Αναβάθμιση ψηφιακής πηγής, τα φώτα σας

για το AUDIA FLIGHT γράφει "τιμή ευρώπης" και τιμή προσφοράς, τι πάει να πει τιμή ευρώπης; Εδώ πωλείται καινούριο και αν ναι, πόσο; μήπως παρακάτω από την τιμή ευρώπης;

από μαγαζί πίσω σπό το σταθμό "αττική", πήρα σε τιμή προσφοράς (1099 ευρώ) τον A-S 2000 λίγες μέρες πριν κλείσει. Νομίζω υπήρχε και το cd (το 2000 ή το 1000) γύρω στα 850 ευρώ, δε με ενδιέφερε τότε (τον περασμένο Δεκέμβριο). Αν έκανα μ@^&κία που δεν το πήρα δεν ξέρω. Ίσως το 8200 ή κάτι άλλο στα ίδια λεφτά να είναι το ίδιο καλό, ίσως όχι. (για την ιστορία είχε και ένα ζευγάρι B&W CM9, γύρω στα 1550 ευρώ, πιστεύω ότι καλύτερα που πήγα στα Proac).

Σύμφωνα με Fragoulis και Tyler, ίσως είναι καλύτερα CD, γιατί το Technics που έχω σαν transport (βάλε και καλώδια) υστερεί. Από την άλλη με ένα DAC, πληρώνω μόνο αυτό, ενώ στο πλέυερ πληρώνω και μηχανισμό και οθόνη και τηλεκοντρόλ και ίσως στα ίδια λεφτά αγοράζω υποδεέστερο DAC.

Δεν ξέρω αν σε ενδεχόμενη ακρόαση θα είχε νόημα να κουβαλήσω παραμάσχαλα το Technics.

Last edited:
Το γεγονός ότι το oppo είναι (και) blue ray με κάνει διστακτικό.
;

Μην το σκέφτεσαι έτσι. Είναι ένα παρα πολύ καλό πλέιερ που παίζει τα πάντα: όλα τα φορμά δίσκου που μπορεί ποτέ να πάρεις και από σκληρό δίσκο ή στικάκι τα πιό σημαντικά φορμά αρχείων μουσικής.Αν σου δωθεί η ευκαιρία άκουσέ το και δε θα χάσεις. Το bluray και dvd δες τα σαν μπόνους. Και έχει και βουβάλια για dac...

Με τα λεφτά που ζητάει το Oppo παίρνεις καλύτερο cd player από το Oppo. Αν δεν πα´ρεις παραμάσχαλα το technics δεν θα σου φυγει η απορία και το σημαντικότερο δεν θα αποκτήσεις ακούσματα και εμπειρίες. Οπότε καλύτερα να πάρεις τους δρόμους και να αποφασίσεις μόνος παρά να ρισκάρεις...

Φιλε μου, απο οτι ηξερα μεχρι προτινος το Audia ηταν στην τιμη που κοστιζει κι ο αντιστοιχος ενισχυτης. Τωρα αν αλλαξε κατι τιμολογιακα, κ το τι σημαινει τιμη Ευρωπης, θα στο εξηγησει ο αντιπροσωπος αν του κανεις ενα τηλεφωνο. Οσον αφορα το σκεπτικο σου για το cd κ το dac, ο λογος που προτινα σαν λυση προς εξεταση το 8200, ειναι οτι εχεις ενα dac επιπεδου mdac μαζι με ενα transport σε μια συσκευη, στα 850 ευρω, 100 ευρω πανω απο το mdac μονο του, και δεν χρειαζεται να χρησιμοποιησεις το Technics καν. Βεβαια κ ολα τα cd players που αναφερθηκαν ειναι καλα, και υπαρχουν κι αλλα οπως αυτο http://www.skroutz.gr/s/291785/Marantz-SA-KI-Pearl-Lite.html. Η ερευνα , η επιλογη με βαση αυτη κ τις αναγκες σου ειναι προσωπικη.

