... μη το ξεχάσω..
Το ύψος των vishay έφτασε στα όρια της κατασκευής του σασί.. για μια στιγμή φοβήθηκε ότι δεν είχα υπολογίσει καλά και δεν θα μπορούσα να κλείσω το καπάκι.

View attachment 265421

View attachment 265422

Και τελευταία μια "πανοραμική"..

View attachment 265423

Ελπίζω να μην ανοίξω ξανά, για τα επόμενα .. πολλά πολλά χρόνια....

Σας ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την πολύτιμη βοήθεια στο εγχείρημα !!!!

Δεν μας είπες όμως πως παίζει με τους Vishay..😁

Φίλε, δεν τον έχω ακούσει ακόμα με την έννοια της κανονικής ακρόασης...

Παίζει ασταμάτητα αλλά με σκεπασμένα ηχεία και την νύχτα σε ένταση ψιθύρου.

Πόσες ώρες λειτουργίας θέλουν αυτοί οι πυκνωτές για να στρώσουν;;

• Like
Νομίζω ότι στην 1η ευκαιρία (*) πρέπει να φέρεις τον προενισχυτή σου για να τους ακούσουμε Α-Β και να αξιολογήσουμε το εγχείρημα της βελτίωσης.

(*)
Το επόμενο Σάββατο πρέπει να έχω ρεπό.. αν δεν μπορεί να γίνει τότε, μήπως μπορεί να γίνει σε κάποιο επόμενο... (3 ΣΚ στην σειρά θα έχω ρεπό)

Ναι μέσα! Μου τρέχουν ήδη τα σάλια 🤣 Δεν έχω τίποτα για το επόμενο Σάββατο, αλλά θέλει καμία 100ή ώρες νομίζω για τους πυκνωτές

• Like
Reactions: vlad66
@lefterakis katemakis

Σήμερα μετά από 3 (?) 24ωρα τον άκουσα κανονικά..

Δεν περίμενα να πω την αλήθεια οι vishay να κάνουν τέτοια διαφορά !

Πιθανολογώ ότι τους βοηθάνε και οι γρήγορες δίοδοι που έχω βάλει παντού.

Το "μπαμ" είναι σε όλο το φάσμα, την μεγαλύτερη έκπληξη την ένιωσα στις μεσαίες συχνότητες οι οποίες κρατάνε την "γλύκα" τους ακόμα και όταν η ένταση πέφτει σε πολύ χαμηλό επίπεδο.. για να καταλάβεις, εκεί που και το ανεμιστηράκι του λάπτοπ με ενοχλεί...

Ο Αυστραλός για τον οποίον κάναμε κουβέντα στα πρώτα ποστ του νήματος, για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε ανεπαρκής στην κρίση του...

Τα είχε βάλει με τους μικρούς πυκνωτές τους οποίους όταν άλλαξα η διαφορά ήταν ανύπαρκτη ή στα όρια του αμελητέου.

Κουβέντα δεν είπε για το ποτενσιόμετρο της Delta το οποίο είναι το 1ο πράγμα που πρέπει να φύγει νύχτα (ή χτες όπως λέμε) , κουβέντα δεν είπε για τους μεγάλους της τροφοδοσίας που (ποιός το περίμενε) , είναι η Νο2 αλλαγή που κάνει πολύ αισθητή διαφορά.

Κατά την γνώμη μου το μηχανάκι δεν μπορεί να ανέβει περαιτέρω, οι τυχόν αλλαγές σε τελεστικούς θα φλερτάρουν περισσότερο με το προσωπικό γούστο του καθενός παρά με την αντικειμενική βελτίωση της ποιότητας.

Εδώ να πω την γνώμη μου για την δοκιμή του προενισχυτή στο σύστημα του dim dim , αφού άλλος πλην του Tzimisce δεν γράφει κουβέντα...

Το μηχάνημα έδειξε κάποια καλά χαρακτηριστικά αλλά για κάποιον λόγο είχαμε την κλασική περίπτωση του mismatch.

Αυτό που θα έπρεπε να είχε και δεν το είχε, ήταν η ομοιογένεια..

Το μπάσο επιβλήθηκε έντονα του υπόλοιπου φάσματος, κάτι που ποτέ δεν συνέβη εδώ ή όπου αλλού δοκίμασα τον προενισχυτή από την εργοστασιακή του κιόλας κατάσταση.

Φυσικά ο χαρακτηρισμός "Cinquecento" εκ μέρους του Tzimisce ήταν μακράν άστοχος, γιατί (όπως και ο analog-jimaras) έχει ακούσει τον προενισχυτή σπίτι μου.. κανένας άλλος από τους υπόλοιπους 2 (dim dim & jimbo)

Οκ, ο Τζίμης πολύ λιγότερο από τον Μιχάλη, άστε που μου έδωσε την εντύπωση ότι καμία όρεξη δεν είχε για τέτοιου είδους τεστάκια..

Εσύ Μιχάλη όμως (@Tzimisce) και αντίληψη έχεις και εμπειρία για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πήγε καλά.....

