Αναβάθμιση Rotel RC-1090

Αυτό που σου είπα είναι.

Ο Rotel έχει πολύ ωραίο κύκλωμα προενίσχυσης, με διακριτά εξαρτήματα.

Αλλά έχει και ένα μάτσο τελεστικούς για να μπορέσει να έχει και XLR εισόδους και εξόδους.

Και κάνετε ένα νέο νήμα.. Αμάν πια με τον κουβά.. :D

Ποια η διαφορά; Τι να την κάνεις την XLR αν δεν έχει από πίσω το κατάλληλο κύκλωμα;

Ο Rotel είναι εσωτερικά single ended. Για να αποκτήσει balanced εισόδους και εξόδους χρησιμοποιεί τελεστικούς που μετατρέπουν το σήμα.

Οπότε στην XLR είσοδο έχεις XLR -> τελεστικός -> single ended κύκλωμα προενίσχυσης και volume control με διακριτά εξαρτήματα -> πάλι τελεστικός -> XLR

Στις single ended εισόδους και εξόδους έχεις:

RCA -> single ended κύκλωμα προενίσχυσης και volume control με διακριτά εξαρτήματα -> RCA

Φαντάζεσαι ποιο θα παίζει καλύτερα..

Το Α6 από την άλλη, ως DAC, είναι από τη φύση του balanced, και μετά μετατρέπει την balanced σε single ended για να βγάλει έξοδο RCA.

Άρα να μην ασχοληθώ καθόλου με τις XLR του ;;;

Αυτό που σου είπα είναι.

Ο Rotel έχει πολύ ωραίο κύκλωμα προενίσχυσης, με διακριτά εξαρτήματα.

Αλλά έχει και ένα μάτσο τελεστικούς για να μπορέσει να έχει και XLR εισόδους και εξόδους.

Και κάνετε ένα νέο νήμα.. Αμάν πια με τον κουβά.. :D

Νήμα για τον Rotel εννοείς ;;;

Ποιό το όφελος ;;;

Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο στο μηχάνημα ...

Ποιό το όφελος ;;;

Πως δεν έκανες; Ολόκληρη η παραγωγή της Πυρκάλ βρίσκεται σε έλλειψη μολυβιού για πυρομαχικά με τόσο που έβαλες στον Rotel. :p

Πέρα από την πλάκα, γιατί δεν δοκιμάζεις και τις δύο συνδέσεις αφού τις έχουν επάνω τα μηχανήματα για να δεις ποια σου κάθεται καλύτερα; Εννοώ μεταξύ πηγής και προ.

Καθόλου ,τα πράγματα είναι όπως στα λέει ο Δημήτρης
(y)

Τωρα το πήρες αυτό δεν είχες ένα audiolab ;
Μου τον έδωσε ο mdvq ( αλήθεια, που είναι αυτό το παιδί ;; @mdvq ) και αν μου κάνει να τον κρατήσω στην θέση του audiolab..

Όπως έγραψα πιο πάνω , από την 1η στιγμή έστειλε τον audiolab για τσάι και γι΄αυτό τον έβαλα στο εργαστήρι για να τον κάνω όμορφο και "υγιή" ξανά , γιατί στις λαμαρίνες του είχε πρόβλημα από υγρασίες , φθορές κλπ...

Τώρα μου δίνει την εντύπωση ότι παίζει ακόμα καλύτερα ...

• Like
Reactions: takis
Πως δεν έκανες; Ολόκληρη η παραγωγή της Πυρκάλ βρίσκεται σε έλλειψη μολυβιού για πυρομαχικά με τόσο που έβαλες στον Rotel. :p

Πέρα από την πλάκα, γιατί δεν δοκιμάζεις και τις δύο συνδέσεις αφού τις έχουν επάνω τα μηχανήματα για να δεις ποια σου κάθεται καλύτερα; Εννοώ μεταξύ πηγής και προ.

Όλα θα τα δοκιμάσω βρε συ.. ο mdvq μου έδωσε και xlr καλώδια.

Αλλά θέλω λίγο χρόνο.. δεν γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη αυτά.... :LOL:

(y)

Μου τον έδωσε ο mdvq ( αλήθεια, που είναι αυτό το παιδί ;; @mdvq ) και αν μου κάνει να τον κρατήσω στην θέση του audiolab..

Όπως έγραψα πιο πάνω , από την 1η στιγμή έστειλε τον audiolab για τσάι και γι΄αυτό τον έβαλα στο εργαστήρι για να τον κάνω όμορφο και "υγιή" ξανά , γιατί στις λαμαρίνες του είχε πρόβλημα από υγρασίες , φθορές κλπ...

Τώρα μου δίνει την εντύπωση ότι παίζει ακόμα καλύτερα ...
Υλικά μην πειράζεις έχει πολύ καλά ο rotel
Καλορίζικο και καλοακουστο

• Like
Reactions: vlad66

Ποιό το όφελος ;;;

Δεν έκανες λίγα, και η σχετική κουβέντα ακόμα συνεχίζεται..

Ότι έκανες αν μείνει σε αυτό το νήμα είναι κυριολεκτικά σαν να "πετιέται", όσο αφορά το φόρουμ. Δεν θα το ξαναβρεί ποτέ κανείς να το διαβάσει. Ούτε η Google δεν θα το διαβάσει.

Άρα να μην ασχοληθώ καθόλου με τις XLR του ;;;

Υπάρχει μια πιθανότητα το κύκλωμα XLR σε SE που έχει ο rotel να είναι καλύτερο από το αντίστοιχο που έχει το DAC.

Οπότε μια δοκιμή αξίζει.

• Like

Ότι έκανες αν μείνει σε αυτό το νήμα είναι κυριολεκτικά σαν να "πετιέται", όσο αφορά το φόρουμ. Δεν θα το ξαναβρεί ποτέ κανείς να το διαβάσει. Ούτε η Google δεν θα το διαβάσει.

Οκ, άσε με να το σκεφτώ γιατί θέλει πολύ χρόνο για να φτιαχτεί (σωστά) ένα νέο νήμα ενώ ταυτόχρονα έχω τρεχάματα άσχετα με το χόμπυ μας..

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω..

Η κατανομή του βάρους τώρα είναι ιδανική !

Κρατάς το μηχάνημα από την "μέση" του και δεν "τραβάει" σε καμία κατεύθυνση.. μου θυμίζει μια παλιά διαφήμιση της BMW για την τέλεια (50-50) κατανομή βάρους μπρος-πίσω :LOL:

Λοιπόν.. τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...

Έλα μια βόλτα να τον ακούσεις για να κρίνεις εσύ ο ίδιος αν αξίζει νέο νήμα ο Rotel :LOL:

Βρήκα κάποιες φωτογραφίες που κράτησα από τον Rotel στις XLR του..

Αν μπορεί κάποιος να καταλάβει περί τίνος πρόκειται...

View attachment 270031

View attachment 270034

View attachment 270035
Ήμουν σίγουρος ότι δεν είναι full balanced το κύκλωμα του Rotel, ότι σου ανέφερε ο Δημήτρης ισχύει 100%...
Δεν έχει νόημα να ασχοληθείς με XLR...
Ούτε από το Α6 θα κερδίσεις κάτι από τα XLR από την στιγμή που ο Rotel δεν το υποστηρίζει..

Δεν βρίσκεις εύκολα full balanced κύκλωμα σε ενισχυτές, μόνο σε ακριβά μηχανήματα..

• Like