ένα καλό που έχει το Technics, είναι ότι ανοίγει το πορτάκι ακαριαία και διαβάζει το cd πάρα πολύ γρήγορα. είχα δοκιμάσει κάποτε ένα dvd στη θέση του και μου είχε πρήξει τα ....... νεύρα (!) με την καθυστέρηση. Δεν ξέρω τι παίζει με τα σημερινά cd και το oppo. Έχω την εντύπωση ότι στις πρόσφατες ακροάσεις που έκανα για ενισχυτή και ηχεία, τα περισσότερα cdp ήταν από λίγο ως πολύ πιο αργά.

Το κακό με το Technics, είναι ότι για ένα διάστημα (μετά από παρατεταμένη αχρησία) δεν διάβαζε τα cd. Το άνοιγα (για καθάρισμα) δούλευε, το έκλεινα και το έβαζα στη θέση του και δε δούλευε, μέχρι που μετά από ένα κλείσιμο δούλεψε και από τότε δουλεύει κανονικά. Απλώς το αναφέρω γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος να μείνω χωρίς cdp.

To κουφό με το Technics είναι ότι το τηλεχειριστήριο του δουλεύει ακόμη με τις αρχικές μπαταρίες (δύο ΑΑΑ γιαπωνέζικες). Κατά καιρούς το χρησιμοποιούσα καθημερινά και κατά καιρούς έμενε σε αχρησία για πολλές-πολλές μέρες, ίσως και μήνες. Αλλά είναι 20 ετών μπαταρίες.....

Διάβασα εκτεταμένα σχόλια για το Mdac σε ξένα φόρουμ και ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ακούγεται πολύ καλύτερα από το 8200. Βέβαια αναφέρονται στο προηγούμενο 8200 γιατί υπάρχει και ανβάθμιση (αυτό με την oled οθόνη) που λογικά είναι καλύτερο.
Tyler σίγουρα, αν ακούγονται το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο , το 8200 είναι μονόδρομος (όσον αφορά την επιλογή μεταξύ τους). Εδώ επιβάλλεται συγκριτική ακρόαση που φαντάζομαι είναι εύκολο να γίνει στον αντιπρόσωπο.

Να παρεις το technics παραμασχαλα κ να πας για Α-Β ακροαση του Technics--->mdac και του 8200, ετσι θα λυθει η απορια. Παντως το transport παιζει ρολο, τη διαφορα κανει η ψηφιακη εξοδος του κ εκει ειναι το παιχνιδι με το ποσο θα υποβιβασει την ποιοτητα του πρωτου συνδυασμου. Παντως σκεψου και το γεγονος οτι καποια στιγμη και το 20ετιας μηχανημα θα παραδωσει πνευμα, μηχανικα μερη, laser ειναι αυτο, κ θα μπεις σε διαδικασια επισκευης κ ισως και αλλαγης transport. Παντως η ταχυτητα ανοιγματος του tray ενος transport (δεν μιλαμε για dvd της σειρας) δεν θεωρω οτι ειναι ικανο κριτηριο επιλογης μιας κ αν υπαρχει διαφορα στο χρονο ανοιγματος μιλαμε για δεκατα δευτερολεπτου.

Θα πάω κάποια στιγμή να κάνω ακρόαση, μετά από κάμποσες μέρες, προς το παρόν αδύνατο.

Οπότε το έχω ρίξει στη μελέτη στο ίντερνετ.
Σε ερώτημα που έκανα στο pink fish media σχετικά με σύγκριση Mdac/8200, για την ώρα απάντησε μόνο ο σχεδιαστής του Mdac, John Westlake, που ισχυρίζεται ότι το Mdac είναι καλύτερο από το 8200 player της ίδιας εταιρείας. Δε διευκρίνησε αν μιλά για τη νέα έκδοση του 8200. Επίσης λέγεται ότι η δικιά του εταιρεία θα πουλά και το τρφοδοτικό-αναβάθμιση του Mdac οπότε ίσως, λέμε ΙΣΩΣ, ίσως να είχε ενδιαφέρον να προωθήσει το Mdac που άλλωστε είναι δικό του δημιούργημα.