Το τι δεν πήγε καλά, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε...

• Like
Φίλε, δεν έχω ακούσει ακόμα με την έννοια της κανονικής ακρόασης...

Παίζει ασταμάτητα αλλά με σκεπασμένα ηχεία και τη νύχτα σε ένταση ψιθύρου.

Πόσες ώρες λειτουργίας θέλουν αυτοί οι πυκνωτές για να στρώσουν;;
Περίπου στις 200 ώρες θα είναι έτοιμοι..

• Wow
[ΧΡΗΣΤΗΣ=72538]@lefterakis katemakis[/ΧΡΗΣΤΗΣ]

Σήμερα μετά από 3 (?) 24ωρα τον άκουσα κανονικά..

Δεν περίμενα να πω την αλήθεια οι vishay να κάνουν τέτοια διαφορά !

Πιθανολογώ ότι τους βοηθάνε και οι γρηγόροι δίοδοι που έχω βάλει παντού.

Το «μπαμ» είναι σε όλο το φάσμα, η μεγαλύτερη έκπληξη την ένιωσα στις μεσαίες συχνότητες οι οποίες κρατούσαν την «γλύκα» τους ακόμα και όταν η ένταση πέφτει σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Ο Αυστραλός για τον οποίον κάναμε κουβέντα στα πρώτα του νήματος, για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε ανεπαρκής στην κρίση του...

Τα είχε βάλει με τους μικρούς πυκνωτές τους οποίους όταν άλλαξα η διαφορά ήταν ανύπαρκτη ή στα όρια του αμελητέου.

Κουβέντα δεν είπε για το ποτενσιόμετρο της Delta το οποίο είναι το 1ο πράγμα που πρέπει να φύγει νύχτα (ή χτες όπως λέμε) , κουβέντα δεν είπε για τους μεγάλους της τροφοδοσίας που (ποιός το περίμενε) , είναι η Νο2 αλλαγή που κάνει πολύ αισθητή διαφορά.

Κατά τη γνώμη μου το μηχανάκι δεν μπορεί να ανέβει περαιτέρω, οι τυχόν αλλαγές σε τελεστικούς που φλερτάρουν περισσότερο με το προσωπικό του καθενός παρά με την αντικειμενική βελτίωση της ποιότητας.
Οι Vishay είναι εξαιρετικοί πυκνωτές, έχουν πάρα πολύ καλό ήχο σε όλο το φάσμα, είναι γρήγοροι και αρκετά διάφανοι..
Ανάλογα σε τι σχέδιο κυκλώματος θα μπουν δείχνουν και άλλα χαρίσματα..
Αν έβαζες Mundorf που σκεφτόσουν δεν είχες αυτή την απόδοση, (είναι κατώτεροι πυκνωτές) για τροφοδοσία..
Όλες οι αλλαγές που έχεις κάνει είναι μια σωστή ηχητική αλυσίδα με αποτέλεσμα να βελτιώσεις αρκετά τον προενισχυτη σου..
Λογικα πρέπει να έχει τερματίσει το σχέδιο..
Εγω που του έβαζα και ένα βηματικο αντιστάσεων ποτενσιόμετρο (αν δεν με ενδιέφερε ο τηλεχειρισμός), εκεί που ανέβαινε και άλλη η απόδοση του προενίσχυτη..
Κανενα Άλπεις δεν μπορεί να παίξει καλύτερα από ένα βηματικό..
Παντως πιστεύω ότι σε αυτό το επίπεδο που τον έχεις φτάσει είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς περισσότερο..
Αναμενω περισσότερα νέα όταν θα έχει στρωθεί ολοκληρωτικά...

• Like
Φυσικά ο χαρακτηρισμός "Cinquecento" εκ μέρους του Tzimisce ήταν μακράν άστοχος, γιατί (όπως και ο analog-jimaras) έχει ακούσει τον προενισχυτή σπίτι μου.. κανένας άλλος από τους υπόλοιπους 2 (dim dim & jimbo)

Σε θέμα τιμής, είναι η σύγκριση ciquecento vs Ferrari.
Αφού το έγραψα και πιο κάτω στο ίδιο μήνυμα

όλα τα υλικά που έχει μέσα παίζει να στοιχίζουν λιγότερο από το τροφοδοτικό για το ένα κανάλι του μεγάλου προενισχυτή.

