Αναβάθμιση προενισχυτή audiolab 8000Q

Ναί, εννοώ την διαδρομή που ακολουθεί το καλώδιο μέσα στον ενισχυτή. Όδευση λέγεται, ή διαδρομή. Σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι η καλύτερη δυνατή, για διαφόρους λόγους. Σε γιαπωνέζικους ενισχυτές παλιότερα (δεν ξέρω για τώρα) τα καλώδια τροφοδοσίας των πλακετών δένονταν μαζί με τα καλώδια που πήγαιναν το σήμα στις μπόρνες ηχείων, λόγω των εκεί κανονισμών. Στο σάιτ του Αμίρ πάλι, βρέθηκε ότι σε κάποιες φθηνές συσκευές η όδευση του καλωδίου από το τροφοδοτικό δίπλα σε ευαίσθητες πλακέτες χειροτέρευε τις μετρήσεις θορύβου.
Εδώ προφανώς ήταν αμέλεια στην υλοποίηση.

• Like
Reactions: Th.ARvan
Ναί, εννοώ την διαδρομή που ακολουθεί το καλώδιο μέσα στον ενισχυτή. Όδευση λέγεται, ή διαδρομή. Σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι η καλύτερη δυνατή, για διαφόρους λόγους. Σε γιαπωνέζικους ενισχυτές παλιότερα (δεν ξέρω για τώρα) τα καλώδια τροφοδοσίας των πλακετών δένονταν μαζί με τα καλώδια που πήγαιναν το σήμα στις μπόρνες ηχείων, λόγω των εκεί κανονισμών. Στο σάιτ του Αμίρ πάλι, βρέθηκε ότι σε κάποιες φθηνές συσκευές η όδευση του καλωδίου από το τροφοδοτικό δίπλα σε ευαίσθητες πλακέτες χειροτέρευε τις μετρήσεις θορύβου.
Εδώ προφανώς ήταν αμέλεια στην υλοποίηση.

Τεραστιο και με μεγαλη επιδραση στο τελικο αποτελεσμα κεφαλαιο.
Η διαδρομη των καλωδιων αλλα και το lay out των εξαρτηματων, πλακετων κλπ.
Σε αναβαθμισεις μαλλον δεν μπορεις να κανεις και πολλα χωρις να αλλαξεις καλωδια.

• Like
Reactions: kimon
Όχι βέβαια Vlad, απλώς έκανα μια ερώτηση. Σε έναν ΑΚΑΙ ΑΜ49, τα καλώδια από το δευτερευον του μετασχηματιστή τροφοδοσίας προς το τροφοδοτικό δένονταν μαζί με εκείνα των ηχείων, κάτι που φυσικα δεν είναι σωστό, όμως γινόταν λόγω κανονισμών της ιαπωνικής "ΔΕΗ" (σου λέει και τα δυό μεταφέρουν ισχύ), όπως εξηγούσε παλιά ο East Electronics.

Δεν θέλω να σου βάλω ιδέες!