Ξέμεινα από δουλειά στο εργαστήρι και με έπιασε κάτι σαν στερητικό σύνδρομο.. μια ανασφάλεια, ένα κενό, μια ματαιότης ματαιοτήτων... , δεν μπορώ να το περιγράψω...
Σκέφτηκα να βάλω ξανά τον Sansui στον πάγκο αλλά η ώρα είναι περασμένη και σε λίγο θα πρέπει να φύγω για δουλειά..
Έπρεπε να πάρω την δόση μου με κάτι γρήγορο..
Α ναι !!
Το βρήκα !!
Βαρύ καθάρισμα την πρόσοψη (και τα κουμπιά) του audiolab !!
Και ότι άλλο χρήσιμο δω εκεί για συντήρηση..
Τόσες δακτυλιές, λάδια κλπ, δεν έβγαιναν πια με νωπό πανί με μικροϊνες.
View attachment 276980
View attachment 276981
Και να το χρήσιμο που είδα, ειδικά για τον
@Ge0rge .
Γιώργο, δεν μου είπες αν στο σέρβις στον δικό σου , σου "μάζεψαν" τα μπόσικα στο κουμπί του gain..
Είναι πάρα πολύ απλό:
View attachment 276982
Χαλαρώνει μόνο του το παξιμάδι που βλέπεις στην φωτογραφία.
Αν το σφίξεις πάρα πολύ για να μην χαλαρώνει, θα σφίξει υπερβολικά ο άξονας και δεν θα μπορεί να γυρίσει το κουμπί εύκολα..
Το ίδιο ισχύει και για αυτό του RECORD που άρχισε τα μπόσικα στο δικό μου, σαν να κουνιέται λίγο ένα δόντι..
View attachment 276983
Η λύση θα ήταν ένα 2ο παξιμάδι με μια ασφάλεια ανάμεσα τους..
Αλλά....
Τα κουμπιά τα έχουν ασφαλίσει (οι βλάκες) με βενζινόκολλα !
View attachment 276984
Για να βγει θέλει καθάρισμα με βενζίνη (πράγμα επικίνδυνο για το χρώμα) και μεγάλη πίεση προς τα έξω, πράγμα επικίνδυνο για τις κολλήσεις...
Άρα τα αφήνουμε στην ησυχία τους και απλά σφίγγουμε το παξιμάδι μέχρι εκεί που πρέπει και αν θέλεις το ασφαλίζεις με ήπια κόλλα (ναι και η βενζινόκολλα κάνει) ή Loctite
View attachment 276985
Τα 2 από τα 4 κουμπιά έχουν αυτή την "απαίτηση" και μόνο αυτά λύνουν μόνα τους με την πάροδο του χρόνου (όταν είναι ανασφάλιστα)
Αυτά στις άκρες (gain & record)
Τα 2 μεσαία δεν θέλουν τίποτα παρά μόνο λαδάκι προαιρετικά.
View attachment 276986
Εγώ θα βάλω λαδάκι και Loctite και θα αφήσω το (πολύ εύκολο) δέσιμο της πρόσοψης για αύριο για να έχω κάτι να κάνω...