Αναβάθμιση προενισχυτή audiolab 8000Q

Εγω και απο αποσταση καταλαβα τι γινεται , αυτος ( ο Αυστραλος ) το εκανε βιδες , το πως το καταλαβα ειναι αλλο θεμα και , δεν θα πω τιποτα αλλο διοτι δεν εχει νοημα πλεον , αφου λες ...
Τέλος πάντων δεν με ενδιαφέρει και πολύ, μη σου πω καθόλου ..

Τωρα γιατι ο Rotel παιζει καλυτερα ? ειναι καθαρα θεμα σχεδιασης , και οποιος ξερει απο σχεδια το καταλαβαινει , αν οχι αμεσως αλλα το καταλαβαινει , αυτα ... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ! .

Το μάτι έκανε λάθος και το αναγνωρίζω.

Ο Αυστραλός συμφωνεί μαζί σου :

View attachment 270469

Από περιέργεια θα ήθελα να μάθω τι άλλο αφορά το etc, αλλά σίγουρα δεν είναι gain.

Πάντως διαβάζοντας από δω και από κει για το μηχάνημα και αφού φύγουν τα φτηνά υλικά (όπως στον δικό μου πχ), θα έπρεπε να μην έχει (τουλάχιστον) μεγάλη διαφορά με τοv Rotel..

Και αφού ούτε ο Rotel είναι true balanced αλλά dual mono , πως διάολο καταφέρνει να παίζει σε τέτοιο επίπεδο ;;;
Το βασικό πράγμα για σωστή απόδοση ενός μηχανήματος είναι το σχέδιο του και μετά τα υλικά..
Ένα μέτριο σχέδιο προενισχυσης με καλά υλικά δεν θα παίξει καλύτερα από έναν άλλον που είναι καλύτερο σχέδιο κυκλώματος με μέτρια υλικά...
Τα Rotel πάντα είχαν ωραίες και τίμιες σχεδιάσεις και αυτό τα έκανε αρκετά ευηχα μηχανήματα, επίσης είχαν και σοβαρά τροφοδοτικά, είτε ήταν προ, τελικοί, ολοκληρωμένοι, cd, phono stage κλπ...

Για αρχή τα στάδια προενίσχυσης του Rotel είναι με διακριτά εξαρτήματα.

Κανένας hi end προενισχυτής δεν δουλεύει με τελεστικούς.
Αυτή η σειρά της Rotel δεν είναι Hi end..
Είναι πολύ τίμια μηχανάκια όμως σε κατασκευή και ήχο..

Δεν είπα ότι είναι απαραίτητα hi end.. απλά είπα ότι (για παράδειγμα) οι hi end προενισχυτές δεν δουλεύουν με τελεστικούς, επειδή δεν τους θεωρούν good enough.

Και ένας κατασκευαστής που επιλέγει να υλοποιήσει τα στάδια προενίσχυσης με διακριτά εξαρτήματα αντί για τελεστικούς (και άρα να αυξήσει την πολυπλοκότητα και το κόστος του), συνήθως το κάνει πολύ συνειδητά, γιατί τον ενδιαφέρει ο πολύ καλός ήχος.

Αλλά πάλι off topic είμαστε $%#$^&&%^..

Για αρχή τα στάδια προενίσχυσης του Rotel είναι με διακριτά εξαρτήματα.

Κανένας hi end προενισχυτής δεν δουλεύει με τελεστικούς.
Υπήρχε κάποτε ένας πανάκριβος, ο MBL 6010 ο οποίος , απ΄ότι θυμάμαι, ήταν με τελεστικούς.

Πολύ ωραία ακούγεται γενικά το σύστημα, το οποίο είναι full MBL, αλλά δεν τον έχω ακούσει και συγκριτικά με άλλον προενισχυτή.

Δεν έχω ιδέα πως είναι εσωτερικά ο προενισχυτής. Απλά ότι είναι τέρας.

εδώ ο δικός μου, ο ταπεινότερος mbl που υπήρξε ...μάλλον

• Like
Reactions: Θρησκος