Η ερώτησή μου βέβαια εξαφανίστηκε μέσα σε ένα χαμό posts που προσπαθούν να μαντέψουν ποια εταιρεία θα βγάλει το νέο dac του John Westlake.
Ο ίδιος δήλωσε ότι εργάζεται για ένα νέο Dac καλύτερο του Mdac και που θα έχει χαμηλή τιμή (άγνωστη βέβαια ακόμη, λένε για 350 λίρες).
Δήλωσε ότι η εταιρεία που θα το βγάλει , δεν είναι από αυτές που περιμένει κάποιος να βγάλουν dac και ότι είναι από αυτές που κρατάνε τη βρεττανική βιομηχανία hi-fi. Ακούστηκαν άπειρα ονόματα από B&W μέχρι Proac και ATC, όπως και αλυσίδων ήχου και σούπερ μάρκετ.
Αυτά.

για το mdac μονο καλα λογια εχω να πω, ειδικα για τα χρηματα που ζηταει. Το ιδιο καλα ακουγεται και το 8200CD, οποτε αν σ ενδιαφερει transport & dac σε ενα ειναι μονοδρομος. Ο J.Westlake ειναι σχεδιαστης και των 2 και η γνωμη του σιγουρα μετραει, δηλαδη το mdac ειναι καλυτερο dac απο το 8200 αλλα αν δεν εχεις transport τοτε πας για 8200, τελεια.

@tio4711
τα έχεις ακούσει μήπως συγκριτικά;

πήρα άλλες δύο απαντήσεις από χρήστες στο pinkfishmedia που έχουν και το Mdac και το 8200 και λένε ότι το Mdac ακούγεται καλύτερα. Δε διευκρινίζουν αν μιλάνε για το αναβαθμισμένο με την OLED οθόνη 8200 όμως. Μάλλον θα έχουν το προηγούμενο, δεν κάνει και πολύ αίσθηση κάποιος να πήρε το Mdac και μετά το 8200.
Πιθανότατα το νέο 8200 να ακούγεται το ίδιο με το Μ, και αν όχι πιθανότατα οι διαφορές θα είναι ελάχιστες ή μη εύκολα αντιληπτές.
Μόλις μπορέσω σε λίγες μέρες θα πάω να δω αν υπάρχουν διαθέσιμα για ακρόαση.

Αν μπορέσω θα δω και συγκριτικά με κάνα δύο κάπως πιο ακριβά όπως το Antelope Zodiac
(διάβαζα σήμερα σε περιοδικό ότι η Antelope είναι βουλγάρικη εταιρεία, δεν το ήξερα και μάλλον δεν το γράφουν στο site τους, αισθάνθηκα άσχημα, από την άποψη ότι θα μπορούσε να υπάρχει και μία ελληνική εταιρεία με διεθνείς πωλήσεις)

επίσης σε ενδιάμεση τιμή μεταξύ Mdac και Zodiac βγαίνει στην αγορά αυτές τις μέρες το Wadia 121.

Από την άλλη το 8200 είναι πολύ βολικό γιατί συνδυάζει και cd player και dac, γλυτώνεις και τα έξτρα καλώδια και συσκευές.

Τέλος κάποιος άλλος που έχει το Mdac και τον Yamaha 2000, ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιώντας το Mdac σαν προ και τον Yamaha σαν τελικό, έχει λίγο καλύτερο ήχο. Ίσως σχετίζεται με το τάξης Α κύκλωμα εξόδου του Mdac;

δεν εχω ακουσει συγκριτικά το 8200CD με το MDAC. Δεδομένου όμως ότι ο σχεδιαστής τους άργησε πολύ να βγάλει το MDAC, ενώ είχε το 8200 έτοιμο, με κάνει να σκέφτομαι ότι έχει επιφέρει σχεδιαστικές διαφορές οι οποίες, από ότι λένε όλοι, έχουν καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Από την άλλη αν δεν έχεις CD και δεν παίζεις μουσική μόνο από PC, το 8200 είναι καλύτερη πρόταση, ως πακέτο

Η Αντιλόπη είναι πολύ καλό DAC αλλά έχει όσο 2,5 MDAC και ενδιάμεσα υπάρχει και το Young στα 1000 Ευρω οπότε θα πρέπει να εκτιμήσεις κι αυτό το ενδεχομενο

Το Wadia δεν το ξέρω

Δεν έχω δοκιμάσει το MDAC ως προενισχυτη παρά μόνο ως ενισχυτή ακουστικών όπου έχει αξιοπρεπή ήχο αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο

Εν γένει στα 700 κάτι ευρώ το MDAC, όπως είχα πει, είναι ευκαιρία!