Εμένα το χαμηλό του μου φάνηκε υπερενισχυμένο αλλά θαμπό. Συγκεκριμένα "Όταν στον ακριβό το χαμηλό είχε υφή, ατάκα και λεπτομέρεια, στον audiolab ήταν μονοκόμματο και πιο τονισμένο."
Αυτό, δεν το έχω ακούσει στο δικό σου σύστημα. Οπότε τι να πω; Ότι φταίει ο προενισχυτής σου που στους τελικούς του Δημήτρη έπαιξε έτσι ή οι τελικοί του Δημήτρη; 😂

Σε θέμα τιμής, είναι η σύγκριση ciquecento vs Ferrari.
Αφού το έγραψα και πιο κάτω στο ίδιο μήνυμα

Εμένα το χαμηλό του μου φάνηκε υπερενισχυμένο αλλά θαμπό. Συγκεκριμένα "Όταν στον ακριβό το χαμηλό είχε υφή, ατάκα και λεπτομέρεια, στον audiolab ήταν μονοκόμματο και πιο τονισμένο."
Αυτό, δεν το έχω ακούσει στο δικό σου σύστημα. Οπότε τι να πω; Ότι φταίει ο προενισχυτής σου που στους τελικούς του Δημήτρη έπαιξε έτσι ή οι τελικοί του Δημήτρη; 😂

Δεν μπορείς να ορίσεις τιμή σε κάτι που δεν κυκλοφορεί στην αγορά.

Αν κυκλοφορούσε το θηρίο του Δημήτρη και σύμφωνα μα τα δικά του λεγόμενα θα είχε 30-40Κ, αλλά το κόστος (για το εργοστάσιο) μόνο στο κομμάτι του τροφοδοτικού και μάλιστα στο ένα κανάλι , πόσο θα είχε ;;

Το χαμηλό του ήταν υπερενισχυμένο και φυσικά θαμπό (και ίσως αυτό να επηρέασε και το υπόλοιπο φάσμα) , αλλά πες μου αν έχεις ακούσει τον προενισχυτή ποτέ με τόσο υπερενισχυμένο χαμηλό.. θυμήσου ακόμα και την εποχή στο προηγούμενο σπίτι μου εδώ στους Αγίους με την Άτρεμις...

Εγώ τον αγόρασα το '09 όταν ακόμα δεν είχα την Άρτεμις και ήμουν με τα NM Acoustics AD F Classic.. πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων των ηχείων υπήρχε η πολυπόθητη ομοιογένεια.

Τι δεν του έκατσε καλά στο σύστημα του Δημήτρη, δεν μπορούμε να το ξέρουμε με σιγουριά.. να έχασαν τον έλεγχο οι παλιοί κουρασμένοι πυκνωτές ;;

Και αν ναι, γιατί ;; από ισχυρότερο σήμα εισόδου ;; κάτι άλλο;;;

@vlad66
Με' γειά και να χαίρεσαι το αποτέλεσμα των κόπων σου! 🎖️

Δεν έχω ακούσει τον προενισχυτη. Ωστόσο νομίζω ότι η τελική συζήτηση είναι κάπως άστοχη. Το βασικό ερώτημα είναι η σχέση πριν και μετά.
Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κρίνει καλύτερα από σένα. Οπότε αν είσαι ευχαριστημένος, όλα καλά! :)

Όσο για τις συγκρίσεις είναι δύο λογιών.
Η μία είναι με κάποιο άλλο μηχάνημα που θεωρούμε ότι είναι αναφοράς. Εκεί είναι κουκιά μετρημένα. Με αυστηρά επιλεγμένο μουσικό πρόγραμμα προκύπτουν διαφορές στα σημεία. (Υποθέτουμε ότι η σύγκριση γίνεται ανάμεσα σε μηχανήματα κοντινής -έστω και με κάποια απόσταση- κατηγορίας και όχι μέρας με νύχτα). Αυτή η σύγκριση έχει στοιχεία αντικειμενικότητας. Και πάλι είσαι ο πλέον αρμόδιος να κρίνει.

Η άλλη είναι η σύγκριση με το ιδεατό. Αυτό που βασισμένοι στην εμπειρία μας έχουμε καταλήξει να πιστεύουμε ή να θεωρούμε για σωστό. Και προσπαθούμε να βρούμε πόσο απέχει απ' αυτό. Άκρως υποκειμενική σύγκριση, διότι υπεισέρχεται και το προσωπικό μας γούστο. Να απαλλαγούμε εντελώς από την υποκειμενική σύγκριση δε γίνεται. Μπορούμε πάντως να φροντίζουμε να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Εν πάση περιπτώσει αν πρόκειται να αρέσει σε κάποιον, να είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος! :cool:

• Like
Το χαμηλό του ήταν υπερενισχυμένο και φυσικά θαμπό (και ίσως αυτό να επηρέασε και το υπόλοιπο φάσμα) , αλλά πες μου αν έχεις ακούσει τον προενισχυτή ποτέ με τόσο υπερενισχυμένο χαμηλό.. θυμήσου ακόμα και την εποχή στο προηγούμενο σπίτι μου εδώ στους Αγίους με την Άτρεμις...

Αυτό, δεν το έχω ακούσει στο δικό σου σύστημα. Οπότε τι να πω; Ότι φταίει ο προενισχυτής σου που στους τελικούς του Δημήτρη έπαιξε έτσι ή οι τελικοί του Δημήτρη;

Βρε Πόντιε, καφέ έχεις πιει;
Σε ποια λέξη ακριβώς διαφωνείς μαζί μου; 😂

• Haha