έχει ακούσει κανείς το

red wine audio isabellina dac ?

http://redwineaudio.com/components/isabellina

αντιπρόσωπος στο σάιτ της εταιρείας φαίνεται η sound elevator

http://www.soundelevator.gr/

αλλά στο σάιτ τους δεν μπόρεσα να βρω πολλές πληροφορίες

το dac βρίσκεται στο άνω όριο των χρημάτων που θέλω να κινηθώ. Είναι μία ιδιόμορφη κατασκευή με

θεωρητικά θετικά
-- τροφοδοσία με μπαταρίες
-- λάμπα στο στάδιο εξόδου
-- και ίσως θετικό το non oversampling

θεωρητικά αρνητικά
-- μέχρι 16/44 όχι usb στη βασική του έκδοση (αλλά ίσως προστίθενται αργότερα)
-- ίσως πολύ ίσως η ανυπαρξία balanced εξόδων

το πρώτο (το 16/44) δε με πολυαπασχολεί καθώς όλο το υλικό μου είναι από δικά μου ριπαρισμένα cd και πθανότατα δεν προβλέπεται υλικό υψηλής ανάλυσης γιατί κυρίως ακούω παλιά ροκ και όχι μεγάλα ονόματα, και δεν έχω δει να υπάρχει ανάλογο υλικό (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με ακριβή τιμή και αμφίβολο ακουστικό πλεονέκτημα).

Απλώς θα είμαι για λίγες μέρες ακόμη Αγγλία για επαγγελματικούς λόγους και θα ήθελα να ήξερα αν είχε κανείς προσωπική άποψη

@kiriak
Δεν ξέρω να σου πω για τον ήχο του, δεν το έχω ακούσει. Αλλά το σύνολο των χαρακτηριστικών με προδιαθέτουν αρνητικά. Έχω την αίσθηση, ότι είναι κάπως παρωχημένο.

Λάμπα στην έξοδο; Γιατί; Δεν το καταλαβαίνω. Αν ήταν προενισχυτής, δεν θα είχα αντίρρηση. Εδώ έχω επιφυλάξεις. Ποιός ο σκοπός; Να "γλυκάνει" ο ήχος; Υπάρχει βέβαια η διαρκής διαμάχη "ακρίβειας εναντίον ευφωνίας", όπως πολύ εύστοχα είχε σημειώσει σε κάποιο άλλο post ο φίλος Enalos. Θέμα προσωπικής προτίμησης τελικά.

Ο περιορισμός στη στάνταρντ CD ανάλυση από υπολογιστή σε DAC μου φαίνεται ότι είναι για την προηγούμενη πενταετία. Θα το δικαιολογούσα αν επρόκειτο για τη μικρούλα φτηνή Behringer των 35 ευρώ, που παίζει εξαιρετικά στα χρήματα της, αλλά από ένα σημείο και πέρα οι απαιτήσεις αυξάνονται. Προσωπική μου άποψη βέβαια.

Αυτά από εμένα και υπενθυμίζω, ότι δεν έχω ιδέα για τον ήχο του. :smile:

Λάμπα στην έξοδο; Γιατί;

όντως γιατί; κάτι λέει για τρανζίστορ τάξης Α και λάμπα μετά, αλλά είμαι άσχετος και δεν μπορώ ούτε θεωρητικά να εκφέρω άποψη. Ίσως όντως ακούγεται καλύτερα, ίσως είναι ένα έξυπνο κόλπο μάρκετινγκ για προσέλκυση άσχετων σαν εμένα. Για αυτό ρώτησα αν το άκουσε κανείς.
Λίγα βρήκα στο ίντερνετ, με το πιο χαρακτηριστικό όπου κάπου έλεγε ότι σε σχέση με το W4S είχε λίγο μκρότερη ανάλυση, αλλά λίγο πιο ακριβές στη χροιά των φωνητικών.

Ο περιορισμός στη στάνταρντ CD ανάλυση από υπολογιστή σε DAC μου φαίνεται ότι είναι για την προηγούμενη πενταετία.
έχεις απόλυτο δίκιο, απλά σκεφτόμουνα ότι αν ήταν ενδιαφέρον σαν ήχος, θα μπορούσα να θυσιάσω την υψηλή ανάλυση, αφού άλλωστε δεν έχω ανάλογα αρχεία ούτε προβλέπεται να αποκτώ στο κοντινό μέλλον (και δεν ξέρω και κατά πόσο καλύτερα είναι ειδικά για την μουσική που ακούω, κυρίως παλιά ροκ).

Και μάλιστα η στάνταρ ανάλυση δεν είναι από υπολογιστή καθώς δεν έχει usb (είναι στο έξτρα πακέτο με τη δυνατότητα 192). Ωχ τώρα σε πήγα 10 χρόνια πίσω :operator: :operator:

.................... Και μάλιστα η στάνταρ ανάλυση δεν είναι από υπολογιστή καθώς δεν έχει usb (είναι στο έξτρα πακέτο με τη δυνατότητα 192). Ωχ τώρα σε πήγα 10 χρόνια πίσω :operator: :operator:
Πράγματι, με πήγες 10 χρόνια πίσω! :cool:

Μιάς και το συζητάμε, για ποιά τιμή μιλάμε περίπου; Για να ξέρουμε και με τι συγκρίνουμε...

Να πω κατι για την εξοδο που υλοποιειται με λυχνια. Δοκιμασα το Xindak DAC-5 το οποιο εχει 2 εξοδους, μια solid state και μια με λυχνια (electroharmonix). Στην αρχη με ξενισε η υπαρξη και τον 2 αλλα μετα σκεφτηκα "γιατι οχι", αν εχει καποιο αντικρυσμα ουσιαστικο, ειναι ευπροσδεκτη. Απο την εξοδο λυχνιας το dac ακουστηκε ενα κλικ λιγοτερο στακατο στις χαμηλες, αλλα με μια γενικοτερη αισθηση ομοιογενειας χωρις εξαρσεις η οποια ενδεικνυται για πολυωρες ακροασεις. Θεωρω οτι μια τετοια υλοποιηση προσφερεται γιαυτους που εχουν ενα συστημα το οποιο τεινει προς το επιθετικο ή το υπεραναλυτικο, ωστε η πηγη να αντισταθμισει λιγο και να τιθασευσει αυτο το χαρακτηρα. Ισως παλι να ταιριαζει σε αυτους που επιζητουν περισσοτερο την ευφωνικοτητα και αρεσκονται στις πολυωρες ακροασεις.

@Sonus Naturalis
δεν ξέρω αν το φέρνει ακόμη ο αντιπρόσωπος και πόσο κάνει, έστειλα ένα email.
Στην Αγγλία κάνει 1350 λίρες και στο σάιτ του κατασκευαστή 1500 δολάρια (+ταχυδρομικά και πιθανότατα ΦΠΑ, φόροι κλπ). Κάπως πάνω από τα 1500 ευρώ που είχα βάλει σαν όριο (όχι αυστηρό αν κάτι μου αρέσει).

@Tyler ? Durden
Δεν ψάχνω για υπερανάλυση, ακούω παλιά ροκ πολλές φορές όχι καλά ηχογραφημένα, θέλω όταν έχω χρόνο (σπάνιο) να μπορώ να ακούσω 2 ή 3 ώρες χωρίς να κουραστώ. Για το συγκεκριμένο διάβασα ότι έχει καλό χαμηλό ίσως λόγω μπαταρίας. Δεν αποκλείεται να είναι μούφα τελικά. Αν ήταν τόσο φοβερό θα είχανε αντιγράψει και άλλοι τη σχεδίασή του.

Τα λεφτά όντως είναι αρκετά για μένα, αλλά δε θέλω να πάρω κάτι οριακά καλύτερο από ότι έχω και τον άλλο μήνα να ξανατρώγομαι. Το Mdac ή το 8200 είναι πολύ ελκυστικά και σε καλή τιμή.

Τέλος πάντων, είμαι πολύ μπερδεμένος, και φοβάμαι ότι με τις ακροάσεις δε θα βγάλω συμπέρασμα (καθ'όσον άσχετος πως θα κρίνω πχ το Mdac και το Antelope για παράδειγμα σε διαφορετικά μαγαζιά με διαφορετικούς ενισχυτές και ηχεία;).

Δεν ξέρω επίσης αν θα δω βελτίωση σε σχέση με το DacMagic που έχω που να δικαιολογεί τα λεφτά. Tyler θεωρείς ότι ο ήχος του DacMagic δεν είναι τίποτα σπουδαίο (ελπίζω να μην έκανα παρανόηση) και συμφωνώ μαζί σου απόλυτα, δε μου αρέσει. Από την άλλη όμως διαβάζω διθυραμβικά σχόλια σε ελληνικά και ξένα σάιτ και φόρουμ και λέω μπας και κάνω λάθος; Μήπως να το δοκιμάσω με XLR καλώδια στον ενισχυτή; μήπως η οπτική ίνα είναι της πλάκας;

Και όλα αυτά μέσα στο χαμό που επικρατεί, πολλές φορές σκέφτομαι, εδώ η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και .... εγώ ψειρίζω τα dac και αισθάνομαι κάπως άβολα να πω την αλήθεια........

Και όλα αυτά μέσα στο χαμό που επικρατεί, πολλές φορές σκέφτομαι, εδώ η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και .... εγώ ψειρίζω τα dac και αισθάνομαι κάπως άβολα να πω την αλήθεια........

Τα ενδιαφέροντά μας μας κρατούν ζωντανούς. Μας εξιτάρουν, μας εξάπτουν.
Δεν μιλάμε να είμαστε καταναλωτικά όργια. Μιλάμε για το χόμπυ μας. Όποιο και αν είναι αυτό.
Λίγες ώρες έχουμε πια (μερικοί ούτε καν ώρες) να διαθέσουμε στον εαυτό μας ημερησίως. Ας διαθέσουμε το καλύτερο που μπορούμε λοιπόν.

Αυτή είναι η άποψή μου και χωρίς τύψεις.

το Dacmagic ηταν ενα μηχανημα με καλο ηχο για τις 230 λιρες που κοστιζε στην Αγγλια. Ασε που εδω ειναι υπετιμολογημενο και λογω τιμης πεφτει επανω σε πιο καινουριες σχεδιασεις οπως το rdac που στην Αγγλια κοστιζει 300 λιρες κ.ο.κ. Εμενα το εν λογω dac δεν μου αρεσε λογω των υψηλων του που δεσποζουν με το "μηχανικο" τροπο που αναπαραγονται, οντας και προβολικες, με το μπασσο να υπολειπεται σε σωμα. Συνολικα μου ακουγεται λιγο "σκληρο" σε σχεση πχ με το rdac και τα MF.

Γενικα με τις μουσικες που ακους, οι οποιες δυστυχως δεν ειναι και οι καλυτερες ηχογραφησεις, δεν ειναι οτι καλυτερο ενα υπεραναλυτικο dac και πιο λογικο ειναι να στραφεις σε κατι πιο ευφωνικο που δεν θα σου πεταει στο προσκηνιο τα δεινα της ηχογραφησης αλλα θα σου δινει μια πιο ξεκουραστη εκδοχη του μουσικου περιεχομενου.

Για μενα, ακριβως γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι και τα λ7 μας πρεπει να πιανουν τοπο, μην αγορασεις τιποτα εαν πριν δεν μπει στο συστημα σου ωστε ο ιδιος να διαπιστωσεις τη βελτιωση που επιθυμεις. Ζητα μηχανηματα προς ακροαση κατ' οικον, προσκαλεσε στο χωρο σου συμφορουμιτες-ιδιοκτητες καποιων απο τα μηχανηματα που σε ενδιαφερουν. Μονο ετσι εκμηδενιζεις το ρισκο